Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Ne vegyék el Verőce Dunapartját!

alpolgármester
| 2006.08.31 14:37:24
Na figyelj Barna:

1. A hajóállomás alatti területet egy vállalkozó (képviselő) akarta bérbe venni 1999-ben, de Farkas a kincstárral tárgyalva - mivel, a terület Verőce közig területén van - nem engedte magánkézbe adni és a kajakosok kapták meg a bérleti jogot 10 évre. (a bérleti szerződés egy másolata itt van nálam).
Az állam most kormányhatározattal az ÖNKORMÁNYZATNAK adta (ha magánbérlő lett volna, már rég megszerzi, ismerve a hazai un. privatizációt vélhetően ez is volt a célja).
Az önkomrányzat azért kapta meg ingyen, mert vállalta, hogy közösségi (sport) célra hasznosítja, ezért adtuk használatra a kajakosoknak.
(MI EBBEN A NEM ÉRTHETŐ?????)

2. A Gézát/Honfoglalót6WassAlbertet magán szponzorok (Gézánál a milleniumi kormánybizt hivatal, valamint a közl minisztérium) által adott pénzből építette a falu. A képviselő-testület NEM szavazott meg pénzt rá!!!!!


3. Szeretem az ilyen hazug gratulációt.
"minden fórumon üttök-vertek" bennünket. A leggyalázatosabb sunyiságokat (ld. fent) terjesztitek, és itt jópofizol...

Sz.K.
Baranyi Barna
| 2006.08.19 02:24:14
Ignorantia affectata-Színlelt tudatlanság !

Nagy Tisztelettel kérem az illetékeseket, hogy tájékoztassanak mindnyájunkat:
- Hogyan lehetett a hajóállomás alatti területet "köztulajdonba venni a Magyar Államtól"? Mit sugall a "köztulajdonba vétel"?
-Hogyan nem engedte egy községi polgármester, hogy az állam és a hajóállomás alatti területen vagyonának kezelője ne rendelkezzék szabadon a rábízottakkal?Mit sugall a "de Farkas nem engedte"?
-Hogyan készült(az egyébként gyönyörű)
tér és Géza fejedelem lovasszobor önrész nélkül? A szintén falunk díszévé vált haranglábakat, "életfákat",többi szobrot nem említem.Mit sugall a" NEM a település pénzéből!!!"?

Egyébként a megvalósult szobrok szemet gyönyörködtető voltához

Őszintén Gratulálok:

Baranyi Barna
Polgármesteri Szolgálatra Készülve
alpolgármester
| 2006.08.17 14:06:56
Kedves Emeszter!

Igen, ezt írtam én is. Nemhogy nem privatizáltunk, hanem pl. köztulajdona vettük (a Magyar Államtól) a hajóállomás alatti területet
(ezt egy vállalkozó szerette volna megszerezni 1999-ben de Farkas nem nengedte)

A hajóállomás nem a mienk...
és valóban megcsináltuk a lejárókat.

A viziszinpad Nagymaros 420 cm-en van, ezt a Duna az utóbbi években
az alábbiak szerint haladta meg
(hát, mint látja valóban egy "kis" túlzást írt)

1999 13 nap

2000 4 nap

2001 2 nap

2002 15 nap (évszázados rekordárvízkor!)

2003 0 nap

2004 0 nap

Nagymaros elmúlt 130 évi adatait
itt találhatja meg: http://www.hydroinfo.hu/vituki/archivum/nm.htm


Végül a térről, szobrokról:

Ha a strand projektünkre lett volna pályázat azt csináljuk meg ...
A szobrokat (Géza, Honfoglaló, WassAlbert) pedig szponzori pénzből
NEM a település pénzéből!!!


Üdvözlettel

Szente K.
Baranyi Barna
| 2006.08.17 09:27:44
Tisztelt Fórumozók !

A Barna Party Kisvendéglő megépítésével remélem senki sem vitatja, Verőce gazdagodott.
Ez a magánberuházás bár a falu vezetése mind a mai napig harcol ellene, elindított egy folyamatot ezen a részen: gyönyörű strand főbejáratot építettek,/kivitelező azonos az étteremével-Wiesner György/ , Hét Vezér Haranglábak kerültek ide. Mindkettő hasonló építészeti jegyeket is hordoz, mint az éttermünk./ A vízi színpadról inkább nem ejtenék szót./
A nemes verseny előre visz.
Az ,hogy minden itteni pozitív történést mi generáltunk talán nem vitatható, de ezt mi nem szoktuk felemlegetni és nem érezzük úgy, hogy ebben is csak utánunk kullognak. Nekünk és Verőcének elég e faluszépítés gyümölcse, az általunk megkezdett folyamat.
Mi is azt szeretnénk, hogy ne vegyék el Verőce Dunapartját- és semmit ami a falujé. Se gombokért, se ingyen.
Az ide 1998-ban álmodott panziót, melyről a jövő héttől, ígéretem szerint mindenki olvshat a

www.veroceivaltas.hu

weblapunkon, én már nem fogom megépíteni.Amennyiben a köz úgy akarja és ősztől engem és társaimat kér fel arra, hogy polgármesterként és önkormányzati képviselőként szolgáljuk a lakosságot, más sem.

Tisztelettel:

Baranyi Barna
Polgármesteri Szolgálatra Készülve
emeszter
| 2006.08.16 18:22:38
Kedves Beszélgetőtársaim!
Először is köszönöm, hogy veszik a fáradságot és reagálnak felvetéseimre.
Sok mindent elolvastam, az említett honlapot is. Az én véleményem nagyon egyszerű: a Dunapart hajóállomástól kezdődő, és az Ybl fal felső végéig tartó partszakaszán semmit ne privatizáljanak most már. Nem hiszem, hogy Verőce abba rokkanna bele, hogy a megmaradt köztulajdont ápolnia kellene. De persze nem vagyok naív, nekem is álmaim netovábbja lenne valamit szerezni a Duna parton. Csak soha nem lesz annyi pénzem. Egyszer már laktam egy másik faluban a Dunához 2 utcányira. Onnantól tudom, hogy egy dunaparti ingatlan főnyeremény. Ne juttassanak most már senkit a köztulajdonból ilyen főnyereményhez!
Szedjük össze együtt, hogy ezen az említett szakaszon mi maradt a köz tulajdonában.
Segítsenek.
A hajóállomás (talán még lesz olyan boldog világ, mint a két háború között és kotorni is fogják a Dunát. Akkor majd újra hajók állhatnak meg. Erre óriási a külföldi igény is, a Duna felső szakaszán ugrásra készen várják a hajótulajdonosok, hogy kikötők létesüljenek. Családtagom dolgozik a hajózásnál, tudom.)
A zöldterület a Hét Vezér haranglábakkal (nagyon szeretem ezeket).
A víziszínpad (kár volt odatenni, többet van víz alatt, mint szárazon - kis túlzással).
A kabinsor és előtte a gyakran víz alatt lévő "strand".
Két vagy három lejáró a Dunára.
A Nagy Lajos tér.
És feljebb is talán két lejáró. Gondolják, hogy ez elég lesz, ha netán Verőcén ismét fellendül az idegenforgalom? Ha éppen árvíz van, sokat mondok, ha 400 méteres területen vetheti meg a lábát, aki a vízre kíváncsi. Csodás lenne, ha szálloda, egészségcentrum épülne, de ne a megmaradt vízpartra. Szembe, az országút másik oldalára. És majd az úri közönség a többi halandóval együtt elsétál a Dunához, ha látni akarja. Hiszen a nyaraláshoz a sétálgatás, régi szóval korzózás is hozzátartozik.
Úgyhogy örülök, ha lemondtak ennek a kis megmaradt Dunapartnak a beépítéséről. Viszont nagyon sok sikert kívánok annak, aki nem a parton, csak ahhoz közel invesztál be bármilyen fejlesztésbe. Mivel a parton az egész Dunakanyarban csillagászati ára van az ingatlannak, ez a kevés már maradjon meg MINDENKINEK.
Azt sem tilos, hogy már magánkézben lévő dunaparti ingatlant szerezzen meg egy beruházó.
Mivel a szép szobroknak is nagy barátja vagyok, felemás szívvel kérdezem: nem kellett volna előbb a falu központjává kinőtt strandi résznek a rendbehozatalába kezdeni inkább? Nem csak magánvállakozónak szabad ezt megtenni, az Önkormányzatnak sem tilos.
Eléggé látszik, hogy tervek vannak ennek a területnek a megszerzésére, magánkézbe adására. Ne tegyék!
Szívélyes üdvözlettel: Faragó Eszter
Baranyi Barna
| 2006.08.15 23:49:20
Tisztelt Fórumozók!

Kommentárok és magyarázatok helyett a jövő héten a strand kocsma és öreg épületegyüttes, régi kabinsor átalakulásának és egy ígéretes panzió beruházás terveinek-melyről mára már lemondtam- történetének sok sok oldalas dokumentációját tárom mindenki elé a hiteles tájékoztatás megvalósulásaként e témában, a

www.veroceivaltas.hu

weblapunk
Közös dolgaink Verőcén fiókjában.
Embert próbáló munka lesz összegyűjteni és embert próbáló munka lesz végig olvasni.
Kérem tiszteljenek meg azzal, hogy mégis megteszik!

Előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Baranyi Barna
Polgármesteri Szolgálatra Készülve
funerator
| 2006.08.15 19:52:33
Mindegy, hogy szálloda vagy sem, a lényeg az, hogy nem illik a településképbe! Egyébként szép épület, de nem oda való és kilóg a sorból!
bt
alpolgármester
| 2006.08.15 16:46:48
Kedves Emeszter!

A strandon megvalósítandó szállodát, a helyi építészek és a főépítész nem javasolta, mert túl nagy lenne és nem illik a településképbe.
A Képviselő-testület nem támogatta a község strandja, e részének privatizálását.

A testület NEM tervezett a strandra panziót, hanem egy pavilonsor (welness, szolárium, konditerem, fagyizó stb.) tervei készültek el, amiben (alternatívaként) a - sokkal alacsonyabb - tetőterében alakítottak volna ki néhány ijfúsági szálláshelyet.
Sajnos ezeket a terveket olyan szintű támadások/feljelentések érték, hogy a pályázó (bár a tervdokumentációk elkészültek) visszalépett a projekttől!

Ami Ön "mediterrán szálloda"-ként említ, az egy magánszemély lakóháza.


Üdvözlettel
Dr. Szente Kálmán
Baranyi Barna
| 2006.08.13 02:23:06
Tisztelt Faragó Eszter!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a honlapon, melyre "véletlenül bukkant", kérem vegye alaposan szemügyre az Ön által említett és általam már megvalósítani nem kívánt panzió, területigényét, valamint az elvi építési engedélyen szereplő alaprajzát. Az általunk tervezett épület "a mára a köz számára kizárólagosan megmaradt hely"-ből egy talpalatnyit sem akart elfoglalni, hacsak a régi latrinát és az előtte csúfoskodó lomtárat ide nem sorolja.
A jelenlegi kocsma falától a víziszínpad melletti csónakleeresztőig terjedt volna ki, szélességben pedig még a strandi gesztenyefát is megkímélte volna.
Adott volna viszont a falunak és az iskolásoknak az uszodájában helyet, az idelátogatóknak és a verőceieknek- közös érdek alapján-rendezett strandot/és ahogy évekkel ezelőtti ajánlatunkban leírtuk/ strandröplabda pályát, 15000 vendég éjszaka után az önkormányzatnak adóbevételt, a helyi kereskedőknek és szolgáltatóknak évi min.3000 helyben költő vásárlót.

Legutolsó ajánlatunk 75 millió forintos volt. /Nem kellett./

Vélhetőleg ebben már benne volt Verőce iránti "szent megszállottságú" szeretetünk.
/887m2-t kértünk úgy, hogy a fennt említett területen kívül meghagyjuk a strand "főbejáratot" és az étterem melletti lépcsőt, valamint a kis teraszokat. Tehát

nem zártuk volna el a strandot senki elől,

"a köz számára mára kizárólagosan megmaradt helyet" nem építettük volna be,

ezt előttünk mások tették, méterekre innen.

Ezt a szállodát én már nem kívánom megépíteni.

Inkább az egész községet jobban, polgármesteri szolgálatban ősztől, ha Ön is méltónak mond szavazatával erre.

A csónakház tetejéről:

1988 óta béreljük. Régebben oda még a fagyizónk megvalósulása után is csak néhány tíz lézengő ment be évente. Nem is csoda, hiszen rozoga csőkorlát "szocreál" kabinsor, repedezett burkolat fogadta a teraszt lezáró két bódé /halas-palacsintás/ közötti szűk kiskapun-ha nyitva volt esetleg-belépőt.A járdát a terasztól a Dunára merőlegesen és párhuzamosan terméskő alapú piros csőkerítés zárta el.
Mi észrevettük feleségemmel az e helyben rejlő adottságokat, elképzeltük a mai képet ide, és ellenszélben is megvalósítottuk éttermünket a Barna Party Kisvendéglőt. /Mely a faluban marad./
Idézem Önt: "Az elmúlt évtizedekben valamikor privatizálták, magán kézbe juttatták a régi faluközpontot jelentő vendéglő, presszó ingatlanát."
/Bizonyára az egykori Vén Duna étteremre gondol, melynek röpke időre én is voltam a bérlője.
Ennek kertjét az előtérből, az éttermen át lehetett megközelíteni. A Dunával párhuzamos épület melletti nagy vaskapu általában zárva volt./
"Az volt az a hely, ahol bárki odamehetett a korláthoz, és gyönyörködhetett a Dunapartban. Másik hely a strandnál a csónakház teteje volt.Azt most már a bérlő kapuval lezárta."
Éjszakára, nappal az éttermen át is- az egykori Vén Dunánál kötetlenebbül, egyszerűbben-

bárki odamehet a korláthoz és gyönyörködhet a Dunapartban.

Mi a különbség az Ön által visszavágyott egykori Vén Duna- és a mostani Barna Party Étterem között?

Kérem méltasson válaszra!

Szerintem az utóbbi szebb. Látszik rajta hogy magánkézben van.

A Rendezési Tervről:

Ez nem lehet vesszőparipa, hanem egy szeretett falunk jövőbeni rendezett, anarchiát nélkülöző megjelenéséhez és megjelenítéséhez nélkülözhetetlen, kötelezően megvalósítandó feladata az önkormányzatnak.Kérem szakítson idejéből arra, hogy elolvassa a 2005. évi közmeghallgatásról szólókat a

www.veroceivaltas.hu

weblapunkon, és a rendezési tervről írt témánkat ugyanitt a Fórumunkban.Szóljon is hozzá kérem!
Hölgyem!
Hozzászólásaiból azt látom, hogy Ön is nagyon szereti és félti községünket.
Én is.
Megtisztelő és igen hasznos lenne ha drága idejéből szakítana egy velem való személyes konzultációra némit.
Előre is köszönöm.
Időpontegyeztetésért várom jelentkezését a 30/ 231 28 60-as számon.

Tisztelettel:

Baranyi Barna
Polgármesteri Szolgálatra Készülve
emeszter
| 2006.08.12 11:25:30
Kedves fórumozó társak!
Olyan témába botlottam, amit szerintem feltétlenül körbe kellene járni.
Egy honlapra bukkantam véletlenül és ezen a strandnál lévő vendéglőt üzemeltető személyek panaszai, kalandjai, tervei kapnak nyílvánosságot.
Úgy tűnik, 5-6 éve már tervbe vették és a falu először támogatta, majd ellenezte, hogy a kabinsor helyén (mellet) panzió és vendéglő létesüljön.A www.barnaparty.hu weblapról van szó. Itt meg lehet nézni, mit terveztek. Nagyon nagyot. Hogy milyen, az ízlés kérdése. Nem is az épülettel van baj, hanem azzal, hogy a köz számára mára kizárólagosan megmaradt helyet akarják beépíteni.
Először is azt szögezném le: oda nem kell panzió!
Az elmúlt évtizedekben valamikor privatizálták, magánkézbe juttatták a régi faluközpontot jelentő vendéglő, presszó ingatlanát. Az volt az a hely, ahol bárki odamehetett a korláthoz, és gyönyörködhetett a Dunapartban. Másik hely a strandnál a csónakház teteje volt. Azt most már a bérlő kapuval lezárta. Ebből kiindulva, ha a tervezett panziója megvalósul, vajon hogyan megy majd oda a nem vendég?
Úgy tűnik, Őket nem támogatja a falu vezetése, de azért oda akkor is panziót tervez a képviselő testület. NEM!
Tessék már megmondani kedves hatóság, ha éppen árad a Duna és nem lehet lemenni a partjára, honnan lehet egyáltalán pillantást vetni a híres és szép Ybl partfalra? Ha minden négyzetcentit hasznosítani akarnak ( így nem az önkormányzatot terheli a fenntartás költsége), mi marad a köznek? Látom, hogy már terjeszkedik is a beruházó tőke, hiszen érdekes módon fel lehet tölteni dunaparti telkeket ( a volt Sanipexnél), szép mediterrán szállodát lehet rittyenteni az Ybl falra (a Nagy Lajos térnél), láthatóan Nagymarosnak engedélyezés szempontjából semmi sem lehetetlen. És itt megemlíteném kedvenc vesszőparipámat, a HELYI RENDEZÉSI SZABÁLYOZÁS meg nem létét! Lehet, hogy sokba kerül, de ennek a kissé rendezetlen és törvénytelen állapotnak a következtében visszafordíthatatlan dolgokat fognak az élelmes beruházók beindítani.
Most egyszuszra csak ennyi, remélem tudunk erről hosszasan eszmét cserélni.
F.E.
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Katolikus templom
Püspökszilágy
túra
Verőce - Nógrádi-vár
típus: gyalog
A Verőcéről induló útvonal érinti a
Nagy-Kő-hegy kilátóját és a
Nógrádi várnál ér véget.
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Két lakás egy áráért Vác belvárosában a Duna-parttól pár ...
- Eladó 25 éve 10x16m2-en épült, földszint+ tetőtér téglaépület. Földszinten ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Erdőkertes, csendes mellékutcájában, a Cseresznyefa soron eladóvá vált egy most épülő ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU