Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Fekvőrendőr...

dr demeny
| 2011.10.11 22:01:13
nem az a baj, h vannak ilyen berendezések, hanem az, hogy ismét a szabályoktól eltérően kerülnek ki. Sajnos ez nagy baj, ha most nem is látjuk be. Ezt sem.
bulatamas
| 2011.10.10 13:16:22
Biztos, hogy egy ott lakó építette? Mert a Losonci utcában is van egy új. Nem hiszem, hogy a két helyen véletlenül egyszerre jutott eszükbe fekvőrendőrt építeni. Egyébként értem és támogatom a korlátozást, főleg az ovinál, de ott bonyolítja a helyzetet, hogy az utcában kerékpárforgalom is zajlik. Kisgyerekeknek és időseknek azért problémás lehet átugratni!
bulatamas
| 2011.10.10 12:55:47
Biztos, hogy egy ott lakó építette? Mert a Losonci utcában is van egy új. Nem hiszem, hogy a két helyen véletlenül egyszerre jutott eszükbe fekvőrendőrt építeni. Egyébként értem és támogatom a korlátozást, főleg az ovinál, de ott bonyolítja a helyzetet, hogy az utcában kerékpárforgalom is zajlik. Kisgyerekeknek és időseknek azért problémás lehet átugratni!
dr demeny
| 2011.10.07 19:39:19
Azt gondolom, h az emberek belefásultak abba, hogy időt energiát öljenek bele abba, hogy hivatalokkal, lusta hivatalnokokkal és a barátok barátainak a barátaival vívjanak.

Ez azonban nem mehet örökké és a tömeg minőségi változást generál. Csak legyen erő, tudás, h ne az indulat, hanem a ráció legyen az úr.
V8
| 2011.10.06 18:06:19
Csak TÉNYLEG lépni kellene, menni a jegyzőhöz, stb, máskülönben EZ IS belesüllyed a többi olyan dolog közé, amiket kézlegyintésekkel intéznek el.
dr demeny
| 2011.10.06 17:18:07
Tisztelt Levelezőtársak!

Az első és legfontosabb tétel, hogy a közút állapotáért a közút kezelője, jelen esetben az önkormányzat (kezelői szerződés esetén a kötelezett) felelős.

Kártérítési kötelezettség terheli

Ami kiterjed azon károkra is ami a közút állapotára vonatkozó jelzések hiányaiból, azaz a nem kellő tájékoztatással függ össze.

A jelzett forgalombiztonsági berendezést jelezni kell a KRESZ szabályainak megfelelő módon, szükség esetén sebességkorlátozással.

Az egy másik kérdés, hogy miként lép fel a buzgó alkotóval szemben. Adott esetben szabálysértési eljárás, büntett gyanúja esetén feljelentési kötelezettség is fennáll, továbbá polgári jog szabálya szerint kártalanítás érvényesítése és az azonnali helyreállítási kötelezettség, veszéllyelzés.

Tehát javasolom ennek szellemében a jegyzőnél hivatalosan bejelenteni a történteket és igényt tartani a kár megtérítésére. Aztán majd az ök eldönti, h a kártrérítésen túl mit lép az ügyben.
erdomester
| 2011.10.06 10:04:51
Üdvözletem.

Figyelmükbe ajánlom az alábbi jogszabályt (20/1984. (XII. 21.) KM rendelet, az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről), annak is 11.2-es pontját, miszerint "ezek az eszközök nem akadályozhatják a megengedett sebességgel történő folyamatos haladást", illetve a 11.4-est: "A forgalomcsillapítás eszközeinek tervezésére és kiépítésre vonatkozóan a hatályos útügyi műszaki előírásokban foglaltakat be kell tartani." Teljes szöveg: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98400020.KMB

Tehát az illető felelősségre vonható engedély nélküli építkezésért, illetve a közúti közelekédés biztonsága elleni bűntett miatt (ha megalapozott a gyanú), akár három év börtön is kiszabható.
BritishKing
| 2011.10.05 21:44:23
Teljesen egyet értek ezzel...főleg így...addig is minden elhaladásomnál dudálok a kedves építőnek, remélem így már biztos jól pihen...
V8
| 2011.10.05 15:19:52
Hihetetlenül hülye ötlet fekvőrendőrt csinálni csak úgy, ahol éppen jólesik, mi több, nem is szabad. A Pokiban is csináltak anno kettőt-hármat, fel is lett szedetve. Ezt is fel kell. Felfestés és tábla nélkül pedig...
BritishKing
| 2011.10.04 16:07:53
Pár hete egy szép hajnalon 12-3-4 óra munka és ébrenlét után hazafelé tartva(autóval) a hajnali sötétben a karinthy frigyes utca elején a magam kis 40es lendületének egyszer csak egy hatalmas koppanás, jóformán ütközés vetett véget...megállok,( mert féltem az autóm ami számomra nagy érték(1,5m ft) és legfőképp munka eszköz) keresvén a "hiba" okát...egyik napról a másikra ott termett egy fekvő rendőr...minden táblázás(kötelező), jelölés(kötelező a felfestés) nélkül..

Én is mint mások sokan részben megszokásból vezetek(havi átlag 2,5-3e km-t)..tehát valamennyire hibás vagyok, de ki, és milyen alapon gondol egyet és épít az ő kis házikója elé egy fekvőrendőrt????????
ha már ennyire hülye, akkor legalább miért nem tábláztatja ki, festi fel, hogy legalább baleset veszélyes ne legyen, sérülést ne okozzon...
Többekkel beszélgetve a faluban, kiderült h a fekvőrendőr melleti házban lakó lény(embernek nem nevezném) csinálta azt a buckát oda, majd rá pár napra elindult festéket kérni rá, majd pár nap múlva már le lett festve...
A táblázás még mindig hiányzik, és az én kopogó futóművem javítási költsége is...
Kérdezem én, jól van ez így?
Ki téríti meg a káromat?
Ki téríti meg a többi autós vélt, v valós kárát?

Elegendő indok-e a mérnökök által tervezett, kitalált útpályák módosítására az h a nyugalmamat zavarja? mert akkor pár utcát el lehetne terelni akár nálam is...:)

Nyugalmát zavarja valakinek a kinti forgalom, és erre odaépít egy fekvő rendőrt, ami szinte megállásra készteti az embereket(kuplungolás, elindulás) ami szerintem zajosabb mint egy sima elhaladás a ház előtt...normális az ilyen?
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
A királyi palota
Visegrád
túra
Kóspallag - Szép-bérc - Nagy-Sas-hegy - Só-hegy - Kopasz-hegy - Márianosztra
típus: gyalog
Igen változatos terepen, a Börzsöny legszebb középhegyein vezet a túraútvonal, útunk végén a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Kegytempolomát tekinthetjük meg, mely évszázadok óta ...
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác külterületen, frekventált helyen eladó 5 HEKTÁR beépítetlen földterület! Vác ...
- Készpénzes, leinformálható ügyfeleimnek kiadó lakást vagy családi házat keresek Vácon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Nógrád megye nyugati részén, Drégelypalánkon eladásra kínálok egy több épületből ...
- Nógrád megye nyugati részén, Drégelypalánkon bérbeadásra kínálok egy több épületből ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU