Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   







közélet
2019. május 31. - Vác
Két diákpolgármestere is lett a városnak
És ha már kettő, egyik lány, a másik fiú, az egyik a legnagyobb, másik a legkisebb iskolából, egyik a művészetek, másik a sport és a reáltudományok kedvelője, de van egy dolog, amiben ugyanúgy gondolkoznak. Szeretnék fellendíteni a váci diákéletet és ezért tenni is akarnak.

No de ne menjünk elébe az eseményeknek, ami május 20-án, a főtéren felállított színpadon kezdődött a diákpolgármester választás kampányával ahol bemutatkozott a 3 jelölt. Dudás Ferenc, a Boronkaysok jelöltje, akik a jól megszokott zenés lendületes kampányműsorba helyezték bele programjukat. Csintalan Zoltán, a Madáchosok jelöltje, aki kiváló szónokként debütált és iskolatársai kerékpáros felvonulással kampányoltak érte. Vanderlik Boróka a legkisebbik királylányként képviselte a Konzisokat, akik élőzenét varázsoltak a színpadra és már-már a várt színvonalas zenei produkciónak örvendhettünk volna, ha formabontó produkcióként nem fogják össze az összes iskolából kivonult kampányoló diákságot egy óriási a teret átölrlő körtánc keretében, ahol a középiskolások mellé a Cházár iskolából a térre érkező hallássérült gyerekek is kedvet kaptak a táncoláshoz, ami nekik nem kis összpontosítást igényel.

Ez volt Boróka célja, összefogni az összes diákot és közösen előadni egy vidám műsort.

Innentől maradt a jó hangulat a versengő iskolák között, akikhez csatlakoztak a környezetvédelmi verseny erejéig a Király, a Selye, a Keri és a Közgáz csapatai. Délig tartott a vetélkedés a városháza nagytermében, ahol egyik percben szónokok, másikban utcai zenészekként gyakorolták a környezet védelmét a versenyző csapatok. Az idén az utolsó napját töltő diákpolgármester, Maglódi Ádám is színpadra lépett, majd a zsűrizésben segítette a verseny szervezőinek munkáját. Az idén ez a verseny sem a papírforma szerint zajlott, ahol a diákpolgármester jelöltek csapatai uralták az első helyeket, mivel nekik ez nem csak egy verseny, hanem a diák polgármesterségért vívott küzdelem része. Az első helyet mindenki meglepetésére a Boronkaysok mellett a Selyések nyerték el, akik az idén kitettek magukért. (A szervezők azt hiányolták, hogy egy ilyen jó csapat miért nem indít diákpolgármester jelöltet, ha ennyire felkészülten vesz részt a programban?)

A versenyre előre kiadott feladatok között az idén a legérdekesebbnek a „Váci püspökkenyér” fantázianevű feladat bizonyult, melyre az iskolák finomabbnál finomabb sütikkel jelentkeztek. Persze a Váci püspökkenyeret ki más tudta volna hitelesebben értékelni, mint Dr. Beer Mikós Váci Püspök, aki a feladat értékelése mellett levélben köszöntötte a résztvevő diákokat és sok sikert, kitartást kívánt a leendő diákpolgármesternek.

Az idén is szavazhatott minden középiskolás a legszimpatikusabb jelöltre a főtéren és a sportcsarnokban is. Már a szavazás előtt kiderült, hogy nehéz lesz a döntés, mert a nap során a jelöltek fej-fej mellett haladva szinte azonosan teljesítettek.

A létszámarányos szavazáson a Boronkaysok több mint 600 szavazóval 92%-os részvételt teljesítettek. Már-már úgy tűnt bejön a papírforma, amikor kiderült, hogy a 112%-os részvétellel nem csak felzárkózott, hanem be is érte a legnagyobb csapatot a legkisebb, a Konzi.

Szép pillanat volt ez, és amikor a szervezők próbálták kitalálni a végső összecsapás lehetőségét, a diákpolgármester jelöltek (akik még akkor nem tudták, melyik két jelölt érte el ugyanazt a helyezést) úgy döntöttek, hogy nem küzdenek tovább, boldogan összefognak és közösen vállalják a diák polgármesteri feladatokat.

Így történt, hogy 2019-ben Mokánszky Zoltán Alpolgármester a diákpolgármesterek csokoládéjából font láncát az egymás mellett álló Vanderlik Boróka és Dudás Ferenc nyakába akasztotta, és átadta Fördős Attila polgármester meghívását a képviselőtestületi ülésen való bemutatkozásra. Az ülésre elkíséri őket Csintalan Zoltán, a Madách jelöltje is, aki hajszállal maradt le két társa mellett.

Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Móricz Zsigmond nyaralója
Leányfalu
túra
Dömös - Prédikálószék - Pilisszentlászló - Visegrád
típus: gyalog
apróhirdetés
ABC Árufeltöltői állást keresek. Vác és környékén.
Szakácsot és konyhai kisegítőt keresünk. Barátságos légkör és versenyképes ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres műszaki feladatokra, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladásra kínálom Vác, Deákvár, Kárász utcai téglaépítésű társasházban ...
- Eladó: Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU