Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   


érdekesség
2021. április 9. - Regionális
Nők ha fogadnak, avagy már nem csak a férfiaké a sportfogadás
Mint sok más, a sportfogadás is a férfiak terepe volt. De mióta van online fogadás, egyre több nő is játszik. Vajon mennyire sikeresek benne? Lássuk!
Gyakorlatilag mióta létezik sport, ami igen-igen régre vezethető vissza, azóta létezik sportfogadás is. Kezdetben kizárólag a férfiak szórakozása volt a sport. Az ókori játékokon sokáig nem is vehettek részt nők, nem hogy játékosként, de nézőként sem. Mára szerencsére ez teljesen megváltozott, rengeteg női sportoló van, és bár ma is külön mérettetnek meg a nők és a férfiak, de ugyanannyi esélyük van sportolónak lenni. Ennek ellenére azért a sportok népszerűsége ma is sokkal nagyobb a férfiak körében.

Persze sok nő is rajong a legkülönbözőbb sportágakért, de az arányok még mindig nem kiegyenlítettek. A férfi és a női agy működésének különbségeiben és a hagyományokban keresendők ennek okai. Azonban a világ folyamatosan változik, így ez is alakul. Míg a sportfogadás sokáig tartotta magát kizárólag férfi terepként, az általános szerencsejátékkal szemben, ahol régóta jelen vannak a nők, az online sportfogadás elhozta a nőknek is a fogadások világát.

Életkori különbségek

Érdekes dolgokat figyeltek meg a női sportfogadókkal kapcsolatban. Már az is meglepő, hogy a magyar Tippmixelő férfiak átlagos életkora elég magas – 40-59 év között mozog. Azért jöhet ki minden bizonnyal ez a statisztika, mert a fiatalabb sportfogadók inkább külföldi oldalakon tippelnek, míg az idősebbek maradnak a jól beváltnál.

A nők esetében azonban, szintén a Tippmixre vonatkozóan az átlagéletkor csupán 18-39 évig terjed. Az oka bizonyára az lehet, hogy ezek a nők több szabadidővel rendelkeznek, mint az idősebb, családos, dolgozó nők, hiszen ehhez a játékhoz óhatatlanul szükség van időre, ha komolyan akarjuk venni, és stratégiákat kidolgozva nagyobb és biztosabb nyereményekre hajtunk.

Mik a top sportágak a nők és a férfiak körében?

Az online sportfogadásnak hála már a világon játszott számos sportra tudunk fogadni, a focin túl is bőven van sportfogadási élet. (2020-ban is feltalálták magukat a fogadni vágyók, a meg nem rendezett nagyobb sportesemények helyett alternatívákat találtak.)

Megfigyelések szerint a nők sokkal kísérletezőbbek, ha fogadásról van szó. Bátran próbálnak meg téteket tenni különleges sportokra, hogy legyen a játéknak némi pikantériája. A Zulabet oldalán például olyan sportokra is fogadhatunk mint a hurling, a kelta foci vagy a krikett. Ezekkel a lehetőségekkel sokkal inkább élnek a nők.

A férfiak körében továbbra is a foci a legnépszerűbb sport, de a többi nagy csapatjáték is jól teljesít, mint a kosárlabda, a kézilabda vagy a jégkorong. A hagyományos lóversenyre fogadás már nem olyan népszerű mint régebben, főleg a füstös bukméker irodák világában, de azért hősiesen tartja magát. Valamint a tenisz is a legnépszerűbbek közé tartozik.

Milyen pszichológiai vonulatok állnak a sportfogadás mögött?

A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint a sportfogadók legnagyobb része nem hivatásként vagy komoly pénzkereseti lehetőségként játszik, hanem mert jó szórakozásnak tartja, a mindennapi életük részévé vált. Nem a nagy nyeremény iránti vágy, vagy konkrét összegek hajszolása a motiváló, hanem maga az a boldog érzés, ha nyer, összegtől függetlenül.

Azonban mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy ha kidolgozunk stratégiákat, és még inkább megértjük, hogy hogyan is működik, a sportfogadás, és annak pszichológiája, sokkal nagyobb esélyünk lesz a rendszeres nyerésre. Ha komolyan akarjuk venni, akkor érdemes időt fordítani a kutatásra és tanulásra, kortól, nemtől függetlenül. Vannak bizonyos befolyásoló tényezők, amikre jobb odafigyelni:

- Talán meglepő lehet, de tudományos kutatással igazolták, hogy az éhes ember reálisabb döntéseket hoz a sportfogadást illetően.
- Másik érdekes befolyásoló tényező az évszakok változása. Ha belegondolunk nem is olyan furcsa, ősidőktől belénk kódolt valami ez, afféle ösztön.
- Vannak nem külső tényezők is, mint az, hogy ha valami mellett már letettük a voksunkat nagyon nehezen tágítunk. Ragaszkodunk a saját döntéseinkhez, az elköteleződéseinkhez, még akkor is, ha valahol tudjuk, hogy végső soron nem az a jó döntés.
- Nagyobb kockázatot vállalunk, ha éppen boldogok vagyunk. Nehéz dolog, de ilyenkor is tudni kell észszerű döntéseket hozni.
- Hajlamosak vagyunk, ott is összefüggést látni, ahol nincs is, és ragaszkodunk ehhez. Annak ellenére is, amikor igazából tudjuk már, hogy nem észszerű a gondolatmenetünk.

Eléggé sokat lehetne még ezeket a dolgokat elemezni, és újabb tényezőket is felhozni, de a lényeg az, hogy körültekintően és józan gondolkodással érdemes belevágnia fogadásba. A sportfogadás pszichológiai hátteréről és a sportfogadás kimenetelének befolyásoló tényezőiről bővebben itt olvashatunk.

Sikeresebben fogadnak-e a nők?

A 888 Holdings statisztikai elemzése alapján a nők meglehetősen sikeresek a sportfogadásban. De mint ahogy ez fentebb is látható, korosztályos különbségek vannak.
A fiatalabb nők túlszárnyalják nyereségben a fiatalabb férfiakat. Egyértelműen kijelenthető, hogy a 18-24 év közötti nők szinte verhetetlenek a sportfogadásban. Meglepő módon az elemzés arra a következtetésre jutott, hogy a nők nem érzelmi alapon döntenek, hogy kire tegyék le voksukat, hanem komolyan kidolgozott észszerű statisztikák szerint, míg a férfiak inkább foglalkoznak azzal, hogy melyik csapat vagy játékos áll közel a szívükhöz.
Ez eredményezheti azt, hogy a hűvös gondolkodású fiatal nők sikeresebbek a játékban. Szóval összességében a bekezdés címében feltett kérdésre a válasz igen, de azért további elemzéseket kíván a dolog. Főleg mert nyilvánvalóan sokkal kevesebb nő fogad mint férfi, így a számok csalókák lehetnek.

Láthatjuk, hogy bár vannak különbségek a női és férfi sportfogadási stratégiák között, alapvetően azért mégiscsak a szórakozás a lényeg mindkét nemnél. Jó dolog, hogy még egy olyan terület ahol véget ért a férfiak kizárólagos uralma, és egyre jobban haladunk az egyenlőség felé, még ha kis lépésekben is.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Silverstar Művészképző Iskola

Vác
silverstar társulat, balett, versenytánc, modern tánc, tánctanfolyamok, tánc oktatás, tánc, hip hop, tánciskola vác, jazz, talentum, versenyeztetés, óvodai táncelőkészítő, bordás péterné, silverstar, néptánc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Református templom
Leányfalu
túra
Drégelypalánk-Diósjenő túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Drégelypalánkról indulva - a piros jelzésen - a 444 méter magasan fekvő Drégelyvárhoz érkezünk. Innen a kék jelzésen haladva a ...
apróhirdetés
Wellness + ebéd/vacsora a bánki Tó Wellness Hotelben! Bejelentkezés: +36 30 515 4440 ...
Gödi 8-22 ig nyitvatartó kisboltba eladó munkatársat keresünk hosszútávra! Jelentkezni ...
Szeretem a rendet,tisztaságot! Gyakorlattal takarítást vállalok ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- KERESEK eladó panel és tégla lakást, házat Vác és vonzáskörzetében. (Kosd, Rád, Penc ...
- Vác-Kisvác térségben csendes utcában eladó egy 55nm-es lakóház. Az ingatlan ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Uszoda az otthonában. Eladó Dunakeszi központjában, a Fő utca közelében, ...
- Eladó Révdűlőn, Dunakeszi frekventált részén, a Duna-part közelében egy kétgenerációs, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó Nagymaros központjában 230 m2 alapterületű több funkciós ingatlan. Jelenlegi ...
- Komoly szándékú, készpénzes ügyfelünk részére eladó házat keresünk Nagymaroson. Könnyen ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU