Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - terület fejl.

Alien
| 2008.12.17 23:17:26
Kedves Dr Demény!

Hozzászólásomban, ha van is cinizmus, hátsó szándék (még) nincs. Mint a helytörténet iránt érdeklődő "gyütt-ment" amatőr tényleg érdekel(ne) választott lakheyem története. Ezért vettem és veszem a fáradságot időmhöz mért kutatásaimhoz. Sajnos azok a területek, amiket beépitettek, feltöltöttek, megbolygattak, már nem hozhatnak sok eredményt... Valahogy azt sem tudom elképzelni, h lebontsanak holmi istállókat, lakóházakat stb. néhány régmúlt nép települése/temetője kedvéért. Ezért találták ki a megelőző feltárásokat, csak ugye azt az épittetónek kell -saját zsebből- finansziroznia... Na erről nem hallottam semmit. S mivel a településrendezés most folyamatban van Verőcén, úgy véltem érdemes lenne erre a kérdéskörre is rávilágitani addig, mig nem késő. Persze ez épitéshatósági, és ingatlannyilvántartási kérdés (is) lenne, és erről nem (csak) a falu irányitói tehetnek. Ez már országos probléma, és máshol sem jobb a helyzet. Csak hát én itt élek... Bár magam is szkeptikus vagyok e témában, de hát léteznek még csodák...

Jegyzőink épitéshatósági ügyekben aláirási joggal, helybe kihelyezett épitéshatóság hiján nem rendelkeznek. Ugyanakkor tény, h jelenlegi, és előző jegyzőink is voltak Nagymaros jegyzői, al-, és megbizott jegyzői. Mivel a verőcei éphat Nagymaroson található, ezért volt olyan időszak, amikor jogosan lehettek aláirói éphat ügyeknek. Ezért fontos volna tudni a jogszerűség miatt ki, és mikor irt alá mit?
Alien
| 2008.12.17 22:56:03
Kedves Kalap!

Irásommal természetesen nem kivántam méltatni Wass Albert életét és munkásságát! Azt magam is tisztelem
Alien
| 2008.12.17 22:53:59
Kedves Tyson!

Szobrokat odaát is állitanak, méghozzá nem is akármilyet (mekkorát) Nemrég Kolozsvárott járva láthattam Avram Jancu méltán hires "román" szabadságharcos éltehü szobrát 5:1 es méretarányban, sajnos épp az őt méltató nemzeti ünnep idején. Rémes volt. Az persze nekik is mellékes, h Robin Hoodhoz hasonlitott nemzeti hősük eredetileg magyar családból származott, (foglalkozását tekintve ügyvéd, vallása szerint izraelita, de ezek nem fontosak csak adatok) viszont arra büszkék, h a '48-as szabadságharcok idején és után több százezer megyar, (és szerintük megalkuvó móc) meggyilkolásáért, és elüldözéséért felelős, mint a cselekmények ideológiai szervezője, és irányitója. A Habsburgoknak végülis jól jött... Szóval ő is magyar, és neki állitottak szobrot ... szerintem irni is tudott, bár nem hiszem, h verseket... Tehát nem értem miért bántod szegény móc szomszédságunkat tisztelik ők eléggé a magyarokat, csak hát megválogatják melyiket.?! :) (Ja, és tényleg csak zárójelesen, úgy látszik a különböző európai népek enikai, vallási és ideológiai -manapság divatosan faji- kérdésekből származó nézeteltéréseiket régtől fogva viszonylag egyszerűen, hatékonyan és véglegesen igyekeztek megoldani. És ez manapság sincs nagyon másképp, csak még fedő alatt fortyognak az indulatok... -Lásd még törölt topic)
Kalap
| 2008.12.17 22:47:28
Bizony talán több szobrot állítunk mint kéne és érdekes körülmények közt. egyetértek az urakkal. Viszont Tyson azt hiszem Wass Albert-et ( már ha rá gondolt) nem kellene román költőnek nevezni, nagyobb magyar volt mint most nagyon sokan és mi nemzetáruló itteni magyarok nem tűrtük meg őt, ebbe is halt bele. Most meg ,ha ilyenek lát fentről forog a sírjában. Legalább halálukban tiszteljük meg nagyjainkat, kérem!
tyson
| 2008.12.17 21:33:27
BF.azt nyílatkozta,hogy a faluban nincs már mit csinálnia mert már minden kész,ezért van-és lesz ennyi szobor.egyébként nem nagy dolog itt szobrot állítani egy román költőnek,hanem ott egy magyarnak.
Alien
| 2008.12.17 21:13:18
Igen igen! Pontosan erre szerettem volna kitérni! Ha egyszer annyira büszkén viseljük gonját Erdélyországnak, és oly sok -egyébként látványos, de szerintem is ebben a mennyiségben teljesen felesleges- szobrokat állitunk, jó lenne saját házunk táján is körbenézni, vajon tehetek-e valami olyat is Verőcéért, ami tényleg hasznos! Főleg, ha erre törvény is kötelez! Persze azok a milliók csak akkor bagatellek, ha közpénzből kell kifizetni fölösleges dolgokra. (Pl. büntetés) De ha saját zsebbe kell(ene) belenyúlni, hát akkor az már más tál tészta! És persze a törvények most is csak tájékoztató jellegűek... De ez már megszokott Verőcén... Egyébiránt nem gondolom, h ez volna most a legfontosabb kérdés, inkább csak mellékes adalékként reagáltam rá. Ami pedig a befektetői csoportokat, ill. nagyberuházás esetén a közbeszerzési nyerteseket illeti: Egészen biztosan nem lesz semmilyen sógor-komai összefüggés, hisz az törvénytelen lenne! :) Vagy nem?
dr demeny
| 2008.12.17 20:24:12
Tisztelt Alien!

Igen, igen. Vannak feltöltések is védett területen. Van, volt testület magasan kvalifikált és jutalmazott hivatal, a jegyző aláírásával több építési hatósági ügyben találkoztam mint hatósági aláíró.
Várom a válaszokat, hiszen a testületi tagok egy része és önkéntes védőik biztos tudják a választ, talán erre volt idejük, vagy mégsem? Meg aztán nem túl alaptalan ez a kérdés, netán hátsó szándékú? Bocsánat a cinizmusért ez maradt, pedig nagyon fontos kérdéseket vet fel. Nem csk szobrokkal, szöveggel, de múltunk feltárásával kell magyarságunkat támogatnunk, elsősorban itthon.

Egyébként várjuk meg a befektetőt és nézzük meg a kapcsolódásokat, lehet, hogy mégsem olyan jó ötlet velük fizetteni, még a végén....
Alien
| 2008.12.17 18:52:02
Érdekesnek tűnt kluzo barátom kérdése a régészeti területekkel kapcsolatban. A Magyarmálalja (többek között) változtatásra kerülő területének jelentős kb 2 hektáros része -069; 071/15-20; 5829 hrsz- régészeti (területi, a KÖH-nál bejegyzett)védelem alatt áll. Amiért felfigyeltem a felvetésre: A sokak által kedvelt "lovarda" is védett területen áll, és én nem hallottam arról, h bármilyen kutatás/feltárás, v akármi történt-e régészeti szempontból. Valaki más hallott ilyesmiről? Mivel különböző hiresztelések szerint a magyarmálaljai területen lakóparkot szándékoznak épiteni, a tulajdonosok, bár ezt mindenki tagadja, ott vajh figyelembe veszik-e ezt a kérdést? A tervezett benzinkút területére, és környezetére ugyancsak ez vonatkozik. Bárki is foglalkozott/zik ezzel a kérdéssel? Ha már annyira büszkék vagyunk lokálpatriota magyarságunkra, ez a kérdés, -ha bizonyos magánbefektetői csoportok pénzébe, (tehát nem a falunak) kerül, miért van a szőnyeg alá söpörve? Nekünk csak jó lenne... Vagy nem?
dr demeny
| 2008.12.17 00:01:40
Tisztelt Kluzo!

Gratulálok kérdéseihez. Úgy tűnik ön is "gyütt-ment" és nem ismeri a helyi viszonyokat, családi és egyéb kapcsolatokat. Vagy mégis. Kicsit bizonytalan vagyok, vagy mégsem?
kluzo
| 2008.12.16 13:29:17
Tisztelt fórumozók!

Érdekesnek találom,hogy a beérkezett 34 db kitöltött kérdőív alapján ilyen pontos képet kapott az a tervező iroda aki megmutatta nekünk verőceieknek,hogy mi is lehetne a fejlődés íránya.
Már csak az érdekesebb,hogy miért tudtak egyes személyek ott épitkezni az átmínősités előtt? Továbbá érdekelne,hogy régészeti terűleten mi a módi ma Verőcén?
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Crazy Bikers Kerékpárbolt és Szerviz

Vác
kerékpár alkaltrész, merida, shimano, kerékpárbolt, kerékpárszervíz, kerékpár, bringa, mtb, bmx, országúti, használt kerékpár, kerékpár javítás, neuzer, dt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Móricz Zsigmond Múzeum
Leányfalu
túra
Visegrád - Salamon-torony - Erdei Muvelődési Háza - Fellegvár - Visegrád
típus: gyalog
A rövid túra során számos történelmi látnivalót tekinthetünk meg.
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó 25 éve 10x16m2-en épült, földszint+ tetőtér téglaépület. Földszinten ...
- Eladó Vác – Deákváron téglaépítésű utcai bejáratos üzlethelyiség! Az ingatlan ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Különleges lehetőség lovasoknak vagy szép kilátásért rajongóknak! 22.000 m2 ...
- Különleges lehetőség lovasoknak vagy szép kilátásért rajongóknak! 33000 m2 ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU