Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   

közélet
2017. szeptember 15. - Regionális
(Sz)építtesse meg kertjét kertépítő szakemberekkel!
Cikkünkben egy budapesti székhelyű, ám Római fürdőn, illetve Szentendrén született, napjainkban pedig leggyakrabban Nagymaroson megforduló tulajdonosai révén, és a családi vállalkozás számos munkája által a Dunakanyar csodás településeihez is szorosan kötődő kertépítő csapatot mutatunk be.

A Kertelünk Kft immáron több mint egy évtizede segít megtervezni, kivitelezni, vagy egyszerűen csak újra gondolni a kertünket. Budapesten túl a Pilis illetve a Visegrádi hegység által határolt részeken, illetve a Dunakanyarban is számos referenciával rendelkeznek, jövőre pedig Nagymaroson terveznek egy bemutató mintakertet kialakítani. Ez utóbbihoz egyébként a zebegényi Natura Hill hotel csodás dunai panorámával rendelkező levendulás kertje adta az ihletett.

Levendulák a mediterrán stílusban épült kertben
Levendulák a mediterrán stílusban épült kertben
A szakmai munkát irányító Kálmán Kata okleveles kertészmérnök, cégvezető elmondása szerint a Dunakanyarban épült kertek különös adottságokkal rendelkeznek. Egy részük erősen lejtős területre épült, és az erdők által határolt részeken kifejezetten párás, a budapestinél néhány fokkal mindig hűvösebb mikroklíma jellemzi őket. Ehhez képest Vác, Dunakeszi vagy például Szentendre sokkal szárazabbnak, melegebbnek tűnhet a kertek klimatikus viszonyait és adottságait vizsgálva.

Lejtős kert kialakítása rézsűk és támfalak segítségével
Lejtős kert kialakítása rézsűk és támfalak segítségével
Utóbbi helyeken gyakori a mediterrán jellegű kertek kialakítása, és a kerttulajdonosok főként az ürömi, kevésbé mediterrán környezet esetén pedig a dunabogdányi kőfejtőből származó köveket választják a támfalak, kerítések, térburkolatok kialakításához.

Kálmán Kata elmondása szerint az általuk tervezett kertekben a színek és illatok kavalkádja igen meghatározó. A növénytársítások kiválasztásánál a környezetbe illeszkedés mellett fontos szempont hogy kora tavasztól késő őszig az év minden szakában virágozzanak a növények, így az ágyásokban legyenek tavasszal, nyáron vagy épp őszre nyíló virágok. Télen pedig lehetőség szerint az örökzöld kerti különlegességek zöldeljennek (pl. örökzöld magnólia, babérmeggy fajták, alakra nyírt tiszafák stb.)

Színek a kertben
Színek a kertben

A kertek tervezésekor döntő szempont mindezek mellett az elvárt funkcionalitás, a könnyű és praktikus fenntarthatóság és a környezetbe - kiváltképp a ház stílusához való - illeszkedés. Csapatunk felkészülten és szervezetten, a kert mintegy generálkivitelezőjeként fogja össze a teendőket a tervezéstől és teljeskörű megvalósításig, ezáltal közösen megalkotva a megrendelők által megálmodott kertet - tette hozzá Kálmán Kata.

Amennyiben többet szeretne megtudni Katáról és kertépítő csapatáról, látogasson el a Kertelünk Kft. hivatalos weboldalára .

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Az egykori pálos kolostor
Márianosztra
túra
Nagybörzsöny-Márianosztra túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Nagybörzsönyből elindulva - sárga jel - egy nehéz, meredek szakaszon tuljutva érünk fel a Hegyes-hegy-oromhoz (571m). Innen mintegy 200 métert ...
apróhirdetés
ABC Árufeltöltői állást keresek. Vác és környékén.
Szakácsot és konyhai kisegítőt keresünk. Barátságos légkör és versenyképes ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres műszaki feladatokra, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- ELADÓ ÉPÍTÉSI TELEK 420 m2 tehermentes építési telek tulajdonostól Vácon, Deákvár ...
- Vennék 500-1000 nm-es nem beépíthető, csak kertészkedésre alkalmas ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU