Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   közélet
2019. május 31. - Vác
Két diákpolgármestere is lett a városnak
És ha már kettő, egyik lány, a másik fiú, az egyik a legnagyobb, másik a legkisebb iskolából, egyik a művészetek, másik a sport és a reáltudományok kedvelője, de van egy dolog, amiben ugyanúgy gondolkoznak. Szeretnék fellendíteni a váci diákéletet és ezért tenni is akarnak.

No de ne menjünk elébe az eseményeknek, ami május 20-án, a főtéren felállított színpadon kezdődött a diákpolgármester választás kampányával ahol bemutatkozott a 3 jelölt. Dudás Ferenc, a Boronkaysok jelöltje, akik a jól megszokott zenés lendületes kampányműsorba helyezték bele programjukat. Csintalan Zoltán, a Madáchosok jelöltje, aki kiváló szónokként debütált és iskolatársai kerékpáros felvonulással kampányoltak érte. Vanderlik Boróka a legkisebbik királylányként képviselte a Konzisokat, akik élőzenét varázsoltak a színpadra és már-már a várt színvonalas zenei produkciónak örvendhettünk volna, ha formabontó produkcióként nem fogják össze az összes iskolából kivonult kampányoló diákságot egy óriási a teret átölrlő körtánc keretében, ahol a középiskolások mellé a Cházár iskolából a térre érkező hallássérült gyerekek is kedvet kaptak a táncoláshoz, ami nekik nem kis összpontosítást igényel.

Ez volt Boróka célja, összefogni az összes diákot és közösen előadni egy vidám műsort.

Innentől maradt a jó hangulat a versengő iskolák között, akikhez csatlakoztak a környezetvédelmi verseny erejéig a Király, a Selye, a Keri és a Közgáz csapatai. Délig tartott a vetélkedés a városháza nagytermében, ahol egyik percben szónokok, másikban utcai zenészekként gyakorolták a környezet védelmét a versenyző csapatok. Az idén az utolsó napját töltő diákpolgármester, Maglódi Ádám is színpadra lépett, majd a zsűrizésben segítette a verseny szervezőinek munkáját. Az idén ez a verseny sem a papírforma szerint zajlott, ahol a diákpolgármester jelöltek csapatai uralták az első helyeket, mivel nekik ez nem csak egy verseny, hanem a diák polgármesterségért vívott küzdelem része. Az első helyet mindenki meglepetésére a Boronkaysok mellett a Selyések nyerték el, akik az idén kitettek magukért. (A szervezők azt hiányolták, hogy egy ilyen jó csapat miért nem indít diákpolgármester jelöltet, ha ennyire felkészülten vesz részt a programban?)

A versenyre előre kiadott feladatok között az idén a legérdekesebbnek a „Váci püspökkenyér” fantázianevű feladat bizonyult, melyre az iskolák finomabbnál finomabb sütikkel jelentkeztek. Persze a Váci püspökkenyeret ki más tudta volna hitelesebben értékelni, mint Dr. Beer Mikós Váci Püspök, aki a feladat értékelése mellett levélben köszöntötte a résztvevő diákokat és sok sikert, kitartást kívánt a leendő diákpolgármesternek.

Az idén is szavazhatott minden középiskolás a legszimpatikusabb jelöltre a főtéren és a sportcsarnokban is. Már a szavazás előtt kiderült, hogy nehéz lesz a döntés, mert a nap során a jelöltek fej-fej mellett haladva szinte azonosan teljesítettek.

A létszámarányos szavazáson a Boronkaysok több mint 600 szavazóval 92%-os részvételt teljesítettek. Már-már úgy tűnt bejön a papírforma, amikor kiderült, hogy a 112%-os részvétellel nem csak felzárkózott, hanem be is érte a legnagyobb csapatot a legkisebb, a Konzi.

Szép pillanat volt ez, és amikor a szervezők próbálták kitalálni a végső összecsapás lehetőségét, a diákpolgármester jelöltek (akik még akkor nem tudták, melyik két jelölt érte el ugyanazt a helyezést) úgy döntöttek, hogy nem küzdenek tovább, boldogan összefognak és közösen vállalják a diák polgármesteri feladatokat.

Így történt, hogy 2019-ben Mokánszky Zoltán Alpolgármester a diákpolgármesterek csokoládéjából font láncát az egymás mellett álló Vanderlik Boróka és Dudás Ferenc nyakába akasztotta, és átadta Fördős Attila polgármester meghívását a képviselőtestületi ülésen való bemutatkozásra. Az ülésre elkíséri őket Csintalan Zoltán, a Madách jelöltje is, aki hajszállal maradt le két társa mellett.

Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Lukácsné Tóth Tímea

Vác
virág, virágbolt, virágüzlet, ajándéktárgyak, esküvői csokrok és díszítések, koszorú készítés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Heckenast-kúria
Pilismarót
túra
Pilis túra - Holdvirágárok
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Kellemes túra Pilis- hegység talán legszebb részén. A túra érinti a Holdvirágárkot és a Pomáz környéki csúcsokat. Az út Pomázról indul és oda is tér ...
apróhirdetés
Vác Deákváron 73 nm-es 3 szobás földszinti tégla lakás kiadó. (gázcirkó, klíma, 40 nm-es ...
Kiadó Váci lakás 44 nm-es Nagymezö utcában 1 emeleti 1+ fél szobás kulturált állapotú ...
Azonnali kezdéssel,légtechnika szerelésben ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó Vác Deákváron, az Ösvény utcában egy 620 nm-es építési telek. Közművek közül a ...
- Eladó Vácon, közkedvelt Törökhegyen 1517 nm-s építési telek. ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszin (Duna túloldalán elhelyezkedő Budakalász várossal megosztva ...
- CSOK IGÉNYBE VEHETŐ! Dunakeszi dunai oldalán a Rév-dűlőben, a Malomárok lakópark mellet ...
Ingatlanok Kismaroson
- Kismaros Börzsöny-ligeten, erdős részen 1052nm-es építési telek eladó. A telek üdülő ...
- Eladó Kismaroson egy 713 nm- es telken álló 2 szintes, emelet nettó 32 nm- es, 3 fél ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó Alsópetény csendes utcájában, egy vegyes falazatból épült családi ház. Az ingatlan ...
- Cserhát dombaja között rejtőző kisfaluban Alsópetényben eladó 2012-ben épült ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU