Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - A Duna-part állapotáról

bea
| 2011.11.12 10:19:48
Kedves V8,
a támfalak alámosásával mindenképpen foglalkozni kellene. Főként az ott lakóknak/tulajdonosoknak lenne az érdekük. Ha egy tavaszi árvíz alatt ledől, nézhetnek, és nagyon sokba fog kerülni a javítás. (nekik főként, mert menni fog a kert is)
Lépniük kellene, mivel ők közvetlen érdekeltek.
dr demeny
| 2011.11.08 22:30:56
nagyon komolyan kellene foglalkozni a dolgokkal!
V8
| 2011.11.06 00:14:59
Tényleg egyre többet hallani ezt a támfalas dolgot... Lehet hogy ezzel is (és még sokmindennel) komolyabban kellene foglalkozni??
tulp
| 2011.11.05 18:36:26
Kedves Forumozok!
Valoban a falu kismarosi részén,ahol az uj házak épülgetnek, ott nagyon rossz a part állapota.Nekem pár évvel ezelött azt mondták,hogy az azért van mert a csonakokat ott viszik le és megváltozott a Duna.( ?????) En nem vagyok szakértö.De már 2 éve nem viszik ott le a csonakokat és a helyzet nem sokat változott.Jo lenne valami intézkedés.En csak örülök,hogy a falu másik végén lakom, de az alattam lévö partot is elérheti ez a jelenség.A "gumisember"sem egy látvány a szép természetben.
Nem igazán ide tartozik,de a webmaster nem igazán naponta frissiti az oldatlt.A szeptember utolso napjaiban felkerült programok még ma is ott vannak. Igazán "aktuális".A "jegyzökönyvek"rovatban sincs kapkodás.
üdvözlettel,Tulp
dr demeny
| 2011.11.04 12:47:23
Tisztelt Fórumosok!

Kicsit jól esett, hogy emlékeztek korábbi bejegyzésemre és a kapcsolódó hozzászólásokra.

Én a dunapart miatt választottam Verőcét. Mivel nem ide születtem, nekem volt választásom és ezért gondolom úgy, hogy tennem is kell.

Ismét előhozakodnék azzal, hogy az ezredévek alatt kialakult meder és a kapcsolódó fizikai törvényszerűségek nem változnak meg kijelentésektől, tudomásul kell vennünk és alkalmazkodnunk kell atényhez - a Víz az Úr - Ebből következően hibás döntés volt a telekosztás és a kapcsolódó beépítési kötelezés ilyen elnagyolt véghezvitele.

Jelzem érdekelne, hogyan is változott meg a beépítési kötelezés ami az eredeti adeás-vételi szerződésekben volt? Ismeretem szerint egy tulajdonos küzdött az ügyben, de nem tudom a testület miként is foglalt állást.

No ami a lényeg, most. Mint azt korábban jeleztem a vízüggyel egyeztetve lehetne támfalazni, védművet és mellékesen újabb értékes telkeket kialakítani, munkát teremtve nem csak a helyieknek, szépítve, gazdagítva környezetünket, településünket. De hát érdektelenség, testületi inpo miatt a dolog nem működhet.

Megjegyzem a "gumisember" melletti placc feltöltésével összefüggésben már volt eljárás tudom is én milyen eredménnyel(birság, helyreállítási kötelezettség, marasztalás)

Ismeretem szerint a területet közcélú hasznosítási kötelezéssel kapta meg az önkormányzat, ez pedíg nem kerítést és korlátozott kör használatában álló autótárolót jelent az olvasatomban. Természetesen ha ez jó a tőzsgyökeresek részére minek emeljen szót egy gyütt-ment (még ha a megszerzés ötletgazdája is volt, annó)
V8
| 2011.11.02 15:35:03
Ezt a támfal-alámosás dolgot több embertől is hallottam. Ilyen komoly a helyzet?? Vagy ilyen komoly lesz?
bea
| 2011.11.01 10:53:09
Valóban Duna part gyalázatos állapotban van a 'duna-sor' előtt. meg kell jegyeznem előttünk most aránylag szépen rendben rakták(Vác felől-a vízművek és a 'gumis közötti partszakasz) Igaz,hogy lassan parkolóvá válik, de még mindig jobb ,mint ami eddig volt. A terep rendezve van. (megjegyzem a drótfonatos kerítés felállítását nem értem. Ha rendezett a terep, és ugye van rendőr is a faluban, akkor talán nem fogják a levágott ágakat oda hordani. Az ilyenre mindig ott folyamodnak az emberek ahol, amúgy is kupi van.
Visszatérve: szerintem nem lehet magánterületnek nyilvánítani a duna-sor előtti partszakaszt, mert nem az! Éppen elég, hogy az ingatlanunk előtti járdát tisztán kell tartani. (bár az sem magán terület- de elmegy..)
Viszont nem tudom ki az illetékes benn, de úgy láttam, az utóbbi időben a Duna új kanyart és medret épít magának. a régi beépítés utolsó házai előtt mélyít ki a medrét. Ha ez így marad, alá fogja mosni a támfalat.
Azt hiszem ez ügyben mindenképpen az Önkormányzatnak kellene lépnie, megkeresve az illetékeseket.(Akár vízügyi minisztériumot, pályázni a mederalakításhoz), Viszont ezt a lépést sürgetve a Duna-soriaknak összefogva is kellene kezdeményezniük az önkormányzat felé.
Ha ledől a támfal, mindenkinek sokba fog kerülni. Egy ilyen mederalakítási tervezés, javítás, akár még maga után vonhatja a verőcei Duna-part teljes hosszának rehabilitálását. Hosszútávú kezelhetőségét a problémának. Meg kellene keresni, hogy országosan ki ennek a problémának az illetékese.
tulp
| 2011.10.29 21:03:35
Kedves V8!
Igen, elnézést kell kérnem! Ismét megnéztem a filmet és valoban egy pillanatra megemlitik a nevét és mutatják a házát.Elkerülte a figyelmem vagy akkor éppen máshová figyeltem.
Igy már teljes a kör.
üdvözlette, Tulp
V8
| 2011.10.29 19:30:54
Tényleg jó volt a műsor, de sok minden kimaradt belőle sajnos. De legalább valahol volt Verőcéről néznivaló!:) Bár úgy emlékszem Gorkáról is szóltak benne. Itt a link, érdemes megnézni, jó kis film.

http://atv.hu/videotar/20111026_verocei_kirandulas
tulp
| 2011.10.29 18:46:24
Kedves Forumozok!
Az elmult napokban egy nagyon szép filmet láthattunk az atv.-én Veröcéröl.( én csak a pc-én láttam )Szépen megemlitették a faluban élt vagy nyaralt hirességeket.Beszéltek a falu nevezetességeiröl, szép szobrairol. Nagy fájdalmamra Gorka Gézárol nem beszéltek.Az is a nagy fájdalmam,hogy egy olyan Ur beszélgetett a riptorterrel,aki Ybl nevét nem igazán szépen mondta ki. Nagyon szomoru!
Tisztelette,Tulp
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Keresztes Alpin - Favágási szolgáltatás

Kismaros
alpintechnika, fakivágás, fakivágás alpintechnikával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Patakparti szabadidő park és sétány
Kismaros
túra
Dél-Börzsöny, zöld turistajelzés
típus: gyalog
Kismarosról induló és Zebegénybe érkező mindenki számára ajánlott kellemes gyalogos útvonal a Gál-hegy, Török-mező és a Malom- völgy érintésével.
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Különleges lehetőség Vác belvárosában! Önálló egyszintes, vállalkozási célokra ...
- Vác,Deákvár gyönyörű, örök panorámás részén, barátságos, kertvárosias környezetben ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Két ház egy áráért! Ipolyvecén, festői környezetben eladóvá vált egy tégla ...
- Csak önre vár ez a telek Kisecseten! Elege van a zajos, füstös városból, a folyton ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU