Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közélet
2014. május 15. - Dunakanyar
Dunakanyari turizmus-szezonnyitó Visegrádon - újdonságok térségünkben
Szezonnyitó sajtótájékoztatón ismertették az idei év terveit a Dunakanyar turizmussal foglalkozó szakemberei szerdán Visegrádon.
Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. (MT) Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője az idei szezon céljaként határozta meg a vendégszám tavalyi 7-8 százalékos növekedési ütemének fenntartását a régióban, ami szerinte nem könnyű feladat. Emlékeztetett rá: a Balaton után a budapesti a második legnépszerűbb belföldi régió, a Közép-Magyarországhoz tartozó terület pedig az európai uniós forrásokból relatíve alacsonyabb mértékben részesül, így a kisebb települések számára nehezebb az attrakciófejlesztés.

Sztojanovits Kristóf komoly fejlődési lehetőséget lát a kerekpáros-turizmusban, s reméli, a következő uniós ciklusban legalább a Budapest-Esztergom kerékpárút megvalósul. A kerékpáros turizmus révén a települések „átutazói” státusza is változik, ami jelentős vendégéjszaka-forgalmat generálhat – tette hozzá.
Spányik Gábor, a Mahart Passnave személyhajózási társaság ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a társaság betartotta ígéreteit, felújították a dömösi hajóállomást, és a járat visszakerült a menetrendbe, visszaállt a forgalom a Kis-Duna-ágban a nyári időszakban hétvégenként, emellett sűrítették a szentendrei járatok számát. Az ügyvezető szólt arról is, hogy a társaság kihelyezett hajója áll Visegrádon - ugyanilyen kerül Esztergomba -, a hajók a sétajárat mellett rendezvénytartásra is alkalmasak.
A terveket illetően kiemelte, már az idén szeretnék elérni, hogy a nemzetközi Bécs-Budapest szárnyashajó megálljon Esztergomban és Visegrádon.

Kitért arra is, hogy egy hónapon belül elindulhat a Passnave kompjárata a dömösi vasútállomáshoz (a település vasútállomása a túloldalon, a Duna bal partján van). Az igazgató kiemelte: folytatódik együttmüködésük a Volánbusszal és a MÁV-val, már az idén nyáron megjelennek a közös jegyek, így a turisták több közlekedési eszközt tudnak igénybe venni, így a MÁV-nál és a Volánnál is lehet majd kapni kedvezménnyel a Mahart jegyeit.
Spányik Gábor beszámolt arról is, hogy elkészült és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál van egyeztetésen a cég öt évre szóló fejlesztési terve.

Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vezetője az idei újdonságok közül elsőként a szombati ipolyvecei Kihajtás Ünnepről említette, hogy a szürkemarhák kihajtása mellett számos színes programot kínálnak. Reményei szerint az idén már jelentős szerepet kaphat a közelmúltban megnyílt királyréti látogató központ, amely hétvégén is nyitva tart.
Újdonság lesz ebben az évben a Dunavirág-túra, amelyen a kérészek repülését csodálhatják meg a látogatók augusztusban Tahitótfaluban - tette hozzá.
Forrás: infoszentendre.hu

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
A Vörösház
Vác
túra
Dömös - Prédikálószék - Pilisszentlászló - Visegrád
típus: gyalog
apróhirdetés
Visegrádon a Rigoletto Cukrászda hétvégi alkalmi munkára 10-18 óra ...
Háztartási kis- és nagygépszerviz: Mosogatógép, ...
Az Eszterházy Kávézóba (Vác, Liszt F. STNY. 1.) keresünk kolléganőt ELADÓI ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác nyulasdülőben és naszály hegy alatt 1-1 félhektáros föld eladó.
- Eladó gyönyörű panorámás, erkélyes panel lakás a Földváry téren a Kölcsey ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU