Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Auchan-bojkott

Kalap
| 2010.03.28 17:12:57
Természetesen a Jobbik is közmegegyezésen alapuló változásokat akar, ebben egyetértünk (végre valami:)).
Nem vagyok benne biztos, hogy a gazdák közül nem olvas senki sem fórumot, de akkor is tartom, hogy őket kell megkérdezni. Földet művelni profin én sem tudok,bár azért nem áll tőlem távol származásom és neveltetésem okán. Még egyszer mondom sajnos van negatív tapasztalatom arról, hogy milyen szabályoknak kell megfelelni (nem konkrétan nekem, hanem a családnak) és sok esetben ez lehetetlen. Főképp, ha a nyugatról vagy egyéb helyekről behozott olcsó szeméttel és "Auchanokkal" kell versenyezni. Nincsenek egyenlő feltételek, tessék megkérdezni a gazdákat.
dr demeny
| 2010.03.28 17:06:02
A jog a játékszabály abban a térben ahol élünk. Attól, hogy szabálytalankodunk ez még igaz. De ha új szabályokat akarunk akkor abban közmegegyezés és nem vágyak tényként rögzítése kell. Gondolom a jobbik is így gondolja, mert akkor mi végre a változás?

A termelő gazdák a földeken istálókban vannak nem a mi epéskedésünkkel töltik az idejüket, bár én is azt tehetném! De se földet művelni, se verset írni jól nem tudok.
Kalap
| 2010.03.28 11:10:56
Maga jogász és jobban eligazodik a paragrafusok közt, én nem fogok keresgélni és másolgatni ide. Abból tudom ezt, hogy próbálkoztunk vele és majdnem megütöttük a bokánkat. Nekem ez elég, ha önnek nem, akkor nyugodtan olvasgasson jogi szövegeket. Az esetleg termelő gazdák, akik olvassák ezt a fórumot, úgyis tudják, hogy ez így van, nem árulhatnak csak úgy, bármit stb-stb.
dr demeny
| 2010.03.28 10:54:50
Várom a gondolatot alátámasztó tényeket, ez nekem csak szöveg. Bocs!
Kalap
| 2010.03.19 13:46:37
Azért vettem magamra, mert ketten társalgunk. Senki más nem írt hozzá, persze úgysem fogja bevallani, hogy rám célzott, úgy hogy hagyjuk is ezt a témát. Mi próbáltunk legálisan vágni és egyéb dolgokat árulni, nem lehet, van sok dolog, amihez őstermelői kell, van amihez más. Ugyan természetesen kevesen néznek utána,de ha mondjuk a szomszédja Apeh-os vagy hasonló hivatalban dolgozó, nem jóindulatú ember lenne, akkor egy ilyen "fekete-vágás" és árulás után igen csak meg tudná szorongatni önt, vagy bármelyikünket.
dr demeny
| 2010.03.19 12:34:22
A bunkósággal összefüggésben; kinek nem inge nem veszi aki meg úgx gondolja öltözködik.

Jogszabályok alapján tudunk beszélgetni, de saját vágást is árulhat természetesen a szükséges állategészségügyi vizsgálat után, pl vad gombát is, de vizsgálat kell. Mi ezen a furcsa. A többi rémhír.
Kalap
| 2010.03.17 08:01:06
Tisztelt Dr Demény! A "nem ostoba dumával kellett tennem a sorsomért" mondatrész vajon nem egy cinikus,de inkább bunkó megjegyzés volt rám? Mert én úgy gondolom igen, akkor pedig él az, amit leírtam. Ha mégsem, úgy elnézést.
Nem idézek most jogszabályt, mert nincs előttem,de itt két dologról van szó, amiben tévedtem az a vágóhíd témaköre, valóban be akartak vezetni egy ilyen uniós szabályt,de az megbukott a felháborodáson. A másik tekintetében viszont nem, házi, saját használatra ön leölhet egy disznót otthon, de abból egy dekát sem árulhat. Míg Ausztriában igen, ennyiről beszéltem, ezt nem értette. Csak egy apró példa,de ugyanilyen különbségek vannak még millió számra, amelyek ellehetetlenítik a magyar embereket és a magyar gazdákat. Aztán jön a szöveg, hogy nem elég innovatívak és versenyképesek. Nem önre gondolok a következőkben, de egész elképesztő, hogy azok mondják ezt, akik 47-49 után megnyomorították őket, elkobozták a földjeiket és TSZ-be kényszerítették (jobb esetben, rosszabban pedig a Gulagra), majd a rendszerváltás után szinte semmit sem kaptak vissza, hanem ezeket a földeket külföldiek és vörös bárók kezébe juttatták. Elképesztő és vérlázító.
dr demeny
| 2010.03.17 00:59:22
Kalap Úr!

Nem mondtam, hogy többet vagy kevesebbet kell tennie, azt sem, hogy nekem kellett többet tennem csak azt hogy "Nekem tanulással és munkával, nem ostoba dumával kellett tennem a sorsomért." valamint azt, hogy "Elfogadom, hogy önnek még tennie kell, hogy oda jusson aholmár én régen voltam, netán ahol jelenleg vagyok."

Elég érdekesen ollózta össze ebből amit nekem tulajdonít. Én nem azt montam és nem is azt gondoltam.

Talán igy olvasta vagy értette meg az ön által hivatkozott jogszabályt is, de hogy ne kelljen vitáznunk, kérem hiivatkozza meg a jogszabályt, had tanuljak öntől!
Kalap
| 2010.03.16 07:53:37
Tisztelt dr Demény! Én elhiszem, hogy vágtak, mert pl mi is szoktunk, de azt ugye ön is tudja, hogy nem lehet csak saját felhasználásra? Nem lehet árulni és a disznó lelki nyugalma miatt leszúratni el kell vinni vágóhídra. Ezt követelik papíron, az már más kérdés, hogy eltérnek e ettől Magyarkúton. Persze, hogy el. Ennyit a butaságokról, ha nem érti, amit leírok, akkor nem én vagyok buta. Azt írtam, hogy vannak ilyen szabályok, nem azt, hogy mindenki betartja e.
Az élete meg őszintén szólva nem érdekel, ne haragudjon, maga nem ismeri az életem, nem tudja mennyit tanulok és dolgozok, de azt mondja, hogy magának többet kellett. Hát a lelke rajta, ezt nagyképűségnek nevezném és nem is kívánom tovább kommentálni. Én sem kapok semmit ingyen, mindenért keményen meg kell dolgoznom, ráadásul, ha tud bármit is a családi hátteremről, akkor azt is tudja, hogy nem az elithez tartozunk, finoman szólva.
dr demeny
| 2010.03.15 23:15:52
Kalap Úr!

Ön nem csak butaságot beszél, de ostoba is. Egyébként téved, mert az apám "politikai megbízhatatlansága2 (47 és 56)miatt 1979-ig nem kaphattam állást. Nekem tanulással és munkával, nem ostoba dumával kellett tennem a sorsomért. Nem pártagként lettem valaki hanem utána meggyőződésből, tenniakarásból lettem. Egyébként most sem panaszkodom igaz nem agitátor, lufifújogató vagyok. Elfogadom, hogy önnek még tennie kell, hogy oda jusson aholmár én régen voltam, netán ahol jelenleg vagyok. Ez volt az utolsó, hogy sületlenségeit megpróbálom javítani. Egyébként a Magyarkúti úton épp most vágtak házilag és én is már többedszer készítettem kolbászt barátaimmal.
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Daidalos B&M Kft.

Vác
ablak dunakeszi, műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ajtó, bejárati ajtó, redőny, reluxa, ablakpárkány, ablak vác, ablakcsere dunakeszi, nyílászárók, nyílászáró, ablakok, ablakcsere vác, ablakbeépítés, ablak árak, műanyag ablak vác, műanyag ablakok, műanyag ablak árak, műanyag ablak beépítés, műanyag ablak profilok, műanyag ablak dunakeszi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Szlovák parasztházak
Zebegény
túra
Drégelypalánk-Diósjenő túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Drégelypalánkról indulva - a piros jelzésen - a 444 méter magasan fekvő Drégelyvárhoz érkezünk. Innen a kék jelzésen haladva a ...
apróhirdetés
Tündéri Jack russel terrier fajtiszta kiskutyák eladók! Egy kan és négy szuka ...
Kiadó 30 nm-es minigarzon 1főnek alkalmas!110 000 Ft/ hó rezsivel együtt!Kaució egy ...
Vác és környékéről, légtechnika rendszer szerelésében ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
- ELADÓ 420 m2 tehermentes építési telek tulajdonostól Vácon, Deákvár városrészben, az ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó ház Sződligeten! Tulajdonostól eladó egy 3 szintes ház Sződliget ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU