Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Esti gimnázium és OKJ-s oktatás Nagymaroson

Kálmán Nóra
| 2010.08.22 21:56:39
Tisztelt fórumozók!

Az előző hozzászólásokban már minden információ szerepel a nagymarosi esti gimnáziumról, de gondoltam, bemásolom az aktuális hirdetményt is az új tanévről. Akinek további kérdése van, az előző hozzászólásokban megtalálja a telefonszámomat és email-cimemet is, tőlem is kérdezhet.

További jó fórumozást:
Kálmán Nóra


ESTI GIMNÁZIUM

A Mikszáth Kálmán Középiskola Nagymarosi Tagozata a 2010-2011-es tanévben is indítja
esti gimnáziumi képzését.

Tandíj nincs!

Várjuk a tanulni vágyó, 9 osztályos vagy szakmunkás végzettséggel rendelkező hallgatókat,
18 éves kortól. Az oktatás a nagymarosi Általános Iskola épületében folyik kedden, szerdán és csütörtökön délután fél öttől kilenc óráig.

Jelentkezni lehet a 06-27-594-015, és a 06-20-7710956-os telefonon, vagy személyesen, a nagymarosi Ált. Isk. épületében a titkárságon.

Jelentkezési határidő: 2010.szeptember.

Évnyitó: 2010.szeptember 01. 16.30
Kálmán Nóra
| 2009.08.15 15:43:47
Tisztelt fórumozók!

Megint eltelt egy év, lassan becsöngetnek az iskolákban.
Ha valakit érdekel, bemásolom a nagymarosi esti gimnázium esti gimnáziumi, valamint OKJ-s, szakmai képzéseiről szóló hirdetményt, melyet a faluban is több hirdetőtáblára kihelyeztem.
Ha ismernek olyat, akinek még nincs érettségije, hívják rá fel a figyelmét, hogy a jövőt senki nem tudhatja, ki tudja, meddig lehet ingyenesen érettségihez jutni. Anélkül pedig már most is nehéz, de nemsokára még nehezebb lesz majd elhelyezkedni.
Ha magáról az iskoláról szeretnénk többet tudni, az előző hozzászólásban bemásoltam a Verőcei Tükör 2008. szeptemberi számába írt cikkem.
Ha bárkinek további kérdése lenne,olva felteheti a hirdetményben szereplő telefonszámon, de emailben hozzám is fordulhat.
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra
kalmannora@hotmail.com


ESTI GIMNÁZIUM

A Mikszáth Kálmán Középiskola Nagymarosi Tagozata a 2009-2010-es tanévben is indítja
esti gimnáziumi képzését.
Tandíj nincs!

Várjuk a tanulni vágyó, nyolc általános vagy szakmunkás végzettséggel rendelkező hallgatókat,18 éves kortól. Az oktatás a nagymarosi Általános Iskola épületében folyik kedden, szerdán és csütörtökön délután fél öttől kilenc óráig.

Jelentkezni lehet a 06-27-594-015, és a 06-20-7710956-os telefonon, vagy személyesen, a nagymarosi Ált. Isk. épületében a titkárságon.

Jelentkezési határidő: 2009.szeptember. Évnyitó: 2009.szeptember 01. 16.30


OKJ-s képzés

A Mikszáth Kálmán Gimnázium Szakközépiskola és Szakiskola Nagymarosi Tagozata 13.- 14. évfolyamos esti szakközépiskolai képzés keretében

Idegen nyelvi titkár
Rendszerinformatikus
érettségire épülő, emelt szintű képzést indít.

A képzések térítési díja kb.20.000 Ft/félév.

Jelentkezni lehet a 06-27-594-015, és a 06-20-7710956-os telefonon, vagy személyesen a nagymarosi Ált. Isk. épületében a titkárságon.
Jelentkezési határidő: 2009.szeptember 15.
Kálmán Nóra
| 2008.08.20 15:31:00
Tisztelt Fórumozók!

Bizonyára sokan vannak, akik nem tudnak róla, hogy Nagymaroson esti gimnázium működik. Nekik, de főleg azoknak, akiknek szándékukban áll továbbtanulni, engedjék meg, hogy már most bemásoljam a fórumba azt a riportot, amit a Verőcei Tükür szeptember elején megjelenő számába készítettem.
Kérem, akiknek az ismerettségi körében van olyan, aki nem rendelkezik érettségivel, értesítsék e lehetőségről. Ki tudja, hogy mit hoz a jövő az oktatásban, ki tudja, meddig létezik még ez az ingyenes lehetőség.
Jó olvasást mindenkinek!

BECSENGETÉS ELŐTT
Esti gimnázium Nagymaroson

Ha a verőceieket megkérdeznénk, hogy hol van a közelben esti gimnázium, általában Vácot említenék. Pedig Nagymaroson is van. Az intézmény a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola kihelyezett tagozata.

Lavaj Árpádot, az anyaintézmény igazgatóját először arról kérdeztem, hogy mi indította arra, hogy Pest megyében oktassanak?
- Balassagyarmaton nagy hagyománya van a felnőttoktatásnak, több mint 6o éves múlttal rendelkezik ez az oktatási forma. Iskolánk jogelődjében az esti gimnáziumi oktatás 1963-tól önálló intézményként működött. Az anyaiskolán kívül három tagintézményünk van, egy Rétságon, egy Nagymaroson és 2006/07-es tanévtől egy Nógrádsápon. Pest megyével 1999 óta vagyunk oktatási kapcsolatban. Márianosztrán 4 évig folytattunk gimnáziumi oktatást főleg fegyőröknek, hozzátartozóiknak, de sok „külsős” is tartozott hallgatóink körébe. A tanári kar magja a szobi Szent László Gimnáziumból érkezett, közülük többen ma is tanítanak a nagymarosi tagozatunkon. A négy év végén több mint 50 hallgatónk tett nagyon szép eredménnyel érettségi vizsgát. A nagymarosi Általános Iskola a 2002/2003. tanévben indította el esti gimnáziumi képzését a 9. osztállyal. 2003 nyarán igazgatóváltásra került sor, és olyan vezető került a nagymarosi iskola élére, akinek nem volt meg a gimnázium vezetéséhez megfelelő végzettsége. Ekkor keresett meg minket az akkori polgármester úr, hogy vegyük át a felnőttoktatást Nagymaroson, így 2003. szeptemberétől már intézményünk keretein belül folytatódott a tanítás. Az elmúlt tanévben a nagymarosi tagintézményünkben több mint 140 felnőtt tanult és 36 hallgatónk tett kifejezetten jó eredménnyel érettségi vizsgát.
- Kik jelentkeznek ma esti gimnáziumba, milyen a tanulók összetétele?
- Tanulóink többsége felnőtt, dolgozó ember, de sok diákunk rögtön a szakmunkás vizsga után keresi fel iskolánkat, hiszen tudják, hogy érettségi nélkül még jó szaktudással is igen nehéz munkát találni. Vannak olyan hallgatóink is, akik nappali oktatási intézményben tanultak, de különféle okok miatt esti tagozaton folytatják tanulmányaikat az érettségiig.
- Kik a munkatársai?
- A tanári kar többsége Nagymaroson, valamint a környező településeken lakik, a diákok többségét jól ismeri. Nagyon családias a légkör, melyet a tanárok igyekeznek közös programokkal erősíteni. Nálunk nagyon fontos a jó emberi kapcsolat a diák és a tanár között, mert a munka mellett tanulónak minden támogatásra szüksége van ahhoz, hogy célba érjen.

Gyombolai Gyulát, a nagymarosi tagozat vezetőjét arról kérdezem, hogy hol és hogyan működik az iskola?
-A törvényi előírásoknak megfelelően, heti 18 órában tanítunk, 3 tanítási napon: kedden, szerdán és csütörtökön. A tanítás fél öttől este kilencig tart, az órák a helyi általános iskolában vannak, ahonnan köztudottan csak egy ugrás a vasútállomás. E tény lényegesen megkönnyíti a nem nagymarosiak gyors hazajutását.
Tanulóink a hagyományos gimnáziumi tantárgyakat tanulják, kivéve néhány készségtárgyat, mint a testnevelés, ének. Mivel kötelező lesz érettségizni nyelvből, heti 3 órában angol illetve német nyelvet oktatunk. Kiemelt figyelmet fordítunk a további kötelező érettségi tárgyak (magyar, matematika, történelem) oktatására. Ezeket a tantárgyakat emelt óraszámban tanítjuk. Próbáljuk úgy végezni a munkánk, hogy hallgatóink már az iskolában megszerezzék a sikeres vizsgához szükséges tudást. Tanáraink nagy tapasztalatának és a szorgos tanulóinknak köszönhetően az utóbbi években e tárgyakból még a nappali tagozaton tanulók átlagát is meghaladta tanulóink eredménye. Napjainkban már elengedhetetlen a tanulók informatikai tudása. Évről évre fejlesztjük az anyaiskola segítségével számítógép-parkunkat, mind a gimnáziumi hallgatóink, mind a szakmát tanulók korszerű számítógépeken tanulhatnak.
A tanítási év szeptember első keddjén kezdődik és június közepéig tart. A szorgalmi időszak folyamán nincs naponta feleltetés, dolgozatírás, mint a nappali képzésen, évente háromszor (novemberben, februárban valamint év végén) azonban az addig tanultakból írásban és szóban, illetve tantárgytól függően projektmunkában a tanulóknak vizsgázniuk kell.

- Kik, és milyen feltételekkel jelentkezhetnek Önökhöz?

-Iskolánkban a képzés 3 éves. Ez azt jelenti, hogy aki csak 8 osztályos végzettséggel rendelkezik, az a 9. és 10. évfolyamot egy tanév alatt teljesíti: november végén osztályzó vizsgát tesz a 9. osztály követelményeinek megfelelően.

- Kell-e a diákoknak fizetni az oktatásért?
- Nem kell, beiratkozási díj sincs.

- Mik a nagymarosi tagozat tapasztalatai, tervezik-e a folyamatos jelenlétet, terveznek-e valamilyen változtatást?

- A hatalmas érdeklődésnek megfelelően folytatjuk a gimnáziumi oktatást. Két éve indítottuk először az érettségire alapuló szakképző évfolyamokat irodavezető és informatikus-rendszergazda emelt szintű szakirányokon. Idén júniusban tettek az első hallgatóink szakmai vizsgát. Természetesen a szakképzést is folytatni kívánjuk a fent említett szakirányokon.

Iskolánknak már most is van számos verőcei hallgatója. Az esti gimnáziumi osztályok községükbeli tanulóin kívül például több fiatalember rendszergazdának, és egy kedves, összetartó kis hölgycsapat – többségük gyeses kismama – irodavezetőnek tanul nagy lelkesedéssel nálunk. Remélem, hogy az interjú után községükben még többen kapnak kedvet a tanuláshoz, szeretettel várjuk őket intézményünkbe.
- Hol és mikor érdeklődhetnek a tanulni vágyók? Mikor van az évnyitó és a beíratkozás?
- Az érdeklődők a 06-27-594-015, és a 06-20-7710956-os telefonszámon, vagy munkaidőben -akár személyesen is- a nagymarosi általános iskola épületében, a titkárságon jelentkezhetnek.
Községükben lakó kolléganőnk, Kálmán Nóra is készséggel válaszol kérdéseikre. (06-30-352-9797)
Az évnyitóra szeptember 2-án kedden 16.30-kor kerül sor az általános iskola épületében. Aki addig nem tudott jelentkezni, ekkor is beíratkozhat. Indokolt esetben természetesen későbbi jelentkezőket is elfogadunk.

- Igazgató Úr, Tagozatvezető Úr, köszönöm a tájékoztatást, kollégáinak és a diákoknak jó pihenést kívánunk, szeptembertől pedig jó munkát!

Kálmán Nóra
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Mészáros Melinda e. v.

Vác
afrofonás, hajfelvarrás, haj kereskedés, hajdúsítás, hajhosszabbítás, 3d műszempilla, műköröm, manikűr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Cserháttáj Múzeum
Penc
túra
Nagybörzsöny - Királyrét
típus: gyalog
A Börzsöny Akciócsoport 2002-es Vándortúrájának útvonala.
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Komoly szándékú, készpénzes ügyfelem részére keresek 2 db azonnal kiadható lakást 32 M ...
- Megvételre kínálok Romhányban két családi házat! Az 58m2-es vályog falazatú ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok Tahitótfalui hegyoldalban sík saroktelken elhelyezkedő 200+100 m2-es ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU