Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Segélykoncert

V8
| 2011.02.23 01:26:20
Véleményem szerint könnyebb a helyzet, mert vegyük csak le a Szűcs meg a Koltay nevezetű bizniszmagyarokat a képből, és hopp, ott a Kormorán, a hangok, énekesek, a zenészek. EZ volt a Kormorán, nem a Koltay furulyája!:) Aki pedig TÉNYLEG Kormorán rajongó volt, az őket fogja nézni, nem az őket kirúgó Koltay-féle brigádot. Ez biztos. Nem kérdés. Az megy majd el Kormoránra, aki nem tudta meg ezt a dolgot valami úton-módon. De az is csak egyszer. Én gyártom egyébként magamban az összeesküvés-elméleteket erre a Kormi-ügyre..:) egész jók..:D Még talán igazak is lehetnek..:)
Kalap
| 2011.02.22 22:00:48
Köszi V8, hogy betetted! Ez nagyon tanulságos és sajnos minden szava igaz. A nemzeti érzelem mára üzletté vált és nagyon sok a nem közénk való ember. Ez valahol természetes a tömegesedéssel, mondhatnánk, hogy a szükséges rossz, de nem járhat együtt ilyen értékek elvesztésével. Még szerencse, hogy nem adják fel, de azért kellene fog pár év, hogy az új zenekarból legalább közel (teljesen úgy sem) az legyen, mint a KORMORÁN. Az már csak mellékzönge, hogy a nemzeti érzelemből üzletet csináló kormány irányítja az országot is...
V8
| 2011.02.22 01:28:31
Volt szó itt lentebb a Kormorán zenekar sajnálatos esetéről (koltay "vezér" árulásáról), olvasnivalót hoztam ezzel kapcsolatban. Jó hosszú, Babári Jóska (Mr.Basary, Kormorán énekes) írta.
Tehát:


Kedves Kormoránt kedvelő Barátaink!

Kérünk Benneteket, olvassátok el levelünket figyelmesen, mert szeretnénk, hogy Ti is megértsétek mi is történt valójában! Szeretnénk továbbra is látni Benneteket koncertjeinken, beszélgetni Veletek, és együtt erősíteni a szellemiséget, hitet, mely olyan naggyá tette ezt a közösséget...
Tavaly nyáron különös szóbeszéd kapott szárnyra, miszerint a Kormorán együttes énekesei helyett (Tóth Reni, Mr. Basary és Géczi Erika) más énekesek lesznek. A döbbenet és a csodálkozás egyszerre ült ki arcunkra, mert nem értettük a helyzetet. Értetlenül álltunk a történtek előtt. De ha bármit kérdeztünk, a válasz mindig az volt: „…minden rendben van, ne higgyünk a pletykáknak!...”
Van egy mondás: „Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.” Ez a népi bölcsesség hosszú-hosszú évek alatt alakult ki, s talán érdemes rajta a történtek függvényében elgondolkodni.
Telt-múlt az idő, koncert koncert után, de ez a szóbeszéd csak nem szűnt meg, sőt mindig jöttek hozzá újabb információk. Úgy tűnt, hogy rajtunk kívül mindenki más rendkívül jól informált volt. A végén már mindenki tudott mindent, csak mi nem, akik érintettek voltunk. A döbbenet és a csodálkozás helyét felváltotta a szomorúság és a csalódottság. Igen, szomorúak voltunk, mert ha ez igaz, hogy mások énekelnek helyettünk a Kormoránban, akkor szétfoszlik egy álom, hogy mi egy család vagyunk, hogy egy közösséget alkotunk, ahol azt csinálhatjuk, amit szeretünk: zenélhetünk, énekelhetünk, s ezzel örömöt okozhatunk sok-sok embernek, akik szeretik a mi előadásainkat, s zenénket. És igen, csalódottak voltunk és vagyunk, mert a mai napig még mindig nem tudjuk mi az igazság. Igen, csalódottak vagyunk, mert látjuk, ahogy darabokra hullik egy kép, hogy kilenc muzsikus összekapaszkodott, s ez mára már csak illúzió.
Viszont vannak tények: Tény az, hogy az elmúlt két évben megjelenő Kormorán albumokon, már egyre kevesebbet zenéltünk, énekeltünk, és egyre több volt a vendég muzsikus. Persze, ez önmagában nem probléma, hiszen minden zenész és énekes, a Zenészek és Énekesek nagy családjához tartozik. Mi is örülünk annak, ha segítséget kapnak feltörekvő tehetséges fiatalok azáltal, hogy egy neves zenekar albumán énekelhetnek, vagy együtt énekelhetünk zenei palettánk nagyjaival. A 2010-ben megjelenő Magyar kettős című albumon már egyáltalán nem is szerepeltünk (kivéve Reni egy dalban, a szövegíró külön kérésre).
S ki az a mi? Nos, Géczi Erika, Tóth Reni, Mr. Basary, Szabó Miklós és Nagy László.
Jött a Karácsony, s nem volt Kormorán karácsonyi koncert oly sok év után. Beköszöntött az Új Év. 2011. február van, és még mindig nem tudunk semmit. Lesznek-e koncertjeink, lesznek-e próbák, egyáltalán mi van velünk? Fogunk-e idén együtt muzsikálni, fogunk-e egyáltalán muzsikálni?
Vártunk. De vajon mire? Sokáig vártunk, immár fél évet, hogy megtudjunk valamit. Hogy fogunk-e mi kilencen, akik eddig Kormorán zenekar voltunk, zenélni? Fogunk-e így kilencen együtt zenélni? Lesznek-e így kilencen együtt koncertjeink?
Megannyi megválaszolatlan kérdés, és a választ a mai napig nem kaptuk meg!
Viszont vannak az igazságot elrejtő nyilatkozatok, amelyek megtévesztik az embereket. Szétszakadt országunk és szétszabdalt magyarságunk összefogása jó marketing fogás, mely mögé el lehet rejtőzni, és ezzel álcázni az igazi szándékot. Szétszakadt országunk ma már jó üzlet lett! Hangzatos szép szavak, mondatok. S közben hol vannak az igazi emberi értékek, mint az őszinteség, az egyenes, nyílt beszéd, és a tisztelet?
Nagyon úgy tűnik, hogy az, amit 10 évig az emberek Kormorán zenekarként ismertek, egy átalakuláson megy keresztül. A változás szele minket is elért, mint az országot. S talán a változás néha nem is baj. A világban mindennek megvan az oka, semmi sincs véletlenül. A változás sokszor szükséges a fejlődéshez. Mint amikor a pillangó elhagyja bebábozott börtönét, és kiröppen a napfényre, s a tiszta kék ég felé fordítja tekintetét.
A Kormorán új zenészekkel, új énekesekkel szárnyal tovább, olvashatjuk a Demokratában. Az újságok hasábjairól tudtuk meg azt, amit fél éve mástól várunk...
Az „új-Kormorán” szárnyalásával párhuzamosan mi is tesszük tovább dolgunkat, amit eddig is. Énekelünk, zenélünk, mert szeretünk énekelni és zenélni. Ezt a képességet kaptuk Istentől. Nagy szavak és hangzatos mondatok nélkül. Nem mérnökök lettünk, vagy sofőrök, vagy üzletemberek, vagy valami mások, hanem zenészek, muzsikusok. Szeretünk zenélni a zene öröméért, énekelni azért, hogy a szívünkben, lelkünkben megszülető gondolatokat üzenetként átnyújtsuk mindazoknak, akik nyitottak azokra, zenélni azért, hogy akik hallgatják, jól érezzék magukat, feltöltődjenek a zene hangjaival, energiájával, és az előadók szeretetével, odaadásával. A zene nem lehet eszköz. A zene egy magasabb rezgésű energia, mely azt a célt szolgálja, hogy akik zenélnek, és akik hallgatják, az előadás alatt összekapcsolódjanak, és kölcsönösen energiát sugározzanak egymás felé, amely nem más, mint a szeretet energiája, amely a legmagasabb rezgés a világon, s amely az összetartozást jelenti minden ember között.
Bárhogy is van, mi nem szálltunk el a Kormoránból, de mégis arra kényszerítettek az események, hogy ha zenélni akarunk, akkor kezünkbe kell vennünk saját sorsunk irányítását, és új formációt kell létrehoznunk új névvel.
Járjuk az utunkat és énekeljük tovább dalainkat, visszük tovább az örökséget, ami a tarsolyunkban összegyűlt, megőrizve a Kormorán elmúlt években felvállalt eszmeiségét és hangzásvilágát, ötvözve saját gondolatvilágunkkal és zenei ötleteinkkel. Az élet néha furcsa fordulatokat hoz, de ha magasabb távlatból nézzük ezt a táncot, igenis meglátjuk a ritmusát és lüktetését, s akik képesek ezt a ritmust és lüktetést felvenni, mindig könnyedén és felszabadultan haladnak tovább. Mi sem tehetünk mást, mint tovább haladunk.
Kedves Barátaink!
2011-ben is szeretnénk ugyanúgy tovább zenélni, mint az ezt megelőző 10 évben.
Ötünk mellett természetesen Gáspár Álmost és Zsoldos Tomit is velünk láthatjátok, valamint nagy örömmel vállalta a velünk való együttzenélést Gulyás Feri, aki többek között a Nox együttesben is sok szép népi hangszeren játszott.
A NEVÜNK: ÖRÖKSÉG
Egyenlőre közösségi oldalakon (facebook, iwiw) informálódhattok rólunk és koncertjeinkről, néhány nap múlva Tóth Reni honlapján ( www.tothreni.hu ) kapunk egy „oldalt” mindaddig, amíg el nem készül a saját honlapunk.
Kérünk Benneteket, küldjétek tovább ezt a levelet mindazoknak, akikről tudjátok, hogy szeretnek minket, és a jövőben is szeretnének eljönni a koncertjeinkre! Minél többen csatlakozzatok a közösségi oldalainkhoz („lájkoljatok”), így a közvetlen kapcsolattartást szorosabbra fűzhetjük! Mondjátok el véleményeiteket, észrevételeiteket, próbálunk válaszolni, mert mi hiszünk a párbeszédben! Legyetek partnereink, és együtt „harcoljunk” a nagybetűs Értékekért!
Ugyanúgy várunk Titeket nagy-nagy szeretettel előadásainkon, mint eddig. Érdekes, új műsorral készülünk a számotokra. A jó hangulat, a vidámság és a pergő ritmusok ugyanúgy velünk lesznek, mint a szívhez szóló szép szövegek és dallamok.
Nagyon várunk Benneteket, és köszönjük, hogy eddig is annyi sok szeretetet kaptunk tőletek!
„Az élet olyan tapasztalat, melynek célja, hogy az embert a lét magasabb, elmélyültebb és kiterjedtebb síkjára vezérelje, tettei következményeinek megtapasztalása által.” (Shai Baba)
Sok szeretettel,
Tóth Reni, Géczi Erika, Mr. Basary, Szabó Miklós, Nagy László
V8
| 2010.12.04 23:18:00
...sajnálom, hogy nem kerestek fel(illetve a feleségemet)időben...most olvastam a beírásodat. Sajnos most éjjel indulunk haza Strasbourgból...
Kalap
| 2010.12.01 11:45:32
Kedves V8! Bocsánat, hogy csak most, de szóltam az illetékeseknek, akik megígérték, hogy megkeresik a feleséged, de elfelejtődött, hanyagságból, nemtörődömségből vagy nem tudom milyen okból. Ezért nem akartam tovább várni.( "Magad uram, ha szolgád nincsen" átvitt értelemben, hiszen ehhez a rendezvényhez szervezésben nincs közünk) Természetesen szívesen veszik és megköszönik a felajánlást várnak titeket szeretettel a koncertre, illetve előtte velem tudtok egyeztetni. Az emailemen: kalapos.gabor@jobbik.hu , illetve, ha kell adok tel. számot is. Ne haragudjatok a késlekedésért, mivel ők szervezik, így gondoltam elintézik, de sajnos nem történt meg. Várom válaszod! Üdv, Kalapos Gábor
spangár-díjas
| 2010.11.14 16:32:50
Elnézésed kérem, de most már begyött!!:)))
spangár-díjas
| 2010.11.14 16:31:47
Kedves V8!

Azt írja az újság, hogy. "A domain tulajdonosa még nem töltötte fel weboldalát!", már mint a kedves nejed honlapját szerettem volna megnézni!!
spangár-díjas
| 2010.11.14 16:30:45
Kedves V8!

Azt írja az újság, hogy. "A domain tulajdonosa még nem töltötte fel weboldalát!", már mint a kedves nejed honlapját szerettem volna megnézni!!
Kalap
| 2010.11.14 09:40:07
Kedves V8! Természetesen segítek és köszönjük szépen. Holnap beszélek az illetékesekkel és jelentkezem!
V8
| 2010.11.13 21:17:07
Kedves Kalap!
Gondolom tudsz segíteni:
Feleségem(képzőművész)úgy gondolta, hogy felajánl egy általa készített képet árverésre a december eleji jótékonysági rendezvényen. Le tudod szervezni a dolgot? Gondolom ismered a szervezőket.
Addig is látható feleségem honlapja, igaz egyelőre angol nyelven, de sok képpel:

www.picturewriting.eu
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Crazy Bikers Kerékpárbolt és Szerviz

Vác
kerékpár alkaltrész, merida, shimano, kerékpárbolt, kerékpárszervíz, kerékpár, bringa, mtb, bmx, országúti, használt kerékpár, kerékpár javítás, neuzer, dt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Kálvária
Márianosztra
túra
Csobánka-Pilisszentkereszt túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Kellemes családi kirándulás egy gyönyörű útvonalon. Csobánkát elhagyva egészen a pilisszentkereszti parkolóig, enyhén emelkedő erdei úton ...
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác – Belvárosában 2 emeletes társasházban eladóvá vált egy felújított ...
- Megtalálta Vác legolcsóbb lakását! Belvárosszéli rendezett utca ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Veresegyház központhoz közeli részén megvételre ajánlunk egy ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU