Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - úthelyzet

Kalap
| 2011.06.22 18:53:07
Tisztelt Dr Demény! Természetesen a véleményét kérdeztem és tiszteletben is tartom, addig szép a világ, amíg nem ért egyet mindenki mindenben :)
A csapatról meg én sem azt gondolom, mint amit ön írt, félre ne értsen, hanem azt ami az ön véleménye is, de nem biztos, hogy ezzel mindenki így van. Mindenesetre a beszélgetésünk legkevésbé lényeges része ez volt.
dr demeny
| 2011.06.22 17:11:01
Tisztelt Kalap!

A véleményem kérdezte én így látom, ha önnek más a véleménye nekem úgy is jó.

Nekem más a fogalmam a cspatról. Én úgy gondolom egyetérteni és támogatni egy jelölt programját nem ugyanaz mint hordatagként báván bólogatni mindenre aztán a hatalomban folytatni ugyanezt. De ez megint az én véleményem és nem is kell cáfolni, mert nem hiszem, hogy szeretném ezt átértékelni a jelen tükrében.
Kalap
| 2011.06.22 14:36:16
Egész pontosan egy polgármester jelölttel együtt jegyeztek egy programot ( aki később mégsem indult pm jelöltként)
Kalap
| 2011.06.22 14:31:27
Tisztelt Dr. Demény!
Tudom, hogy az önrendelkezési jog megerősítéséről van szó, de úgy gondolom, hogy optimális esetben erre sincs szükség. Időleges, részmegoldás lehet.
Nem is kell mindenhez érteni, ez teljesen egyértelmű és épp ezért vannak ott a szakértők. Léteznek a szakmai kabinetek ( 10-12 ilyen van) és a Parlamentben is ( ahogy megyei szinten) az orvostól, jogászig, történésztől közgazdászig minden területnek van szakértője. Ez így is van jól.
Beszélgettem sok emberrel a választás előtt és tudom, hogy sokan olvasták és értékelték a programomat, és a nyüzsgésemet, ahogy ön fogalmaz.
Az én szavazataimról: A falunak 300 akárhány Jobbik szavazója van. A családunk és én az ismeretségi köröm 90%-át is legalább ezek adják, ezért írtam, hogy a 200-ban ennek maximum 40-50 fős jelentősége van, mert a többi ismerősöm, ismerősünk és barátaink mind Jobbik szavazók. Ez tudom, erről szerintem nem kell vitát nyitni ( nem is akart, csak megjegyzem). Ezért mondom azt, hogy legalább 100-150 ember értékelte úgy a programomat ( nem Jobbik szavazóként és engem személyesen sem ismerő emberként), hogy érdemes rá voksolni.
A csapatot nem úgy értettem, hogy nem volt önálló gondolata, hanem tényszeren, hisz úgy hirdették magukat. Ez nem biztos, hogy elriasztott valakit is, de ez sok mindenre magyarázatot adhat ( ugye a csapaton belül is megoszolhatnak a szavazatok, ha valaki egy embert ezek közül egy valakit nem szeret, akkor könnyen lehet, hogy a többire sem adja a voksát és a többi...)
dr demeny
| 2011.06.22 11:41:06
Tisztelt Kalap!

Hangsúlyozom, hogy nem szétvállásról hanem önrendelkezési jog megerőítéséről van szó.

Figyelem a politikusaikat egyetértek, szorgalmasan dolgoznak, de nem hiszem, hog mindenhez kell érteni. Ezért vannak a szakértők. Önnek s e biztos, h jogásszá kell válnia, mint ahogy én sem török történészi babérokra.

Nem elkesredés a tények ismerete alapján írok. A választóknak fogalma sincs általában a programokról.

Ami az ön szavazatait illeti, legalábbis a 200 körülit. Az nyilvánvaló, h a pártszavazók önre voksoltak. Azt gondolom, hogy aki egy keveset érdeklődött a célkitűzéseiben látott támogatásra érdemeset, no és szimpátiát is tükröznek a szavazatot, ami a nyüzsgésének szól. De legfontosabb a család ismertsége,a helyi barátok a szülők és rokonok támogatása. Már ott is vagyunk a 200 körül.

Azt gondolom nem a hatalomban kell tanulni, hanem annak gyakorlására kell felkészülni, még a hatalmi pozíció elnyerése előtt.

Ja és a csapatomat illetően; Lehet nem mondtam, de én nem voltam senkinek a csapatában. Sokan mondják azért, mert túl erős, magaalá gyűrős a természetem. Lehet, én mégis szívesen gondolom azt, hogy az általam képviselt értékeket alátámasztó érvek olyan súlyúak, h. nem lehet cáfolni, megdönteni azokat. Ebbe a képbe nem illik az egyéni piti érdek hyomulása ezért aztán kell egy okot találni,h miért is nem. Ez azonban nem zavar, mer az igazságomat az idő történései igazolják, nincs szükségen önigazolásra.
Kalap
| 2011.06.21 20:47:49
Köszönöm! Erről nem tudtam, még van hová fejlődnöm, de egyelőre más irányú tanulási folyamat vitte el az energiám :) Persze, ha képviselő lennék, akkor nyilván már kívülről-belülről áttanulmányoztam volna az ök törvényt, így csak 1-2-szeri ( tavaly őszi) olvasáson vagyok túl. A Jobbikot ismerve azért le kell szögeznem, hogy a szakmaiság nagyon komolyan jelen van. Aki követi a parlamenti munkánkat, és nem csak a híradókat nézi meg, az tudja, hogy igen sokat dolgoznak a képviselőink, igen felkészültek, mindenhez érdemben hozzá tudnak szólni és sorra nyújtják be a módosítókat törvényjavaslatokat, más kérdés, hogy egyrészről a kormány ezeket szinte a parlament elé sem engedi vinni. Illetve a médiumokban is nagyrészt 1-2 téma merül csak fel, ezekről kérdezik képviselőinket... Tudjuk melyek ezek... Ugyanez megy megyei szinte. A Pest megyei frakcióvezetőnk Csanádi Gábor, régóta önkormányzati képviselő ( mint jobbikos ősz óta) és az egyetemen hallgatott szakmája is ez, az önkormányzati rendszerből írta a szakdolgozatát. Az ő vezetésével a 6 megyei képviselőnk is legalább olyan szakmai munkát végez, mint a parlamenti frakciónk. Ahol pedig van kistelepülési ( vagy nagyobb) képviselőnk, akit ismerek a környékről, ott is ugyanez a helyzet, még akkor is, ha ezeken a településeken azért szükség volt több hónapra míg belerázódtak ( nem ment annyira gördülékenyen mint a megyében vagy az Országgyűlésben), de azóta már egészen más a helyzet. Nyilván bejutásom esetén én is így lettem volna ezzel, de tanulási szándék van bennem és talán képesség is, de ezt csak Isten tudja.
Mindenesetre én még mindig az egyben maradásban és nem ebben a részleges önkormányzatiságban látnám a megoldást.
2014-ig dolgoznunk kell és programot készíteni, terveket szőni, beszélgetni az emberekkel. Lehet, hogy ön elkeseredett, de példának okáért én nem mondhatom, hogy az esetemben nem érdekelte a választókat a saját arculat és program. Csak gondoljon bele, hogy 200-al több szavazatot kaptam, mint a pártom és csak 21-el maradtam el a bejutástól! Ennek ön szerint mi volt az oka? 50-60 embert esetleg fel tudok sorolni, aki nem Jobbik szavazó, de rám szavaz, mindenesetre 200-at nem. Tehát az ok egyértelműen az, hogy mögöttem egy a szervezetünk által kidolgozott program állt és világos elképzelések, egyéni arc ( ugye nem csapatban indultam, mint önök). Én ennek tudom be és ezért akarok még jobb programot írni majd és még több emberrel beszélgetni 2014-ig. Azon szerintem felesleges gondolkodni ( nem is tette itt senki, csak megjegyzem), hogy valamely ok folytán ne menne végig a jelenlegi felállásban ez a ciklus.
dr demeny
| 2011.06.21 18:36:03
Tisztelt Kalap!


Az 1990. évi LXV. tv. az önkormányzatokról (Ötv.)55. § A képviselő-testület a településrész lakóhelyi közösségének - kezdeményezésére - kizárólag a településrészt érintő ügyekben önkormányzati jogokat adhat. Nem tagadhatja meg a kizárólag a településrészt érintő hatáskör átruházását:

a) az egyesítéssel létrejött településrésztől,

b) a külterületi lakott helytől,

c) az olyan üdülőterülettől, amelynek népessége eléri a település állandó lakosságának egynegyedét.

Azt gondolom elég egyértelmű.

Úgy vélem, hogy aki egy helyben áll az lemarad, tehát ha Verőcén semmi változás nincs akkor lemaradtunk. Nem tudom a falu pénzügyi helyzete milyen, de erős fenntartásaim vannak ismerve az előzményeket. Ami a választásokat illeti; amíg az emberek nem fogják fel, hogy programokra és azt megvalósítani kész és képes emberekre kell szavazni addig egy helyben is topogunk. Fizetjük adóinkat amit el lehet jól költeni jutalmakra, bérekre és azt lehet mondani, hogy de neincs is nagy adósságunk igaz, hogy nem haladunk, de megvagyunk, miközbe mellettünk elhalad a világ, eltűnnek a lehetőségek.

Nemrég vettem rész néhány konferencián. A jobbik egyik ogy. képviselője is ott volt. Pongyola volt, nem pont tárgyszerű, de nagyon átjött, h mit akar. Sajnálom, hogy nem tudom segíteni a céljaik megvalósítását, mert ugye van már előéletem. Sebaj remélem megküzdik és nekem is jobb lesz ezáltal.

Egyébként szívesen segítek egy önkormányzatiságról szóló előadás-konzultáció sorozattal, ami nem csak a választókat, de az aspiráns jelölteknek is adhat újat, különösen, hogy a kampány helyett egy folyamatos munka amit a választók értékelni tudnak.

Azt gondolom, hogy az ilyen aluljáró festés jópofa dolog, de nem több. Ezzel az erővel toronyházakat is festhetnénk és mondhatnánk világváros vagyunk.

Nem akarok vitát provokálni. Tisztelem a bevitt energiát, csak feleslegesnek tartom. De ez egy vélemény. Az meg olyan mint a segglyuk, mindenkinek van.
Bocs a vulgarizmusért!
Kalap
| 2011.06.21 16:18:48
Közép és hosszútávon. Rövidtávon, tehát mondjuk ebben a ciklusban, valóban nem jó ez Magyarkútnak, de ha a falunak egy olyan vezetése lenne, aki fel akarja azt virágoztatni és nem csak elvegetálni, akkor együtt sokkal többre menne a két rész. Úgy hogy az együttműködés kölcsönösen érdek legyen. Magyarkút egy turisztikai paradicsom lehetne, míg Verőce központja és az egyéb részek minden mást megadhatna neki, amit azért önerőből nem könnyű.... Csak akarat kellene hozzá, szerintem egy ciklus alatt megvalósítható lenne nagyon sok minden. Nekünk is rengeteg elképzelésünk volt, de a helyiek segítségével még ennél is sokkal, sokkal több dolog véghezvihető. Vannak modellek, még a spanyolviaszt sem kell feltalálnunk hozzá. Tehát amikor én azt írom, hogy érdek a maradás, akkor vonatkoztassunk el a falu jelenlegi vezetésétől ( hozzáteszem választási lehetőség nem volt sajnos oly sok,....)
V8
| 2011.06.21 13:34:24
Testületire azért nem megyek, mert:
Szerettem volna venni pár éve egy magyarkúti telket (önkormányzatit), aminek 3 millió körül volt a hivatalos ára. 5 millió volt az ajánlatom. Juhééj, de jó, persze, támogatom, mondta valaki. Egy másik valaki is ezt mondta. Meg egy harmadik is. Menjünk le az ülésre, ott beterjesztik, tárgyalják, elfogadják, stb. Mentünk. Ültünk. Aztán mivel pár óra alatt egy lepkefingnyi szó nem hangzott el a naaaagy beterjesztésről, hazajöttünk. Sejtem kié lett a telek.
Mindegy is, ilyen trágyalékben taposunk ugye errefelé.

Viszont továbbra sem értem, miért lenne Magyarkút érdeke a "maradás"??
Kalap
| 2011.06.21 10:05:32
Viszont magam még mindig nem látom azt a lehetőséget, ami Magyarkút esetében fennáll. Nem látom azt a "bármit". Amit Dr. Demény leírt, annak mi a módszertana és mivel jár?
( zárójeles megjegyzésem, hogy közép és hosszútávon is mind a a faluközpont, mind Magyarkút érdeke az lenne, ha megmaradna a mai egység, csak ehhez tenni kellene valamit). Csütörtökön jöjjenek minél többen onnét is a testületire és próbáljuk követelni! És ezt nem feltétlen a pm-nél kell, sőt....
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Mészáros Melinda e. v.

Vác
afrofonás, hajfelvarrás, haj kereskedés, hajdúsítás, hajhosszabbítás, 3d műszempilla, műköröm, manikűr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Polgármesteri Hivatal
Püspökszilágy
túra
Visegrád - Bertényi Miklós füvészkert
típus: gyalog
A megszokott túráktól kissé eltérő
módon a természet által kialakított
geológiai és botanikai érdekességek
nyújtanak különös esztétikai élményt
ezen a túrán.
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác,Deákvár gyönyörű, örök panorámás részén, barátságos, kertvárosias környezetben ...
- Komoly szándékú, készpénzes ügyfelem részére keresek 2 db azonnal kiadható lakást 32 M ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Vácrátóton újjáépítés alatt álló családi ház eladó. A már elkészült kb 80 nm-es ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU