Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - A Duna-part állapotáról

bea
| 2011.11.12 10:19:48
Kedves V8,
a támfalak alámosásával mindenképpen foglalkozni kellene. Főként az ott lakóknak/tulajdonosoknak lenne az érdekük. Ha egy tavaszi árvíz alatt ledől, nézhetnek, és nagyon sokba fog kerülni a javítás. (nekik főként, mert menni fog a kert is)
Lépniük kellene, mivel ők közvetlen érdekeltek.
dr demeny
| 2011.11.08 22:30:56
nagyon komolyan kellene foglalkozni a dolgokkal!
V8
| 2011.11.06 00:14:59
Tényleg egyre többet hallani ezt a támfalas dolgot... Lehet hogy ezzel is (és még sokmindennel) komolyabban kellene foglalkozni??
tulp
| 2011.11.05 18:36:26
Kedves Forumozok!
Valoban a falu kismarosi részén,ahol az uj házak épülgetnek, ott nagyon rossz a part állapota.Nekem pár évvel ezelött azt mondták,hogy az azért van mert a csonakokat ott viszik le és megváltozott a Duna.( ?????) En nem vagyok szakértö.De már 2 éve nem viszik ott le a csonakokat és a helyzet nem sokat változott.Jo lenne valami intézkedés.En csak örülök,hogy a falu másik végén lakom, de az alattam lévö partot is elérheti ez a jelenség.A "gumisember"sem egy látvány a szép természetben.
Nem igazán ide tartozik,de a webmaster nem igazán naponta frissiti az oldatlt.A szeptember utolso napjaiban felkerült programok még ma is ott vannak. Igazán "aktuális".A "jegyzökönyvek"rovatban sincs kapkodás.
üdvözlettel,Tulp
dr demeny
| 2011.11.04 12:47:23
Tisztelt Fórumosok!

Kicsit jól esett, hogy emlékeztek korábbi bejegyzésemre és a kapcsolódó hozzászólásokra.

Én a dunapart miatt választottam Verőcét. Mivel nem ide születtem, nekem volt választásom és ezért gondolom úgy, hogy tennem is kell.

Ismét előhozakodnék azzal, hogy az ezredévek alatt kialakult meder és a kapcsolódó fizikai törvényszerűségek nem változnak meg kijelentésektől, tudomásul kell vennünk és alkalmazkodnunk kell atényhez - a Víz az Úr - Ebből következően hibás döntés volt a telekosztás és a kapcsolódó beépítési kötelezés ilyen elnagyolt véghezvitele.

Jelzem érdekelne, hogyan is változott meg a beépítési kötelezés ami az eredeti adeás-vételi szerződésekben volt? Ismeretem szerint egy tulajdonos küzdött az ügyben, de nem tudom a testület miként is foglalt állást.

No ami a lényeg, most. Mint azt korábban jeleztem a vízüggyel egyeztetve lehetne támfalazni, védművet és mellékesen újabb értékes telkeket kialakítani, munkát teremtve nem csak a helyieknek, szépítve, gazdagítva környezetünket, településünket. De hát érdektelenség, testületi inpo miatt a dolog nem működhet.

Megjegyzem a "gumisember" melletti placc feltöltésével összefüggésben már volt eljárás tudom is én milyen eredménnyel(birság, helyreállítási kötelezettség, marasztalás)

Ismeretem szerint a területet közcélú hasznosítási kötelezéssel kapta meg az önkormányzat, ez pedíg nem kerítést és korlátozott kör használatában álló autótárolót jelent az olvasatomban. Természetesen ha ez jó a tőzsgyökeresek részére minek emeljen szót egy gyütt-ment (még ha a megszerzés ötletgazdája is volt, annó)
V8
| 2011.11.02 15:35:03
Ezt a támfal-alámosás dolgot több embertől is hallottam. Ilyen komoly a helyzet?? Vagy ilyen komoly lesz?
bea
| 2011.11.01 10:53:09
Valóban Duna part gyalázatos állapotban van a 'duna-sor' előtt. meg kell jegyeznem előttünk most aránylag szépen rendben rakták(Vác felől-a vízművek és a 'gumis közötti partszakasz) Igaz,hogy lassan parkolóvá válik, de még mindig jobb ,mint ami eddig volt. A terep rendezve van. (megjegyzem a drótfonatos kerítés felállítását nem értem. Ha rendezett a terep, és ugye van rendőr is a faluban, akkor talán nem fogják a levágott ágakat oda hordani. Az ilyenre mindig ott folyamodnak az emberek ahol, amúgy is kupi van.
Visszatérve: szerintem nem lehet magánterületnek nyilvánítani a duna-sor előtti partszakaszt, mert nem az! Éppen elég, hogy az ingatlanunk előtti járdát tisztán kell tartani. (bár az sem magán terület- de elmegy..)
Viszont nem tudom ki az illetékes benn, de úgy láttam, az utóbbi időben a Duna új kanyart és medret épít magának. a régi beépítés utolsó házai előtt mélyít ki a medrét. Ha ez így marad, alá fogja mosni a támfalat.
Azt hiszem ez ügyben mindenképpen az Önkormányzatnak kellene lépnie, megkeresve az illetékeseket.(Akár vízügyi minisztériumot, pályázni a mederalakításhoz), Viszont ezt a lépést sürgetve a Duna-soriaknak összefogva is kellene kezdeményezniük az önkormányzat felé.
Ha ledől a támfal, mindenkinek sokba fog kerülni. Egy ilyen mederalakítási tervezés, javítás, akár még maga után vonhatja a verőcei Duna-part teljes hosszának rehabilitálását. Hosszútávú kezelhetőségét a problémának. Meg kellene keresni, hogy országosan ki ennek a problémának az illetékese.
tulp
| 2011.10.29 21:03:35
Kedves V8!
Igen, elnézést kell kérnem! Ismét megnéztem a filmet és valoban egy pillanatra megemlitik a nevét és mutatják a házát.Elkerülte a figyelmem vagy akkor éppen máshová figyeltem.
Igy már teljes a kör.
üdvözlette, Tulp
V8
| 2011.10.29 19:30:54
Tényleg jó volt a műsor, de sok minden kimaradt belőle sajnos. De legalább valahol volt Verőcéről néznivaló!:) Bár úgy emlékszem Gorkáról is szóltak benne. Itt a link, érdemes megnézni, jó kis film.

http://atv.hu/videotar/20111026_verocei_kirandulas
tulp
| 2011.10.29 18:46:24
Kedves Forumozok!
Az elmult napokban egy nagyon szép filmet láthattunk az atv.-én Veröcéröl.( én csak a pc-én láttam )Szépen megemlitették a faluban élt vagy nyaralt hirességeket.Beszéltek a falu nevezetességeiröl, szép szobrairol. Nagy fájdalmamra Gorka Gézárol nem beszéltek.Az is a nagy fájdalmam,hogy egy olyan Ur beszélgetett a riptorterrel,aki Ybl nevét nem igazán szépen mondta ki. Nagyon szomoru!
Tisztelette,Tulp
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Pannónia Ház Kiállítóhely
Vác
túra
Keresztül a Börzsönyön teljesítménytúra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Egy hosszú és nehéz teljesítménytúra, mely keresztülmegy a Börzsönyön, és érinti a legmagasabb csúcsát is (Csóványos 938 m). Több nehéz ...
apróhirdetés
Sződligeti italdiszkontba keresünk árúfeltöltő munkatársat. Jelentkezni ...
29 éve Magyarországon működő, osztrák tulajdonú, fémipari cég ...
MATEMATIKA KÜLÖNÓRA! Felkészítést vállalok matematikából közép- ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác belvárosában, a buszpályaudvar közelében kiadó egy második emeleti, napos ...
- Kiadó lakást keresek Vácon egyedülálló, biztos munkahellyel rendelkező ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladó Dunakeszi központjában egy azonnal költözhető, tehermentes, 58 nm-es ikerház. Az ...
- Eladó Dunakeszi közkedvelt részén, Duna-part közelében kétgenerációs családi ház! A ...
Ingatlanok Kismaroson
- Eladó Kismaros Börzsönyliget Ciklámen utcában 991 m2 építési telek erdei környezetben. ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó családi ház Nagymaroson! Nagymaros belterületén eladó egy 80 m2-es, összközműves ...
- Eladó sorba került, a festői szépségű Nagymaroson, egy 167 négyzetméter hasznos belső ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU