Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Olvasás

dr demeny
| 2009.01.07 23:29:55
Tisztelt CsJ!

Politikai hitvallása nem, csak a mondandója érdekel. Egyébként a mai jobboldalinak nevezett pártoknak nincs köze a jobboldali eszmékhez, ezért még inkább tiszteletre méltó, ha valaki eszméhez és nem pártokhoz köti világlátása meghatározását. Ön szerencsés, nekem tisztán egyik irányzat sem tetszik.
CsJ
| 2009.01.07 11:23:57
Politikai hovatartozásom? Ha ennyire feszegetve van illetve fontos: ízig vérig jobboldali Fidesz párti vagyok.
dr demeny
| 2009.01.06 20:42:24
Rövid gondolat, rövid szöveg.
Ha többen olvassák be lehet osztani/ fő kevesebb idő. Hogyan ítélkezik a tartalomról, ha nem olvasták végig?
Bár a gondolatok árulkodhatnak a politikai hovatartozásról attól még gondolatok maradnak és nem politika.
CsJ
| 2009.01.06 11:26:21
Kedves mindenki!

Azért érdekes, hogy igazából a mondani valók hossza miatt tettem megjegyzést, és érdekesen át lett formálva a topic a politikára.
Bocsánat, nem ezt akartam.
Most elárulom: ezeket a hosszú kommenteket sem volt türelmünk végig olvasni.
Ez csak vélemény.
Kalap
| 2009.01.05 20:56:18
Tisztelt de demeny! Ki kértem magamnak,de semmi indulat és paranoidság nem volt bennem. A gondolataim egybecsengéséről beszélt, ezt kértem ki magamnak, semmit sem értettem félre. A fatolvajos mondatomat Alien szántam, ezért írtam utána,hogy ezt neki szántam. Azt hiszem ebben ön értett félre. A kormányzati negatívumok napestig sorolhatóak, pár közismert példát írtam, ami nagyon kitűnő A Bokros csomagnak szerintem nem negatív,de nem is annyira pozitív a megítélés, mint az a rá hivatkozók szeretnék ( nem ön, hanem a kormány). Én nem érzem,de annyira pozitívumnak történelmi távlatból sem, de ebbe ne menjünk bele. Arról nem is szólva, hogy a nemzet felszámolása a puffajkás miniszterelnökünk alatt is folyt. A nemzettudat egy öszetett kérdés, némileg okolom a népesség is emiatt, még inkább a politikai elit unalmas sárcsatáit, amik érdektelenné teszik a közélet egészét a lakosság számára, beleértve ebbe a politikán felül álló nemzeti ügyeket is. Egyszerűen az embereknek nincs idejük, kedvük, erejük foglalkozni vele,mert minden értelemben kiszipolyozzák őket. A harmadik felelős peig a média, amit azt hiszem nem kell magyaráznom. Itt megvetjük, aki megunta azt hogy tabutéma a magyarság élettere, igaz néha zavaró egy-két alacsonyabb intelligencia-szintű egyén kiabálása, de sokkal tágabb körben ítéljük el az embereket. Nem önre gondolok, de ahogy látom önben is van előítélet a "magyarkodókkal" szemben. Ezt nem ebből a fél mondatából vettem,hanem összességében így látom. A szocializálódás illetően lenne ellentmondás, ha egy nem egyoldalúan és közerkölcs alapján megítélhető rendszerről beszélnénk. Mivel azonban keresztényként, keresztény és európai erkölcsök alapján elítélendő ( hozzáteszem a józan ész szabályai szerint is) egyértelműen elítélendő a múlt rendszer. Nem akartam nevesíteni az embereket, nem minden párttagra gondolok, mert nyilvánvaló, hogy voltak megvezetett emberek is, de a felsővezetés, melynek egy rétege és ideológiája még mindig köztünk van és hatalmat gyakorol. Ők egyérteműen elítélendőek, nem hinném, hogy várni kéne vele száz éveket..Még egy gondolat, én is azt mondom, h minden bűn elítélendő és azt hiszem nem olvasott el figyelmesen, ha nem így gondolja. Aliennek írtam, hogy a bűnösnek bűnhődnie kell bűne szerint. A bűntetést pedig a bíróság rójja ki ,a tett társadalmi veszélyessége alapján. Erről a veszélyességről beszéltem, ez alapján nem lehet a kettőt egy mérlegre rakni. Nem szeretném, ha ilyen tényekről való beszélgetést elvinnénk a filozófia irányába,hogy mi is a bűn és mi nem... Jogállamban azt hiszem a társadalmi veszélyességét kell megítélni a bűnöknek!
dr demeny
| 2009.01.05 20:15:42
Tisztelt Alien!

Gratulálok a riposztjához és a stílusához, kérem jelentkezzen gyakrabban!

Kalap Úr!

Nem szeretnék önnel vitatkozni addíg amíg nem figyelmesen olvassa a leírtakat.

Nem hasonlítottam senkihez a gondolatok egybecsengéséről beszéltem, kinek nem inge átlép rajta.
A falopásra utalás sem arról szól amire reagál, de nyilván ez a kényelmesebb. Hangsúlyozom -az érthetőség kedvéért- a gazda és a hozzá viszonyulók érdekkülönbözőségéről bátorkodtam szólni. Világosabban ki és milyen okok miatt kap fát Verőcén és ezért, vagy ettől függetlenül indokolt-e a védelem. De el! (görög tragédia)

Az ön által sorolt kormányzati negatívumok értékét csak történelmi visszatekintés minősítheti. Lásd Bokros csomag kori és jelenlegi értékelése.

Nem csodálom, hogy egyre kevesebben vallják magyarnak magukat. Néha én is inkább svájci (na nem sapka) szeretnék lenni, de tudja nekik van olyan nemzettudatuk, hogy nagyon megválogatják ki tartozzon közéjük. Persze elsődleges a vagyon, mert az a tapasztalatuk, hogy a materiális jólét más minőségű emberi tartalmat hordoz. Na és ha nem, akkor a demokratikus önigazgatás végső soron ellehetetleníti a pácienst.

Igaz ott nem kiabál senki a hovatartozásról, nemzeti tudatról, de úgy viselkedik, hogy erre nincs is szükség. (ez más országokra is igaz)

A szocializálódás hatásait illetően érzek némi ellentmondást, mert akkor ki és hány száz év múlva lesz a jó?

A kis- és nagy bűnt illetően csak annyit említek, hogy épp Lenin (a "nagy" összefoglaló) az évszázados tapasztalatra alapítva alapítva mondta, hogy a legkissebb, büntetlenül maradt törvénysértés is megingatja az államhatalmat. És ne feledjük Ő az elméleti, klasszikus államról, a tömegek önrendelkezéséről szóló államról beszélt. Én legalább annyira elítélem azon bűnöket amiket egyesek elkövetnek, mégis elismerem a számomra értéket képviselő gondolatokat. Talán ezért is vitáztam önnel, bár sok érthetetlen gondolatot látok a tálcáján. Mindadíg mig fejek nem lesznek rajta ez a jövőben is így lesz a feltételek betartása esetén.

Kérem ne legyen paranoid, nem hasonlítom, nem bántom még meggyőzni sem akarom, csak megismerni a gondolatait és elmondani a magamét.
Kalap
| 2009.01.05 07:28:23
Tisztelt Dr Demény és Alien!
Természetesen nem közvetlen emberölésről beszélek,hanem közvetve elvégzett ugyanakkor hatásfokában sokkal brutálisabb tettekről. Gondolok itt arra a "reform" folyamatra az egészségügyben, aminek következtében napról-napra emberek halnak meg. gondolok az életszínvonal drasztikus csökkenésére, ami szintén ér el ilyen "eredményeket". Gondolok arra, hogy az abortusz hihetetlen pozitív bemutatásával és mértéktelen liberalizálásával (minden parlamenti erőre egyaránt igaz) és a család intézményének módszeres szétverésével a demográfiai mutatóink keservesek és vészjóslóak. Gondolok itt az etnikai ellentétekre, mely során az ezer évig együtt, békésen élő csoportokat egymásra uszították ( főleg a magyar-cigány konfliktus, de más ilyen kisebb méretben is fellelhető). Gondolok itt a határon túli magyarság gyalázatos megtagadására, mely a nemzetárulás ne továbbja. Jelzem azóta is kollaborál kormányunk a környező országok rezsimjeivel abban, hogy a magyarság minél inkább integrálódjon azon társadalmakba, mi több magyarságát csupán második tényezőnek tekintse. Erre két példa: Szlovákiában egyre több magyar anyanyelvű ember büszke a szlovákságára, mi több sokkal inkább a szlovákságára mint magyarságára. Romániában pedig az egyik kormánypárti politikust ( nem jut eszembe a neve,de ezek statisztikai adatok)hitelesebbnek tartják a székelyek mint az Rmdsz elnökét. Azt hiszem ezek a kárpát-medencei magyarság jövőjét illetően nagyon vészjósló előjelek, talán az immár 10 évet kormányon lévő koalíciónak nem kellene kollaborálni, hanem tenni ez ellen. Nem volt rá idejük ennyi idő alatt? Nem volt idejük, hogy ne verjék a magyarságot Szlovákiában és Délvidéken? Lassan már olimpiai sportág lesz a magyarverés... Ennek ellenére igaza van, hogy mikroszintekről kell kezdeni az építkezést, de azt hiszem, most nem erről beszéltem és azt hiszem, hogy ez az elv nem azt jelenti, hogy ne foglalkozzunk a makroszintű eseményekkel.
Fontosnak tartom ezt is azt is és nyílván, ha egyszer közéleti szerepet vállalok, akkor itt teszem azt és Verőce érdekeit fogom szolgálni. Azt pedig nem hiszem , hogy nagypolitika általam vázolt és bűnösnek tekintett szereplői fatolvajként kezdték volna:) Ezek az emberek nagyrészt a múltrendszerben szocializálódtak, anyatejjel szopták azt a mentalitást ,amit képviselnek. Természetesen a bűneik kisebb tettekkel kezdődtek, ebben egyetértünk, viszont épp ezért nem helytálló az analógia, ezeknek a bűnöknek a társadalmi veszélyessége nem említhető egy lapon ( itt kapcsolódnék Alienhez, aki azt mondta, hogy a bűn az bűn és a bíróság előtt kell bűnhődnie mindenkinek. Ebben egyetértek ,de a társadalmi veszélyessége nem azonos és nekem sérti a fülem, ha egy lapon emlegetjük őket). Azt ön sem gondolhatja komolyan, hogy a "kis" bűntől 100%-osan előrejelezhető egyenes út vezet a "nagyig" és már most megelőlegezhető verőcei vezetésünknek is az országos nemzetárulók bűnei. Azt hiszem ez erős túlzás .
Lenin összehasonlítást meg kikérem magamnak, Lenin általánosított és egy gyilkos volt. Ő a felsőbb rétegek egészéről beszélt, én egy bizonyos vezetésről és a helyhiány miatt nem fejtettem ki, mint írtam is önnek. Elhamarkodottan ne írjon ilyeneket, mert egy általam igazán megvetett történelmi személyiséghez hasonlított ezzel! Nem fejtettem ki a véleményemet hosszan és ezt oda is írtam, hogy csupán a helyhiány miatt. Nem ismert álláspontról pedig véleményt alkotni sztem nem célszerű dolog....
Alien
| 2009.01.05 01:41:40
Kedves Kalap!

Felfigyeltem a Dr Deménnyel folytatott eszmecseréjükben a példának felhozott analógiára. A fatolvaj bűne ugyebár nem vethető össze mondjuk a gyilkoséval. Kicsit továbbgondoltam. Vajon hány fa élete egyezik meg egy emberével? (Tehát a két bűn mikor lesz egyenértékű?) 1? 10? 100? Egy hektár már megfelelő mennyiség, v még az is kevés? Ha mondjuk Magyarhonban az e fórum keretei között meg nem nevezhető etnikai (bocs e fórumon faji...) kissebség egyedei mondjuk minden évben családonként csak 1 hektárnyi fát lopnának el, 5 év alatt úgy nézne ki az ország, mint Dalmácia hegyei... Ez világméretben is igaz a többi behelyettesithető "fajra". (Igen leginkább a hódokra gondolok...) És ugye akkor előbb utóbb oxigén hiján megfulladnánk. Asszem most a "fajok" alatt mindazon "rasszok" képviselőit értem, akik lehetővé teszik, eltűrik, támogatják, stb... mondjuk a falopás stb... tevékenységét. (Politikai, társadalmi, gazdasági, ideológiai "rasszokra" gondolok elsősorban.) Valszeg most nagyon radikális vagyok, de nincs kis, vagy nagy bűn, max a biróságok előtt. Csak bűn van, és azt lehetőleg meg kell előzni, ill. jóvá kell tétetni az elkövetővel. A büntetés, ha nem jár anyagi, társadalmi, szociális ellehetetlenüléssel, (vagy nem testi fenyités -Éljen Makarenkó! :P - ) sok visszatartó erővel nem rendelkezik, ráadásul nem költséghatékony senkinek. (Képzeljük el monjuk Cinit, ha 100 000 forintonkként 1-1 korbácsütést kapott vona. (Vagy saját kezűleg a saját vagyonából egyedül el kellett vona ültetnie egy-egy fát -természetesen az okozott kár megtéritése után, addig marad a korbács,- ha már a példánál vagyunk.)Milyen jól mutatna a Playboy hasábjain nem?) Az eszkalálódás elvéről pedig egyetértek Dr Deménnyel...

Tisztelt CsJ!

Ennyire sikerült rövidre fognom. Bár én szivesen olvasom mások eszmefuttatásait, és sokszor brilliáns cinizmusát. Szórakoztat. Egyes képviselőinknek meg lehet csak azért megy a válaszadás rosszul, mert lassú a szótagolvasás, és még nem értek az irományok végére. (Ill. lehet csak azért nem megy, mert nincsenek képek, amiket nézegethetnének...)
dr demeny
| 2009.01.04 23:33:56
Tisztelt Kalap!

Nem tisztem megítélni, de nem is veszem a bátorságot tudattalanul megítélni ki gyilkos és ki nem. Ezt a bíróság jogosult megtenni, hiszek a demokratikus intézményrendszerekbe a hibáival együtt.

De, személyes tapasztalatom, hogy ritkán kezdik öléssel a dolgot, előtte kissebb cselekmények történnek és a büntetlenség okán jönnek az egyre súlyosabbak.

Egy felvilágosult elme azt mondta, h. műveljük kertünket. Én azt gondolom Verőce a mi közvetlenebb kertünk és a kis bűnök feltárása, "megítélése" viheti előrébb az ország ügyét. Ne felejtse el, pont az emberek tudatlansága (alulinformáltsága), a kapcsolódó érdektelenség ami sanszot ad az arra alkalmatlan (méltatlan) embereknek, hogy a nevünkben hatalmat gyakoroljanak.

Ki sokat markol keveset fog, önnek történésznek tudnia kell, hogy a változások lokálisan kezdődnek és nem egyszerre mindenhol. Az ön által képviselt álláspont kísértetiesen emlékeztet Lenin forradalom elméletére.

Biztos, h. jó úton jár? Nem sérteni, bántani, kritizálni, támadni akarom, csak hangosan gondolkodom. Valóban beszéljünk, telefonszámom e-mailjére küldöm.
Kalap
| 2009.01.04 21:30:58
Tisztelt dr demeny! Nem akartam részletezni, hogy miért nemzetrontóak és miért gyilkosok,mert ez több órás beszélgetést idéz elő, így írásban több helyet foglalna, nem ebbe a topicba illő témában. Ha kívánja más fórumon beszélgethetünk erről, megtalál..... Igaza van nem hasonlatnak szánta, hanem párhuzamnak vagy analógiának,de mivel én tudni vélem és hiszem, hogy a nagypolitika irányítói gyilkosok , köztörvényes, nemzetáruló bűnözők, ezért állítom, hogy túlzó analógiának is. Távol álljon tőlem, hogy védjek bárkit, a bűnösnek bűnhődnie kell bűne szerint... De nem állja meg a helyét egy mérlegen az analógia... Egy fatolvajt bűne nem vonható párhuzamba egy gyilkoséval.... Nyílván mire gondolok a hasonlatommal.....
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Keresztes Alpin - Favágási szolgáltatás

Kismaros
alpintechnika, fakivágás, fakivágás alpintechnikával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Kálvária-kápolna
Vác
túra
Verőce - Nógrádi-vár
típus: gyalog
A Verőcéről induló útvonal érinti a
Nagy-Kő-hegy kilátóját és a
Nógrádi várnál ér véget.
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác – Belvárosában 2 emeletes társasházban eladóvá vált egy felújított ...
- Vác belvárosában 60 m2-es szép állapotban lévő, önálló telken álló családi ház eladó. A ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Nógrád megye nyugati részén, Érsekvadkerten eladó sorba került egy, akár több ...
- Megvételre kínálok Érsekvadkerten egy 120 m2-es családi házat. Az alsó ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU