Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Aljegyzőválasztás

dr demeny
| 2008.04.16 19:23:29
Azt hallom az aljegyzőnk a Nagymaros korábbi jegyzője. Igaz ez?

Örülnék, ha valami szakmai előéletet megjelenítő tájékoztatást kapnék, kapnánk.

Megjegyzem ez azért valahol kötelessége is a testületnek, ha már az aljegyző nem érdemesít minket.
bmihogh
| 2008.02.15 21:55:18
A frissen meghirdetett _L_épviselőtestületi ( :-) ) ülés napirendje alapján bizakodó vagyok: úgy tűnik, új seprű jól seper.
Az ülésen majd kiderül.
Kálmán Nóra
| 2008.01.07 23:06:09
Kedves előttem szólók!

Magam is osztom mindkét véleményt: jogászokkal beszélve az egész dolog furcsa, úgy, ahogy van, az egész félmegoldás véleményem szerint csak azért született így meg, hogy az iskolabővítésre szóló pályázatig, januárig legyen valami törvényesség, vagy annak a látszata... De megpróbálok optimista is lenni e tárgyban, mégha nehéz is.
Hát igen, kár, hogy a pályázatok nem nyilvánosak, érdekes, hogy ennyi pályázat közül csak egy olyan ( bár általam igen szimpatikusnak talált fiatalembert ) jelentkezőt talált Oroszi Beáta alkalmasnak, akinek nincs önkormányzati gyakorlata. Várható volt, hogy így ebből nem sül ki semmi jó...
Ha figyelembe vesszük az elmúlt évtized személyügyi mozgásait a hivatalban, talán nem csoda, ha épeszű ember meggondolja, hogy beadja-e a pályázatát ide. ( Egy ismerősöm pl. viccesen úgy fogalmazott, hogy lassan Verőce Guiness-csúcsot dönthet az egy polgármesterre jutó jegyzők, pénzügyi csoportvezetők kategóriájában... Ezért is nem pályázott, látta a jövőt...)
Egy pályázó hozzátartozója arról panaszkodott, hogy még jelzésre sem méltatták időtlen időkig a pályázatát.( megkapták-e, mikor lesz döntés, stb. stb..bár megjegyezte, hogy legalább arról értesítést kapott, hogy nem lett a pályázatnak eredménye...) A hozzátartozó megjegyezte, nem hiszi, hogy valaha is mégegyszer ide pályázatot nyújt be..
Kiváncsi vagyok én is a fejleményekre, talán mégiscsak lesz Verőcén egyszer olyan jegyző, aki több évtizednyi falunkban eltöltött év után, több polgármestert és testületet "túlélve" megy nyugdíjba...

További jó fórumozást!
Kálmán Nóra
dr demeny
| 2008.01.01 12:23:52
Tisztelt bmihogh (Balogh) Úr!

Köszönöm, hogy érdekli a történet, de engedjen meg néhány észrevételt és kérdést!

A jegyző helyettesítésének problémája Oroszi Beáta jegyző legutóbbi munkafelvételét követően vált igazán akutt problémává. Ennek tobb mint fél éve. Ezidő alatt a Közigazgatási Hivatal ön által hivatkozott tisztviselője korábbi álláspontját felülvizsgálva megállapította, hogy a jegyző helyettesítésének azon módja amelyet a jegyző közreműködésével még 2005-ben hoztak létre, törvénytelen. (mondhatnám, hogy már akkor jeleztem az említett személynek és testületnek jogi agályaimat) Tehát volt idő a cselekvésre, a felkészülésre ezért is furcsa az ilyen megoldás. Nem kívánok fanyalogni, de ugye nem hiszi senki, hogy egy hivatal többszöri átadás-átvétele, újabb és újabb vezetői habitusok bevezetése segíti-e a munkavégzést. Azt gondolom a jegyző helyettesítése jelenleg is megoldott Oroszi jegyző vonatkozó utasításában foglaltak szerint, ezért nem kell átmeneti megoldást keresni. Kérdezem van új pályázat kiírva? A most megbízott személy pályázott e az aljegyzőségre, ha igen miért nem volt alkalmas a kinevezésre, csak az átmeneti helyettesítésre? Ha nem akkor a 13 pályázó mind alkalmatlan volt és ennek mi az oka?
Túl ezen, még mindíg kérdés, hogy a jegyző által jelölt személyek miért is voltak alkalmatlanok és a tanácsadó miért nem egyeztetett erről az érintettekkel korábban?
Szóval egy sor kérdés. Azt gondolom, hogy egy jó orvos nem újabb és újabb műtéttel kísérletezve távolítja el a problémás szöveteket, hanem határozott döntéssel egyszeri fájdalommal orvosolja a bajt.
Úgy vélem a verőcei intézkedések csak az időhúzást és a kialakult helyzetért felelősök menekülését, menekítését szolgálja.
Bár most is tévednék!
bmihogh
| 2007.12.28 20:53:30
T. Dr Demény!

Érdeklődve olvasom hozzászólását a jegyzőválasztás körüli hercehurca eddig ismeretlen bonyodalmairól.

Ugyanakkor: a decemberi ülésen elhangzottak szerint a jegyző helyettesítésére megválasztott személy az aljegyző megválasztása +1 hónapig fogja helyettesíteni a jegyzőt. Nem arról van tehát szó, hogy a testület vagy annak egyes részei elsikkasztották volna az aljegyzői státusz létrehozását/betöltését, hanem arról, hogy a falu érdekében gondoskodtak róla, hogy valaki ellássa a jegyzői feladatokat. Egyik első feladata az aljegyzői, valamint a pénzügyi csopvez pályázatok ismételt kiírása lesz.

A közig. hivatal vezetőjének ebben annyi a szerepe, hogy a testület figyelmébe egy olyan jelöltet ajánlott, akinek efféle helyettesítési munkában már van gyakorlata. Tekintve a testületen belül burjánzó feszültségeket, efféle külső jelöltre szerintem igen nagy szükség volt.

Az eddigi problémák tükrében - beleértve ebbe az Ön által fentebb vázoltakat is - igen nagy szükség van rá, hogy a hivatal életében valaki végre kiszámítható módon biztosítsa a törvényes működést.

Üdvözlettel: Balogh Mihály
dr demeny
| 2007.12.28 14:19:12
Tisztelt Fórumozók!
Amit én tudok a jogról és averőcei szokásokról;
A testület a jegyző javaslatára aljegyzőt választ, fogalmaz a törvény. A nyelvészkedők álláspontját nem ismerve én azt gondolom, hogy a mondat azt jelenti, hogy a jegyző, mint a hivatal vezetője munkájának szervezése érdekében javaslatot tesz aljegyzői státus létrehozására, melynek elfogadása eseténb a testület a vonatkozó szabályok szerint pályázatot ír ki.
A testület a pályázatok elbírálására, döntéselőkészítésre személyeket bízhat meg. Természetesem döntésénél annak álláspontját felülbírálhatja.
A jogszabályi magyarázatból az is kiderül, hogy a jegyző mint munkáltató javaslattételi joggal bír amely nem lehet kötelező érvényü a döntéshozó számára legfeljebb egyeztetési alap. Megjegyzem, hogy a jogszabályok bizonyos vezetői megbízatások, kinevezések esetében a jogszabályi keretek között a polgármesternek biztosíthatnak vétó jogot a munkáltatói akarattal szemben, a jegyzőnek nem.
A pályázatok elbírálása után határozatlan időre aljegyzőt választ illetve nevez kia testület, akinek legfőbb feladata a jegyző helyettesítése.

Verőcén a testület a betegállományban lévő jegyző álláspontját nem ismerve a Közigazgatási Hivatallal történt egyeztetés után státust hozott létre, melyre pályázatot írt ki.
Nem minősített módon a döntés huzamosabb időn keresztül nem született meg, holott az előkészítéssel megbízott képviselők feladatukat ellátták. Egy rendkívüli testületi ülésen már a betegállományban lévő jegyző által felállított rangsor és ajánlás felhasználásával kísérelték meg a választást azonban mindhárom jelölt visszalépett. Közbevetőleg jegyzem meg, hogy a betegállomány intézménye azt jelenti, hogy az abban lévő személy munkát nem végezhet, mert keresőképtelen állapotban van. Az állapotot ás helyzetértékelés minőségét jelzi, hogy a jegyző által rangsorolt és támogatott jelöltek visszaléptek, tehát a jelölés legalábbis felületes volt.
A Közigazgatási Hivatal képviselője egy általa támogatott addig nem rangsorolt pályázót(?) ajánlott a testület figyelmébe akit a következő ülésén a testület előttem nem ismert minőségben a jegyző helyettesítésével megbíztak. Agályosnak tartom, hogy hivatali befolyását latba vetve egy köztisztviselő befolyásoljon egy testületet.
Mindenesetre az állapotokat és a jogszerűséget jelzi, hogy én mint az egyik pályázó a testületi döntést megelőző két nappal előbbi keltezésű polgármesteri felhatalmazású levélben kaptam tájékoztatást arról, hogy a testület nem engem választott. Ami ebben a környezetben inkább megnyugtató mint felkavaró.
Kálmán Nóra
| 2007.12.12 22:49:01
Kedves fórumozók! Képviselők! Jogászok, ha vannak a fórumot olvasók között!

Ha valaki szakszerűen és röviden információt tud nyujtani az aljegyzőválasztás módjáról, tegye már meg!
Sokan nem tudják, ez mit is takar. Ki jelöl, ki választ, milyen lépésekben stb. stb.
Ma este ugyanis egy tanulságos történetet mesélt el nekem valaki:
egy verőcei képviselővel beszélgetett, aki arról tájékoztatta, hogy már " le van zsírozva a dolog ",hiszen azok azt akarják aljegyzőnek, aki....
Természetesen mindez nevekkel volt tarkítva, melyekből számomra az derült ki, hogy a dolog köszönő viszonyban sincs, lehet a lehetséges menetrenddel, megoldással.
Az illető viszont elhitte...

Talán nem ártana itt a faluban egy kis továbbképzést tartani az önkormányzat működési mechanizmusáról, akkor nem terjednének el ilyen fals információk.
Vagy lehet, hogy ez volt a cél?

Maradok naivan a demokratikus választásban hívő.
Kálmán Nóra
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Keresztes Alpin - Favágási szolgáltatás

Kismaros
alpintechnika, fakivágás, fakivágás alpintechnikával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Baptista imaház
Szokolya
túra
Börzsönyi gyermekvasút Kismaros-Királyrét
típus: vonat
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Kiadó lakást keresek Vácon egyedülálló, biztos munkahellyel rendelkező ...
- Vác külterületen, frekventált helyen eladó 5 HEKTÁR beépítetlen földterület! Vác ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Nógrádsáp Nógrád Megye délnyugati részén érdekes formájú dombok közt elterülő kedves ...
- Nógrádsáp érdekes dombokkal ölelt kis falu Nógrád megye délnyugati részén helyezkedik ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU