Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Üzenőfal a pm hiv munkatársainak segitségül.

vvpoe
| 2009.02.19 18:15:20
Tisztelt BK!

Egyetértek azzal, hogy a polgárőrség képzése, a polgárőreink képzettsége csúcsokat nem döntöget. Viszont figyelmébe ajánlom az OPSZ honlapján található az alapképzéshez és vizsgához az OPSZ által kiadott tananyagot, ami 118 oldalnyi elsajátítani valót tartalmaz. Azért aki az legalább egyszer elolvassa, az nem hiszem, hogy csupán "csak kis hatalmat a kezünke majomkodás" végett teszi. Saját érdeke, tudásának olyan szintre történő fejlesztése, hogy eltudjon különíteni jogilag is cselekményeket. Ugye azért azt tudjuk, hogy könnyedén belecsúszhat bárki, egy személyi szabadság megsértése bűntettbe.
Nos ezért tartom én pl. fontosnak, hogy aki kiment az utcára némi büntetőjogi ismeretekkel rendelkezzen. Mivel, önkéntes ez a szerveződés nem kényszeríthető senki, bár szabályozott, hogy csak alapismereti vizsga után lehet valaki polgárőr.

Megjegyzem, én is oktattam, vizsgáztattam biztonsági őröket nem kis számban, és azok között is volt nem lebecsülendően, pék, villanyszerelő és egyéb más végzettségű ember. Nekik is sikerült némi tudást a vizsgára magukra szedni, a tananyagból. Tisztelet azért ha valaki hajlandó tanulni, és a köz javára tenni.
dr demeny
| 2009.01.31 21:49:31
Tisztelt Olvasó!

Érdeklődéssel olvastam a 02.02. napra tervezett testületi ülés meghívóját. Meglepődve tapasztaltam, hogy kártérítési felelősség megállapítása ügyében zárt ülést kívánnak tartani.

Azt gondoltam, ha már a szakmai tudás nem, hát a tisztesség megóv minket a nyilvánosság ilyen rút csorbítása ellen.
Tévedtem.

Az 1990.évi LXV.tv. az önkormányzatokról (Ötv.)
12.§ (4) A képviselő-testület
a) zárt ülést tart választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízatás adása, illetőleg visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása, fegyelmi büntetés kiszabása és állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor, ha az érintett a nyilvános tárgyalásba nem egyezik bele; továbbá önkormányzati, hatósági, összeférhetetlenségi és kitüntetési ügy, valamint vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás tárgyalásakor;
b) zárt ülést rendelhet el a vagyonával való rendelkezés és az általa kiírt pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás üzleti érdeket sértene.

Tehát, valószínűleg fegyelmi eljárást kezdeményeznek és az érintett/ek nem egyezik/nek bele a nyílt ülésbe, merthogy az nem személyi ügy, hogy valaki kárt okozott a köznek, az önkormányzatnak. Ez közügy mint a polgármester és a képviselőválasztás.
Gondolom, hogy kitüntetési üggyé csak nem alakul át ez az eset.

Persze még egy eset lehet, ha a község vagyonából szeretnék kifizetni a kárt és ezért erről kívánna a testület rendelkezni.

Felháborító, hogy ilyen eset történhet és az illetékes hivatalnokok semmit nem tesznek a nyilvánosság biztosítása érdekében.
dr demeny
| 2009.01.22 22:56:46
Érdekelne, hol szerezte tudását, tapasztalatait, hogy ilyen könnyen leértékel. Einstein úgy gondolta, ha valamit nem tud elmagyarázni, megértetni az nem a hallgatóság hibája.

A megbecsülést a szakmai magabiztosság hozza. Aki érti a szakmáját az tudja, hogy más szintén lehet profi a sajátjában és ezért soha nem becsül alá másokat.
Ez csak egy vélemény.
BritishKing
| 2009.01.22 10:47:09
Dr Demény!

Általában az éles véleményeim mögött nem a vita, konfliktus szándéka áll...elvi síkon mindannyian intelligens emberek vagyunk.

Pár évet eltöltve a magyar biztonsági szféra egy magasabb szintjén volt részem közrendvédelmi, jogi oktatást tartani polgárőrséghez hasonló társulásoknak...az eredmény általában siralmas volt, egy leegyszerűsített tananyag, amit szóban is átbeszéltünk velük több hetes felkészülési idő után is pót oktatást, több vizsgát igényelt...de ott legalább a vezetés oldaláról megvolt az az igény hogy egy valamennyire képzett állományt küldjenek utcára...na itt ennek kezdeménye sincs sajnos, amennyiben az illetékesek gondolják privátba átküldök olyan elérhetőségeket ahol ugyan ingyen nem, de némi kedvezménnyel részesülhetnek oktatásban és egy úgymond "házi" vizsgában...mindenképpen egy színvonal emelő dolog lenne.

Azt is kimerném jelenteni hogy nagyobb megbecsülést nem kapnának ha képzettebbek lennének, de vélhetően kevesebb kritika érné őket, ill. kevesebb ember szemébe csalnának örömkönnyeket a nevettetéssel...
dr demeny
| 2009.01.22 00:32:39
Nagyon Király!

Sajnálom, hogy kritikaként éli meg esetleg az én szavaimat. De minden elismerésem, hogy nem vitát, magyarázatot produkál, hanem emberi nagyságot tanúsítva új megoldási javaslatot dob közénk. Tiszteletem, így tovább! Köszönöm!

Igaza van! Röhej, hogy némelyik p.őr mit alakít, szerencse, hogy kialudva állapotát nem emlékszik rá. Igen képezni kellene őket. Miért is nem akarják ezt? (megjegyzés. A társadalmi igényből építkező Marschall és Seriff szolgálat is ilyen hagyományokból táplálkozik) Egyszerűbb bután és tehetetlenül okoskodni, hatalmaskodni, mint szakértő módon hatékonyan védeni.

Van lehetőségük változtatni.
De mondok mást! A képviselőink pont az ön szavai szerint mondják; önkéntes alapon működő "...minden közrendi,jogi, közigazgatási képzettséget nélkülöző..." csapat. Ki akadályozza meg őket a fejlődésben a tanulásban? Az, hogy jobban megbecsülnék őket?

Szeretem az önkéntes munkát, ha az nem hatalmi mámorból és egyéni érdekből táplálkozik. Többször javasoltam dolgozzanak meg a támogatásért, ne könyörögjenek érte. Szeretnék segíteni, de csak annak lehet aki igényli azt.
BritishKing
| 2009.01.21 13:55:54
Tisztelt Fórumozók...

Kisebb kritika ért azért mert kritizáltam, de más ajánlatom nem volt....

Ez leginkább azért van mert én még kis naív vagyok és elfogadom a döntéshozók( itt gondolok a fenti útszakasz megtervezőjére,kivitelezőjére) véleményét...
Azt is hozzáteszem évek óta napi szinten közlekedek kocsival változó napszakokban verőcén abban a kereszteződésben is, számomra ez eddig nem okozott különösebb problémát hogy esetleg picit várnom kellett vagy lehet h az én közlekedés morálom, vezetési tapasztalatom(rutinom) másabb mint a kritizálóé és ez adja a nézeteink másságát. A gyalogos áthaladás szempontjából egy forgalom irányító lámpa mindenképpen jót tenne, de erre a körforgalom nem az igazi megoldás szerintem.

Polgárőrség....abban biztos vagyok, hogy amit most leírok az sokaknak nem fog tetszeni....

Kezdjük az elején.... mi is a polgárőrség...ugye egy önkéntes alapon működő minden közrendi,jogi, közigazgatási képzettséget nélkülöző szervezet....
Miről beszélünk??????????? Forgalmat irányítani, rendezvényt biztosítani, stb???????????? Ez igazán gyászos szerintem, egy újabb tökéletes példa arra hogy a gyermekkorukban elnyomottak kis hatalmat a kezükben vélve majomkodnak. Egy biztonsági cég, alapban többet érne mivel ott legalább a dolgozók valamilyen képzettséggel bírnak ami nagyjából szakirányú, és a vezetőség a törvényi megkötéseknek megfelelően idevágóan kvalifikált.
A polgárőr tevékenységnek nem lehet alapja egy pék, villanyszerelő vagy más egyéb polgári végzettség...Ez a szerveződés inkább nemes mint hasznos...Jelenlétük számomra mosolyfakasztó inkább mint elrettentő. Nincsenek tisztában a jogaikkal, technikai lehetőségeikkel, nincsenek tisztában azzal hogy mit tehetnek...
a láthatósági mellényen kívül semmi egységes nincs bennük.

Előre is elnézését kérem azoknak akiknek az önérzetét bántottam ezzel..de ezért jó a szabad vélemény nyilvánítás.
dr demeny
| 2009.01.21 08:37:18
Az országot járva egyre több településen látok polgárőröket sárga mellényben, akik segítik a balesetveszélyes csomópontokon a forgalmat, akár járművek megállításával. Elbeszélgetve velük, tudom, hogy az önkormányzat ezért fizet is valami pénzt. igaz nem a polgárőrnek. Egy másik tapasztalat a közmunkások ilyen irányú foglalkoztatása. ( persze ennek a tevékenységnek van személyi feltétele, alkalmasság a feladatra.)
CsJ
| 2009.01.21 08:13:57
Még mélyebb tiszteletem!

Nekem ebben az tetszik, hogy amikor valaki javaslatot tesz arra, hogy lehessen közlekedni, illetve kikanyarodni mondjuk vác irányába könnyebben, akkor csak a lehurrogás történik, épkézláb javaslat, ellenjavaslat nem hangzik el.
De ha már itt tartunk: az emlitett Báthory utcai kereszteződés a vörös háznál > szóba került az illetékes váci polgármesteri hivatali a közlekedésért felelős Úr, és közöttem,(mert hivatalos-műszaki okból találkoznunk kellett), aki a kérdésemre, hogy miért van az a lámpa bekapcsolva, miért nem szerelik le...?
Annyit válaszolt, hogy Ő már rég leszereltette volna az embereivel, mert felesleges oda, csak a PM hivatal még nem hozott erről határozatot. (megjegyzem, ezért bátorkodtam pont erről a lámpáról írni > tehát komolyan gondoltam).
Hosszú perceket állni a kereszteződésben?.... erre annyit mondanék, hogy nem is autósoktól hallottam, hanem gyalogosoktól, hogy szinte képtelenség átkelni az uttesten, mondjuk erre kitalálták a gyógyszert: a kijelölt gyalogos átkelőhelyet, ahol néha meg is állnak az autósok átengedendő a gyalogosokat.
dr demeny
| 2009.01.21 00:12:59
Tisztelt BritishKing!

Sajnos igaza van szerintem is. Nem ilyen egyszerű és talán még a bürokrácia is lehet az ok, de legfőképp az, hogy a bántó kioktatásnak tünő szavak nem párosulnak jobb ötlettel, mondjuk egy pályázat, vagy uram bocsá máshol feleslegessé vált készülék felkutatása.

Egyébként igaza van a méreteket és a főutakat illetően is, de ha a helyszínt megvizsgálja és műtárgyaktól mentesen csak a csupasz, méretezett helyszínt láthatja, hogy alkalmas egy körforgalom kialakítására. Igaz nincs park, szobrok és néhány embernek megkülönböztetett kényelem.

Hát ez döntés kérdése volt. Valaki/k így látták helyesnek. A főút is csak út ahol, bármilyen forgalombiztonsági berendezés elhelyezhető, ez csak eljárás és akarat kérdése. Tartja a mondás, nem akarásnak nyögés a vége. Hallja ezt a fájdalmas hangorkánt?

Ha már itt maradt a szöveg kiegészítem;
Igen ez a közlekedés rendje, de azért vagyunk emberek, hogy a számunkra a többség számára nem megfelelő rendet a jog keretei között megváltoztassuk, indítványok és a helyi közhatalom intézményei útján. Furcsa, hogy ez az ország más településén működik. Mint ahogy az is fura, hogy elöljáróink(választottjaink) kritizálják az államhatalmat, de ha őket(a helyi hatalmat) éri kritika akkor az eretnekség stb.
dr demeny
| 2009.01.21 00:06:30
Tisztelt BritishKing!

Sajnos igaza van szerintem is. Nem ilyen egyszerű és talán még a bürokrácia is lehet az ok, de legfőképp az, hogy a bántó kioktatásnak tünő szavak nem párosulnak jobb ötlettel, mondjuk egy pályázat, vagy uram bocsá máshol feleslegessé vált készülék felkutatása.

Egyébként igaza van a méreteket és a főutakat illetően is, de ha a helyszínt megvizsgálja és műtárgyaktól mentesen csak a csupasz, méretezett helyszínt láthatja, hogy alkalmas egy körforgalom kialakítására. Igaz nincs park, szobrok és néhány embernek megkülönböztetett kényelem.

Hát ez döntés kérdése volt. Valaki/k így látták helyesnek. A főút is csak út ahol, bármilyen forgalombiztonsági berendezés elhelyezhető, ez csak eljárás és akarat kérdése. Tartja a mondás, nem akarásnak nyögés a vége. Hallja ezt a fájdalmas hangorkánt?
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Halló Mintabolt

Vác
háztartás eszközök értékesítése, számítógép értékesítés, javítás, telefonközpont telepítése, telefon,fax, nyomtató, telefonközpont, kaputelefon javítása - szerelése, faxok feladása - fogadása, iratok bekötése – fűzése, iratmásolás, mobil telefonkártyák elektronikus feltöltése, iroda bútorok értékesítése, távbeszélő és irodatechnikai eszközök értékesítése, számítástechnikai eszközök értékesítése, nyomtató kellékanyag értékesítés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Az új Kálvária Kápolna és Stációk
Dunabogdány
túra
Diósjenő-Kámor-Pénzásás-Diósjenő
típus: gyalog
Látnivalókban gazdag területen, jelzésekkel jól ellátott útvonalon halad a közepes nehézségű túra. Ennek során megismerkedhetünk Diósjenő három jelentős hegyével (Kőszirt 589m; Kámor 661m; ...
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó 25 éve 10x16m2-en épült, földszint+ tetőtér téglaépület. Földszinten ...
- Nagyszerű lehetőség! Eladó Vác belvárosában egy kétgenerációs, polgári családi ház, mely ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Dejtáron eladásra kínálok egy 83 nm-es családi házat! Az ingatlanban kialakításra ...
- Megvételre kínálok Érsekvadkerten egy 120 m2-es családi házat. Az alsó ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU