|

|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
időjárás |
|
 |
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
 |
17°C |
 |
8°C |
|
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
 |

|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület |

dr demeny |
| 2011.05.21 20:39:40 |
Érdekes volt az M1 reggeli műsorában csütörtökön Morvai Krisztina fellépésw. Pontosan azt mondte, van törvény nem tartják és tartatják be. Megnevezett egy települést ahol a pm és nyyilván a testület változtatott ezen. |
devotee74 |
| 2011.05.20 15:48:44 |
Ma pedig a gyalogos úton a két ház között vizelt a szerencsétlen.
Vizelésért 30E Ft a bírság közterületen? |
V8 |
| 2011.05.19 22:46:59 |
Na így már más az állás, értem. |
dr demeny |
| 2011.05.19 17:15:24 |
Tisztelt levelezőtársak. Nem az észt szeretném osztani, de A közterület mindenkié.
Ebből azonban nem az következik, h mindenki tábort ver, szabadon ürít és ordibálással és más módon próbál teritóriumot kihasítani a köz vagyonából.
Tehát. a Rendőr köztisztasági, garázdaság stb. miatt elhajt, eljár, önkormányzat jegyzője mint hatóság vezetője eljárási kötelezett. egyébként az érintett úr birtokháborítás miatt a jegyzőhöz fordulhat ami intézkedési kényszer. Tehát vamn jogi és szociális érzékenység esetén másfajta eljárási rend, de kit érdekel ez?
Egyébként a polgárőröknek is van fel illetve bejelentési joguk, lehetőségük. Sajna nem ismerjük jogainkat, lehetőségünket és ezért eltűrjük az általunk finanszírozott hatóságok tétlenségétr.
Rend márpedig akkor lesz, ha mindenki tudja, hogy a hatóság minden esetben intézkedni köteles(eljár, illetékes szerveket megkeres , tájékoztat)ha bejelentés, vagy saját észlelés alapján helyzet áll elő. Az állampolgár nem köteles tudni, h a mi zavarja jogszerű e , de a hatóságot azért hozzák létrem, hogy ezt a jogismeretet és intézkedést a köz érdekében az egyéni érdekek védelmében alkalmazza. |
devotee74 |
| 2011.05.19 16:39:00 |
"Szerintem az nem megoldás, hogy elkergetjük onnan azt a szerencsétlent. Fordított esetben örülne neki? Gondolom nem. Nehéz helyzet, biztos, megoldás kell rá, de nem az elzavarás a megoldás. Ha a kutya "hangos csaholással jár", biztos kellemetlen, de be tudja csukni az ablakot...Ő meg nem.
Segítség kell neki, hogy tudjon lépni a csaholó kutya mellől. Ez viszont nem az Ön feladata. Hacsak nem segítőkész ember. A pm léphetne esetleg valamit. Vagy nem. Ki tudja..."
Segítőkész ember lennék de...az illető (K.Károly), büntetett előéletű, márciusban szabadult a börtönből és telek szomszédom udvarán februárban drótokat égetett le, pechjére, mert olyan rossz minőségűt szerzett, amiből nem maradt semmi (aluminium)és a szomszédom a rendőröket is kihívta rá!
Egy ideig nem mutatkozott, de most megint feltűnt...
Arról nem beszélve, h a barna emberekkel szokott a placcon ülni, feküdni. |
Kalap |
| 2011.05.19 16:19:37 |
V8! Természetesen igaz, amit írtál, de nem vagyunk az illető szervek helyében. Nyilván ez nem megoldás. |
Kalap |
| 2011.05.19 16:18:24 |
Kedves devottee74! Sajnos én is ismerem az "urat" és a nagy hírét. Azt hiszem mindkét ötlete megpróbálandó, előbb az ön helyben a füvet nyírnám le és elküldeném az illetőt hajléktalant melegebb éghajlatra ( persze normálisan). Aztán, ha ez nem segít, akkor megpróbálhatja a rendőröket, de Verőcén nem hiszem, hogy sok esély mutatkozna arra, hogy elküldik őt. Közterület, szerintem vállrántás lesz a válasz. Persze, ha az első lépések nem sikerülnek, akkor egy próbát megér. Egyébként a szociális intézményünk az illetőt üldözi, hogy etethesse és itathassa... Persze emberek vagyunk és ő is, de azt hiszem nem ez a megoldás. Adjunk neki enni, inni, meg segélyt, hogy ugyanazt a kirívóan közösségellenes cselekedetet folytathassa tovább... Ez az országos tendencia is már 2 évtizede, tehát nem lógunk ki, de jó volna .... Próbáljon meg vele beszélni így vagy úgy és szerintem vágja le a füvet. A polgárőrség ügye sajnos csúszik, mert a btk módosítás és egyéb hazaáruló kormányzati törvényhozás miatt kivárunk, nem szeretnénk sem 150 ezer ft-os büntetést, sem 2 év börtönt, mert egész egyszerűen ez nem fér bele az életünkbe. Egyik sem. Eltökélt vagyok és ismerve személyesen a Polgárőrség országos vezetőjét, azt is tudom, hogy megtalálják a megoldást, de addig is nekünk várnunk kell a fejleményekre. Remélem tudtam segíteni, bár ezek mindég faramuci és nehezen kezelhető helyzetek! |
V8 |
| 2011.05.19 16:17:22 |
Szerintem az nem megoldás, hogy elkergetjük onnan azt a szerencsétlent. Fordított esetben örülne neki? Gondolom nem. Nehéz helyzet, biztos, megoldás kell rá, de nem az elzavarás a megoldás. Ha a kutya "hangos csaholással jár", biztos kellemetlen, de be tudja csukni az ablakot...Ő meg nem.
Segítség kell neki, hogy tudjon lépni a csaholó kutya mellől. Ez viszont nem az Ön feladata. Hacsak nem segítőkész ember. A pm léphetne esetleg valamit. Vagy nem. Ki tudja... |
devotee74 |
| 2011.05.19 12:25:29 |
Tisztelt Kalap Úr!
Segítségét szeretném kérni, h mi lehet a korrekt eljárás.
Bereg utca 10 sarkán van egy zsákutca rész, pont ott, ahol le lehet vágni a Rákóczi utat (gyalogos út). A problémám az, hogy a telkem végében van ez a zsákutca rész. Én a kerítésemtől 1 méternyi sávban karbantartom ezt a területet. A szomszéd telken egy németországi tulajdonos van bejegyezve, akit "nem találnak". Nos a történet az, hogy az Ő utcai oldalán, ahol én nem nyírtam le a magas füvet, odaköltözött egy hajléktalan (K.K.), aki szemetel, büdös, koszos és a kutyám emiatt nyugtalan, hangos csaholással jár. Hogy lehet ezt a jóembert innen eltávolítani? Feleségem 16hónapos gyermekünkkel otthon van és őket különösen zavarja, ahogy a hajléktalan a kutyával ordít, h "hagyjál már!" A kertből nem túl szép látvány egy hajléktalan a bokorban csendélet sem, a kerítésemtől 2méterre!
Nyírjam le a magas füvet, amit a szomszédnak kellene, hátha arrébb áll? Vagy hívjam a Yardot?
köszönöm SR |
devotee74 |
| 2011.05.19 12:00:59 |
Tisztelt Kalap Úr!
Segítségét szeretném kérni, h mi lehet a korrekt eljárás.
Bereg utca 10 sarkán van egy zsákutca rész, pont ott, ahol le lehet vágni a Rákóczi utat (gyalogos út). A problémám az, hogy a telkem végében van ez a zsákutca rész. Én a kerítésemtől 1 méternyi sávban karbantartom ezt a területet. A szomszéd telken egy németországi tulajdonos van bejegyezve, akit "nem találnak". Nos a történet az, hogy az Ő utcai oldalán, ahol én nem nyírtam le a magas füvet, odaköltözött egy hajléktalan (K.K.), aki szemetel, büdös, koszos és a kutyám emiatt nyugtalan, hangos csaholással jár. Hogy lehet ezt a jóembert innen eltávolítani? Feleségem 16hónapos gyermekünkkel otthon van és őket különösen zavarja, ahogy a hajléktalan a kutyával ordít, h "hagyjál már!" A kertből nem túl szép látvány egy hajléktalan a bokorban csendélet sem, a kerítésemtől 2méterre!
Nyírjam le a magas füvet, amit a szomszédnak kellene, hátha arrébb áll? Vagy hívjam a Yardot?
köszönöm SR |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

|
|
|
 |
 |
Cégajánló
|
|

|
|
|
Hirdetés