Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - önkormányzati rendőrség

vvpoe
| 2009.03.18 15:39:47
Tisztelt Verőcei polgárok, fórumozók, olvasók!

Örömmel értesítek mindenki, hogy 2009. 03. 16-án szolgálatba állítottuk első gépjárművünket. A gépkocsi szolgálati autó az egyesület tulajdona. A továbbiakban ezzel a gépkocsival próbáljuk megoldani, a szolgálati feladatainkat. Az autó teljes mértékben felmatricázott, az egyéb gépjárművektől elkülönülő. VÉDELEM 2007 POLGÁRŐSÉG VERŐCE feliratot láthatnak az autó oldalain illetve a hátsó részén.

Ezzel kapcsolatos véleményeket, megítéléseket, észrevételeket várok a település lakosságától illetve kérem jelezzék láthatóságunkat a közterületen.

Visszajelzések itt a fórumban, vagy a vvpoe@freemail.hu email címen tehetők.

Fontos, hogy megítélések, vélemények, meglátások érkezzenek a munkánkról, mert csak így tudjuk az esetleges hiányosságokat pótolni, munkánkat javítani.

Köszönettel:
Horváth Zsolt
elnök
dr demeny
| 2009.01.25 16:59:07
Tisztelt BritishKing!

Válaszolt a kérdésemre "hol szerezte tudását, tapasztalatait"
Ha jól értettem mindjárt cégvezetőként kezdte.

Nem szeretnék vitatkozni arról sem, hogy van e fogalma arról amiről ír. Annál is inkább mert nem egy szakmai vita, hanem egy üzenőfal részesei vagyunk. Itt még ha nagy butaságot is ír az ember akkor is a közlésvágy és az egyéni elképzelés jelenik meg néhány gyöngyszemtől eltekintve ami néha hamisan csillog.
Az, hogy másként látunk egy problémát és annak megoldását ezer és egy okból táplálkozhat.

Szakmai felkészültségét firtató kérdésem nem a hitelességét kérdőjelezi meg, hanem - praktikusan - egy szakembernek un. szakzsargont is mondhatok és számukra nyilvánvaló szakkérdések kibontásával sem rabolnám az időt.

Köszönöm ajánlatát, amit akartam megtudtam, nem kell a szakmai önéletrajzával bajlódnia.
BritishKing
| 2009.01.24 02:46:35
dr demeny!

Egyik hozzászólására válaszolnék itt.

Elhamarkodottan jelentettem ki a nagy D betűt...Mélyen megtisztel érdeklődése a szakmai múltamat illetően, amennyiben gondolja átküldök egy szakmai önéletrajzot.
Közel 10éve veszek részt a magyar biztonsági szférában cégvezetői szinten, napi tevékenységembe esik védelmi rendszerek, területi felügyeletek, élőerős őrzések tervezése, kivitelezése...Élet-személyvédelmi tervek kidolgozása... Már működő rendszerek sarkalatos pontjainak felkutatásában, ellenőrzésében is akad némi tapasztalat.
Ebbe beletartozik a szakmai, humán, jogi-munkajogi oldal is(ezekkel teljes egy project ugye).


"hibás a számítás..." mint ahogy írtam is "játszunk a számokkal..."


Hidje el nem kívánok egy internetes fórumon vitát nyitni arról hogy van-e fogalmam arról amit írok vagy sem...ezt át kellene gondolnia Önnek is.
dr demeny
| 2009.01.23 23:51:56
Tisztelt szipkás!

Átolvastam másik helyen írt észrevételét és kiegészítem az e helyütt udvariasságból kihagyott tételekkel.

A "rendőrség" szó levédett, tehát ilyen néven nem lehet más szervezet, csak meghatározott feltételek teljesülése esetén. (lásd; névhasználati szabályok)

A " jelen szervezeti felosztás meghagyása mellett" megfogalmazást nem értem (az önkormányzaté, a rendvédelmi szerveké?)

"az Őrs működését?" nem értem, ilyen kategória a rendőrség szervezetében van, annak működését nem hiszem, hogy nekünk kéne megoldanunk, egy új szervezetnek meg nem biztos, hogy ilyen néven kell futnia.

Az általam hivatkozott adatok nem szolgálati órára, hanem, létszámra vonatkoznak. Abszolút megközelítésben havi 164 óra/fő-ben kell gondolkodni, tehát a jelen rendszer kb napi egy rendőr/8 óra lefedettséget biztosít betegállomány nélkül.

Örülök, hogy ítésznek képzeli magát és jutalompontokat osztogat (nagyapám mondta, avatatlan prókátornak sarokban a helye)

Nem kívánom, hogy reagáljon más önkormányzatok - általam hivatkozott - gyakorlatára és kérem ön se tartson igényt az én ismereteimre, tekintettel arra, hogy ezek mindenki által hozzáférhetők és célszerűbb ha tudását tehetségét közvetlen rájuk áldozná, vagy az okosodása érdekében közvetlenül tőlük tanulna. Biztos értékelni fogják másutt megismert stílusát érdemi észrevételeit.
Üdvözlettel.
dr demeny
| 2009.01.22 22:18:10
Nézzék! a körzeti megbízotti rendszer pontosan abból indult ki, hogy legyen egy állandóan elérhető hivatalos közeg, aki személyi kapcsolatok alapján képes megsokszorozni erejét.

A közbiztonság közügy nem csupán rendőrségi feladat, sőt. a Hivatalos közeg elsődleges feladata a már ismerté vált bűncselekmények felderítése, másodlagos szerep a megelőzés, amely csak hatósági eszközökkel valóban a számítás szerinti létszámmal illetve azt meghaladó erő eszköz biztosításával lehetséges.

Ezért is hibás a számítás.

Az önkormányzatnak valóban egy biztonsági szolgálatot célszerű üzemeltetni, ahol szolgáltatásként kell biztosítani az ingatlanok távfelügyeletét, az időskorúak vészjelző rendszerét, közterület figyelés technikával és őrszemélyzettel(közterület felügyelet)és egy folyamatos hatósági kapcsolat a rendőrséggel és helyi közigazgatási szervekkel abból a célból, hogy a azok a jelzések alapján a szükséges intézkedéseket megtegyék. Természetesen szepe van a lakosságnak a jelzési rendszernek ami csak általuk biztosítható. Ez egy folyamatos munka. Ez a leírás csak egy provizor. A rendszer felépítése egy komoly szakmai munka, amely üzleti tervezéssel, megfelelő jogi lépésekkel és tőke biztosításával kell történjen. Az önkormányzat ilyen irányú igénye egy döntésben kell megjelenjen és egy szakmai csoportnak kell a projekttervet elkészíteni, utána a döntéshozókkal korrekt vita alapján kell a köznek hasznos megoldást megtalálni. Nyilván nem várják, hogy a váznál kidolgozottabb formát írjak.
BritishKing
| 2009.01.22 12:47:16
Szipkás!

Köszönöm a megértést segítő fogalmazást. :)

Engem is érdekel az általad feltett kérdés, az én magánvéleményem eddig az hogy ez kizárólag magáncég bevonásával kivitelezhető eredményesen. Rendőrséggel együtt működve, de mégis függetlenül.
szipkás
| 2009.01.22 11:25:38
Tisztelt dr demeny!

Utolsó hozzászólása alapján érdekelne, hogy az ön által elképzelteket miként lehetne Verőce viszonylatában megvalósítani?
Tegyük fel, hogy az önkormányzat részéről minden lehetséges támogatás adott lenne, milyen formában valósulhatna meg a jelen szervezeti felosztás meghagyása mellett Verőcén az ún. "önkormányzati rendőrség"?
Nem a polgárőrség bevonásáról, vagy a SZEM mozgalomról beszélek! Nem is a mezőőri szolgálatok állami támogatásáról.
Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy az ön elképzelése alapján hogyan, és milyen támogatottsággal képzeli el kis községünkben az Őrs működését?
Ha jól értettem, némi félreértés támadt Ön és BritishKing között a létszám (és az ezzel kapcsolatos várható költség) függvényében.
Ige, valóban elegendő a lakosság létszámát tekintve a 2 fő rendőr folyamatos jelenléte.
De! A folyamatos jelenléthez, ugye nem elég a két fő?:) 12 (esetleg 24) órás váltásokban máris British-nél a pont. Sajna valóban kell minimum 10 fő.
Az Ön által említett önkormányzatok megoldásaira így általánosságban nem tudok reagálni. Talán, ha konkrétumokat mondana, okosabb lennék.
Tisztelettel:
Szipkás
dr demeny
| 2009.01.22 00:08:29
Tisztelt Szipkás!

Ugyan nem sokat jelent,de 25 szolgálati év áll mögöttem és járőrtől a minisztériumi emberig különböző beosztásokat töltöttem be. Több országban folytattam szakirányú tanulmányokat és még több vendég előadó ismeretét sajátítottam el. Országos léptékű szervezeti változások előkészítésében és kivitelezésében vettem részt.
Ennek alapján mondok véleményt. Nem azért, hogy elfogadja, de azzal az igénnyel, hogy kritikát alappal, tényekkel alátámasztva fogalmazzon meg.

A tűzoltósághoz hasonló finanszírozás van az említett helyeken, egyébként sok helyen egy és ugyanaz a szervezet, tehát nem a laktanyában ügyelnek, hanem a közterületen szolgálnak.

Igaz a finanszírozásról mondott véleménye is, de ne feledjük, hogy minden hivatkozott struktúrában elkülönül az önkormányzati és állami rendvédelmi szervek ellátása, finanszírozása, hatásköre. Nem gondolom, hogy szervezeti változás kell, de hiszem, hogy az önkormányzati törvénybe foglalt közbiztonságról gondoskodás rész (Ötv.8§(1))kötelez és lehetőséget is ad,pl mezőőri szolgálat üzemeltetésére, (költségvetési támogatást ad az állam) megállapodás a polgárőrséggel, vagy biztonsági céggel a közrend, közbiztonság feladatainak ellátására.(jelzem, h. pl. az engedély nélküli építés, parlagfű, rongálás, köztisztasági stb. szabálysértések birsága helyben marad elégséges alapot biztosítva a működéshez, lásd közterületfelügyelet Bp.) és nem utolsó sorban rendet és nevelő helyzetet teremt. Szóval ha érdekli mondom a forrást és javaslatot hogyan lehet és kell ezt csinálni. Eddig hiába tettem. Tudok önkormányzatot mondani ahol működnek javaslataim és munkám.

Tisztelt BritishKing!

Köszönöm a nagy D-t igyekszem rászolgálni. Nem értem a királynői eszmefuttatását, lehet az én hibám.

Ami a számokat illeti. Nem mondok pontos számot, de a rendőrség teljes (állománytábla szerinti) hivatásos személyi állománya (parancsnokok, járőrök stb.) lakossághoz viszonyított lefedése 1 rendőr/ 3000 lakos. Tehát Verőcén, mondjuk 2 rendőr jelenléte biztosított állami normatíva szerint (folyamatosan) A helyi közbiztonság védelmét ellátó más erők (elsősorban társadalmi), de Szipkásnál már leírt források megteremtésével és a lakosok itt nem leírt bevonásával a közbiztonság jelentősen javítható. Vállalkozás alapú (önkormányzati) riasztórendszer, akár az egészségügyivel, tűzvédelmivel kombinálva már előre lépés lenne.(van hasonló működö példa a Tv nem rég bemutatta) Jelzem ebből emberek gazdagodtak meg, mint lótartásból önkormányzati ingatlanon.

Szóval kicsit (Nagyon) torzak a számok. Igaz, mint minden üzletbe pénzt kell pumpálni, de rövidesen megtérül és hasznot termel. A közrend és közbiztonság javulása csak járulékos haszon. Vajon miért nem érdekel ez senkit az önkormányzatnál? Ez egy hosszabb mese.

Végezetül nem rendőrt kell bérelni, segíteni kell az állami feladatok ellátását és saját erőnkből javítani saját környezetünk biztonságát. Mondjam hogyan? (ha van képviselő aki valóban tenni akar az ügyben szívesen.)
BritishKing
| 2009.01.21 13:12:54
Dr Demény!

A névválasztásom részben tudatos, ugye mindannyian tudjuk h angliának leginkább királynői vannak már...így talán a közhitben a legelső angol király aki az átlag eszébe jut az Edward az ominózus költeményből...innen már nem nehéz a megfejtés a nevet illetőleg...
Na de más..
Előttem szóló Szipkánál a teljes igazság némi rálátással egy járőrszolgálat működésére minimum a 10ember kell egy napi 2fős szolgálathoz(mert ugye betartjuk a törvényben előírt munkaidőt-pihenőidőt), játszva a számokkal 1 fő mondjuk a a fizetésével, járulékaival technikai ruházati felszerelésével mondjuk kerül 150ezer forintba(szolid fizetéssel) egy iroda fenntartása is barátian számolva 70-80ezer forint havonta rezsivel, mondjuk 2 autó fenntartása(mert ugye egy tartalék kell a szolgáltatás mindenkori fenntartásához)az biztosításokban mondjuk 50e ft, üzemanyagban napi 200km-el számolva ami 24óra alatt nem sok mondjuk havi 150ezer ft...feltételezzük hogy a rádiótechnika adott, fogyó eszközök adottak, stb...így is sajnos havi 2m ft körülbelül nagyon durván számolva..azaz évi 24-25milliós költséggel lehetne ezt üzemeltetni, ez sajnos a magyar költségkereteket látva nem kivitelezhető...és ha ebben anyagilag is motíválnánk a dolgozókat nem csak erkölcsileg értékelnénk a közért tett szolgáltatásaikat akkor a havi 2milliós keretet egész nyugodtam emelhetnénk 3-3,5millió forintra sajnos...


De mondjuk ha ennek a pár levél váltásnak lenne foganatja, és mint pl Budapest 5.kerületében, és mint Vácon is működött-működik, az önkormányzat kérne bizonyos napokra, órákra plusz közrendvédelmi járőröket(mert ugye kis országunkban minden bérelhető így a rendőr is) bérelne, talán szolidabb keretből, mégis némi ráfordítással eredményesebb közrendvédelem lenne prezetálhatóbb...
szipkás
| 2009.01.21 09:16:03
Tisztel dr demeny!


Kiragadnék egy mondatot hozzászólásából:
"Egyébként több országban így is működik és a pm. alárendeltségében üzemel, a vezetőt is ő nevezi ki."

Igen. Ez valóban több országban is így működik. De ne felejtsük el, hogy ott az önkormányzatok finanszírozzák az adott egyének kiképzésének jelentős részét, majd befektetnek az ellátáshoz szükséges infrastruktúrába, és a továbbiakban is állják a teljes költségeket.
Mindannyian tudjuk, hogy napjainkban milyen anyagi nehézségekkel küzdenek egyes önkormányzatok.
Ön szerint emellett mennyi pénzt tudnának juttatni egy saját rendőrség felállításába?
Mondjuk egy 10 fős rendőrőrs (ez egy igen minimális létszám!) is több tízmillió forintba kerülne.
Megoldható lenne, ha a rendőrség által már felállított területi szerveket egyszer csak átvennék az önkormányzatok.
Csak sajnos ez a jelenlegi magyar viszonylatban még nem kivitelezhető. Ehhez elsősorban szemléletváltásra lenne szükség.
Erre egy szélsőséges példa:
Ha Önnek van egy borja; azt fölneveli. Mondja a későbbiekben a jól tejelő tehenét átengedné - grátis - a szomszédjának? Szerintem nem.
Továbbá, nem csak a szemléletváltás probléma, hanem az, hogy a megvalósításhoz évek - ha nem évtizedek - kellenének.
Átszervezések, átalakítások, egy sor törvény módosítása (hatáskör, illetékesség, jogok, jogkörök tisztázása stb...)
Hát szerintem ez nem megy egyik napról a másikra.

Mi lenne, ha megpróbálnánk inkább a már meglévő dolgokon kellene javítanunk, és nem újakat kitalálni.
Nem saját rendőrség kell. A meglévő munkáját kellene messzemenőkig támogatni!
És erre nem más országokat hozok példának. Nézzünk körül kis hazánkban! Nem egy helyen ez egész jól működik!
Önkormányzatok alapítványokat hoznak létre, és ebből segítik a területükön működő rendőri szerv munkáját. Működik! Sőt, egész jól működik!
Na, inkább erre kellene megoldás, vagy egy ésszerű javaslat!
Nem????????????????????????????????????????????????????????
Végre egyszer hagyjuk már az amerika (csak így kis betűvel) majmolást, és próbáljunk meg a saját környezetünk viszonylatában gondolkodni!
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Szentendre
túra
Visegrád - Sajgó-kapu - Kalicsa-völgy - Tahi (Vác)
típus: gyalog
A Visegrádi révátkeléstől induló túra igen változatos, jelzésekkel jól ellátott útvonalon vezet. Több helyen mély árkok, nyiladékok, rétek és források teszik változatossá és a szép ...
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó Vác – Deákváron téglaépítésű utcai bejáratos üzlethelyiség! Az ingatlan ...
- Két lakás egy áráért Vác belvárosában a Duna-parttól pár ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Erdőkertes, csendes mellékutcájában, a Cseresznyefa soron eladóvá vált egy most épülő ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU