Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Milyen Verőce lehetne?

Alien
| 2009.01.22 23:37:49
Ha már az "üzenőfalon" elszabadultak a vélemények, ide irok egy ötletet/tapasztalatot. (Nem biztos, h teljesen ide illik.) Tőlünk nyugatra több országban is tapasztaltam már a forgalomirányitásra, ill. a sebességhatárok betartatására egy igencsak szellemes eredeti ötletet. A cél az volt, h egy hektikusan használt gyalogos-átkelő, v jelentősen kisebb forgalmú csatlakozó útszakasz (vagy egyszerűen csak hosszú egyenes szakaszon ahol a járművezetők hajlamosabbak a sebesség tóllépésére) forgalmát úgy szabályozzák, h közben a főút forgalma minél egyenletesebb maradjon. Ez úgy valósult meg, h a kereszteződésnél kihelyeztek mindkét irányba forgalomirányitó fényjelzőt, melynek a másik oldalába doppler-radart, ill kamerát épitetek. A csatlakozó útnál egyszerű UV fény megszakitós időkapscoló található. Ha jármű érkezik a kereszteződésbe, megszakitja a fény útját, 5-10 mp-en belül a jelző vált, és a program szerinti ideig haladhat a keresztirányú forgalom. (gyalogos u.e. csak nyomógombos jelzővel) Utána program szerinti ideig csak a főút, és ha még mindig szükséges előlről a folyamat. Ha nincs jármű a csatlakozó útról, csak a főút halad. De lehet, hogy nagyon sietnek. Ezért kell a radar, u.i ha a jármű túl gyorsan érkezik, a lámpát pirosra váltja, és ha kéll, ha nem a forgalmat zárja. Ha nem áll meg, a túloldalt fényképez, és megy a büntetés. Kerszteződés nélkül egyenes szakaszokon is kiépithető a rendszer, úgy némileg egyszerűbb (olcsóbb) is. Verőcén több helyen is ki lehetne épiteni, hatásos lehetne. Anyagilag nem javitana a falu helyzetén, de a falun belüli száguldozáson csökkentene...
dr demeny
| 2009.01.09 21:19:19
Tisztelt Olvasó!

Sokan és sokszor keresnek meg, ki kritikával, ki dicsérő, biztató szavakkal a fórumos írásaim, személyes ismeretség alapján.

Egy dolgot azonban mindenki megjegzett. Miért csak a kritikai észrevételeket teszem közzé, és miért nem mondom el, én mit és hogyan tennék. Most utoljára mondom el, hogy én azt gondoltam elég a választott képviselőknek a hivatali apparátusnak szólni a vélt vagy valós hibákról és a megoldási javaslatot adni. Ez nem jött be. Sértődés, személyeskedés, feljelentés és a falu anyagi helyzetének kétségbe ejtő változása következett be.

Most megfogadva a tanácsot, időmhöz mérten írok a problémákról és a megoldás általam javasolt formáiról. Egy olyan jövőképről, amit szívesen megélnék Verőcén. Szeretném, ha kérdéseikkel, javaslataikkal, véleményükkel (az se baj, ha kritika, csak tényekre és nem szóbeszédre, politikai lózungokra alapított legyen) hozzájárulnának egy olyan forrásmunka keletkezéséhez, ami a következő 2010. évi önkormányzati választásokon indulóknak segítséget ad programjaik megfogalmazásához és tisztánlátást vállalásaik megalapozott értékeléséhez.

Gazdaság:

Egyetértek, hogy az állami források nem mindenben fedezik a kiadásainkat, de még mindig van vagyonunk és vannak olyan vagyonok, amelyek magánkézben vannak, de nem működnek csak holt tőkét képeznek.

Ebből is látszik, nem a helyi adókat és a szolgáltatás (szemét, víz, csatorna stb.) díját kell emelni.
Példaként említem, hogy több lovarda működik Verőcén, némelyik önkormányzattól bérelt, vagy sajátként kezelt (talán nem elbirtoklás reményében) ingatlanok hasznosításával Akarom mondani nyilván jó üzlet, idegenforgalmi vonzerőnek se utolsó. Legalább 7 állástalan szakember is van a térségben. Mi lenne, ha tulajdonunkat önkormányzati vállalkozás keretében hasznosítanánk ugyanilyen módon csak közhaszonra?

Sokszor elnézem a Verőce határában épült gyönyörű idegenforgalmi célpontot és autózom a kivágott jegenyesor mellett 1.3. km. hosszban a dunaparton, amíg megérkezem a Gumisember melletti közcélú „szemétdombig” - amiről még mindig nem derült ki, hogy kinek köszönhetjük, de kiderült, hogy mi fizetjük az árát – eszembe jut. Valamikor száz vagy több éve eszébe jutott valakinek, hogy függőkertet építsen Verőcén. Ma világörökség lehetne e tett.
Mi miért nem folytatjuk eleink nagy tettét? Két eladó telek van a parton cc. 500.000 Ft/ m2 áron. Számolva a jelzett terület 390.000 m2 ami legalábbis milliárdos érték. Víz, csatorna, gáz és villany ott van. A feltöltés és védmű (gát) építéshez uniós források vannak. Ne merjünk nagyot álmodni? Itt lehet a megoldás a Kismarosnak átadni tervezett területekre is.

Van egy elhagyott gyár ami nem túl szép. A tulajdonos biztos nem zárkózna el egy közös vállalkozás keretében történő hasznosítástól, hiszen az önkormányzatok közpénzekhez jutásának nagyobb mozgástere van.

Ugyanez vonatkozik az elhagyott bánya hasznosítására. Idényszinház létesülhetne ott Európában egyedülálló (bocsánat Ausztriában is van egy) beruházásként. Festői és unikális megoldásokkal.

Ha már Magyarkút felé vettem az irányt. Itt lenne az ideje a katonaságtól visszamaradt vízkivételi mű továbbfejlesztésének, hasznosításának. Ha más nem, legalább Verőce vízellátásának javítása, fejlesztése lehet a cél de nézhetünk távolabb is mint azt tőlünk nyugatabbra mások tették.

Mi történne, ha önkormányzati vállalkozás kezelné a vagyonunkat (ingatlanjaink) és valós nyereség képzése, és nem a klientúra kiszolgálása irányítaná a gazdálkodást.
Így még az intézmények közműszámláinál képződött - mai viszonyok miatt nem visszaigényelhető - Áfa. több milliós megtakarítását érhetnénk el.

Örülök, hogy bevezették az idegenforgalmi adót. Sajnálatos, hogy nem a maximum került megállapításra és nem találták meg a befizetőknek történő visszaáramoltatás lehetőségét.(persze a nem szerencsés megfogalmazás miatti jogbizonytalanságot leszámítva) A maximum adó 300Ft/fő/vendégéjszaka lehet. Ebben az esetben az Állam 600 forint kiegészítő támogatást ad. Tehát ily módon az önkormányzathoz 900 forint/fő/vendégéjszaka folyik be, de mi lenne ha ebből mondjuk 600 forint/fő/vendégéjszaka támogatást adna az önkormányzat azoknak akik fejlesztik az idegenforgalmi kapacitásukat, minőségibb szolgáltatást. Esetleg ilyen mértékű kedvezményt adna a Verőcén üdülni akarók részére.
Lehet, hogy telt ház lenne a megépülendő szállodáknak, valódi stranddá épülő dunapartnak. Esetleg rohamosabb fejlődésnek indulna Verőce idegenforgalma? Ja és maradna még 300 forint a jó hivatalnokok jutalmazására (szerényen számolva; ha 1000 üdülő –hétvégés- 180 napig lenne itt akkor ez a bevétel 54 millió forint az önkormányzatnak, az adózók részére, az idegenforgalomra visszaforgatható összeg 108 millió forint évente)

A téli hónapokban nagyon gyakori -5 fok hőmérséklet (hóágyúzásra alkalmas idő) hol is van legközelebb sípálya? Talán gazdaságilag is megérné ilyet működtetni.

A B-gyarmati vonal Fenyves megálló vasúti parknak, vasúti panziónak izgalmas vasúti vendéglátó helynek adhat otthont.

Szóval ilyeneket szeretnék látni. A megvalósítás nem álom, nem kell befektetőkre várni, csak dolgozni, nem dumálni, hadakozni, szobrot állítani kell.

Sajnálom, ha hosszú, de remélem nálam jobb, és megalapozottabb ötletekkel egészül ki kezdeményezésem

Verőce, 2009-01-09 demény
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Crazy Bikers Kerékpárbolt és Szerviz

Vác
kerékpár alkaltrész, merida, shimano, kerékpárbolt, kerékpárszervíz, kerékpár, bringa, mtb, bmx, országúti, használt kerékpár, kerékpár javítás, neuzer, dt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Csiprovacska templom
Szentendre
túra
Visegrád - Sajgó-kapu - Kalicsa-völgy - Tahi (Vác)
típus: gyalog
A Visegrádi révátkeléstől induló túra igen változatos, jelzésekkel jól ellátott útvonalon vezet. Több helyen mély árkok, nyiladékok, rétek és források teszik változatossá és a szép ...
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác- Körtvélyesen eladó 2600 nm-es telek, kis nyaralóval! Vác- Körtvélyesen, Vác és ...
- Vízparti hangulat, csodás kilátás, friss levegő! Nemcsak horgászoknak ajánlom ezt az ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó ház Érsekvadkerten! Nógrád megye legnagyobb településén található a 1424 m2-ű ...
- Nógrád megye nyugati részén, Érsekvadkerten eladó sorba került egy, akár több ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU