Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   










közélet
2017. szeptember 20. - Vác
Manók és tündérek meséltek a rét csodáiról a Gyadai Kalandtúrán
Hogyan viselkedjünk a természetben? Mihez szabad hozzányúlni és mihez nem? Mit tegyünk, ha eltévedünk? Hogy segítsünk társunknak, ha baleset éri túrázás közben? Hogyan ismerkedhetünk meg az erdő és a patak élőlényeivel?

Tehetjük fel a kérdést, ami a felnőtteknek valószínű triviális és unalmas is kicsit, az óvodásoknak viszont, akik először járnak a természetben magától értetődő, hogy ezekre a kérdésekre választ kell kapniuk ahhoz, hogy később magukban is biztonsággal mozoghassanak a természetben.

Ezekre a kérésekre keresték meg a választ a hétvégén több mint 350 szülő és gyerek. 11. alkalommal rendezték meg Vácott a "Gyadai Kalandot", az óvodások környezetvédelmi programját a Gyadai réti tanösvényen.

A programon a váci óvodák nagycsoportosai, és szüleik vettek részt, aki a szeptember 16.-i szombatot arra áldozták, hogy gyerekeikkel a természetbe látogatnak. A résztvevők 6 csoportban a rét tanösvényét végigjárva ismerkedhetett meg az erdő növényei, állatai, a patak élővilága, a Naszály hegy kincsei, szelektív hulladékgyűjtés és az elsősegély nyújtás, életmentés témakörével. A tanösvényen kialakított állomásokon középiskolások, és pedagógusok interaktív foglalkozások keretében tanították az ovisokat a természetben való viselkedésre. A gyereknek a tanulás nagy élmény volt, mert az állomáshelyeken manók, tündérek, és egyéb mesebeli szereplőknek öltözve játékosan tanították azokat a fontos dolgokat, melyekre felnőve is szükségük lesz. A programra nem csak a város képviseletében, hanem gyakorló szülőként eljött Pető Tibor alpolgármester is hogy a tanulás ösvényére léphessen gyermekével.

A program elejére zúduló eső némi fennakadást okozott, de a szervezőknek sikerült úgy kialakítani az állomásokat, hogy azok fedett helyen legyenek, és az eső ne zavarja a gyerekeket és a szüleiket az interaktív játékban, tanulásban. Szerencsére az idő hamar kiderült és az állomáshelyeket bejárt csoportok az elnyűhetetlen Hajdú Sándor túravezetővel, még egy bónusz kört tehettek az erdő fái között.

A borácsos ebédet a Gyadai látogatóközpontban fogyaszthatták el a résztvevők, és utána, ha még maradt energia, az erdei játszótéren mozoghattak egy kicsit a fák lombjai és az ősz napsugarai közt.

A programot szervező Bíró György köszönetet mond az Önkormányzatnak a program finanszírozásáért és a kreatív középiskolás diákoknak az élmény dús foglalkozások levezetéséért.


2017. szeptember 18.
Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Preobrazsenszka templom
Szentendre
túra
Királyrét - Csóványos - Királyrét
típus: gyalog
Királyrétről indulva juthatunk el a Börzsöny-hegység legmagasabb pontjára, a Csóványosra (938 m)
apróhirdetés
ABC Árufeltöltői állást keresek. Vác és környékén.
Szakácsot és konyhai kisegítőt keresünk. Barátságos légkör és versenyképes ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres műszaki feladatokra, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vennék 500-1000 nm-es nem beépíthető, csak kertészkedésre alkalmas ...
- Eladó: Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU