Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Verőcei Rendőrőrs

vvpoe
| 2009.03.18 15:40:09
Tisztelt Verőcei polgárok, fórumozók, olvasók!

Örömmel értesítek mindenki, hogy 2009. 03. 16-án szolgálatba állítottuk első gépjárművünket. A gépkocsi szolgálati autó az egyesület tulajdona. A továbbiakban ezzel a gépkocsival próbáljuk megoldani, a szolgálati feladatainkat. Az autó teljes mértékben felmatricázott, az egyéb gépjárművektől elkülönülő. VÉDELEM 2007 POLGÁRŐSÉG VERŐCE feliratot láthatnak az autó oldalain illetve a hátsó részén.

Ezzel kapcsolatos véleményeket, megítéléseket, észrevételeket várok a település lakosságától illetve kérem jelezzék láthatóságunkat a közterületen.

Visszajelzések itt a fórumban, vagy a vvpoe@freemail.hu email címen tehetők.

Fontos, hogy megítélések, vélemények, meglátások érkezzenek a munkánkról, mert csak így tudjuk az esetleges hiányosságokat pótolni, munkánkat javítani.

Köszönettel:
Horváth Zsolt
elnök
dr demeny
| 2009.01.23 23:21:17
Tisztelt Szipkás!

Gondolkoztam néhány percet és nyeltem egy párat. Sértő szándék nélkül írom, értse ahogy akarja, vagy ahogy én gondolom;

Úgy vélem rossz lehet humor és irónia nélkül sértetten, félelemben élni.
Mint látja minden fészekaljban lehet kakukkfióka. (az nézőpont, hogy melyik az)
Nem kívánok vitatkozni senkivel, mert nem akarok küzdeni, hogy egy szintre kerüljek mindenkivel, így meg ugye össze se keverhetnek.

Azt gondolom az aki megengedheti magának, hogy hobbiból és az aki a megélhetéséért rendőr az legalább két kategória, tehát nem általánosítás, legfeljebb szűkített csoportosítás.

Azt gondolom politikai támadás valamilyen más politikai platformról történhet, de önnek igaza van, nekem nincs ilyen. Valóban szeretem elmondani amit gondolok ("az írástudók felelőssége a gondolataik közzététele") és nem bánt, ha valaki saját vérmérséklete, stb. értékeli azt.

Sajnálom, ha kérdéseire nem tudtam választ adni, de legalább így is talált elfoglaltságot amíg a hiányosságokat kereste. Talán jobb ötletei is vannak amit mások majd felhasználnak.

Egy rendszer nem azonos annak egyik elemével. Én a KMB szolgálattal mint rendszerrel foglalkoztam és nem azzal hogyan és hol működik.

Miután megismertem álláspontját nincs kétségem, pontosan írtam le amit akartam és nem feltétlenül az én hiányosságom, hogy vannak akik nem értik.

Kinek mivel van tele a hócipője nem tudom,ezért nem is veszem a bátorságot, hogy megmondó emberként mindenki nevében beszéljek. Nekem viszont többek között a vagdalkozó, gondolattalan, kritikusokkal van tele, szerencsére ilyenek nincsenek a fórumon.

Minden jót tevékenységéhez!
szipkás
| 2009.01.23 03:44:54
Tisztelt dr demeny!
Pont az ön által említett hozzászólása általánosít!
Nézze át újra! Vagy idézzem?
"Ezért is van, hogy sok jómódú ember vállalja e munkát. Különösen igaz ez egyes közterületi beosztásokra. Ott ugyanis a fux, a menő motor és terepjáró jelzi nem akárki az önfeláldozó tiszthelyettes."
Ön szerint mi ez, ha nem általánosítás?
Ugyan, Kedves Uram! Egyre inkább úgy érzem, hogy az ön hozzászólásai inkább csak azt szolgálják, hogy a hangját hallassa, politikailag támadjon mindenkit (pártállástól függetlenül), aki akár hozzászól, akár egy új témát vet föl!
Sajnos legtöbbször csak általánosságokkal vagdalkozik.
Egy másik topicban föltettem önnek egy egyszerű kérdést, melyre valóban kíváncsian vártam volnas konkrét válaszát; megoldásait.
Ehhez képest abszolút a kérdéstől eltérő (persze igen magasröptű) eszmefuttatásnak lehettem tanúja, minden konkrétum nélkül.
Mert ugye a KMB rendszer, ahol ugye van, és egyébként is, stb...
Csak éppen a kérdés nem erre vonatkozott!
Jelen topicban is. Én? Mikor? Mit? Jaj, biztosan félreértették! Én nem így gondoltam!
Ugyan már, Kedves Uram! Szerintem ez a honlap nem a politikáról szól (legalábbis nem elsősorban) ezért nem is itt kellene kampányolni! Vagy ha igen, akkor kevés az általánosságok hangoztatása. Ebből már mindenkinek tele van a hócipője!
És kérem, mielőtt vitába szállna velem (amiben biztos vagyok) olvassa el legutóbbi hozzászólásait (minden témában van egy jópár:)).
dr demeny
| 2009.01.22 21:31:17
Elnézést kérek ha félreérthetően fogalmaztam. A 2009.01.20. tartalmazza álláspontom. Nagyon érdekelnek melyik kijelentésemet tartják általánosítónak?

Ezt ugyanis soha nem szeretném tenni.
BritishKing
| 2009.01.22 10:55:29
Dr Demény, Szipkás!


Elsőre is igyekeztem olvasni a sorok között, érteni az iróniát...sajnos ebben mindkettőjüknek igaza van...általánosítani talán nem szabad, de egy rohadt gyümölcs miatt kár lenn az almafát is kivágni...az hogy a fejétől bűzlik a hal...verőce viszonylatban a személyes kapcsolat miatt nem tudom elfogadni, elég régóta ismerem az itt ebben illetékes rendőri vezetőt, jó rendőrnek, jó szakembernek, és mindemellett becsületesnek tartom..És mint Szipkásnak sem sztem neki sem találták még meg az árát...

Lényeg a kis mondandómban hogy általánosításnak ebben semmiképp nincs helye.
szipkás
| 2009.01.22 09:13:40
Tisztelt dr demeny!

Talált, süllyed!
Igen. Valóban egy alomból valók vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy "hivatalból" védeném (fogadatlan prókátorként) a Verőcei Rendőrőrs járőreit! Ami önt illeti, a saját magáról egy másik topicban írtak (volt járőr, minisztériumi dolgozó stb...) alapján még meglepőbbnek találom reakcióját, melyben általánosít. Abban valóban igaza van, hogy elítéli a korrupciót, de - és ezt nem győzöm eleget hangoztatni - kérem, ne általánosítson!
Az orvosi paraszolvenciával kapcsolatos megjegyzésemet valószínűleg félreértette, hiszen annak nem az volt a lényege, hogy azért fáj, mert a rendőröknél ugyanezt nem tolerálják, hanem azt akartam kifejezni, hogy az orvosok esetében (és ez nagyon helyes így!) nem általánosítunk!
Vannak az egészségünkért küzdő, becsületes és nagyon jó szakemberek, és van egy-két kivétel, aki elvárja a plusz juttatást. Az utóbbiak miatt mégsem mondanám azt, hogy a teljes egészségügy korrupt. Érti, mire célzok?
Munkám során többször is szembesültem azzal a kijelentéssel, hogy mindenkinek megvan az ára, csak meg kell találni.
Nos, az én áramat még nem állapították meg!:) És (bár és-sel nem kezdünk mondatot) a nagy többség szerencsére így van ezzel! Csak mit várjanak el, akkor, ha még a velük "egy alomból való" is ezzel vagdalkozik?!
Igen, az ön által említett "legendákról" én is hallottam. De vajon arról is hallott, hogy az alkalmanként előforduló ilyen esetekben elég gyors felderítést követően igen drasztikus intézkedésekkel visszaszorították ezek elburjánzását?
Ja, hogy ez már nem bír jelentős hírértékkel?
dr demeny
| 2009.01.22 01:10:19
Kedves Szipkás!

Vagy kolléga vagy érintet vagy. Lehet nem érthetően fogalmaztam. Én magam is abból az alomból vagyok. Akartam és áldoztam elképzeléseimért. Javaimat nem abban az időben szereztem. Nem ítélem el a téli szolgálatok alkalmával elfogyasztott (akár potya forralt bort)- magam is éltem vele- szeretem és élvezem a kollégák nyugdíjast illető előzékenységét. Megértem és elfogadom az építkező, gyarapodó rendőrt segítő baráti gesztust(az ingyenesen olcsó sóderszállítmányt az előzékenyebb vendéglői kiszolgálást stb.) ez ugyanis a MI rendőrünknek szól, a \"tisztelet, megbecsülés jele\" és soha nem jelentette/hette azt, hogy elsikáltuk az ügyet, de jelentette a kölcsönös tiszteletet és az ezen alapuló mérlegelései jog gyakorlását. (megszívatni a pofátlan nagyzolót és figyelmeztetni a megtévedt szabálytalankodót)

Ami az orvosi paraszolvenciát illeti. Olvasd fentebb leírtakat. mind tisztelt és tisztelő volt, ők vették le a vért és igazolták az orron át történő véradás jogosságát. (biztos érted) De tudom miről beszélsz. Őket ezer éve megilleti a paraszolvencia amiért a rendőrökre meghurcolás vár.

Az itt leírtak a tudományos munkásság része, a valósághoz annyi köze van mint az egyedfejlődésnek Darvinhoz, A felismerhető egyezés a véletlen műve. Ugye megértik, hogy ezt írom?

Király/nő!

Sajnos nem jött be az iróniám. Nem az a baj, hogy divatosak a cuccok, hanem, hogy a bírságból is keletkezhetnek és azt is regélik, hogy \"nem csak az utcán dekkolók részesednek a megtermelt javakból\"

Bocsi;Elfelejtettem, hogy ez a nép ajkán kelt legenda.
dr demeny
| 2009.01.22 01:09:21
Kedves Szipkás!

Vagy kolléga vagy érintet vagy. Lehet nem érthetően fogalmaztam. Én magam is abból az alomból vagyok. Akartam és áldoztam elképzeléseimért. Javaimat nem abban az időben szereztem. Nem ítélem el a téli szolgálatok alkalmával elfogyasztott (akár potya forralt bort)- magam is éltem vele- szeretem és élvezem a kollégák nyugdíjast illető előzékenységét. Megértem és elfogadom az építkező, gyarapodó rendőrt segítő baráti gesztust(az ingyenesen olcsó sóderszállítmányt az előzékenyebb vendéglői kiszolgálást stb.) ez ugyanis a MI rendőrünknek szól, a "tisztelet, megbecsülés jele" és soha nem jelentette/hette azt, hogy elsikáltuk az ügyet, de jelentette a kölcsönös tiszteletet és az ezen alapuló mérlegelései jog gyakorlását. (megszívatni a pofátlan nagyzolót és figyelmeztetni a megtévedt szabálytalankodót)

Ami az orvosi paraszolvenciát illeti. Olvasd fentebb leírtakat. mind tisztelt és tisztelő volt, ők vették le a vért és igazolták az orron át történő véradás jogosságát. (biztos érted) De tudom miről beszélsz. Őket ezer éve megilleti a paraszolvencia amiért a rendőrökre meghurcolás vár.

Az itt leírtak a tudományos munkásság része, a valósághoz annyi köze van mint az egyedfejlődésnek Darvinhoz, A felismerhető egyezés a véletlen műve. Ugye megértik, hogy ezt írom?

Király/nő!

Sajnos nem jött be az iróniám. Nem az a baj, hogy divatosak a cuccok, hanem, hogy a bírságból is keletkezhetnek és azt is regélik, hogy "nem csak az utcán dekkolók részesednek a megtermelt javakból"
BritishKing
| 2009.01.21 13:32:23
Ma is Jónapot a Fórumozóknak!

Szipkás, ismét ott az igazság. Itt is mint mindenhol ember és ember, ill. rendőr és rendőr között is van különbség.

A rendőr, voltaképpen ha jól magunkba nézünk több jót tesznek mint "rosszat" nem szeretjük mert megbüntet..de miért? én nem csatoltam be az övet ami a saját érdekem, az a 3-5e ft-os csekk pedig a tanulópénz, egy esetleges balesetnél a lefejelt kormány nagyobb kárt tesz a fogsoromban mint az az 5e ft...és akkor még egy betörésről vagy nagyobb volumenű dologról nem is beszéltünk...
havi 100ezer forintért nem vagyok benne biztos hogy csinálnám, és nyüglődnék a kissebségi bűnözéssel, esetleg a 2-mes 150kg-os kopasz bűnözőkkel...átgondolnám.

Fluxok, nagy autók...ez sajnos ma valahol egy életszínvonalat próbál mutatni(majmolni mert akinek igazán van az már nem mutatja) kb a Mercedeshez lehetne ezt jól hasonlítani a 90es évek elején ugye még csak az járt nagy mercedessel akinek volt miből megvenni, fenntartani...ma már az is mercedessel jár aki csak látszatni szeretné ezt...

Egy személyes tapasztalat egy barátomnak lánya született és az orvos határozott kijelentése volt hogy egy szülés minimum egy 50es nála addig ő nem szívesen menne be a szülőszobába...hát elgondolkodtatott, ső erősen küzdenem kellett magammal h ne fejtsem ki erről az őszinte véleményem.
szipkás
| 2009.01.21 08:42:06
Tisztelt dr demeny!

Hozzászólásában némi iróniát véltem fölfedezni. Külső szemlélőként igen nehéz lehet megítélni egy szervezet munkáját, vagy az abban tevékenykedők helyzetét.
Mi, az átlag polgárok valóban csak azt látjuk a rendőrség tevékenységéből, amit a vezetőik, vagy a média látni enged.
Esetleg az egyes rendőrökkel kapcsolatos, személyes (jó, vagy rossz) tapasztalatokból indulunk ki. Rosszabb esetben helyt adunk egy ilyen kocsmai pletykának, és az ott elhangzottakat tényként fogadjuk el.
Igen divatos téma lett napjainkban górcső alá venni a rendőrök munkáját, és minden hozzáértés nélkül bírálni, kritizálni azt!
Persze. Hiszen melyikünknek nincs ezzel kapcsolatban rossz tapasztalata?
De!
Ki beszél arról, amikor egy 50 éves férfi (a kornak és a nemnek azért van jelentősége, mert nem egy csinos szőke nőről volt szó :)) vidéki nagyvárosban lerobbant a gépkocsijával, és a rend derék őrei nem hívtak hozzá szerelőt - pedig megtehették volna - hanem a motortér megtekintését követően emberünket elszállították a legközelebbi szaküzletig. Itt segítettek neki kiválasztani a megfelelő alkatrészt, majd visszavitték a helyszínre, ahol segítettek azt kicserélni, majd udvariasan elköszöntek.
No, igen. Erről nem beszélt a média. Ez csak egy köszönőlevél formájában jelent meg a rendőrök parancsnokánál.
Mint ahogyan az is, amikor egy eltévedt kirándulóbuszt Budáról átnavigáltak a Pesti múzeumi előadásra. Ebből még köszönőlevél se lett, mert nem vette volna jól ki magát, ha kiderül, hogy hőseink elhagyták területüket.
Dr Demeny! Míg Ön - és mások is - azt látja (és sajnos csak azt!), hogy van a rendőségnél egy-két "rothadt gyümölcs", vagy éppen a fiatal tiszthelyettesek fuxait, vagy kirívó járműveit, én egy kissé távolabbra is néznék.
Igen a mai fiatalság körében divat ezen "jelképek" beszerzése. De én ismerek olyan tiszthelyettest, aki nem valami jól fizető másodállásból (valódi munkáról beszélek, minden cinizmus nélkül) szerezte meg, és tartja fönn ezeket a dolgokat.
Más:
Arról miért nem divat beszélni, hogy ön, vagy én megtehetjük, hogy ha a verőcei útviszonyok olyanok (tükörjég, lefagyott hó stb...) ggyalogosan közlekedünk. Helyesebben szólva, nem vagyunk rákényszerítve, hogy olyan helyekre menjünk, amelyek kifejezetten balesetveszélyesek.
Na a Verőcei Rendőrőrs beosztottai ezt nem tehetik meg!
Hiszen a mi érdekünk is, hogy az időjárástól függetlenül folyamatosan (vagy visszatérően) jelen legyenek olyan helyeken is, ahol ilyen időben normális ember nem közlekedik (csak akik szeretnek munka nélkül; mások javainak megszerzésével boldogulni)
Teszik ezt rendőreink úgy, hogy a rendőség anyagi helyzetéből kifolyólag nem mindíg kifogástalan (sőt néha egyenesen balesetveszélyes!) a szolgálati gépkocsijuk állapota!!!

Hát én azt mondom, hogy csak szidjuk őket folyamatosan, megállás nélkül!!
Kritizáljuk a munkájukat folyamatosan!!
Cserébe ők, ha baj van önzetlenül fognak segíteni!
Ja, hogy ez a dolguk? Igen... De ők is csak emberek, és a nagy többség igenis jó ember.


Utószó:
Ha már az orvosokat említette:
Önnek még nem volt szerencséje olyan jeles képviselőjéhez az egészségügynek, aki közölte (és előre!), hogy egy - a TB által finanszírozott - műtét, vagy éppen egy egyszerű szülés tizen- huszon- harminc- negyvenegynehány ezer forintba fog kerülni?
Nem? Nem hiszem!
Csak ezek egyes esetek, ugye. Orvosokkal nem általánosítunk. Nem az egyes egyén alapján minősítjük a teljes egészségügyet.
Látja, ebben egyetértek. Nekem már volt szerencsém ilyenhez, és mégsem mondom, hogy minden orvos ilyen.
Próbáljuk meg ugyanezt a rendőrökkel is!
Ne általánosítsunk!
Igenis vegyünk abból a kosárból gyümölcsöt! Egy rothadó miatt ne dobjuk ki az egészet!
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Silverstar Művészképző Iskola

Vác
silverstar társulat, balett, versenytánc, modern tánc, tánctanfolyamok, tánc oktatás, tánc, hip hop, tánciskola vác, jazz, talentum, versenyeztetés, óvodai táncelőkészítő, bordás péterné, silverstar, néptánc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Farkas Vince hajóskapitány magángyűjteménye
Zebegény
túra
Diósjenő-Kámor-Pénzásás-Diósjenő
típus: gyalog
Látnivalókban gazdag területen, jelzésekkel jól ellátott útvonalon halad a közepes nehézségű túra. Ennek során megismerkedhetünk Diósjenő három jelentős hegyével (Kőszirt 589m; Kámor 661m; ...
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Két lakás egy áráért Vác belvárosában a Duna-parttól pár ...
- Eladó a Pest megyében, Vác Máriaudvaron egy 3120 nm zártkerti telek, szántó besorolású, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok Romhányban egy 77m2 alapterületű családi házat! Kialakításra ...
- Megvételre kínálok Romhányban egy felújítandó, közös udvaros családi házat! A 77m2-es ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU