Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   közélet
2019. május 31. - Vác
Két diákpolgármestere is lett a városnak
És ha már kettő, egyik lány, a másik fiú, az egyik a legnagyobb, másik a legkisebb iskolából, egyik a művészetek, másik a sport és a reáltudományok kedvelője, de van egy dolog, amiben ugyanúgy gondolkoznak. Szeretnék fellendíteni a váci diákéletet és ezért tenni is akarnak.

No de ne menjünk elébe az eseményeknek, ami május 20-án, a főtéren felállított színpadon kezdődött a diákpolgármester választás kampányával ahol bemutatkozott a 3 jelölt. Dudás Ferenc, a Boronkaysok jelöltje, akik a jól megszokott zenés lendületes kampányműsorba helyezték bele programjukat. Csintalan Zoltán, a Madáchosok jelöltje, aki kiváló szónokként debütált és iskolatársai kerékpáros felvonulással kampányoltak érte. Vanderlik Boróka a legkisebbik királylányként képviselte a Konzisokat, akik élőzenét varázsoltak a színpadra és már-már a várt színvonalas zenei produkciónak örvendhettünk volna, ha formabontó produkcióként nem fogják össze az összes iskolából kivonult kampányoló diákságot egy óriási a teret átölrlő körtánc keretében, ahol a középiskolások mellé a Cházár iskolából a térre érkező hallássérült gyerekek is kedvet kaptak a táncoláshoz, ami nekik nem kis összpontosítást igényel.

Ez volt Boróka célja, összefogni az összes diákot és közösen előadni egy vidám műsort.

Innentől maradt a jó hangulat a versengő iskolák között, akikhez csatlakoztak a környezetvédelmi verseny erejéig a Király, a Selye, a Keri és a Közgáz csapatai. Délig tartott a vetélkedés a városháza nagytermében, ahol egyik percben szónokok, másikban utcai zenészekként gyakorolták a környezet védelmét a versenyző csapatok. Az idén az utolsó napját töltő diákpolgármester, Maglódi Ádám is színpadra lépett, majd a zsűrizésben segítette a verseny szervezőinek munkáját. Az idén ez a verseny sem a papírforma szerint zajlott, ahol a diákpolgármester jelöltek csapatai uralták az első helyeket, mivel nekik ez nem csak egy verseny, hanem a diák polgármesterségért vívott küzdelem része. Az első helyet mindenki meglepetésére a Boronkaysok mellett a Selyések nyerték el, akik az idén kitettek magukért. (A szervezők azt hiányolták, hogy egy ilyen jó csapat miért nem indít diákpolgármester jelöltet, ha ennyire felkészülten vesz részt a programban?)

A versenyre előre kiadott feladatok között az idén a legérdekesebbnek a „Váci püspökkenyér” fantázianevű feladat bizonyult, melyre az iskolák finomabbnál finomabb sütikkel jelentkeztek. Persze a Váci püspökkenyeret ki más tudta volna hitelesebben értékelni, mint Dr. Beer Mikós Váci Püspök, aki a feladat értékelése mellett levélben köszöntötte a résztvevő diákokat és sok sikert, kitartást kívánt a leendő diákpolgármesternek.

Az idén is szavazhatott minden középiskolás a legszimpatikusabb jelöltre a főtéren és a sportcsarnokban is. Már a szavazás előtt kiderült, hogy nehéz lesz a döntés, mert a nap során a jelöltek fej-fej mellett haladva szinte azonosan teljesítettek.

A létszámarányos szavazáson a Boronkaysok több mint 600 szavazóval 92%-os részvételt teljesítettek. Már-már úgy tűnt bejön a papírforma, amikor kiderült, hogy a 112%-os részvétellel nem csak felzárkózott, hanem be is érte a legnagyobb csapatot a legkisebb, a Konzi.

Szép pillanat volt ez, és amikor a szervezők próbálták kitalálni a végső összecsapás lehetőségét, a diákpolgármester jelöltek (akik még akkor nem tudták, melyik két jelölt érte el ugyanazt a helyezést) úgy döntöttek, hogy nem küzdenek tovább, boldogan összefognak és közösen vállalják a diák polgármesteri feladatokat.

Így történt, hogy 2019-ben Mokánszky Zoltán Alpolgármester a diákpolgármesterek csokoládéjából font láncát az egymás mellett álló Vanderlik Boróka és Dudás Ferenc nyakába akasztotta, és átadta Fördős Attila polgármester meghívását a képviselőtestületi ülésen való bemutatkozásra. Az ülésre elkíséri őket Csintalan Zoltán, a Madách jelöltje is, aki hajszállal maradt le két társa mellett.

Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Mátyás Király Múzeum
Visegrád
túra
Kerékpártúra Budapest-Vác-Szob útvonalon
típus: kerékpár
Az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a ...
apróhirdetés
Hosszútávra bérelnék alacsony rezsijű lakást, kis házat, házrészt ...
A Zollner Kft. keres: - CNC maróst, CNC esztergályost,
Helló, nagyon rugalmas feltételekkel kínálunk kölcsönöket. Az adminisztráció szakemberei ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó Vác Belvárosától 10 perc sétányira, Alsóvároson egy hangulatos, két és fél szobás ...
- Eladó családi házat keresek Veresegyházán! Felújítandó is lehet! Tel: 06-30-423-7955
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladó Dunakeszi központjában, toronyszobás kétszintes családi ház! Az ingatlan 252 ...
- Dunakeszin ELADÓ 62m2-es, amerikai konyhás, mediterrán hangulatú lakás. A 2014-ben ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Vállalkozni vágyók figyelem! Nógrád megye egy dinamikusan fejlődő falujában eladó ...
- Ritka lehetőség! Eladó sorba került Rétság legnagyobb lakása, teljesen felújítva, ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU