2019. július 17. - Vác
Szabadtéri fejlesztésekkel a fenntarthatóságért
A környezetvédelem és a fenntarthatóság a lakosság egyre nagyobb százalékát foglalkoztatja, csakúgy, mint a
Duna-Dráva Cement Kft.-t. A vállalat 2011-ben azzal a céllal indította útjára a a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy forrást teremtsen környezettudatos fejlesztések és a fenntarthatóságot elősegítő kezdeményezések támogatására.

2018/2019-es Zöld Megoldás-pályázat keretében összesen 7,5 millió forintot biztosít a DDC 7 környezettudatosságot elősegítő projekt megvalósításához a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében, valamint a Pécs és környékén élők számára. A tavalyi nyertesek jelenleg aktívan dolgoznak zöld ötleteik megvalósításán, a projektek között szerepelnek olyan beruházások is, amelyek lehetőséget adnak a természeti környezet, a fenntarthatóbb életvitel megismerésére, valamint segítik az infrastruktúra hatékony hasznosítását és környezettudatos működtetését.

Szabadtéri fejlesztések a Duna mentén

Vácott az Árpád Alapítvány által megálmodott Szabadtéri Ökoterem valósul meg, amely lehetőséget biztosít az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak a szabadban történő tanulásra, ezáltal a természeti jelenségek testközelből történő megfigyelésére. A szabadban eltöltött tanórák maradandó élményekkel gazdagítják majd az iskolások mindennapjait. A kültéri terem kiválóan használható például technika órákra, énekkari próbákra, vagy egyéb szabadidős tevékenységekhez is. A projekt megvalósítása jelenleg is tart. A dolgozók a szülőkkel együtt az Ökoterem alapjain dolgoznak a növénytelepítés mellett.

A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola és Szokolya Község Önkormányzata egy ökológiai szemléletű, madárbarát tan- és élménykertet hozott létre. A - Szokolya Zöld Szíve - projekt keretein belül megálmodott iskolakert időszakosan megnyitja a kapuit az érdeklődők előtt, bemutatókertként és szabadtéri olvasóteremként is funkcionálva. A közösségi kertet 2019. június 7-én ünnepélyes keretek között Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere, Nagy István agrárminiszter, Rétvári Bence országgyűlési képviselő, valamint a DDC részéről Szilágyi Zsolt, gyárigazgató adták át.

A dunántúli zöldek

A váci térség mellett 2019-ben a baranyai régióban is több környezettudatos projekthez biztosít forrást a DDC. A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda aktívháza mellett olyan projektek valósulnak meg, mint a siklósi Tanliget elnevezésű közösségi tér, vagy a Siklósi Várszínház Rózsakert fantázianevű kezdeményezése.

Pécsett, a megyeszékhelyen pedig „A Bártfa utcai tagóvoda gyermekeiért” Alapítvány Mesekert elnevezésű projektje és a Meszesért Alapítvány „Élő, Élhető udvar” pályázata valósul meg. A projektek célja egy fenntartható, egészséges környezet megteremtése a fiatal generáció számára.

A DDC cementgyárainak környezetében élő lakosság számára hatalmas lehetőséget jelent a pályázat, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a 2018-as Zöld Megoldás-pályázatra beérkező 32 pályamunka.

A vállalat szeptember elején ismét kiírja a pályázatot, amelyre az oktatási intézmények mellett civil szervezetek, önkormányzatok és non-profit szervezetek jelentkezését is várják. A Zöld Megoldás-pályázatról bővebben a vállalat honlapján olvashat: www.duna-drava.hu/zold-megoldas

Car Sector Autóvillamossági és Klímaszerviz

Göd
elektromos és mechanikus lopásgátlók, tab energiser, központi zárak, elektromos ablakemelők beépítése, önindítók, mabisz minősített riasztók beszerelése, egyedi indításgátlók beszerelése, klíma beépítés, javítás, töltés, állófűtés beépítés, javítás, bosch, perion, , generátor javítás, autó hifi értékesítés és beszerelés, autóvillamossági és klímaszerviz, autóriasztó, akkumulátorok, hibakód olvasás és törlés, varta, immobiliserek