Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Az "új" Polgárőrségről

vvpoe
| 2010.10.22 21:15:37
Tisztelt Úraim!

Ha merik vállalni az arcukat is az itt megjelenő írások mellé, nagyon szívesen tarthatnánk egy baráti vitaeste, fórumot vagy kinek mi esik jól, de személyesen mert nem kell mindennek nyílvánosság.

A vitát kiindító solidarity-nak csak még annyit, ha ez a történet a leírtak szerint lenne igaz, nyugodtan nevesítésre kerülhettek volna konkrét nevek adatok. Tudom, csak akkor lehetne vádolni rágalmazással, és az igen kellemetlen ha nem vagy csak részben igaz a történet.

Blazejarnost!

Igen valóban az említett rúgást kapták volna ha ez igaz, mert nem szeretem, ha valaki visszaél bizonyos jelzésekkel hatáskörrel és egyebekkel. A VVPOE tagjainak autóján nincs és nem is lesz sem fényhíd sem felirat, főleg mert látunk ilyen autókat eleget, még 100 kilóméterrel arrébb is, de erre azt lehet válaszolni, hogy a polgárőg mindenütt polgárőr ( mellesleg halkan megjegyzem nem lehetne csak szolgálatban fenn a polgárőr fényhíd, bár van akik ezt előszeretettel máskor és más célból használnak).

Száz szónak is egy a vége, ha valaki kötözködni szeretne, bármibe beleköthet, ezért én állok egy nyílt személyes vita elé.
blazejarnost
| 2010.10.22 19:09:24
Még egy apróság: Van olyan, hogy A Polgárőrség Szolgálati Kézikönyve. Ez különböző törvényi szabályozások alapján került kiadásra, és kíváncsi lennék, hogy Verőcén hány "Bohóc" ismeri?! Szerintem egy sem. Talán még a nagybecsű B. Tibor "Parancsnok Úr" sem!
Egyébként ez a kézikönyv tartalmaz olyan apróságokat, mint:
- "15. A polgárőr szolgálati fellépése során ugyanazokkal a jogokkal és kötelezettségekkel rendelkezik, mint bármelyik állampolgár, csak a Btk.-ban és a Ptk.-ban, valamint a büntetőeljárásról és a rendőrségről szóló törvényekben meghatározott esetekben és körülmények között jogosult fellépni (beavatkozni)."
Továbbá:
- "32. Abban az esetben, ha a polgárőrnek jogos érdeke fűződik más személy igazoltatására, a rendőr helyszínre hívásával kezdeményezheti az igazoltatást, miután személy azonosságát igazolja." (Tehát nem önállóan igazoltat!!!!!!!)
- Azt is el kell ismerni viszont, hogy a bűncselekmény elkövetésén tettenért személyt elfoghatja, a hatóság kiérkezéséig a helyzínen visszatarthatja! Ez sztem jogos. Csak el kéne magyarázni néhány túlbuzgó mókusnak, hogy mi is a különbség a jogban a bűcselekmény, és a szabálysértés között!

Mellesleg BritishKing!
Megvannak a kritériumai a Polgárőrség által használt szolgálati autóknak is!
Fehér fényhíd (nem kék, piros stb...!!!!) hangjelzésről egy szó sincs!!!!!!!!!!!!!!
Ja, és több helyre is jól láthatóan (oldalt, motorháztetőn) el kell helyezni a matricát!
blazejarnost
| 2010.10.22 18:39:15
BritishKing!
Na erre, amit kérdeztél,fülem hallatára nyilatkozta egy "Tősgyökeres" verőcei polgárőr, hogy oktatás tárgyát képezte számára (a Polgárőr iskolában:O), miszerint ugyanúgy igazoltathat, megállíthat, visszatarthat, mint egy rendőr! Amikor feltették neki a kérdést, hogy ez melyik törvényben van leírva, csak annyit tudott dadogni, hogy nézzenek utána, mert ezt neki a Teve utcában így oktatták! Hát köszi; ha ez az ember kiszabadul az utcára!

V8!
Miért van két polgárőrség Verőcén?
Mert az egyik (a Babuk által irányított régebbi) csak a nagybecsű rendezvények (úgymint c.temetés, focimeccs, Csattogó völgyi bulik) alkalmából remekel, illetve a Babuk magánügyeiben (szürkemarha kergetés polgárőr jelmezben) működött "hathatósan" közre (nem kevés önkormányzati támogatással; míg a másik (VVPOE) ezt megelégelve, inkább az éjszakai, illetve nappali területellenőrzést részesítette előnyben. Náluk viszont - sajnos - túl sok a túlbuzgó, jogait, lehetőségeit nem ismerő ifjonc, aki máshol nem tudja kiélni magát, és így -mintegy önjelölt önkéntes rendőr - próbálja leküzdeni igen erős kisebbségi komplexusát.
Sajna Horváth Úr hiába próbálja védeni a mundér becsületét, ő nem látja azt, amit mi a faluban. Azt, amikor a munkából hazatérő, egyedül közlekedő középkorú embertől késő éjjel igazolványt kérnek az emberei, vagy amikor a "Szamárral" közlekedve működtetik a fényhidat és a hangot; próbálván megállításra kényszeríteni a közlekedésben rész vevőket. Vegyük már tudomásul: ehhez nincs joguk! Még akkor sem, ha történetesen rendőr ül az autójukban. De azt hiszem, ezt a rendőrnek sokkal jobban kellene tudnia!
Horváth Úr!
Holnap már jelmezben, az anyósom autójában is zrikálhatok bárkit, csak egy rendőrt kell magam mellé ültetni?
Persze, nyilván Önnek ezt egész másként adták elő, hiszen, ha elmondják a valóságot - gondolom azonnal p...án rúgta volna a tisztelt egyesületi tagtársait-

Tisztelettel:
BA
BritishKing
| 2010.10.22 16:07:17
v8!

egyet is fölöslegesnek tartok ami effektív hasznos munkájuk van, azok a település rendezvényei, az a munkaóra mennyiség sztem megfizethető egy hozzáértő cégnél..és biztosabb az eredmény..
a "bűnmegelőzési" munkájuk sztem elhanyagolható, ma már gondolom én mindeni tisztában van azzal h a polgárőr jelmez mögött u.annyi jog található mint egy sima állampolgár mögött...mit tud tenni szerencsétlen ha lát is véletlen vmit? telefonál, követi az elkövetőt...maradjunk már..
V8
| 2010.10.21 16:05:49
Én nem vágom, miért van két polgárőrség Verőcén???
BritishKing
| 2010.10.20 23:01:33
Sziasztok!

Témánál vagyunk..:)
vvpoe! nem keveredik a két polgárőrség...én eddig csak a ti autótokon láttam fényhidat..ez számomra kizárja a másik egyesületet..mondjuk ez amugy erős, és sajnos nem hihetetlen..
lenne kérdésem amugy, ha ennyire boncoljuk ezt..az auto kinek a nevén van? ha magánszemély akkor mit keres rajta a híd? mit keres benne hang(ez vitatható)? egyáltalán ki az aki bekapcsolhatja azt a hidat, és milyen esetben?
Rendőr..btk 225...olvassunk utána, vagy esetleg mondjuk jelentési kötelezettség elmulasztása...kiváncsi vagyok hogy írta le ezt..szokták mondani nincs rossz intézkedés, csak szar papír..na nézzük ezt a papírt..egy polgárőr autóban émelyegtünk..majd igazoltatni akartunk, de elment..hm? kalandos..sorosan jönne a következő csillag sztem..
vvpoe
| 2010.10.13 20:56:26
T Hozzászólók!

Ismét egy lejáratási kampány?

A tisztelt nagybecső, őrzött épületben dolgozó "sértett" ha jól sejtem intézkedésre jogosult volt, és ezt talán nem telfonos rögzitéssel illetve a főnökhöz futással kell lerendezni. Ha akkor ott intézkedik, vagy kéri a rendőri intézkedést. akkor most nem kellene itt ismételten vitatakozni. Ja és már megint keveredik a két polgárőrség, így igazságosan lehet ítélkezni!!!
solidarity
| 2010.10.13 10:39:55
Üdvözlet!

Olvasgattam :)Erre lenne egy információm.
Vagy egy kérdésem! Vitázni lehet rajta!

Verőcéről Magyarkút irányába haladtunk barátom gépjárművével, aki nem mellékesen Budapesten egy kiemelten biztonságos épületben munkálkodik, aktív tagja annak a pár tucat (:D) embernek aki Magyarország biztonságát felügyelik, ellenőrzik (cyber-tech).
Szóval, haladtunk, olyan 40-50 km/h sebességgel amikor mögénk érkezett egy keleti típusú autó melynek tetején fényhíd volt látható. Majd tized másodpercen belül el kezdett a fényszóróival "jelezni", barátom megjegyezte, h enyhén szabálytalan a dolog, de e-közben mobilját bekapcsolta hang és videó felvételre, amit aztán a következő napon felettesének át is adott -hivatalos adatott azóta nem hallottam- viszont a rendőrt nem látom...), s nem lassított, haladtunk tovább, s elértük Magyarkút első patak átjárójának helyszínét...
Ekkor a mögöttünk haladó autó gyorsított és hangjelzéssel egybe kötött fény kavalkádot küldött irányunkba....
Barátom lassított, lehúzódott, de abban a pillanatban amikor a polgárőr autó megállt és a vezető, oldalutasa és a hátsó utas kiszállt, gázt adott és "mint szent pál az oláhokat" otthagyta a döbbent "igazoltató" személyeket.
A polgárőrök a továbbiakban nem jöttek az irányunkba.
Mindhármukon láthatósági mellény volt.
Egyikük sem látszódott rendőrnek.
Ilyen tettre nem szabadott volna ragadniuk magukat...
Még akkor sem, ha három-négy nap múlva azt az értesítést kaptam (én!) hogy záros határidőn belül menjek be a Verőcei őrsre... (Én, mint utas..) Mert a polgárőr autóban az egyikük rendőr volt és én(!) elhajtottam a helyszínről... Jelzem nem hivatalos levelet kaptam hanem egy személytől jövő információt...
Oszt jelzem, h én azóta sem mentem be!

Nekem az a megjegyzésem, h az igazoltató rendőrnek nincs joga lámpa használatra civil autóból, mert ez még hivatalos autóból is szabálytalan!
Arra ott van a fényhídjuk és a megkülönböztető jelzésük!
A rendőr nem tudta, h ki a vezető (szerintem azóta tudja...) és ki az utas.
A polgárőrök biztos felismertek...

A kérdésem: Miért én hajtottam el a helyszínről!?
Menyire volt szabálytalan a polgárőrök cselekedete!?
Menyire nem tudja a hivatalos jogszabályokat egy szolgálatban lévő rendőr!?

S még egy megjegyzés!
Miért adnék én ezeknek egy büdös petákot is??? Azért hogy zaklassanak!?
BritishKing
| 2010.07.20 21:59:54
Személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése

27. § (1) Aki személyazonosítására alkalmas okmányával kapcsolatos kötelezettségét megszegi, az igazoltatásra feljogosított személy(rendőr,határőr, vám- és pénzügyőr) felszólítására személyi adatainak bemondását, illetőleg az okmány átadását megtagadja, vagy az említett adatokra vonatkozólag az intézkedés során valótlant állít;
százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség helyszíni bírságot szabhat ki.
BritishKing
| 2010.07.20 21:48:38
Blazejarnost!


Olvastam a hozzáírást a témához....

ajjjajaj...ha jól értelmezem a leírtakat, a droid eléd állt, és kért egy személyigazolványt, vagy egyéb azonosításra alkalmas iratot, ill. elszámoltatott h te kivagy, és hova tartasz??

ha ez így ebben a formában megtörtént, akkor a helyedben keresnék egy békés rendőrkapitányságot(nem őrsöt-verőce), és tennék egy feljelentést h ez történt..

Ami fontos ezzel kapcsolatban, a polgárőrségnek az égadta semmi joga nincs, állampolgári jogokkal bírnak, ők egy önkéntes alapon, minden szakirányú(jog, btk,rtv,hszt,sztv...stb) képzettséget nélkülöző önkéntes alapon működő szerveződés, esetleg alapítvány, amely tagjai a az általuk rendszeresített formaruha viselésére jogosultak, közterületi "szolgálat" ellátásuk során semmi olyan eszközt nem viselhetnek maguknál amit te sem, és semmi olyat nem tehetnek ami te vagy bárki más sem. Magyarul, ha ő eléd áll és bármi igazoltatással, vagy elszámoltatással próbálkozik vagy egy széles mosollyal hagyd őt, vagy egy hatalmas pofonnal...majd a pofon után célszerű elmagyarázni, hogy a közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett dolog(pofon) a könnyű testi sértés vétség csak egy minősített esete, amely kevésbé súlyos mintha valaki sherifet játszik.. igazoltat, majomkodik...

Lesz 5szabad percem, és kikeresem majd, hogy btk szerint minek minősül a dicső polgárőr tette.

A komment hangvételéről annyit, hogy igyekeztem megjeleníteni benne a felháborodásom mértékét, sajnos pályám alatt elég sok közös munkánk volt ilyen önjelölt társulásokkal, oktattunk, írtunk oktatási anyagokat ilyen szerveződések részére, és ez sajnos személyes tapasztalat h egy forintot sem ér a tudásuk, képzettségük. A munkájuk más lapra tartozik, a jelenlétük a kisstílű buta emberek számára megnyugtató, ugyanezen fajta bűnözők számára elrettentő...de sajnos a nagy átlag számára nevetséges.

A fórum látogatói között személyes ismerettségben van pár olyan egyén aki eltötött némi időt hivatásos állományban, ezúton kérném őket tegyék meg hogy kommentálják a leírtakat...
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ 41-50 ] [ 51-60 ] [ 61-70 ] [ 71-80 ] [ 81-90 ] [ 91-100 ] [ 101-110 ] [ 111-120 ] [ 121-130 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Keresztes Alpin - Favágási szolgáltatás

Kismaros
alpintechnika, fakivágás, fakivágás alpintechnikával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Református templom
Pócsmegyer
túra
Dél-Börzsöny, zöld turistajelzés
típus: gyalog
Kismarosról induló és Zebegénybe érkező mindenki számára ajánlott kellemes gyalogos útvonal a Gál-hegy, Török-mező és a Malom- völgy érintésével.
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó a Pest megyében, Vác Máriaudvaron egy 3120 nm zártkerti telek, szántó besorolású, ...
- Vác – Belvárosában 2 emeletes társasházban eladóvá vált egy felújított ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Göd Nevelekben kínálom megvételre ezt az 1940 nm-es telket, mely csendes, ...
- Nagypolgári „különlegesség „Felsőgöd központjában! Szeretne Ön egy ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU