Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Mi lesz a veröcei fosztogatókkal?

dr demeny
| 2011.08.24 15:30:24
Kedves kolta!

Sajnálom, hogy politikai csatározásnak titulál egy eszmecserét. Úgy vélem a politika a gondolataink megvalósításának eszköze, amelyel biztosítjuk a szükséges forrásokat a céljaink eléréséhez (durván) De nem hiszem, hogy ez egy településpolitrika esetén párt ideológiához kell kötődjön.

Szóval amíg ilyen lesz a szociális közeg Verőcén ez vagy rosszabb lesz a bűnözési ráta. Amíg legalábbis kétes hírű személyek, tömegek gyüjtőhelye lesz a település szintén, amíg a település választott képviselői élen a pm-l, a hivatallal addig nem lesz javulás.

B.F.-nek nem üzlet és pálya a közbiztonság. Ötleteim is vannak miért. Eszmét csak azzal lehet cserélni akinek van és a közügyről meg azzal akinek arra van affinitása, nem csak felhatalmazása.

Sajnálom, hogy nem tudok konkrét megoldást kínálni. Pedig nagyon kipróbált megoldási módozatom van. Egy év alatt több mint 50%-al csökkent a bűnelkövetés és a felderítés 70%-al nőtt. Verőce már 2002-ben a térség bünügyieleg legfertőzöttebb terület volt. Javaslataimat mégsem hallgatta meg senki hatalombéli. Akkor is úgy vélték a szavazók tudást is adtak a mandátumhoz. Talán egyszer az emberek rájönnek a politikusi pálya a településirányítás egy olyan szakma ami hozzáértést és elkötelezettséget igényel. 2014 egy újabb lehetőség, addíg álmodj tovább és nyalogasd a sebeidet, vagy tégy és ne abban éld ki magad, h másokat szólsz meg, akik talán már előrébb vannak bizonyos kérdésekben. Köszönöm, h elmondhattam.
racka
| 2011.08.17 08:00:01
Eltűnt 2011. augusztus 15. előtti napokban 3 magyar racka juhunk . A Zentai utca folytatásában jobb oldalon a Csattogó elágazás előtt van a telkünk (A-dűlő). A kerítést valaki kibontotta és vagy ellopta, vagy kiengedte az állatokat (maguktól nem mentek volna el).

A kos 3 éves, fehér, kissé csavart a szarva, szélesebb V állású, egyik kicsit rövidebb, jobb fülcimpájából hiányzik egy kis darab. Az egyik anya 3 éves, fekete, teljesen egyenes, V állású a szarva, a másik anya másfél éves, fehér, egyenes szarvú melynek vége kicsit kifelé áll.

Ha valaki tud valamit róluk, írja meg a fórumra ide, vagy a 20-3565-990 számot hívja.

Ha valaki nem ismerné, milyen a racka: http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=10
Kalap
| 2011.06.05 12:34:52
Természetesen az lenne az igazi,bár én nehezen tudom elképzelni azt, hogy ő ezekről ne tudna, mert itt él és azért látni őt az utcán, biztos sokan odamennek hozzá. A nagyobb baj az, hogy ennek ellenére nem történnek meg a kellő lépések. A következő nyílt testületi ülésen mindenképpen érdemes lenne megjelenni és szót kérni.
Kalap
| 2011.06.05 12:18:31
Természetesen az lenne az igazi,bár én nehezen tudom elképzelni azt, hogy ő ezekről ne tudna, mert itt él és azért látni őt az utcán, biztos sokan odamennek hozzá. A nagyobb baj az, hogy ennek ellenére nem történnek meg a kellő lépések. A következő nyílt testületi ülésen mindenképpen érdemes lenne megjelenni és szót kérni.
kolta
| 2011.06.04 22:06:20
Szólásszabadság, - na igen. Az én problémáim ennél sokkal prózaibban. Lehet, hogy mi hárman (akik most ebben az eszmecserében részt veszünk)elvi síkon nagyon meg tudnánk váltani a világot, én azonban gyakorlati ember vagyok. Az lenne az igazi, ha valahogy el tudnánk olvastatni Bethlen Farkassal is a panaszainkat, és be tudnánk őt is vonni a "buliba". Van ötletük?
Egyébként újabb infoval is szolgálhatok, a korábban említett pici házamról lelopták az ereszcsatornát. A kapuval is próbálkoztak,de elvinni nem tudták, csak nagymértékben megrongálni. Akkor ugye ez egy éven belül már a HETEDIK.
Kalap
| 2011.06.04 18:41:46
Kedves kolta! Azért szólásszabadság van azt hiszem :) Ráadásul nem vitatkoztunk csak beszélgettünk, de örülök, hogy végre valaki beszáll, mert akkor lenne igazán színvonalas ez a fórum, ha többen írnának ide. ( mindketten férfiak vagyunk amúgy) Maga a téma pedig nagyon is illik ide, hiszen a demográfiáról kezdtünk diskurzust, ami országos szinten sajnos nagyon is befolyásolja a bűnözést és a verőcei fosztogatókat is. Ami ma Borsod megyében megy, az lesz itt is, csak kicsit megkésve, ha nem teszünk semmit.
A törvényeket be kellene tartani és tartatni, akár a rendőrséggel is. Jó példa erre az érpataki modell, ahol a polgármester mindent a kezében tart, a bűnözés fertőzött falut mára biztonságos oázissá alakította át, mert ott van mindenütt, akár a rendőröket is lecserélteti, ha szükséges. Nem kevés küzdelmébe került, de sikerült. Ez kellene a mi polgármesterünknek is tennie, sajnos nem látom, mindenesetre szándékom, hogy juttatok neki számot a érpataki polgármesterről készült riportot tartalmazó újságból, mert nagyon sok tanulságos gondolat van benne és párhuzam. Ha akarjuk képesek vagyunk rá. Kérdés, hogy akarjuk-e?
kolta
| 2011.06.04 07:50:28
Sajnálattal olvasom, hogy a "Mi lesz a verőcei fosztogatókkal" fórum-téma dr.demeny és Kalap urak (úrhölgyek?)politikai csatározásának adok-kapok színterévé vált. Térjünk vissza az alap témához, és gondolkozzunk az eredeti téma közös megoldásában. 15 éve van egy zártkertem a Borbély-hegy aljában. Akitől vettem, az 25 évig birtokolta. Ez alatt az összesen 40 év alatt soha egyetlen behatolás sem történt, semmi el nem tűnt, pedig értékeket is tartottunk az iciri-piciri kis házunkban. Az elmúlt EGY ÉV ALATT eddig HATSZOR törtek be hozzánk, raboltak ki minket. Azért mondom, hogy eddig, mert a dolognak nyilván nincs vége. Már hosszú ideje semmi elvinni való nincs a házban, már minden használati tárgyunkat elvittek, de ez a betörőket cseppet sem zavarja, időről időre újra behatolnak a házba, és visznek mindent, ami még mozdítható, ha használható, ha nem. A ház már tök üres, kimenni pedig már nincs is kedvünk, arról pedig, hogy netán kint is aludjunk, és egy szép hétvégét kint töltsünk, már régóta szó sem lehet. Maradt az elkeseredés és a bosszúság. Rendőrségi feljelentéssel is próbálkoztunk, természetesen nulla eredménnyel. Mit is mondjunk nekik? Most elvittek egy vízmelegítőt, egy bográcsot, két lábost, egy műanyag lavórt, és öt kávéscsészét (a hatból)? Legutóbb ezek tűntek el. Forintban kifejezve, ami a feljelentés fő, pontosabban egyetlen szempontja, nevetséges. Amit pedig maguk után hagynak: sár, kosz, bűz, összetört ajtók, ablakok, üres sörösüvegek, stb. Nyilván mások is ismerik ezeket az állapotokat, nem mi vagyunk az egyetlenek. Én csak egy nyaraló vagyok, illetve lennék, de nyilván ugyanígy vannak a kérdéssel a község állandó lakosai is. Miért is lenne máshol másképp? Na erről beszélgessünk, és kérjük a község vezetésének a segítségét abban, hogy Verőce újra élhető legyen.
Kalap
| 2011.06.01 21:56:25
Tisztelt Dr. Demény! Megértettem, csak megpróbáltam minél több aspektusra kitérni, ami nem csak önnél vetülhet fel mint kérdés. Az Attila Király Népfőiskolának nyilvános honlapja van és mind a 19 megyében működik. A honlapon lehet jelentkezni és megtalálható a félév tanrendje. A népfőiskola jellegéből adódóan egy hónapban kétszer van ( egész nap) és nincsenek vizsgák. http://atillakiraly.hu/
Hol tesszük meg a javaslatainkat és milyen a visszacsatolás? Ez azért nehéz kérdés, mert a kapcsolat állandó és oda-vissza hat, épp a személyességből fakadóan. Az emberekkel való kapcsolatunk nem hasonlítható pártos vagy szigorú normákhoz kötött működéshez, mert közülük valók vagyunk, ezt érzik is. Példának okáért Vona Gábor millió sms-est, emailt, vagy személyes kritikát is kap nem tagoktól, hanem szimpatizánsoktól, ha nem értenek vele egyet, ezeket átgondolja és adott esetben fel is használja őket, de ennek nincsenek szabályai. Ön ezt el tudja képzelni más pártoknál? akár a Fidesznél? Nem csak ma, hogy ölükben a nagy hatalom, hanem évekkel ezelőtt is. Mert én nem igazán.
A változást célzó dátumunk nem 2018, ezt ön értette félre. Én a pesszimizmus és a realizmus határán mozgó víziómban jelöltem meg dátumként. A cél és az álom 2014. Egyértelműen, más nem lehet és másért kár harcolni. Sem szélsőségesség, sem elitizáció jeleit nem látom és nem is láttam a Jobbikon belül. Párton kívüli szervezetek? Természetes, nem szeretném felsorolni azt a sok szervezetet, mely velünk rokon, barát és szövetségben vagyunk. Folyamatosan gyakoroljuk ezt és mind több és több szervezeten keresztül érvényesítjük politikai jogainkat. Nyugodtan nézzen utána, kapásból fel tudnék sorolni 4-5 ilyet. Igyekszünk a tömegek minél több módon bevonni a nemzetmentő munkákba.
dr demeny
| 2011.06.01 18:10:28
Köszi a választ, sajnos csak részben értette meg mit is kérdeztem illetve gondoltama felvetésével kapcsolatban. Kár minősíteni, nem a ballib sajtóbol veszem az értesülésem és ezért is voltak méltató szavaim. Érdekelne, hogy a népfőiskola hol milyen tanrend, vagy program szerint működik.

Tetszik, h az emberek felé fordulnak, ugyanakkor még mindíg vannak fenntartásaim, hol teszik meg a javaslataikat és milyen a visszacsatolás rendszere?

Nem értek egyet a változtatás 2018. évet célzó elképzeléssel. Ez azonban az önök, a kissebb - ha megkerülhetetlennek tűnő pártja. Azt gondolom, hogy amíg a tömegek nem azonosulnak a céljaikkal az is marad. Az emberek nem buták és vakok, de félnek a kirekesztéstől az elitizációtól. Lehet,h vannak jobb módzserek a tömegek bevonására a párton kívül is, lásd polgári körök jelenlegi eredményét.
Kalap
| 2011.06.01 09:57:28
Tisztelt Dr. Demény!
Ez egy sajnos általánosan elterjedt hamis vízió a pártunkkal és szavazóinkkal kapcsolatosan, melyet egyértelműen a média a generál. Az a lakájmédia, mely érdemben csak akkor ad hírt a Jobbikról, ha azt negatív színben tudja feltüntetni, a szavakat ki tudja forgatni. Nagyon érdekes és elgondolkodtató, hogy a napi több sajtótájékoztató és a rekordmennyiségű törvényjavaslat mellett mindég csak a -természetesen szintén fontos- cigányügyben hívják be nagyobb televíziókba rendszeresen politikusainkat. Áttérve viszont a szavazóinkra, mert elsősorban róluk ír, azt kell, hogy mondjam, hogy egy leegyszerűsítő és nem igaz kép, amit lefest. Nem ismeri elég jól a szavazóinkat azt hiszem. Tudniillik valóban van egy nagyobb hangú, ön által szélsőségesnek, vagy hangoskodónak nevezett réteg, akik hozzáteszem ugyanúgy jó szándékú, tisztességes és becsületes emberek, de van egy ettől sokkal szélesebb réteg, akik folytonosan tanulnak, olvasnak, előadásokra járnak, részt vesznek az Attila Király Népfőiskola képzésein, 3-4 féle - nem csak politikai- lapot olvasnak, ami más pártok szavazói körében nem jellemző. Nem akarok megbántani senkit, de nálunk valóban jellemző a kritikai szellem és a folytonos tanulás. Ezzel szemben úgy látom, hogy a más pártok szavazói ( elsősorban a régieké) kétféleképpen állnak hozzá a dologhoz: Vagy a választások előtt az ígéretek konyhai mérlegre tevése során döntenek, vagy pedig hívők, megrendíthetetlen pártkatonák, akik elolvassák a Bibliájuknak tekintett pártlapjukat és akkor is oda szavaznak ( tisztelet a kivételnek, ez nem mindenkire igaz, de egy szép nagy rétegre igen), ha e párt megnyomorítja őket. Ezzel szemben nálunk mindennaposak a javaslatok, a kritikai megjegyzések. A táborunk tehát egységes és folyamatosan képzi magát. Meggyőződésem, hogy ha minden polgár megkapná a kellő információ mennyiséget a Jobbikról, úgy már a 2010-es választást is megnyerhettük volna. Ezért elsődleges célunk az elkövetkező 2-3 évben éppen az, hogy a média elhallgatásával szemben évi több száz, vagy több ezer lakossági fórumot tartsunk ( más párt ilyen politikai uborkaszezonban nem is tart, mert nem érdeklik őket a választóik és félnek is a véleményüktől)és ezzel párhuzamosan elkezdjük kiépíteni a saját médiánkat. Léteik már a Barikád, létezik a Kárpátia, létezik két-három internetes honlap és egy kiváló napi internetes híradó, az N1 híradása. Emellett készül a kezdetben kéthavi, 1 millió példányszámos, országos, de megyénként változó tartalmú, lapunk és további lépéseket is kívánunk tenni. Látni kell azonban, hogy egy ilyen alulról építkező párt nem fog tudni egyik napról a másikra létrehoz egy Tv-ét, egy rádiót, vagy akár egy napilapot. Erre jelenleg, rövidtávon ( 1-2 éven belül)nem sok esély mutatkozik, de dolgozunk arra. Így, ha azt kérdezi, hogy mi a realitás 2014-ben, akkor azt kell mondanom, hogy elsődleges célunk az, hogy a jelenlegi is megkerülhetetlenebb ellenzéki párt legyünk, akik nélkül nem lehet senkinek sem 2/3-a, sőt remény szerint egyszerű többsége sem . Persze a jelenlegi pártstruktúrában mi koalíciót senkivel sem kötünk, senkivel sem köthetünk, de megkerülhetetlennek kell lenni. Százalékos arányt ne kérdezzen, a mostaninál jóval többet szeretnénk. Kormányzásra ebben a vízióban pedig reális lehetőségünk 2018-ban lesz, de adja Isten, hogy a munkánk gyümölcse hamarább beérjen! Ez egy a pesszimizmus és a realizmus határán mozgó jövőkép, mindent megteszünk azért, hogy még hamarább sikerünk legyen és felemelhessük ezt az országot.
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ 41-50 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Silverstar Művészképző Iskola

Vác
silverstar társulat, balett, versenytánc, modern tánc, tánctanfolyamok, tánc oktatás, tánc, hip hop, tánciskola vác, jazz, talentum, versenyeztetés, óvodai táncelőkészítő, bordás péterné, silverstar, néptánc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Rókus-kápolna
Vác
túra
Kerékpártúra Budapest-Vác-Szob útvonalon
típus: kerékpár
Az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a ...
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác közkedvelt részén a Nagymező utcában, 5 percre a vasútállomástól, csendes zöld ...
- Vác kertváros zöldövezeti részén eladó egy földszintes családi ház 600 m2-es ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Romhány egyik csendes, nyugodt utcájában eladó egy 71,5m2 hasznos alapterületű, ...
- Megvételre kínálok Magyarnándorban egy 90m2-es családi házat! Az ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU