Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Verőcén élni

Jochen
| 2008.12.10 13:30:45
Miféle topic-cím ez? Verőcén élni..máshol nem lehet?? Ez kirekesztés! Tessék elhatárolódni, törölni a topic-ot!!!
Kalap
| 2008.12.01 07:34:04
Tisztelt Dr Demeny! Azt hiszem félreértett, feladatunk most a Jobbik minél jobb szereplése az Ep választásokon, majd a 2010-es választásokon. Egyelőre nem szeretnék jósolni, hogy azután mi lesz a feladat, valószínűleg nem indulunk helyben semmilyen tisztségért, csupán a környező nagyobb szervezetek területi képviselőiért kampányolunk. Egyelőre nem érzek magamban annyi kedvet és energiát, hogy a helyi ügyekbe be tudjak aktívan kapcsolódni.Ha 2010-ig ez változik akkor természetesen bármi megtörténhet. viszont ,ha nem akkor nem indulok képviselőjelöltként sem. Vagy jól vagy sehogy....... Az ,amit írt, hogy alulról kell kezdeni az építkezést, az véleményem szerint is evidens, egy ilyen atomizált, és kifosztó diktatúrában szenvedő társadalmon csupán a kisközösségek újjáélesztésével és a hagyományos értékekhez való visszasegítésükkel lehet segíteni.
dr demeny
| 2008.11.30 18:16:36
Tisztelt Kalap.
A helyi közügyek rendezése után kellene országos ügyeket rendezni, de ez egy vélemény. Sok sikert!
Kalap
| 2008.11.27 08:47:51
Tisztelt Dr. Demény! Természetesen béke, nem is történt semmi. Hát a helyi Jobbik egyelőre még friss, én pár hónapja vagyok benne, ők pedig szeptemberben alapították csak. Kiforróban van az egész dolog és nem hiszem, hogy bármelyikük is megcéloz egy tisztséget is helyben. Helyi szinten nincsenek még komoly terveink, megpróbáljuk elfogadtatni magunkat a faluban, mind rendezvények szervezése útján, mind a falu életében való ktív részvétellel. Sajnos sok előítélet létezik pártunkkal szemben országos szinten is, hisz bizonyára tudja, h elnökünk Vona Gábor úr egyben a Magyar Gárda elnöke is, a két szervezet így lényegében egygyökerű. Ezenfelül Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász friss belépése is sokakban kérdéseket vetett fel ( bár azt hiszem itt több a pozítiv hatás, hisz a 2006 október 23-ai eseményeket vizsgáló Civil Jogász Bizottság tagjaként, rengeteg embernek segített és azt hiszem nagy segítségünkre lehet a jövő évi EP választásokan. A helyi szervezetünknek az lesz az első nagyobb feladata, 2010-ben valszeg nem indulunk semmilyen szinten, csupán az országos lista szavazataiért kampányolunk majd. Pártunk egyértelmű célja a mostani közvélemény kutatásokban mért 7%-os népszerűség mindenképpeni megtartása, esetleges növelése. A történelmi eseményekre és hagyományokra feltűnően nagy hangsúlyt kívánunk fektetni az elkövetkezendő évben és célom,h minél igényesebb ésa tudományosan megalapozott megemlékezéseket hozzak össze( itt az egyes szám azért van, mert történelemszakosként ezen feladatokat látom el főképp a helyi szervezetben).
dr demeny
| 2008.11.26 21:07:51
Tisztelt kalap!

Köszönöm, hogy szerencsétlen megfogalmazás lehetőségét sem zárja ki.

Tiszteletem a dolgos hétköznapjaiért és ha nem is kérek elnézést a már leírtak miatt tartózkodom a személyét érintő kiszólásokért.

Nem olvastam végig írásainkat de igaza van. Nem elég körültekintően kérdeztem.
A 11.20,- levélben csak az összeadásra kérdeztem. Fentebb meg soroltam a tételeket. Helyesen a kérdés úgy hangzik, hogy az ott ismertetett tételeket ismeri e? és ha összeadja és egybeveti az önkormányzati iskolára korábban fordított összegeket akkor is fenntartja álláspontját?
Egyébként a közmeghallgatáson újabb tételek kerültek elő amelyeket szintén figyelmébe ajánlok.

Ne hadakozzunk, mi a véleménye a területátadásról, van e kedve képviselőségért pályázni a következő ök. választáson, szívesen segítem, mert amit eddig megismertem önből pozitív.

Akkor béke? Beszéljünk fontosabb dolgokról. Mondjuk mit is akar a helyi jobb?
Kalap
| 2008.11.22 11:13:14
Tisztelt Dr Demény!
Ha visszaolvasta levelezésünk akkor bizonyára észrevette, hogy nem igaz,h nem válaszoltam kérdéseire, mert minden egyes bekezdését górcső alá vettem és sorrendben válaszoltam rá. Ezt a sértés dolgot meg sztem hagyjuk, nem akarom sokadszorra leírni, lehetséges, hogy nem akarom megérteni önt és makacs vok ( bár hozzáteszem, ha így van akkor sem tudatosan), de sztem ön sem akarja megérteni, hogy én mit sérelmeztem, ezért inkább hagyjuk a dolgot!
A politikus szokásokról pedig annyit, hogy ön mikor egy számára sértő frázisomat sérelmezett ( gondolok itt az urunk kifejezésre, amiben igaza van kétségkivül,h nem szerencsés,de már az első válaszomban írtam,h ne vegye magára)akkor rendre ezt hozta fel nekem és kitért több fontos kérdés elől.
Én viszont fogalmam sincs,h mire nem válaszoltam, kíváncsian várom, h felidézze ezt nekem!
Kétségtelenül nem lehet mindent egy kormányzócsapatra hárítani, nem védem sem a Fideszt sem az Antall kormányt( bár azt hiszem ők elég erős kényszerpályán voltak az első éveikben, aztán már szép lassan elkezdődött az Mdf bomlasztása belülről...), de mikor arról beszélünk, hogy a 2002-es adatokat hasonlítjuk össze a maiakkal akkor elég szomorú képet kapunk és rájövünk, h szakadékban vagyunk, emellett morálisan tönkretették ezt az országot, a sárcsatáktól( persze ebben a fidesz is ugyanannyira benne van) apolitikus lett ez a nép, egyszerűen nem tájékozódnak! A nemzeti vagyon elherdálása pedg mostanra érte el csúcspontját, immáron a víz és a föld kerül terítékre ( bizonyára tudja, hogy 2011-ben megnyílik az európai földpiac és ennek kapcsán megnő a magyar föld ára, hisz részben egységesülni fog, ez az oka a falupusztításnak, h egy klasszikust Mihályi Pétert idézzem,nem szószerint: " falu feudális csökevény, meg kell szüntetni", természetesen ennek célja a föld megszerzése). A víznél pedig az IMF hitelre gondoltam, mert valószínűleg azt is tudja,h több 3. világbeli országban, valamint Dél Amerikában erre ment ki a játék, az édesvízre!
A történelemről annyit,h abban igaza van,h a győzők tolla írja, viszont a 20. századi ,valamint a 19. századi történeti kutatási módszerek egyre inkább segítenek a történésznek a behelyezkedésben, hiszen történelmet az adott kor perspektiváján keresztül kell nézni. Természetesen ez tökéletesen nem működik, hisz a szubjektum elkerülhetetlen tényező itt is, de historiográfiai tanulmányaim tudatosították bennem, h létezik olyan történetírói módszer és olyan eszközkészlet, melynek segítségével kiküszöbölhető részben ez.
A forrradalomnak is voltak árnyoldalai ez kétségtelen , de ez nem az a kategória ,amiről ön beszél, mert a történelmet itt is a győzők írták, akik nem a magyarok és sajnos írják ma is, mikor a Magyar Köztársaság demokratikusan megválasztott kormányában helyet adnak egy olyan hölgynek, aki ellenforradalomnak nevezi 56-ot, ami mondjuk az alkotmányunk alapköve. Azt hiszem ez nonszensz. Egyébként nem csak ő mondja ellenforradalomnak, hanem mondjuk 25 évvel ezelőtt az összes mai kormánytag is, beleértve a mára kilépett szadeszt is. A pm rossz cselekedeteit még egszer mondom ismerem és nem vonom kétségbe az igazát, csupán próbálom a jót is látni. Egyébként én is dolgozom, mert 8-an vagyunk testvérek, apámnál valami megkergült( ezt hagyjuk ,mert hosszú a lényeg, h nem felelős családapa) és muszály vok melózni, nem estire járok hanem nappalira , de beosztom úgy az dőmet és az órarend alakítást is úgy csináltam, heti 2-3 napot tudjak melózni. Emellett diákhitelem is van, itthon eszem és alszom, minden mást én állok.
Nem szoktam általánosítani, ebben biztos vok benne,h téved és nem ért meg engem! A ballib és a vörösek nem egay elválasztható kategória sajnos, az általánosítás elkerülése végett nem minden egyes személyre gondolok, csupán a mérvadó oligarchákra. A szadeszes nagyöregek a 80-as években a rendszer élvezőiként különböző diplomáciai é egyéb feladatokat láttak el( többek közt ők jelentettek a nyugatnak a MO-i helyzetről, természetesen nem minden szadeszes nagy öreg, de erről volt szó) és a rendszerváltáskor pedig mint hiteles ellenzékiek jelentek meg, persze már 92-ben kiesett a csontváz a szekrényből! Hová lett vagyonunk? Kérdezze meg a KISZ vezéreket és az utódpárt prominenseit, ők végezték a spontán privatizációt!
dr demeny
| 2008.11.21 21:26:31
Kedves Kalap!

Nem kérek bocsánatot olyan dologért amiben vétlen vagyok.
Átnéztem levelezésünk, hogy hol lehet a félreértés. Amikor kifogásolt szavaimat írtam még nem gondoltam, hogy ilyen üresjáratot generálok. Ostobának érzem magam, hogy megpróbálok valamit elmagyarázni amit partnerem nem akar megérteni.
Azért mondtam amit mondtam, mert az emberek általában nem szállnak vitába személyek megítáélését illetően. Kétséget kizáróan az én fellépésemet is értékelheti valaki így. Én azonban törekszem nem általánosítani, vállalva akár a személyeskedés vádját is.

Akivel vitázom illetve vitázni szeretnék az válaszoljon a kérdéseimre. ez azért fontos mert akkor nem lehet frázisok mögé bújni, de konkrét álláspontot kell képviselni. Úgy érzem ön sorra nem válaszol, kitér és újabb ésújabb témákat sérelmeket hoz amire aztánb magyarázkodhatnék.

Ez egy politikus szokás jó úton halad.
Nézze, nem vitatom jelenlegi helyzetünk állapotunk milyenségét, azonban nem tudok csak egy kormányzócsapatra hárítani mindent. Szívesen cserélek bárkivel eszmét, bármiről. Szeretek tanulni akár nálam fiatalabbtól is.

A történelem nem kedvencem, mert mint tudja azt mindíg a győzők tolla írja. Erre az egyik legérdekesebb valós történetem, egy ember az 56-os forradalom napjaiban ment haza és a szeme előtt dobálták ki a családját az emeletről azzal, hogy piszkos ÁVÓ-s család. Egxyébként az ember rendőrnyomozó volt. Ismerek embert akit majdnem meglincseltek egy barna enyenruhacipőért. Ezek ugye nem biztos, hogy ugyanúgy látják a forardalmat. (vannak még érdekesebb személyes-családi vonatkozású- történeteim is)

Ami a pm legszebb tetteit illeti. Ha egy hiteles ember kiáll nézeteiért az méltányolható tett. Az ha valaki ugyanazt követi el mint az általa kritizált személy a tett fénye már inkább az árnyéka miatt érdekes. Az meg ízlés dolga és ebben (az előzmények alapján) nyilván nem ért velem egyet, hogy egy polgármester a teljes lakosságot köteles képviselni és nem csak azt a néhány száz embert aki rá szavazott. Köteles a tisztsége miatt semleges maradni és nem a település neve, "zászlaja" mögé bújni. Azt meg végképp nem teheti meg, hogy a község javait saját és elvbarátai rendelkezésére fordítsa. Egyébként az új testület is hasonlóképp foglalt állást az ügyben és korlátozta a pm. nyilvános szereplését. Jelezném én is tüntettem, tiltakoztam saját forrásaimat használva.

Én az ön korában dolgoztam és egy család fennmaradását, gyarapodását szolgáltam. Mellette esti iskolába jártam és akkor még ismert társadalmi munkát végeztem és politizáltam. Pontosabban meg akartam változtatni az akkori rendet 1969-et írtak akkor.

Nem kötök bele semmibe. Azt kérdeztem érez e különbséget a mondatok tartalma jelentése között. Ha igen még be sem kell látnia, hogy jobb lett volna árnyaltabban fogalmazni. Csak az a bak, hogy nem érzem, hogy leszokna az általánosításról, de ez az ön problémája én már nem teszem, szóvá.

Nincs bennem makacsság, ha egyetértek, meggyőzött szívesen belátom tévedésemet, többször megtettem önnel szemben is. Most nincs miért, persze ragozhatja még.
A remény hal meg utoljára, talán ezért is győzködom.

Lehet elkerülte figyelmét, hogy száz évről is beszéltem. Azt akartam mondani, hogy nem mindegy honnan indulunk és hova érünk.

Ballib vagy sem én egyet tudok, a renszerváltásért sokan még vörösök is tettek, a sok tégláról(besúgóról) nem is beszélve. A baj csak az, hogy az ilyen hiteltelen nokedlik haszonélvezői lettek a bulinak. És még egy, működő gyáraink TB vagyonunk volt, üdülők, földek stb. Hova lettek? Tudja, gyerekkoromban a vár még ki volt égve, a Hilton helyén a romokra az volt írva aknaveszély. Apám szabadszombaton ment a többi emberrel dolgozni országot építeni Mi értelme ma ennek? A rendszerváltás első időszaka volt a nagy leosztás. Most királykodhatunk a romokon és egymást piszkálhatjuk szavakért. Szerencsés vagyok, hogy koromnál fogva ha másért nem hozzájárultam ahoz, hogy legyen mit szétosztani, ugyanis melósként kezdtem.
Kalap
| 2008.11.21 18:29:47
Nem tudom mit csinált ön az én koromban, én informálódom, újságot olvasom, internetet, több oldalt híreit és véleményeit megnézem (igen jól látja, ha időm engedi ATV-ét is nézek,pedig nem szeretem). Emellett azt hiszem egyetemen elég sok mindent tanítanak jeles oktatóim, ami segít az eligazodásban. Ön viszont újfent belekötött, amibe tudott és mondjuk nem kért bocsánatot, amit én megtettem, pedig én sem gondoltam úgy az az urunk dolgot, ahogy ön kivette szavaimból. Maga büszkeségből nem mondja azt,h igenis csúnya volt az a kalapozás, mikor előtte bemutatkoztam és egyáltalán senkit nem riasztanak el szavaim erről a fórumról!!! Egyébként ön szerint az felmentés az immár 6 éve illetve előtte plusz 4 évet kormányzó elit számára, hogy Borsodban 50 éve nyomor van? A rendszerváltás előtt egy diktatúrában éltünk, ahol nem is akarta elitünk, h fejlődjön valami csak a megélhetést biztosította az éhséglázadások elkerülése végett( Rákosi még ezt sem, őt a terror és az oroszok tartották hatalomban). Azóta az elit mindent megtehetett volna, h előrelépjünk és ebből a balliberális oldalt terheli a főbűn, a jobboldal bűne az, h nem tiltotta el a volt kádereket a politikától és nem zárta őket börtönbe ( ebbe a körbe a nagy ellenzéki szadeszes barátaink is beletartoznak). Belemenjünk hosszabban??
Kalap
| 2008.11.21 18:21:44
Természetesen a nyomor nem szószerint értendő, nem akartam leírni hosszasabban, hogy mit jelent ez, csak gondoltam megérti félszavakból is, amit akarok, szívesen leülök magával személyesen vitázni a rendszerváltás utáni kormányok teljesítményéről, sőt a magyar történelem egészéről, történelemszakos egyetemista vagyok és folyamatosan informálódom, a rendszerváltás óta eltelt időt merem mondani, hogy jól ismerem és érveim vannak. Ön érvelhet a Fidesz kormány hibáival, igen voltak, nem is kicsik, de nem menjünk bele abba, hogy azóta, hogyan romlott minden egyes mutatónk az 50-es évek szintjére. Bogár László közgazdász felálított egy adatsort,mely Rákosi kortól kezdve korszakokra bontva elemezte az életszínvonalat, keresetek reálértéke és személyek vásárlóereje szerint. Ezen a listán, melyet természetesen forrásmegjelöléssel együtt közöl és hiteles adatokat használ, ma az életszínvonal Rákosi kor szintjén van. 6 éve pedig jóval magasabb volt. De nyugodtan részletezhetjük, leülök önnel erről vitázni szívesen. Számomra egyébként polgármester úr egyik legszebb gesztusa a Kossuth téri főzés volt, bár maradtak volna még ott sokáig, míg ezt a bagázst el tudtuk volna zavarni.
dr demeny
| 2008.11.21 17:02:50
Kedves Kalap!

Tévedtem! Ha valaki nem akar valamit megérteni azt soha nem fogja. Önnek nincsenek érvei, hallomásokra alapoz. Jól gondoltam isten ments ilyen vitapartnertől. Tudja az ön korában én magam jártam utána a dolgoknak, pláne ha még a forrásokat is megjelölték. Persze az több munka mint üres frázisokkal dobálózni. Ön megint általánosít, nem mindenhol van nyomor, Telki, Nyergesújfalu, Debrecen, Pécs, Lábatlan, Páty. Igen vannak borsodi,nyírségi és más települések ahol dübörög a nyomor, de ott a ötven sőtt száz év óta. Minden kormánynak van jó és rossz oldala. Ön 10 évesen biztos jól emlékszik a Fidesz kormányra, vagy 6 évesen az Antaléra, hogy a korábbiakról ne beszéljek.

Nyilván hallomásból ismeri azt a kort is. Lehet, hogy önnállóan gondolkodva, kutatva megalapozottan tudna érvelni.

Egyébként kérem mondja el, az önkormányzat jóvoltából mi fejlődött Verőcén az utóbbi 10 évben. A szobrokat most ne sorolja, készséggel elismerem, hogy azok megépültek.
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Hlinka Bt.

Vácduka
konténerszállítás, konténerrendelés, konténer bérlés, konténer vác
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Pollack Mihály síremléke
Tahitótfalu
túra
Királyrét - Nógrád hegyikerékpáros útvonal
típus: kerékpár
A Királyrétről Nógrádba tartó hegyikerékpáros szakasz a Börzsöny-hegység egyetlen jelzett kerékpáros útvonala.
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Készpénzes, leinformálható ügyfeleimnek kiadó lakást vagy családi házat keresek Vácon ...
- Vízparti hangulat, csodás kilátás, friss levegő! Nemcsak horgászoknak ajánlom ezt az ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok Magyarnándorban egy 90m2-es családi házat! Az ...
- Megvételre kínálok Patakon egy tégla építésű, 96m2-es családi házat! Kialakításra ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU