Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás

16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu

társasjátékok
FÓRUM

fórum · adatkezelési szabályzat

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Ki dönt Verőcén a kulturális programokról?

Kálmán Nóra
| 2008.09.09 07:48:46
Tisztelt fórumozók!

A pénzügyi bizottsági előterjesztések közt egy érdekes dologra akadtam.
A nyári rendezvények pénzügyi elszámolásáról szóló beszámolóban örömmel nyugtáztam, hogy a tervezett programokra előirányzott összegekkel a szervezők jó gazda módján jártak el.
A gyermeknapra szánt összeget teljesen felhasználták, a tárogató est keretösszegéből, 300.000 Ft-ból még maradt is 32.360 Ft, a vasúti aluljáró festésére ( és vizek és vizpatok tisztítására- a jó ég érti, ez miért itt van, de gondolom, van rá magyarázat....) szánt 300 ezer forintból 171.221 Ft maradt meg.

Döbbenten olvastam azonban a beszámoló utolsó részét.
Előre nem tervezett nyári rendezvény
Fábry-show
Kiadás: előadói díj 600.000 Ft
Bevétel: 352.000 Ft
különbözet: 248.000 Ft.!!!!!!

Mi az, hogy egyáltalán egy ekkora összegű előre nem tervezett nyári rendezvény került megszervezésre?

Szeretném, ha senki nem értené félre, és megértené: nem a műsor jellegével, az előadójával van bajom, bármilyen jellegű rendezvénynél ez lenne a gondom, akkor is, ha helyi vonatkozású ünnepre, rendezvényre szólna az.

Ki döntött egy ilyen összegű rendezvényről?
Az anyagban találhatunk egy megrendelést július 2. dátummal, a csatolt megállapodást az előadóval a Verőce Község Önkormányzata kötötte melyet BEthlen Farkas képvisel, mind a megrendelést, mind a a 2008. aug. 15-én kelt szerződésnek ő az aláírója.
Hiányzik mellékletként, hogy milyen utasításra, milyen döntés alapján kötött polgármesterünk a rendezvényre szerződést.

Nekem ez a válasz igen hiányzik.

Várakozással tekintek az elé, hogy mi lesz a fennmaradt majd 250 ezer Ft-tal. Ki fogja azt kifizetni, gondolom, aki a döntést hozta a rendezvényről. Ki az?

Megint árulkodó a határozati javaslat, kiegészítendő mondatban, .....összeget ..........szakfeladat terhére.
Jó keresgélést a költségvetésben, az adófizetők zsebében!!!!

Még egy halk megjegyzés: nem tartózkodtam Verőcén azon a hétvégén, de több helyről azt hallottam, hogy a jegyár 1000 Ft volt. Bevételként 352. ezer forint van feltüntetve. 352 lakos hallgatta volna Fábry Sándor a lépcsőlejáróra ülve, nem hiszem. Többen azt beszélték, hogy várakozáson aluli volt a hallgatói létszám. Jó lenne tudni, hány hallgató volt, voltak-e szponzori bevételek?
Ez az adat lényegesen megkönnyítené a képviselük döntését. Bár remélem, ezen adatok hiányában is egyértelmű döntés születik, és soha nem lesz ilyenre példa Verőcén, senkinek nem jut eszébe olyan rendezvényt kitalálni, aminek nincs meg az anyagi fedezete.

Mert természetesen minden rendezvényt a lakosság fizet ki, akkor is, ha nem vesz rész rajtuk, de a megválasztott képviselők, kulturális bizottsági tagok kezébe helyezi érdekeinek képviseletét. Nem lenne jó, ha ezzel egyesek visszaélnenek, és egyeduralmi döntés alapján herdálnák a pénzünket.

Remélem, a testületi ülés megnyugtató választ ad a felvetett kérdéseimre.
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Car Sector Autóvillamossági és Klímaszerviz

Vác
autóklíma szerviz göd, autóklíma szerviz vác, autóklíma szerviz dunakeszi, autóklíma szerviz sződliget, autóklíma szerviz rád, autóklíma szerviz kosd, hibakód olvasás és törlés, autóklíma javítás, autóklíma töltés, autóvillamossági és klímaszerviz, autóklíma beépítés, elektromos ablakemelők beépítése, állófűtés javítás, autórádió csere, autóhangszóró csere, akkumulátor árusítás, autó hifi értékesítés, generátor javítás, autó hifi beszerelés, mechanikus lopásgátlók, központi zárak, autóriasztó, akkumulátorok, önindítók, bosch akku, tab akku, perion akku, varta akku,
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Luppa-mauzóleum
Pomáz
túra
Teleki 50 teljesítménytúra
típus: gyalog
apróhirdetés
MOSÓGÉPEK , VILLANYTŰZHELYEK , VILLANYBOJLEREK JAVÍTÁSA VALAMINT UTÓBBIAK VÍZKŐTELENÍTÉSE ...
Naszálytej Zrt. váci telephelyére ...
Tündéri Jack russel terrier fajtiszta kiskutyák eladók! Egy kan és négy szuka ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- ELADÓ 420 m2 tehermentes építési telek tulajdonostól Vácon, Deákvár városrészben, az ...
- Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó ház Sződligeten! Tulajdonostól eladó egy 3 szintes ház Sződliget ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU