|

|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
időjárás |
|
 |
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
 |
17°C |
 |
8°C |
|
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
 |

|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Szúnyogirtás..... hogy is megy ez? mivel? |

KT |
| 2008.09.09 23:51:35 |
Tisztelt Fórumozók!
Információt szeretnék kérni a ma esti (09.09.) Verőcén (idén) még nem tapasztalt szúnyoggyérítésről, ami egy (utána néztem) melegködös eljárás volt.
Fő kérdésem, hogy milyen hatóanyagot tartalmazott és milyen hatással van a rovarokra, ezen belül a méhekre mint haszonállatokra. Méhészként semmi értesítést nem kaptam a kezelésről, annak ellenére, hogy az önkormányzatnak postán értesítenie kellett volna.
A falunkban számos méhész tevékenykedik, akiket szintúgy érzékenyen érinthet ez az eset.
Elismerem, eddig mindig szóltak a légi permetezésről de ép eszű ember tudja , hogy a kiadott 3 napos intervallumra a rovarokat nem lehet bezárni, habár a szer jó része elpárolog, mire földközelbe ér, így a méhveszteség "elhanyagolható".
A mai eset viszont igencsak bosszantó volt. A méheket etetjük a telelésre esténként és ekkor nagy rovartömeg repül ki a kaptárból. Ha a szél belefújja a szert a repkedőkbe (és ártalmas rájuk) akár a család nagy része is elpusztulhat, ami az áttelelést veszélyezteti.
Az ilyenfajta irtásnál elkerülhető a méhveszteség ha szólnak az idejéről (lehetőleg pontosan).
Véleményem szerint a lakosság figyelmét is fel kellene hívni a ködre, ha másképp nem legalább egy-két hirdetésen (plakáton).
Egyik ok, hogy közlekedésben fennakadást okozhat esetleg balesetet (például én épp kerékpárral voltam és a ködben semmit nem láttam, az ember elveszti térérzékét stb. a másik, hogy sok házban ajtó ablak nyitva a szer meg áramlik be, nem sok vegyianyagnak van sejtregeneráló hatása főleg hogyha méreg ez esetben idegméreg,:) lehet, hogy embernél és nagyobb emlősnél elhanyagolható a veszély de van, leginkább töményen.
Elnézést a kitérésekért.....
Visszatérve eredeti kérdésemhez a hatóanyaggal kapcsolatban, ha valaki tudja, kérem írja meg..
(az internetes változatot én is tudom):)
Előre is köszönöm! |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

|
|
|
Cégajánló
|
Szivárvány Panzió és Söröző
|

Vác
|
|
Hirdetés
|