Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   érdekesség
2022. február 14. - Regionális
Motorcsónak vezetői engedély és hajós bolt kiválasztása
Napjainkban egyre több az érdeklődés a hajózás iránt. Legyen szó motorcsónakról, vitorlásról vagy egyéb vízi járműről. Ahhoz viszont, hogy vezetői engedéllyel rendelkező kapitánnyá váljunk, el kell végezni a szükséges tanfolyamokat és teljesíteni a hatósági vizsgákat. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, pontosan mik is a szükséges lépések a motorcsónak jogosítványhoz és bevezetést nyújtunk a vízi közlekedés rejtelmeibe.

A vízi jogosítványok speciális rendszere

Amikor az ember hajózni szeretne vagy valamilyen vízi járművet kormányozni, kicsit más szabályoknak kell megfelelnie, mint a megszokott esetekben. Minden vízfelület más és más, ezért nincs egységes vizsgarendszer sem a hajózási képesítések megszerzésére. Az itthon megszerzett jogosítványok többségével azonban számos nemzetközi belvízen is hajózhatunk.

Mit értünk motorcsónak alatt?

A motorcsónak vezetése is már engedélyhez kötött tevékenység. Ezalatt értendő az a vízi jármű, amelynek motorteljesítménye meghaladja a 14,7 kW-ot és hajótest hossza a 7 métert. A motorcsónak vezetői engedély ugyanakkor alkalmas jetski vagy yacht irányítására is. A jogosítvány megszerzését követően pedig legfeljebb 12 fő befogadására alkalmas, maximum 20 méter hajótest hosszig, géppel meghajtott hajó vezetésére leszünk jogosultak.
Ráadásul felső lóerőkorlátozás nélkül.

Így szerezhetsz motorcsónak jogosítványt lépésről lépésre

A motorcsónak jogosítvány megszerzéséhez vezető út a következő lépésekkel jár:

- Feltételeknek való megfelelés: hatósági vizsgát tenni csak 18. életév betöltését követően lehet, azonban a tanfolyam korábban is megkezdhető. Kellenek továbbá a személyes iratok, igazolványképek és az alapfokú iskolai végzettség bemutatása.

- Motorcsónak tanfolyam elvégzése: a legfontosabb maga a tanfolyam, ahol a szükséges alapokat kell elsajátítani. Magában foglalva az elméleti és a gyakorlati tudást egyaránt. Ezt egy hajós iskolán keresztül tehetjük meg.

- Vizsga teljesítése: a motorcsónak jogosítvány megszerzésének feltétele a hatósági elméleti és gyakorlati vizsgák sikeres teljesítése. Az elméletet számítógépen keresztül, a gyakorlatot értelemszerűen vízen kell megcsinálni, amire például Balatonfüredről indulva nyílik lehetőség.

- Motorcsónak jogosítvány megigénylése: ha már sikerrel vettük az akadályokat, még meg kell igényelni a kártya formátumú vezetői jogosítványt. Ezt személyesen, a hajózási hatóság ügyfélszolgálatainak egyikén, Budapesten, Siófokon vagy Mohácson tehetjük meg.

A motorcsónak vezetői engedéllyel a népszerű magyar területek mellett egyes nemzetközi belvizeken is hajózhatunk. A budapesti kisgéphajó tanfolyam díja 99.990 forint, a vizsga 30 ezer forint, az okmány kiállítása 13 ezer forint. A motorcsónak jogosítvány megszerzésének összes költsége körülbelül 150-170 ezer forint.

Hajós iskola kiválasztása

Fontos, hogy olyan hajós iskolát válasszunk, amely a valódi élethelyzetekre és a hatósági vizsga követelményeire egyaránt megfelelő felkészítést nyújt. A Lazy Jack hajós iskola célja, hogy a kedvtelési célú belvízi hajózást népszerűsítse, legyen szó például a motorcsónak jogosítvány megszerzéséről. Ezzel segít kinevelni a jövő hajós nemzedékét és balatoni kapitányait. A tanfolyamon megtanulod a hajós szaknyelvet, a horgonyzás szakszerű menetét vagy akár a vízből mentést is. Lényegében mindent, amire szükséged lehet majd a vízi életben.

Hajós és vitorlás bolt

Ha már megszereztük a szükséges jogosítványt, meg kell ismerni azokat a helyeket is, ahonnan a szükséges hajófelszereléseket beszerezhetjük. A jó hír, hogy természetesen létezik külön hajós és vitorlás bolt, ahol mindezt megtehetjük. A Ship Store széles kínálatában a kötelező felszerelésektől kezdve az extrákig találni olyan termékeket, amelyek jól jöhetnek majd a kalandok során.
Képek forrása: Pixabay

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Daidalos B&M Kft.

Vác
ablak dunakeszi, műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ajtó, bejárati ajtó, redőny, reluxa, ablakpárkány, ablak vác, ablakcsere dunakeszi, nyílászárók, nyílászáró, ablakok, ablakcsere vác, ablakbeépítés, ablak árak, műanyag ablak vác, műanyag ablakok, műanyag ablak árak, műanyag ablak beépítés, műanyag ablak profilok, műanyag ablak dunakeszi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Rókus-kápolna
Vác
túra
Nagybörzsöny - Királyrét
típus: gyalog
A Börzsöny Akciócsoport 2002-es Vándortúrájának útvonala.
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Az ingatlan környezete csendes, természetközeli, jó levegőjű. A telken gyümölcsfák ...
- Különleges lehetőség! Befektetőknek ajánlom! Vác központjában, a Széchenyi utcában ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Romhány egyik csendes, nyugodt utcájában eladó egy 71,5m2 hasznos alapterületű, ...
- Megvételre kínálok Patakon egy tégla építésű, 96m2-es családi házat! Kialakításra ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU