Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Miért nincs kerékpár út Verőcén?

merida
| 2011.02.08 12:36:32
Örömmel konstatáltam, igaz legutóbb autóból, hogy a kerékpárút elkészült!
A V8 által leírt dolgokat pedig meg kell fontolni és azt gondolom, hogy addig kell megelőző lépéseket tenni amíg a bringás szezon nem kezdődik meg!
pl:
1. Tájékoztató tábla elhelyezése a bringások érdekében a falu mind két határába! A bringás is és az autós is kapjon megfelelő tájékoztatást!
2. Ahhoz, hogy a bringaút ne legyen teli kocsival, az önkormányzatnak gondolni kellene parkoló kialakítására, hogy az autósok hőbörgését megelőzzék.
3. Legyen egy türelmi időszak amikor a rendőrség egy hónapon keresztül csak figyelmezteti az autósokat a tilos táblákra, aztán pedig lehet büntetni.... persze csak szép lassan.
dr demeny
| 2011.01.12 15:15:56
Az egy érdekes kérdés, hogy a településnek mi is a köze ehhez a dologhoz, mert ne felejtsük országos közút és a közútkezelő nem az önkormányzat. No ez érdekes, tájékoztatás meh sehol.
V8
| 2011.01.11 15:28:09
Szerintem sok baleset lesz, bár nem akarok itt károgni...De veszélyesre sikerült. Mondom, csak szerintem. Parkolók szépek! Ez tény! De sok kocsi fog ott állni, sok ajtót nyitnak majd rá a kerékpárútra... Na mindegy, kívánom hogy ne történjen semmi baj. A gyalogátkelők tetszenek, jók lettek, de az igazán életveszélyes helyet miért hagyták ki??? A CBA-ra gondolok, a kanyarral, melybe egy nagyeszű zseni beleálmodott egy mindent és mindenkit be és kitakaró kocsitárolót. Kellene oda egy gyalogátkelő, nagyon!
dr demeny
| 2011.01.11 14:03:21
Mindenkinek szebb, jobb, gazdagabb évet kívánok!

Ami meg a kerékpár utat illeti; Sajnos csak becsülni tudom, hogy 1500m hosszú szakaszt érint a fejlesztés és ez emlékezetem szerint 57 millióba került.

Az útttest néhány helyen leszűkült a forgalombiztonsági berendezés megszűnt egy forgalmas kereszteződésnél. Tele van táblázva mindkét oldal és a megállni tilos táblák ellenére sokan parkonak és ezáltal a kerékpáros kikényszerül az úttestre csak sokkal beljebb mint korábban. Fogjuk látni az eredményt. Nekem személy szerint nem tetszik a táblaerdő.
V8
| 2011.01.03 11:48:16
Amióta pedig van, azóta senki nem írt egy betűt sem, hogy tetszik, nem tetszik, miért jó és miért rossz, stb....
bea
| 2010.08.05 16:37:01
Kedves Erika!
A verőcei kerékpárútra tényleg nagy szükség lenne már!
Egy komoly átfogó tervezet készült róla. A pályázat elnyerésének egyik feltétele volt! Azóta már az építési engedélyt is megkapta! (Gondolom nem olvasta végig az egész 'kommentfolyamatot', erről is szó esett itt)
Az út 2 nyomvonalon menne -(a pályázat lehetőséget adott rá-mindkettőre megkapták a támogatást)
Az egyik a 12-es főútmentén, kétoldalt. sárga csíkkal, (napelemes éjszakai világítókkal) rengeteg info-és jelzőtáblával, pakolókkal.. Gyalogos átkelő külön készült, már hamarabb, e terven kívül.
A másik 'belsőnyomvonal',az iskolát és óvodát érintve kapcsolódik ehhez az úthoz. A aug.3-án megtartott nyílt önkormányzati ülésen elhangzott , hogy az a cég nyerte el a kivitelezését aki a Hunyadi-utcát is kivitelezi (?!) a cég nevét nem tudtam megjegyezni.
- (Nagyon tanulságos volt mind a 'két' ülés, még nem voltam ilyenen. Mindenkinek akit érdekel a környezete, csak ajánlani tudom!)
Viszont az út elkészültének határideje megdöbbentően rövid: most augusztus vége!!! Ez érdekes lesz!
Jelen pillanatban még el sem kezdődött az építkezés! (a Hunyadi-utca is már 2 hete épül(!) Ráadásul az egyik képviselő a 'kapuelőtti' beszélgetésben, nem tudta pontosan melyik út és mi is készül pontosan erre határidőre el... (?) Pedig ehhez az elnyert (~50 mill.) a pályázati pénzhez az önkormányzat is hozzáteszi a magáét..
A terveket látva (szerintem ezt is ki kellene függeszteni az önkormányzatnál, mint a rendezési tervet) az építkezés nem 2 sárga csík felfestéséből állna! A tervek ennél komolyabbak! Gondolom, a szerződésnél erre a dokumentációra adták az árajánlatot.
Jelen pillanatban a műszaki előadó szabadságát tölti, de majd megpróbálok utána érdeklődni.
Természetesen szívesen vennénk(gondolom nem vagyok egyedül)ha egy 'bennfentes' itt is pontosítani tudná ezt az információt.
üdv, Bea
:)
erika
| 2010.08.03 21:41:36
Szervusztok, üdvözlet mindenkinek!
Örömmel olvastam a hírt a kerékpárútról. Valóban nagy szükség van rá. Kíváncsi vagyok a kijelölt- tervezet útvonalra. Tudja esetleg valaki, hogy a főútvonalon fog a kerékpárút "felfestett jelzéssel" végig vezetni, vagy esetleg a község valamely belső utcarészén vezetik át a kerékpáros forgalmat? Nem igazán egyértelmű az alábbiakban szereplő "kerékpárút építés" kifejezés.
Ugyanakkor javasolnám a kerékpárút építésével - kialakításával egyidejűleg rendezni a Rákóczi út melletti gyalogos átkelőhely közlekedési lámpával történő ellátását. Szinte képtelenség átjutni a túloldalra- a járművezetők moráljáról nem is beszélve. Nem, hogy lassítana a zebrához közelítve látván a potenciális gyalogos áldozatot, de még rá is lép a gázra- mert hát azon a 2 másodpercen múlik ugye minden.Az utóbbi években azt hiszem valamennyien tapasztalhattuk a 12-es út jelentősen megnövekedett átmenő forgalmát. Mindannyiunk érdeke, hogy gyermekeink épségben - egészségesen jussanak haza egy strandolás, vagy akár fagyizás után.
bea
| 2010.07.27 14:55:26
Üdv, Mindenkinek! :)
A mai önkormányzati 'nyílt ülésen' szó lesz (VÉGRE!) a kerékpárút építéséről is.
**
Önkormányzati Hírek
2010. július 26. - Verőce
Rendkívüli Képviselő-testületi ülés
Verőce Községi Önkormányzat Képviselő-testülete
2010. július 27-én 19.00 órai kezdettel
rendkívüli nyílt testületi ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom.
Az ülés helyszíne: Művelődési Ház színházterme (2621. Verőce, Árpád út 20.)

3. A játszótérépítésre, valamint a kerékpárút építésére és a Hunyadi utca felújítására irányuló közbeszerzési eljárások jelenlegi állása. A beruházások előkészítésének és megkezdésének feladatai. A községi úthálózat felújítási munkálatainak eddig elvégzett és még várható szakaszai.
http://www.veroce.hu/index.php?page=hirek&action=reszletes&news_id=13226
**
Érdekesnek ígérkezik ez az ülés.
:)
bea
| 2010.05.17 10:29:57
Reggeli csúcsforgalom -Utrechtben.(Hollandia)

http://www.youtube.com/watch?v=n-AbPav5E5M
:)
Ez egy szokásos szerda reggel 2010 áprilisában 8:30körül. A felvétel 8 perc volt, de 2 percre gyorsították, így minden 4-szer gyorsabb. A hang eredeti.

Ez az egyik legforgalmasabb csomópont. Utrecht lakossága 300.000. Ebből 18.000 kerékpár és 2500 busz halad át itt minden nap. (a lakosság 33%-a kerékpárt használ)

*A videó szerint: miért nem viselnek sisakot?
Egy amerikai tanulmányt közöl:

"Kerékpározás Hollandiában sokkal biztonságosabb, mint az USA-ban. Hollandiában a legalacsonyabb a nem halálos kimenetelű sérülések aránya, valamint a legalacsonyabb halálozási arány, míg az Egyesült Államokban a legmagasabb a nem halálos kimenetelű sérülések aránya, valamint a legmagasabb halálozási arány. Sőt, a nem halálos sérülések aránya az USA-ban körülbelül 30-szor magasabb, mint Hollandiában.

Sérülések aránya egymillió km szakad: USA: 37,5; NL: 1,4
Halálozási arány 100 millió km szakad: USA: 5,8; NL: 1,1 ... "

* érdekes
bea
| 2010.05.13 16:58:41
Éljen!

"közélet
2010. május 12. - Verőce
Közbeszerzési felhívás - Útfelújítás és kerékpárút-építés,-Hunyadi utca burkolat felújítás, kerékpárút kivitelezés"

http://www.veroce.hu/index.php?page=hirek&action=reszletes&news_id=12808

:)
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ 41-50 ] [ 51-60 ] [ 61-70 ] [ 71-80 ] [ 81-90 ] [ 91-100 ] [ 101-110 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Citroen Szalon Vác

Vác
használt autó kereskedés, autóalkatrész kis- és nagykereskedelem, autóalkatrészek, autógumik, keréktárcsák, autójavítás, autószalon, autószerviz, autóvillamosság, műszaki vizsgáztatás, zöldkártya, gépkocsi értékesítés, használt autó adás-vétel, autó felszerelések, kiegészítők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Szentháromság-szobor
Vác
túra
Nagybörzsöny-Márianosztra túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Nagybörzsönyből elindulva - sárga jel - egy nehéz, meredek szakaszon tuljutva érünk fel a Hegyes-hegy-oromhoz (571m). Innen mintegy 200 métert ...
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Nagyszerű lehetőség! Eladó Vác belvárosában egy kétgenerációs, polgári családi ház, mely ...
- Különleges lehetőség! Befektetőknek ajánlom! Vác központjában, a Széchenyi utcában ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Nógrádsáp Nógrád Megye délnyugati részén érdekes formájú dombok közt elterülő kedves ...
- Nógrádsáp érdekes dombokkal ölelt kis falu Nógrád megye délnyugati részén helyezkedik ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU