Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás

16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu

társasjátékok
FÓRUM

fórum · adatkezelési szabályzat

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Tudósítás a 2008. febr. 18-án megtartott testületi ülésen e

dr demeny
| 2008.11.01 08:52:00
Tisztelt Jochen!

Arra van jogszabály, hogy az általunk választott képviselők döntenek helyettünk a nevünkben. Rossz döntés esetén maguk egymásközt intézik el, következmények nélkül. A választók négy évente mondhatnak véleményt- szavazhatnak. Az információk birtokában. Mivel az információ tartalma és terjedelme a testületen (személyükben érintet képviselőkön) múlik, miért engednék a teljes hozzáférést.

Én nem tudom ki mennyit korrumpálódik, de egy biztos aki ragaszkodik a "munkához" amelyben hibák hibákra halmozódnak, bizonyos jelek arra mutatnak, hogy a képviselők legalábbis többet engednekk meg maguknak mint az állampolgárok. el kell gondolkodni kinek áll érdekében és miért a dolog.

A polgármester a jogszabályok szerint a testültnek van alávetve. érdekes, hogy változott a "kemény" testülett ezen joggyakorlása is. Hát még ha mindenről tudnánk hogy mglpődnénk. Talán másként is választanánk.
Jochen
| 2008.10.31 01:30:33
Tehát sehogy sem lehet elérni ezt a camera-dolgot a testületi ülésekről? Van erre valami jogszabaly, hogy nem lehet?
Jochen
| 2008.10.30 22:26:19
Kedves dr demeny!

Hát igen..:)
Én nem értem ezt..de tényleg.
Nem azert hozom ám fel az itteni példákat, mert nincs jobb az Államoknál, vagy valami ilyesmi. De ezek számomra erthetetlen dolgok, amik otthon történnek. Itt ha olyan döntes vagy szerződésről van szó a "hivatalban", ami legalább egy adófizető életét befolyásolja, szabadon belenézhet a papírokba bárki, a szerződéskötéskor jelen lehet, nincs titok. Persze korrupcio itt is van, szerintem Verőcén egy hét alatt több történik mint Nevadában egy év alatt...
És ez most nem is volt vicc...
dr demeny
| 2008.10.30 20:12:52
Tisztelt Jochen!

Rossz is a gazdasági helyzet ott(?)
Viccet félretéve ezt már sokszor javasoltuk, kértük. Mindhiába. Csak arra gondolok, hogy így közvetlenül látva képviselőinket, valós információ birtokában tudnánk megítélni választottaink tevékenységét. Ez a nyilvánosság meg ugye kinek is jó? A képviselőknek - akik egyébként a kameráról dönthetnek - nem. Hát akkor? Maradnak a vágyak, mert a képviselők nem akarják vállalni az arcukat.
Jochen
| 2008.10.29 22:37:12
Üdv mindenkinek!

Lehet hogy most kinevetnek: nálunk itt nevadaban egy kis web-camera oldja meg a hasonló gondokat. Nem lehetne rendszeresíteni Verőcén is ezt?? Mindenki otthon nézhetné az "adást", hogy mi újsag az ülésen...
dr demeny
| 2008.10.28 20:51:09
A legutóbbi ülésen jelen voltam.
Veronika! Ezért kár elmenni.
Az eseményhez kapcsolódó tiszteletet sem adta meg a polgármester. Most még csak vietnami papucsra vetkőzőtt, talán legközelebb gatyában lesz? Furcsa, hogy egyik képviselő sem kérte ki magának.
A tartalmi kérdéseket illetően is van véleményem, de az még lesúlytóbb, ezért mondja el más aki sokkal mérsékeltebb.
Kálmán Nóra
| 2008.10.25 23:09:36
Kedves Bea, kedves fórumozók!

Köszönöm, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy hónapok óta nincs felrakva új jegyzőkönyv. No comment....
Nem figyeltem mostanában ezt a rovatot, hiszen ha tudok, el szoktam járni a testületi ülésekre, az lényegesen más képet ad a dolgokról, mint a jegyzőkönyvek.
A nyilvánosság ilyen kizárása a falu ügyeiből azonban megerősít megint abban, amit sok internet-, és személyes jelzés kért:fontos, hogy leírjam, mi volt az előző testületi üléseken. Nemsokára olvashatja majd a kissé elhalványult emlékezetű és szubjektív beszámolómat.
Talán a jelenlévők majd kiegészítik azt.....
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra
bea
| 2008.10.24 10:57:34
Kedves Nóra,

Régen írt már ’krónikát’, másik topicban hiányolták a jegyzőkönyveket a nyári - és főleg a nyár végi/ őszi ülésekről.
Nem lehet ezekről valamit tudni?
Tudom, hogy így nekem ’kényelmes’, de érdekelne (több oldalról is) az ott történtek. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel.

Előre is köszönöm.

Üdv, b

Ui. Mástól is szívesen olvasnánk hasonló ’összefoglalót.
emeszter
| 2008.07.01 10:42:22
Kedves Nóra!
Csak jelezni szeretném, hogy nekem is sokat jelentenek a beszámolói, mivel magánéleti problémák miatt most nem tudok Verőcén tartózkodni. Nagyon köszönöm a fáradozását, mert tudom, hogy közösségért tenni valamit időigényes dolog. Szerencsénk, hogy megteszi ezt (és még sok mindent) a faluért.
Faragó Eszter
bea
| 2008.07.01 08:21:23
”EGy jegyzőkönyvben elveszik ugyanis a feeling, a hangulat. A testbeszéd, a mimika, a nézés ( a közönség felé való mosolygás vagy utálat...) is igen sokan árul el....”

azért a hangulatból a szubjektív leírásai valamit visszadnak..
Jókat derülök!
..” Ezután hosszas történeti áttekintés következett a perről, melyben mind a polgármester, mind a tulajdonos csörtéit is meghallhattuk.*
„ ha te Barna nem építesz több szállodát,éttermet, mint ahány lovardát épít a polgármester, addig nem lesz baj...”, vagy azon hogy „ akkor szavazzunk arról, hogy e témáról szavazzunk-e egyáltalán”.

Az összepillantások benne vannak a leírásában. :)

No, ne ’udvarlok’ tovább , kérem folytassa!

Üdv.
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Báthory utca 15. számú ház
Vác
túra
Vác-Nógrád túra
típus: vonat
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Vác rengeteg látnivalót tartogat számunkra, több napot is el lehetne itt tölteni, mire mindent végig tudnánk nézni.
A vasútállomásról, a "kis ...
apróhirdetés
Tündéri Jack russel terrier fajtiszta kiskutyák eladók! Egy kan és négy szuka ...
Kiadó 30 nm-es minigarzon 1főnek alkalmas!110 000 Ft/ hó rezsivel együtt!Kaució egy ...
Vác és környékéről, légtechnika rendszer szerelésében ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
- ELADÓ 420 m2 tehermentes építési telek tulajdonostól Vácon, Deákvár városrészben, az ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Jó állapotú második emeleti társasházi lakás Rétságon, ár alatt sürgősen eladó.
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU