Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Hozzászólás oldalainkhoz - Iráni árvák

kühnp
| 2008.05.10 20:53:18
hkhjgkgh
Frucu
| 2004.02.18 18:25:47
Mami: szerencse valóban, hogy legalább ez csap át pártpolitikába. Abból már csöppet elég, mármint, hogy mindent azon a szemüvegen keresztül nézünk. S bár engem is riaszt e hozzáállás, de el kell ismernem, hogy a hév engem is elkapott, s a választások környékén beleestem magam is. Aztán sebtiben ráuntam, belefáradtam. S itt be is fejezem, e téma nem erről szól. Szerencsére.


wax
| 2004.01.22 12:08:46
Szépen beszéltél Frucu!


Mindenkinek van a tágabb környezetében rászoruló ember. Nem vagyok egy bankszámlaszámra utalgató típus, mert nap mint nap találkozom elesett emberekkel akik kimerítik a "jótékonysági keretemet". Anyámhoz 20 éve jár egy cigányasszony. Mindent elfogad használt étolaj, fél kiló kenyér, vasárnapról maradt rántotthús, ruha stb. Nem szégyenli, megszokta... Szolnokon már megfagyott egy hajléktalan -hajléktalan=EMBER- a héten és a hétvégére rekord hideget jósolnak. Be kell engedni a rászorulót a lépcsőházba, mert akkor nem fagy meg. Esetleg egy tányér paprikáskrumplit is lehet adni neki, hogy "jó" napja legyen.
BélaBácsi
| 2004.01.22 11:36:09
Csatlakozom mami véleményéhez!
mami
| 2004.01.22 09:35:26
Frucu, nagyon egyetértek Veled, és külön örülök annak, hogy a téma nem keveredett sikamlós politikai síkokra.
Frucu
| 2004.01.21 18:38:41
A magyar versenyszféra és a magánszemélyek helyzete megengedi, pontosabban megengedné, hogy mind az iráni, mind a hazai rászorulókon segítsen, anyagi lehetőségek határain belül persze.


Nem kell más bizonyítékot találni: a Baumgartner Zsolt részére összekalapolt összeg (már nem is tudom mennyi, csak az első nap alatt 120 millióról olvastam) cégektől, magánszemélyektől. Pontosabban összeadakozott, mert önkéntes alapon gyűlt a forint.


Mondhatnám egyszerűen, hogy hozzunk létre alapítványt, ilyen-olyan szervezetet, sőt, van is számos az országban ilyen céllal - de! Épp ez a baj.


Őszintén, ki bízik már az 1%-os felajánlásokon túlmenően a civil szervezetekben? Hány és hány rombolta már a presztízsét a civil szférának azzal, hogy kiderült: a bizalomból, hitből, segítő szándékból befolyt tételek csak kis hányada, nem egy esetben 0%-a ment arra a célra, amit papíron felvállaltak.


S a lakosság toleranciaküszöbe véges, nagyon is véges. Ingázom Vác és a főváros között, ha csak a lakás és a munkahely közötti szakaszt veszem alapul, mindennapos szinten találkozom az adománykérés egy formájával: otthon csörög a telefon, támogassak ezt-azt, levél érkezik, becsöngetnek a lépcsőházba képeslapokkal, az Árpád hídnál leszállok a buszról, mappás ifjak hadserege (2-3 fő egy szervezettől, már ha valódiak egyáltalán...) kuncsorog, néha gyerekek támadnak le, szó szerinti rohamot képzeljetek el, s persze, ha autóval jövök-megyek, az Árpád hídnál gondolom, mindenki számára ismerős az egyre fejlettebb hajléktalan-marketing: immár a Metro is a kínálati csomagban szerepel a Fedél nélkül mellett.


Az emberek nem gonoszak, nem zsugoriak, sőt, megvan a hajlandóság az elesett, a hozzám képest rosszul álló, rosszul járt ember felemelésére.


Addig, amíg nem vernek át a pénzemmel, akár 1.000, akár 1.000.000 forintról is van szó.
Anonym, a felvetésed nagyon is reális. Mindannyian együttérzünk az iráni árvákkal, jómagam is szívesen kihasítok havi 3 ezret, ennyit ki lehet bírni, viszont nézzünk körül itthon is, mi több, városunkban is.
Nagyon pici, apró segítség, de ez is valami: az üvegeket már egy ideje nem váltom vissza. Ha meglátjuk a párommal, hogy a turkáló hajléktalanok a lépcsőház előtti kuka környékén vannak, szólunk: várjon, lehozzuk az üvegeket, odaadjuk, legyen neki pénze belőle. Mindketten jól járunk: én egy nyűgtől szabadulok meg, neki viszont apró bevétel.
anonym
| 2004.01.16 11:44:28
"Vácott a holnapi testületi ülés napirendjén szerepel Csereklye Károly önálló képviselő indítványa. A Váci Napló írása szerint , a képviselő javasolni fogja, hogy az önkormányzat csatlakozzon az Iránban árván maradt gyermekek támogatására megindult magyarországi akcióhoz. Az indítvány szerint 3 gyermek havi 3 ezer forinttal való támogatását vállalná fel az önkormányzat."


Bizony ez szép kezdeényezés. DE: esetleg nem lehetne itt Vácon is hasonló kezdeményezést indítani? Mert bizony nem csak városunkban hanem az egész ország területén rengeteg család tengődik szegénységben, és nem ritka ez éhezés sem. Nem mindig az alkohol a hibás. Tessék ezen gondolkodni.
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Keresztes Alpin - Favágási szolgáltatás

Kismaros
alpintechnika, fakivágás, fakivágás alpintechnikával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Preobrazsenszka templom
Szentendre
túra
Nógrád-Nagymaros (Országos Kéktúra)
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Az Országos Kétúra Börzsönyi szakaszát érdemes Nógrádról indulva elkezdeni, így nem a túra végére maradnak a nagy hegyek ...
apróhirdetés
Albérletet keresek! Vác területén belül kiadó bútorozott kis lakást keresek 1 ...
A Csubi-Ker Kft. (élelmiszer nagykereskedés) keres 1 fő C és 1 fő ...
Jogai védelme szerződéssel. Lehetséges? Ha érdeklik a részletek, hívjon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó Vác Öreg Deákvár városközponthoz közeli kedvelt részén, mégis csendes utcában, ...
- Vác,Deákvár gyönyörű, örök panorámás részén, barátságos, kertvárosias környezetben ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladóvá vált Dunakeszin egy 248 négyzetméteres 8 szobás dupla összkomfortos családi ház, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Csodálatos, elegáns családi ház vár gazdára Rétságon! Rétság jó ellátottságú, mégis ...
- Megvételre kínálok Rétságon egy tégla falazatú, 115m2-es családi házat! Kialakításra ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU