Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Helyi építési szabályzat

tulp
| 2009.09.04 21:10:20
Tisztelt KT!

Igaza van!
Veröcének nincs szüksége benzinkutra!
üdvözlettel,tulp
KT
| 2009.09.04 10:34:25
Tisztelt Hivatal!

Az elfogadott településfejlesztési koncepció alapján és némi személyes kérdezősködés után írom észrevételeimet.

1. Benzinkút
A szolgáltatás bővítésnél szerepel a benzinkút. Ezt én erősen ellenzem és érdekelne, hogy hova képzelnének Verőcén benzinkutat. Arra is kíváncsi vagyok, hogy a helyi lakosok közül kinek hiányzik ez vajon (a lakossági felmérésben csak ellenzést láttam támogatást nem).

2. Zebrák
A dokumentum a gyalogos átkelőhelyek tekintetében elég szűkszavú: "Árpád út-gyalogos átkelők". Ha jól tudom, akkor a strandhoz és Rákóczi utcára a zöldségeshez van engedélyezés alatt zebra. Javaslom, hogy ezek mellett legyen gyalogos átkelő a Rákóczi utcán a Brassói-Lugosi-Nyár utcák találkozásánál (a főút egyik oldalán nincs járda a faluközpont felől) valamint az Árpád utcán a vasútállomásnál (József Attila utca) és a postánál.

Jelentős a gyalogos forgalom a Rákóczi utcán a Csallóköz utcánál (itt sokan járnak a vonattól a CBA felé), a CBA-nál a kút és a padok felé valamint az Árpád utcán az egészségháznál (Losonczi utca) és a faluháznál is. Igaz, hogy itt autós léptékkel van/lesz a közelben zebra, de a gyalogosoktól nem kellene elvárni, hogy az ő léptékükkel ilyen nagyot kerüljenek.

3. Szűk útszakasz a Lugosi utcában
Javaslom a forgalom egyirányúsítását a Lugosi utcában, ahol az utca kettéválik alsó és felső részre. Ugyanide jó lenne a megálni tilos tábla is az út szűkösségére való tekintettel.

4. Csúszós járdák
Verőce domborzati viszonyai miatt javaslom, hogy kerüljenek be a tervbe azok a járdák, amik nagyon lejtenek és télen nehezen megoldható a csúszásmentesítésük (például Szamos utca). Ezekre a helyekre idővel (amikor lesz rá pénz) kerülhetnének stabil korlátok a gyalogosoknak, mielőtt valaki a nyakát szegi (vagy akár "csak" a lábát töri).

5. Hulladékkezelés
A településfejlesztési koncepcióban a hulladékkezelésről csupán ennyi szerepel: "Szolgáltatások bővítése/Szemétszállítás". A rendezési tervbe kerüljenek bele
- a szelektív hulladékgyűjtő sziget(ek) tervezett helye(i)
- az(ok) a hely(ek), ahol évente egy-két alkalommal veszélyes hulladékot lehet leadni
- az(ok) a hely(ek), ahol fáradt olajat lehet leadni (ez egy egri lakótelepen például az iskola udvarán felálított konténert jelent)
- az(ok) a hely(ek), ahova konténernél kisebb mennyiségű építési törmeléket lehet leadni
Tudom, hogy a megvalósítás anyagi korlátokba ütközik, de legalább a rendezési tervbe bekerülhetne valamilyen hulladékgazdálkodási elképzelés.

6. Állatartó rendelet
A településfejlesztési koncepció említi az "Állattartó rendelet megalkotását". Javaslom külön megemlíteni az egészségház környékén rendszeresen tapasztalható penetráns bűz megoldását az állattartó rendelet megalkotásával és szigorú betartatásával.

7. Tiszta Dunapart
Nem tudom, hogy bekerülhet-e a tervbe olyasmi, mint az önkörmányzat által (közmunkában) fokozottan tisztán tartandó terület. Ha igen, akkor javaslom a víz által rendszeresen elöntött, és gyakran szemetes Duna-part kijelölését ilyen területté. Itt nagyon fontos lenne a rendszeres szemétszedés, akár naponta többször is. Ilyen hely lehetne a CBA előtti kis park is, különösen a nyári rendezvények idején.

8. A falu növekedése
A településfejlesztési koncepció szerint a korábbi tervek ösztönözték a beköltözést, de a mostani elképzelésben erre nem láttam utalást se pro, se kontra.

Kérdés, hogy ez kell-e most a falunak. A lakosság növekedését követnie kell az infrastruktúrának (pl. utak, közművek) és a szolgáltatásoknak (pl. óvodai és iskolai férőhelyek, orvosi ellátás kapacitása). Nehogy abba a hibába essünk, mint Veresegyház, Dunakeszi vagy Göd. Természetesen érthető, hogy sokan szeretnék, ha a telkük besorolása úgy változna, hogy külterületből belterületté változik, zártkertből üdülőövezet lesz stb., hiszen igy nő a ráépíhető ház mérete és az ingatlan értéke is. Ilyen döntésekkel viszont várhatóan növekszik a település lakossága is, az életszinvonal viszont csökken, ha ezt nem tudják követni a szolgáltatások és az infrastruktúra. Kérdés, hogy erre Verőcének honnan lenne pénze.

Üdvözlettel KT
Somogyi Pál
| 2009.07.31 11:08:18
Tisztelt Akasa!

A Fehérhegy a tervek szerint továbbra is külterület, "zártkert" marad.

Tisztelt SZH!

Az Ön által említett terület (6835 Hrsz. és környéke)a tervek szerint üdülőövezeti besorolást kap, ezáltal a beépíthetősége 10 %-ra növekszik. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, az út szélesítése szükséges, amihez az érintett ingatlantulajdonosok közreműködése elengedhetetlen.

Felhívom figyelmüket, hogy ez a tájékoztatás a tervezés jelenlegi szakaszában érvényes, valósággá csak a terv elfogadása után válik.
akasa
| 2009.07.30 12:47:21
Kérdezem,hogy Fehér-hegy továbbra is a senkiföldje lesz,vagy van valami elképzelés a jövőre nézve?
SZH
| 2009.06.02 21:58:28
Tisztelt Hivatal!

HRSZ: 6835 verőce zártkert

Javaslatok:
1,Legyen belterület. (Az "út" 2 vége tudomásom szerint belterület.)
Vagy a telek beépíthetősége nagyobb százalék legyen. Jelenleg 3%. Esetleg lehetne 10%. Ez egy nyaraló övezet, legalább engedéllyel kerülhessen rá egy 60-70nmes nyaraló, vagy ha ott szeretne valaki lakni, akkor lakás.(Egyre többen költöznek ki!)

2, Útfelújítás/útépítés. (Magyarkút/Csattogó-völgy) Pár kocsi kő is elég lenne ahhoz, hogy ne kelljen minden hétvégén autókat kihúzni a sárból. Sajnos a híd állapota elég rossz, így sokan inkább a Csattogó völgy felől próbálnak jönni.

Köszönettel, SZH
tulp
| 2009.05.22 09:46:40
Köszönöm, megtaláltam!
Somogyi Pál
| 2009.05.22 08:29:02
A településfejlesztési koncepció a letölthető dokumentumokban található.

Somogyi Pál
tulp
| 2009.05.21 18:20:03
Tisztelt Somogyi Pál!
Hol találhato a honlapon a településfejlesztési koncepcio?
Talán én nem keresem jol de nem skerült meglelnem.Vagy ha valaki segitene ebben az ügyben megköszönném. Köszönettel, tulp
SISI
| 2009.05.21 17:20:25
Tisztelt Hivatal!

Szociális boltot, vagy MAGOSZ boltot szeretnénk a faluban!!!

Köszönettel: SISI
Somogyi Pál
| 2009.05.21 16:32:35
Közismert a lakosság körében, hogy jelenleg folyik Verőce helyi építési szabályzatának tervezése. A terv még "képlékeny", jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy a honlapon közzétegyük. A tervezővel történt konzultáció alapján kérjük a T. Lakosságot, hogy a honlapon lévő településfejlesztési koncepció alapján észrevételeivel segítse munkánkat.
Megkérjük Önöket, hogy név és cím, vagy helyrajzi szám alapján tájékoztassanak bennünket, mit szeretnének a község egészét tekintve, vagy a közvetlen környezetükben, vagy akár a saját ingatlanjukon. Ez természetesen nem jelenti, hogy az igények mindegyikét automatikusan teljesíteni tudjuk, hiszen a község tervezésekor érvek és ellenérvek, közösségi és egyéni érdekek és ellenérdekek között kell meghozni a mindenki által elfogadható, és szakmailag is vállalható megoldást.
Segítő közreműködésük nagyban segítené munkánkat, és észrevételeik feldolgozása után a szabályozási terv egyeztetési anyagát közzétesszük a honlapon.
Észrevételeik megtételére külön topic-ot nyitottunk a fórum rovatban helyi építési szabályzat címmel, de aki a fórumba nem kíván bekapcsolódni, közvetlenül a muszak@veroce.hu címre is megküldheti javaslatát.

Polgármesteri Hivatal
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Belencsák Erika pedikűr, smink, műszempilla

Dunakeszi
pedikűr, gyógypedikűr, manikűr, parafinos kéz és láb ápolás, műszempilla, smink, alkalmi smink, sminktanácsadás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Pollack Mihály síremléke
Tahitótfalu
túra
Vác-Nógrád túra
típus: vonat
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Vác rengeteg látnivalót tartogat számunkra, több napot is el lehetne itt tölteni, mire mindent végig tudnánk nézni.
A vasútállomásról, a "kis ...
apróhirdetés
5 tagú családom részére keresek júniustól 1 évre kiadó házat vagy ...
A váci Korall Kft. központi ...
A hazai és nemzetközi biztosítási szektor meghatározó szereplőjeként jól ismert ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- ELADÓ! Találja meg Vácon álmai otthonát! Vác Máriaudvar részén, 1840 nm-es ...
- Különleges lehetőség, Vác egyik leghangulatosabb utcájában! Vác belvárosában, az Attila ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladó Dunakeszi közkedvelt részén, Duna-part közelében kétgenerációs családi ház! A ...
- Eladó Dunakeszi központjában egy azonnal költözhető, tehermentes, 58 nm-es ikerház. Az ...
Ingatlanok Kismaroson
- Eladó Kismaros Börzsönyliget Ciklámen utcában 991 m2 építési telek erdei környezetben. ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok Vácdukán egy 97 m2-es családi házat. Kialakításra került benne ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU