|

|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
időjárás |
|
 |
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
 |
17°C |
 |
8°C |
|
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
 |

|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Áldott Karácsonyt |

V8 |
| 2011.12.25 13:34:56 |
Köszi, viszont kívánom!!:) |
spangár-díjas |
| 2011.12.24 12:47:19 |
A Fórum valamennyi idetévedt olvasójának Áldott Karácsonyt Kívánok!
Ketykó István költő |
spangár-díjas |
| 2010.12.24 08:44:50 |
A Fórum valamennyi olvasójának és családjának Áldott Karácsonyt Kívánok!
Ketykó István költő |
spangár-díjas |
| 2009.12.24 09:36:44 |
Szép jó reggelt kívánok!
Az alábbi versemmel,- mely a miskolci Irodalmi Rádió "Tél és Karácsony" című netkötetében és hanghordozón jelent meg- kívánok a Fórum valamennyi olvasójának és tagjának Áldott Karácsonyt!
Karácsonyi álom
Karácsony éjjelén nem hallottam
az éjféli misére hívó
harang hangját –
álmomban anyám terített asztala várt…
Emlékszem, hogyan szorította kezem
erőtlen ölelése szinte fájt –
fonnyadt karjain
karácsonyi dalt dúdoltak az erek
szemében együtt láttam a fényt
s a Gyermeket, aki megszületett…
Szavaimmal törött vércseszárnyát gyógyítgattam,
majd felröppent s égig ívelt boldogan
én csak álltam, csodáltam őt, mint a gyerekek:
fénylő szemekkel, kócosan… |
spangár-díjas |
| 2008.12.23 16:44:30 |
Idén is csak ismételni tudom önmagam:
Minden kedves verőceinek és családjának Békés Karácsonyt Kívánok!
id. Ketykó István költő |
Kálmán Nóra |
| 2008.01.26 23:16:17 |
Tisztelt fórumozók!
Ma megszólított a faluban egy kedves kutyatulajdonos, aki elmesélte, hogy az ő ünnepi hangulatát a karácsony után és a január 2-áig ott díszelgő kukahegyek rontották el. Bármerre járt, mindenhol csak a teli, szeméttől kibuggyanó kukákba botlott, sok helyütt a földön fekvő, széttépett szemeteszacskók hevertek. Keserűen jegyezte meg, hogy hiába a névváltás, a szolgáltatás javításának az igérete a lakosságnak szóló levélben, ha a valóság más: ilyen kaotikus állapotra ő nem emlékezett az OTTO Kft-s időszakból.
Megnyugtattam, és elmeséltem neki, hogy mikor a január 22-i testületi ülésen szóba került a Remondis Kft egy más kérdés kapcsán, szót kértem, és kértem a testületet, hogy tegyenek valamit, hiszen a lakosság 2 különböző információhoz jutott: a Remondis lakossághoz szóló levelében " a szolgáltatás megszokott rendje nem változik " mondat szerepelt. Az október 23-i malőr után pedig( gondolom, mindenki emlékszik, akkor maradt először hoppon, azaz "szemétben" a falu ) másnap, a honlapon gyorsan megjelent a tájékoztató a szemétszállítás új rendjéről. Internet-hozzáférése van, akinek van, ne firtassuk, hogy miért nem érdemli meg a lakosság azt, hogy ha a névváltozásról értesítették, akkor a megváltozott rendről is személyre szóló értesítést kapjon.
Hiszen azt sem segít, hogy a Verőcei Tükör novemberi számában egymondatban tájékoztatta a Remondis a lakosságot, hogy "a szemét elszállítása mindig szerdán történik, még akkor is, ha ünnepnapra esik, illetve, ha a hét első napján ünnepnap volt."
Láttuk ugyanis az eredményt karácsonykor. Nyilván sokan nem olvassák az újságot,vagy épp akkor felejtik el a régi hírt, amikor szükség lenne rá. És valljuk be, ki gondolta, hogy 2.ünnepen - amikor a lakosok többsége is mással van elfoglalva, mint a kukák kitologatásával- a Remondis a dolgozóit munkára ugratja....
Olvasgatva más falvak honlapját, ott a karácsony és újévi időszakra megnevezték a szemétszállítási napok konkrét dátumát. Talán ez is segítene, vagy egy-két hirdetmény a boltokban, közintézményekben.
Mert bár a testületi ülésen a hozzászólásomat félig lesöpörte egy képviselő azzal, hogy "hiszen megjelent a Tükörben...", de nem hiszem, hogy csak bennünk, a falu lakóiban lenne a hiba.
Az utcánkban, a Duna soron megszámoltam, csak 2 helyen nem volt teli kuka kirakva napokig. Ennyire hanyag, rossz állampolgárok laknának itt, vagy a szövegértési képességünkkel lenne a gond? Nem hiszem.
További jó fórumozást mindenkinek:
Kálmán Nóra |
Kálmán Nóra |
| 2008.01.10 14:24:23 |
Kedves tosti!
Teljesen osztom a fenti véleményét.
Tegnap este Nagymarosról hazafelé tartva döbbentem rá, hogy mi az, ami még hiányzik Verőcén: a közintézmények kulturált, ünnepi díszkivilágítása: elhagyva Kismarost( ahol nemcsak a főúti közintézmények vannak szépen kivilágítva, hanem még az út felett is neononfényes rénszarvasok mosolyognak az áthaladóra ) olyan érzésem támadt, mintha egy nagyvárosból egy sötét, elhagyatott kis faluba érkeztem volna meg. Még jó, hogy idén is felállításra került az ugyan már többször "bedobott", de örök szépségű betlehem a kápolnánál,valamint a Barna party étteremtől kezdődő, és a falu végéig tartó pár száz méteren az ott üzletet fenntartó vállalkozók igyekeznek ünnepi hangulatot teremteni, mert a falu főterén álló fán lévő, alig pislákoló égők depresszióba kergethetnék az átutazót.
Talán érdemes lenne erre is gondolnia a falu vezetésének, ha már nálunk van elég pénz,szemben Kismarossal, ahol költségvetési hiány mutatkozik, mint azt megtudtuk több cikkből a falu lapjából. |
tosti |
| 2008.01.01 12:28:16 |
Köszönjük a jó kívánságokat, azt hiszem mindenkire ráfér.Belenézegetve egy jópár települési honlapba, ezt jobb helyeken a polgármester szokta megtenni, egy kulturált újévi köszöntővel megtoldva. |
spangár-díjas |
| 2007.12.24 17:55:49 |
Minden kedves Fórumtársamnak- és persze Családjának is- Békés, Áldott Karácsonyt Kívánok!
id. Ketykó István költő |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

|
|
|
 |
 |
Cégajánló
|
|

|
|
|
Hirdetés