Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   érdekesség
2022. július 12. - Regionális
Felújítás: házilag vagy szakemberrel?
Minden otthon esetében elérkezik az a pillanat, mikor fel kell újítani. Manapság rengetegen érzik úgy, hogy ez a pillanat most jött el - köszönhetően például a különböző otthonfelújítási támogatásoknak.

Célszerű azonban minél hamarabb belevágni, hiszen az építőanyagok és a munkadíjak drágulása folyamatos, nem beszélve arról, hogy a szakembereket csak több hónapnyi várakozás után lehet bevonni a folyamatokba.

Emiatt nem csoda, hogy egyre többen gondolkodnak el azon, hogy saját maguk vágnak bele a felújítási munkálatokba, hiszen ezzel rengeteg pénzt, időt és hajszálat takarítanak meg.

De vajon ez tényleg így van?

Nézzük meg, hogy vajon milyen esetben érdemes saját magunk nekiállni a felújítási munkálatoknak, és mikor éri meg inkább egy szakértőre bízni a feladatok elvégzését - akár még az előbb említett hátrányok ellenére is.

Amit a felújítási munkálatokról tudni érdemes

Az első és legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk magunknak már rögtön az elején: rendelkezünk a megfelelő szaktudással?

A válasz korántsem egyszerű, hiszen csak a legritkább esetben fogunk határozott "igen"-t vagy "nem"-et kapni - ám ahogy az majd mindjárt látható lesz, még ezekben az esetekben sem egyértelmű a döntés. Előfordulhat ugyanis, hogy bár rendelkezünk a szükséges szakértelemmel, még sincsenek meg hozzá a kellő erőforrásaink.

Milyen erőforrásokra gondolunk pontosan? Amire egy felújításhoz mindenképpen szükségünk lesz:

- Idő és energia
- Pénz
- Szaktudás
- Eszközök

Bármelyik opció - a házilag történő kivitelezés vagy a szakember segítsége - mellett is tesszük le a voksunkat, valamit be kell áldoznunk annak érdekében, hogy a felújítás megtörténjen. Ez lehet a pénzünk vagy az időnk.

Egy szakember bizony sokba kerül, ráadásul nem is feltétlenül jelent garanciát a minőségre, de azzal, hogy felbéreljük a munka elvégzésére, lényegében időt vásárolunk saját magunknak.

Ugyanez igaz a házilag kivitelezett munkálatokra is: amikor mi magunk látunk neki a feladatok elvégzésének, lényegében az időnket áldozzuk be azért, hogy pénzt spóroljunk meg.

Az, hogy melyik erőforrás a legfontosabb számunkra, már csak és kizárólag tőlünk függ, egy azonban biztos: valamit biztosan be kell majd áldoznunk.

A szakértelmen, az időn és az energián, illetve a pénzen kívül szűk keresztmetszetet jelentenek még például az eszközök is, hiszen egy szakember nemcsak szolgáltatást nyújt, hanem termékeket is - magával hozza a legkorszerűbb szerszámokat, így azokat nekünk már nem kell megvásárolnunk vagy kibérelnünk, ahogy azt például a házilag történő kivitelezésnél kellene.

A szerszám minősége - bár sokan bele sem gondolnak - nagyban befolyásolja azt, hogy az adott munkát milyen gyorsan, hatékonyan és precízen tudjuk elvégezni.

Gondoljunk csak bele: egy víz-, gáz- és fűtésszerelő szakembernek szinte minden olyan eszköz a rendelkezésére áll, amivel a különböző csöveket, fűtőtesteket vagy egyéb kiegészítőket javítani és szerelni tudja.

Ez hatalmas előny, hiszen egy komolyabb gép (például egy csőszerelő présgép) vagy eszköz gyakran annyiba kerül, mint amennyit az egész kivitelezésért fizetünk.

Ám az egyenlethez az is hozzátartozik, hogy ha szeretünk szerelni, és a beszerzett gépeket, szerszámokat többször is használni fogjuk, akkor nem nagyon létezik náluk jobb befektetés!

Egy ház körül ugyanis mindig van teendő, és ha mindig szakembert kell hívnunk akár a legapróbb feladatok elvégzéséhez is, akkor bizony nagyon hamar oda jutunk majd, hogy jobban megérte volna befektetni egy-két komolyabb szerszámba a pénzünket.

Ahhoz tehát, hogy eldönthessük, házilag vagy szakemberrel szeretnénk belekezdeni a felújítási munkálatokba, nem elég a saját szakértelmünk - más erőforrásokkal is rendelkeznünk kell.

A legjobb döntést talán úgy tudjuk meghozni, ha a munkálatokat részfeladatokra bontjuk, majd ezután megvizsgáljuk, hogy pontosan mi az, amihez értünk (és a szerszámaink is megvannak hozzá), illetve mi az, amihez a szakértelmünk nem elegendő.

A veszélyes munkákat, amilyen például a villanyszerelés célszerű mindig, minden esetben szakemberre bízni!

A könnyebben megtanulható feladatokat azonban érdemes lehet elsajátítani, hiszen a későbbiekben is szükségünk lehet rájuk, a szerszámok beszerzése pedig mindig jó befektetés, ezért ha az adott feladatokat mi magunk is el tudjuk végezni - vagy legalábbis ki tudjuk tanulni -, akkor érdemes lehet nem kiszervezni, hosszú távon ugyanis így járunk majd a legjobban!


Képek forrása:
Zakanyszerszamhaz.hu és freepik.hu

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Kovács Margit Kerámiamúzeum
Szentendre
túra
Drégelypalánk-Diósjenő túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Drégelypalánkról indulva - a piros jelzésen - a 444 méter magasan fekvő Drégelyvárhoz érkezünk. Innen a kék jelzésen haladva a ...
apróhirdetés
Visegrádon a Rigoletto Cukrászda hétvégi alkalmi munkára 10-18 óra ...
Háztartási kis- és nagygépszerviz: Mosogatógép, ...
Az Eszterházy Kávézóba (Vác, Liszt F. STNY. 1.) keresünk kolléganőt ELADÓI ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Több, mint 20 éve működő belvárosi orvosi rendelő - váróterem + 2 helység ...
- Vác nyulasdülőben és naszály hegy alatt 1-1 félhektáros föld eladó.
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU