Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Magyar Sziget 2009

Kalap
| 2010.09.12 20:15:40
Tisztelt blazejarnost! Értettem, amit ír, tudom, hogy nem írt egyértelműen olyanokat, amikkel én vitáztam, de számomra ez sugárzott az írásból. Ha mégsem így gondolod, akkor elnézést, félreértettem. Nem nekem címezted, de azért fórum, hogy bármire reagálhassunk, nem ?:)A díszes egyenruhával a gárdára és egyéb szervezetekre célzott, ezt tudom, de már neki is kellett volna írnom épp ezért, hogy nem tartozik ide. Utólag tettem csak meg. Viszont a 2006-os helyzetet még egyszer tisztázzuk! Megvédtem vagy felmentettem én bárkit a randalírozók közül? Nem. Mert bár voltak, de egyáltalán nem miattuk nem sikerült előrehozott választást kiprovokálni, ráadásul a rendőröket sem ők provokálták olyan mértékben, ami aztán október 23-hoz és az előtte lévő hetek brutalitásához vezetett. A rendőrök nagy része nem személyes dühből tette, amit, hanem megrendelésre ( és persze nem minden rendőrről van szó), illetve megvezették őket. Nem azon a pár tíz huligánon múlott, akikről ma sem tudjuk, hogy kik voltak. Mert azt azért tisztázzuk, hogy voltak köztük beépített emberek. Én magam a két szememmel láttam egy "átöltözést", Kárpátia pólót levette az illető és egyenruhába öltözött. Egy kapualjban, nem tudta, hogy látjuk őt.... Vagy ott van Volner János, aki többször mondta, hogy a demonstrációkon civilben több rendőrt is felismert, mert ő évekig köztük dolgozott. Ezek kiabáltak be általában provokáló jelmondatokat.
blazejarnost
| 2010.09.12 19:19:18
Tisztelt Kalap!
Úgy látom, - leendő, vagy éppen gyakorló újságíró létére - nem igazán ragadta meg figyelmét mondandóm lényege. Vagy éppen leendő képviselő jelöltsége miatt próbál tompítani mondandóm élén?
1. Nem igazán önnek címeztem hozzászólásomat.
2. Ha figyelmesen elolvassa mondandómat, abban egy szóval sem mondtam, hogy több ezer FTC szurkolóról beszélek!
Sőt, az arcukat eltakaró, (ahogyan ön is mondta "Ultrák"-ról volt szó!
3. Solidarity hozzászólásából, miszerint neki "nincs díszes egyenruhája" csak a hülye nem vette le, hogy kikről beszél. Főként, hogy a kóstolgatás önnek szólt, illetve az ön által képviselt csoportnak (legyen az Jobbik, vagy éppen a Gárda).
És igen, tévedésben vagyok: én nem lehettem az utcán 2006-ban, mert nem úgy értékelem az eseményeket, ahogy Ön!
Bátorkodom megjegyezni: kint voltam! De nem értettem egyet azzal, amit láttam! Lehet, hogy ön épp máshol járt, vagy elfordult, amikor a békésen demonstráló tömeget az idióta (arcukat eltakaró) huligánok magukkal ragadták, és indokot adtak a rendőröknek a (a túlzásba eső!!!) beavatkozásra! Aztán ezek az emberek eltűntek, hiszen már rutinjuk van a feszültség keltést követő gyors felszívódásban! Kik maradtak? Az ártatlan; eleinte békés átlagpolgárok!
A korábbi hozzászólásomnak csupán az volt az alapja, hogy emberünk kifogásolta a Magyar Szigeten a Fradi szurkolók megverését. Én ugyan nem hallottam róla, hogy a megtámadott, megvert emberek amiatt szenvedtek el attrocitást bárki részéről, mert "Fradisták", de akár úgy is lehetett.
Ugyanakkor én csak arra akartam rávilágítani, hogy sajnos ebben a táborban is vannak (és sajnos szép számmal) vandálok, garázdák, akik nem ismernek sem Istent, sem embert. Messzire ne menjek, csak a mai híradásokat nézzük: Kb. egy tucatnyi FTC szimpatizáns megkéselt egy egyedül bandukoló UTE szurkolót. Persze lehet, hogy az a szerencsétlen direkt kiprovokálta. Vagy esetleg így akart öngyilkos lenni:(
Mindenesetre a mérkőzés nem két-három fradi drukker miatt szakadt félbe.
Szóval; száz szónak is egy vége: én csak azért bátorkodtam "beszólni" mert nem voltam meggyőződve arról, hogy a Magyar Szigeten csupán fradista voltuk miatt érte inzultus az említett emberkéket, illetve, hogy ők az egészben teljesen ártatlanok voltak. De ennek kiderítése - ahogy Ön is mondta - a "Független Magyar Királyi Bíróság" (ez csak vicc volt) dolga lesz!
Visszatérve a topic eredeti témájára:
Én még egyszer sem voltam kint a rendezvényen, de volt szerencsém nem egyszer beszélni az azon résztvevőkkel.
Soha nem voltak brutálisak, durvák, kötözködők! Sőt!
Például nagyon aranyos volt, amikor az egyik erdélyi magyar srác (hat jópofa társával egyetemben) Verőce egyik Duna parti becsületsüllyesztőjében órákon keresztül ontotta magából a székely vicceket, és eszébe sem volt a társaságnak, hogy bárkibe belekössenek. Pedig a vendégseregben éppen akkor volt pesti vagány (valószínűleg nem IX. kerületi zsivány), illetve felvidéki magyar is!
Tehát abban maximálisan egyetértek Önnel, hogy a Magyar Sziget közönsége sokkal kulturáltabb, mint a Szigetlakók (bp.-i rendezvényre gondolok), vagy éppen a Beach Haus, vagy akár a Hegyalja Fsztivál látogatói!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kalap
| 2010.09.12 12:39:18
Tisztelt blazejarnost! Sok keveredés van az írásában, szezont a fazonnal nem kell összekeverni, főleg mert azért nagy vonalakban egyetértek. Mi köze a gárdistáknak az egész történethez? Megsúgom semmi, úgy hogy nem is kell velük törődni. Aztán itt van a bántó általánosítás a fradi szurkolókkal kapcsolatosan. Megértem, hogy személyes érintettség és valóban ronda történet után felháborodik és elfogult, de azért ne vegyük egy kalap alá a fradistákat. Van több tízezer szurkolója a csapatnak, akik közül igen kevés jár meccsre. Mert gondolom ön sem látott még több tízezer szurkolót egy magyar meccsen?:) Nem járnak ki, sokan épp a balhék miatt. Azonban pl egy hazai meccsen nem csak olyan szurkolók vannak, akikről ön ír, hanem békésebbek is. A kijárókat sem lehet egy kalap alá venni. A keménymag, a ultrák, akik eljárnak az idegenbeli meccsekre is (akár Fehérvárra), már talán jobban egy kalap alá vehető, bár azért valószínűleg ott is vannak békésebbek. A 2006-os eseményekről pedig butaság,amit ír. Először is azért, mert a fidesz nagy ívben letojta, hogy mi folyik az utcán, ideig-óráig álltak az emberek mellé. Jó volt nekik ez a 4 év, úgy ahogy. Sajnos. Valószínűleg ön nem lehetett az utcán, ha ennyire bántóan általánosít és randalírozónak nevez. Egy üveget, vagy köves sem dobtam, nem gyújtottam fel semmit, akkor miért is voltam huligán? Pár száz ember miatt ne bélyegezzünk meg egy több tízezres csoportot. _Mi legalább megpróbáltunk valamit tenni, ellentétben a gyáva fideszes politikusokkal!
blazejarnost
| 2010.09.11 20:56:01
Igen tisztelt solidarity!
Bocs, a megszólítás csak vicc volt! Mármint az igen tisztelt:(
Miről is beszélsz? Tényleg fradistákat vertek a Magyar Szigeten?
De ugye nem azokat, akik négy évvel ezelőtt a székesfehérvári vonaton heccből elkalapálták a 65 éves nagybátyámat, mert a "bunkó" sérelmezte, hogy leöntötték vörösborral! Tette mindezt úgy, hogy előtte több, mint egy órán keresztül szó nélkül tűrte a néha "Sig Heil" felkiáltásokkal fűszerezett "mozgalmi" indulók teli torokból (több száz ember(?) által) történt kántálását!
Persze, nem kellett volna utaznia!!! Megérdemelte... Egyébként is, ne általánosítsunk. Bár ekkora tömeg már nem általánosítás. Szerintem.
Fradi ruhában, mondod. Akkor szerinted miben különböznek az arc elé rakott zöld-fehér sálas, és zöld-fehér pólós egyedek a Magyar Gárda egyenruháját hordó, arcukat nyíltan felvállaló emberektől?
Kérdem ezt úgy, hogy nem szimpatizálok a gárdistákkal. Sőt!
"Harcoltál" 2006-ban a rendőri brutalitás ellen a IX. kerületi zsiványokkal együtt? Gondolom ott is sállal takartad el arcodat, társaiddal együtt, és jelentős szerepet játszottatok abban, hogy a békés kormányváltást követelő tömeget a gyújtogatás, rongálás irányába tereljétek! Nélkületek talán nem kellett volna 4 évet várni a kormányváltásra.
Erre büszke is lehet bárki.
Érdekes, amikor zöld-fehér ruhás emberkét vernek, azonnal veritek a tam-tamot. Amikor pedig ugyanebben a szerelésben elindul a több száz fős csorda, és vonatokat, villamosokat, utcákat zúz össze, akkor kikéritek magatoknak az általánosítást!
Nem vagytok különbek a verőcei romáknál, akik két rossz beszólásból tavaly egyből cigánykérdést csináltak.
Szóval "Fradi mindörökké"! A csapattal semmi bajom. Elég szomorú, hogy anno pusztán pénzkérdés miatt lecsúsztak, hiszen magasan a legjobb csapat volt az NB1-ben.
Baj csupán az elferdült értékítéletű (otthon tisztes családapaként, gyerekként stb... viselkedő) sleppel van!
Kalap
| 2010.09.10 16:37:14
Nekem és nekünk is van hitünk, maximum nem a Fradinak szurkolunk (én leginkább senkinek a futballban, mert Magyarországon véleményem szerint nincs futballcsapat). Ez gondolom nem égbekiáltó bűn:)
Kalap
| 2010.09.10 16:35:24
Tudtommal ez az eset még nem bizonyított, sőt egyes körökben valamiféle táborok közti balhéról beszélnek. Lehet, hogy önnek jobb és több információja van erről, nekem nincs. Viszont biztosan nem kérhető számom sem rajtam, sem a pártomon az eset. Azokat, akik tették, meg kell büntetni. Egyébként a nem történt égbekiáltó dolog kifejezést a másik esetre értettem. Ami a "Hetek" újságíróival történt. Erről a verésről is tudok, viszont fogalmam sincs, hogy kik és miért tették.
solidarity
| 2010.09.10 16:28:05
Üdvözlet.

Pár megjegyzés az alább elhangzottakhoz!
Kalap Úr: "Nem történt égbekiáltó cselekmény"
Szerintem meg sajnos igen csak annak nevezhető az, ha kifordított fekete pólós belső biztonsági emberek viperákkal és egyéb ütő eszközökkel vernek (majdnem agyon!) fradista pólóban lévő embereket.

Mert ugye Ön illetve az önnel szimpatizálók vették csak igazán zokon, hogy a Bp-i tüntetések során sokszor a rendőrség is alkalmazott ilyen fenyítő eszközöket... Akkor Önök kérték számon hogy mi miért történt..most a "fradista érzelműek" szeretnék tudni, hogy mi miért történt!

S még egy megjegyzésem van.
Én sose voltam radikális nézetű (talán az írásból ki is tűnik).
Nézetem szerint antiglobalista vagyok, valahol beül egy kicsit anarchista.
Nem szeretem ha a hatalom visszaél a jogával..
Nem szeretem ha védtelen embereket vernek meg, mert nem tetszik a bőrük színe vagy a vallása, esetleg a hovatartozása..
Nem támogatom a kirekesztést.
S nem szeretek lázadást szítani...
De mivel ismerem ennek az elfajzott demokráciának a bűneit, sajnos tudom hogy sose lesznek meg a bűnösök és sose lesz aki bocsánatot kérjen attól a három fiatalembertől...
És tudok még valamit...
Ha hiszi, ha nem.. teljes mindegy hogy radikális vagy baloldali vagy cigány vagy egyszerű paraszt ember, aki fradista az összetart!
Ha nem lesz aki feleljen a Verőcén történtek miatt...akkor a "fradizmus" majd saját jogán igazságot talál arra, ami a Magyar Szigeten történt.
A legnagyobb fradista csoport sose volt radikális... minket nem lehet szavakkal legyőzni!
Minket a tetteink emeltek azzá akik vagyunk! A mi sorainkban kilencedik kerületi zsiványok vannak, olyanok akik elmondhatják, hogy HARCOLTAK a rendőri brutalitás ellen.
Mi összetartunk! Nincs bal vagy jobb! Mi ott voltunk Pozsonyban és ott voltunk Brüsszelben is! Esőben, sárban hóban..FRADISTA ruhában..

Nekem nincs díszes egyenruhám..
Nekem HITEM van! FRADI! MINDÖRÖKKÉ!
Kalap
| 2010.09.09 09:45:23
Kedves Alien! Teljesen igazad van, köszönöm a hozzászólást, több szem, többet lát alapon nagyon jól kiegészítettél :) Reméljük a következő testület jobban kihasználja majd a Magyar Sziget adta lehetőségeket.
V8
| 2010.09.09 07:23:08
Kedves Alien!
Majd adok én neked!!!
Ménemírsz???:)))
Ment levél!!
Alien
| 2010.09.08 23:05:28
Tisztelt Vitatkozók!

Anélkül, h megpróbálnék igazságot tenni a két fél között, csak véleményemet mondom el: Ez a fesztivál Verőcén már elég tradicionális, és ha végignézzük a hasonló konkurenseket, úgy elmondható, h itt még semmilyen komoly atrocitás nem történt, (leszámítva a tavalyi verekedést, amit viszont pont néhány verőcei provokált), ellenben pl. a Szigeten, v a Balaton Soundon már haláleset is volt. Eddig ebben jók vagyunk. Ami a linkelt írást illeti, várjuk meg a nyomozást, de én is kíváncsi lennék a másik oldalra, s főleg a bizonyítékokra. Mondani olyan sok mindent lehet, főleg, ha a szenzáció a cél... Szükség van-e rá? Azok a fiatalok, -és idősebbek- akik akár családosan is idejönnek szórakozni, azok a pénzüket is ide hozzák. És itt is költik el. Tehát ez az, amit meg lehet, és kellene is lovagolni, pl. egybekapcsolni a táboron kívüli falusi rendezvénnyel, kézműves vásárral, sporteseménnyel, stb... ami akár igazodhat is a rendezvény profiljához. Persze ehhez már hozzáértő szervezés kellene a falu részéről is. És igen, idióták minden rendezvényen vannak. S mivel ezek az események amolyan feszültséglevezető szelepei is a társadalom különböző rétegeinek, nyilván koncentrálódnak is valamelyest. Erre hivatott pl. a biztonsági szolgálat, ill. a polgárőrség, (nekünk abból kettő is jutott,) rendőrség, h ilyenkor fokozottabban tevékenykedjenek. Ami meg a szemetet illeti, a rendezvény szervezőinek kiadott engedélyben kell a megfelelő feltételeket megszabni. Nem ördöngösség. Akit pedig annyira zavar mások vigassága, h képtelen azt egy hétig elfogadni, menjen akkor nyaralni amikor az esemény zajlik, és nem fog konfrontálódni. Ez is lehet egy megoldás... S mielőtt még megkapnám, kis családommal magam is végighallgatom a rendezvényt, nagyon közel lakok hozzá. Én sem alszok tőle. Dolgozok helyette. Érdekes ugyanakkor, h másfél éves gyermekem, és párom, viszont észre sem veszi. Innen tudom, h a hiba bennem, s nem a Magyar Sziget-ben van.

Üdvözlettel: Alien.
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ 41-50 ] [ 51-60 ] [ 61-70 ] [ 71-80 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Ász-Építők Építőipari és Szolgáltató kft

Verőce
gipszkartonozás, építőipari generálkivitelezés, festés-mázolás, villanyszerelés, vízszerelés, kőműves munkák, dryvit rendszerű homlokzati hőszigetelés, melegburkolás, hidegburkolás, szárazépítés, térburkolás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Kisvasút végállomás
Kismaros
túra
Visegrád - Salamon-torony - Erdei Muvelődési Háza - Fellegvár - Visegrád
típus: gyalog
A rövid túra során számos történelmi látnivalót tekinthetünk meg.
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác- Körtvélyesen eladó 2600 nm-es telek, kis nyaralóval! Vác- Körtvélyesen, Vác és ...
- Elegáns otthon Vác-Deákvár legkedveltebb részén! Ha fontos Önnek a rendezett környezet, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó Kisecseten egy 6956m2-es építési telek! A közművek az utcában találhatóak, ...
- Megvételre kínálok Romhányban egy 77m2 alapterületű családi házat! Kialakításra ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU