Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - A polgármesteri hivatal munkájáról

skywalker
| 2008.06.26 12:57:10
Na, engem nem fognak szeretni az biztos!
A tény: Magyarkúton van egy hirdetőtábla. Benne egyre halványuló 2006’ menetrend és az Irma forrás festéséről egy két iromány.
Próbáltam rá jönni, hogy miért a plexi lapra ragaszt az önkormányzat felhívásokat és miért nem bele!?
Elkaptam a helyi polgárőrt (igen szerencsétlen napja volt), hogy ugyan már próbálja meg tudni, hogy miért is van így!
Na, most figyeljenek! Magántulajdonban volt!
A hirdetőtábla!
A külterületen!
De, pár napon belül elintézte, hogy aki felújította és kihelyezte, az oda adja egy arra alkalmas embernek a kulcsot, mivel Ő már nem Verőcei lakos (ha jól vettem ki, akkor ez a személy most messze innen polgármester).
És itt jön a feketeleves!
Bement a szomszédom, hogy elkérje a kulcsot a hivatalból, de „természetesen” fogalmuk sem volt semmiről, se kulcs, se hirdetőtábla.
MŰKÖDIK VALAMI EBBEN AZ ISTENVERTE FALÚBAN???
Nem köszönöm meg!
dr demeny
| 2008.05.08 21:52:24
Tisztelt Olvasók!

Ma érdekes tárgyalás volt a hivatalban.
A aljegyző udvariasan próbált meggyőzni igazáról, csak épp az álláspontját alátámasztó rendeletek nem álltak rendelkezésre. Tehát a 2004.01.01-ig terjedő helyi adókra vonatkozóan nem rendelkezett jogforrással. Meg kell jegyeznem - mint mondotta- nem az Ő hibája, hanem dicső elődei tevékenysége az ok.

Személyes hangvételű beszélgetésünk biztatóan indult, egyetértetünk, hogy jónéhány törvénytelenség volt, van a településen. A megoldást illetően más álláspontot képviseltünk. Én azt , hogy tisztázni kell és helyreállítani a rendet. A másik álláspont az volt,hogy túl kell lépni és új lapot nyitni. A hivatali apparátus szóhasználatával élve, mi lesz akkor a szekrénybe rejtett csontvázakkal?

Erre a kérdésre nem lehet válasz a tisztségről való lemondással fenyegetés, a kitérés, a passzív álláspont. A kemény, lakosokat szolgáló munkához továbbra is erőt egészséget és a köztisztviselői eskühöz méltó magatartást kívánok. Továbbra is támogatom az aljegyzőt, de .....
Kálmán Nóra
| 2008.04.30 07:08:12
Tisztelt aljegyző!( Kedves fórumozók!)

Kihasználva a fórum lehetőségét, engedje meg, hogy megköszönjem gyors intézkedését az önkormányzati előterjesztésék művelődési házban való elhelyezésének ügyében.

( Hétfőn reggel a könyvtár vezetőjétől megtudtam, hogy nem kapta meg a könyvtár a lakossági olvasásra szánt testületi ülési előterjesztéseket, ráadásul a könyvtár éppen ideiglenesen zárva van az új helység berendezése miatt.
A hivatal felhívásakor az ügyintéző rögtön az aljegyző asszonyhoz kapcsolt, aki elmondta, nem tudott róla, hogy példányt kap a könyvtár, de utánanéz. Javasoltam, hogy a művelődési házba helyezzék el ideiglenesen a példányt, mely ötletet kedvesen megköszönte. )
A terjedelmes előterjesztés meg is érkezett a művelődési házba, így én is időben elolvashattam. )

Tudom, most az esetleges "fanyalgók" ( akik remélhetőleg nincsenek ) hosszasan sorolhatnák az érveket, hogy miért kellene ezért köszönetet mondani, amikor erről határozott a testület, a hivatal feladata ez stb. stb.
Egyrészt a terjedelmes mennyiségű anyag láttán,( hiszen az előterjesztő sokszor más személy, de az anyag készítője szinte kivétel nélkül az új aljegyző volt,) nem csoda, hogy az éppen hivatalba lépő aljegyző figyelmét elkerülte ez a régi döntés, másrészt pedig tévedni is emberi dolog, kijavítása pedig dicső.
Én azonban úgy érzem, ez a történet is jól mutatja, amit az előző két beírás is sugallt, ( és remélhetőleg nem kiabáljuk el idő előtt... ) hogy új szelek fújnak a hivatalban.

További jó munkát az aljegyző asszonynak és a hivatali munkatársaknak:
Kálmán Nóra
dr demeny
| 2008.04.27 08:50:39
Tisztelt Olvasók!

Mindenek előtt szeretnék elnézést kérni, hogy néhány nappal az események után adok hangot a hivatalban tapasztalt élményeimnek.

Nem untatva önöket; építményadó ügyében keresett meg a hivatal, melyre kérdéseket és kéréseket fogalmaztam meg, amelynek eredményeképp pár nap elteltével, egyeztetésre invitált a hatóság, megjelölve az ügyfélfogadási napokat.
A hivatalba menet gyomorszorító érzéssel készültem a találkozóra. (a korábbi e tárgyban folytatott jegyzői hozzáállás miatt) A hivatalban régi, új ismerős üdvözölt és egy fiatal hölgy aki most szerzi meg a személy és helyismeretet, mert úgy vélem szakmai és morális ismeretekkel jól fel van vértezve.

Mindenesetre udvarias, felkészült, tárgyszerű ügyfélkezelést tapasztaltam mindkét hölgy részéről. Megoldásokat találtunk több éve húzódó ügyeinkre és bár nem értettünk mindenben egy jó érzés volt, hogy nem alattvalóknak szóló kioktatásban, hanem valódi ügyfélnek szóló kiszolgálásban volt részem.

Jó érzésemet tovább fokozta, hogy egy másik irodában is hasonló jó érzéssel végeztem ügyeimmel.

Köszönöm ezt a jó élményt csak így tovább! Nehéz dolog a régi sérelmektől megszabadulni és új időszámítást kezdve normális partneri viszonyt építeni. Az első lépést megtettük és ez volt a legnehezebb.

Köszönet a kiszolgálásért!
Kálmán Nóra
| 2008.04.27 00:44:33
Tisztelt fórumozók!

Bizonyára többen észrevették és olvasták a hírek rovatban, hogy a hivatal értesítette a lakosságot az közelgő ünnep miatti nyitvatartás-változásról.
Ha ez egy más községben történt volna meg, szót sem érdemelne, de Verőcén?
Hajdanán sokan panaszkodtak arról, hogy a hivatal ajtaján még csak a nyitvatartás sem volt kifüggesztve. De szólni senki sem mert.
Jómagam egy haláleset kapcsán döbbentem rá ennek fontosságára: pesti ismerősök mérgesen telefonáltak nekem, a hivatal előtt megálltak egy vasárnap délelőtt, hogy megtudják, másnap mikor jöhetnek ügyet intézni, a nyitvatartási idő kifüggesztésének hiányában csak találgatni tudtak.
A következő ülésen megemlítettem ezt a megbízott jegyzőnek, jó ideig nem történt semmi. Igaz, mikor másodszor szóltam a következő ülésen, már hivatalosan, szót kérve napirenden kívül, az ülés után, elnézést kért és nemsokára végre az ajtón díszelgett a nyitvatartási idő.
A jelek szerint valami megmozdult. Orülök, hogy a nyitvatartás-változás még a honlapra is felkerült.
Nem tudom, kit illet az elismerés, bárki legyen is az, a honlapot olvasók és a falu nevében is köszönjük, további jó munkát kivánunk neki és a hivatal többi munkatársának.
Tisztelettel:
Kálmán Nóra
dr demeny
| 2007.12.28 14:54:49
Megdöbbenve olvastam a VT. decemberi számában a hivatal dolgozói által jegyzett írást.
Tisztelt érintettek!
Vannak a hivatalban olyan munkatársak akik tevékenysége pártatlan és jogszerű és vannak akik illő díjazás ellenére könnyűnek találtatnak. Több tucat levelem van önöknél amelynek iktatását el sem végezték, válasz az ügyintézési határidőt több évvel meghaladóan sem történt az intézkedésekről nem is szólva. A panasz alapján tett törvényességi észrevételeknek megfelelő intézkedések elmaradtak. A helyi rendeletek és határozatok végrehajtása rendre elmarad minden következmény nélkül. Munkaidőben rendszeresen találkozom hivatali dolgozokkal vásárlás magánügyek intézése közben. számtalan esetben voltam szemlélője amikor hivatali időben magánbeszélgetést folytatott az ügyintéző várakoztatva az állampolgárt. Volt olyan eset amikor egy jegyzőkönyv felvételének legfőbb akadálya az volt, hogy a köztisztviselő nem tudott megfelelően számítógépen írni. Meg kell nézni az ülések jegyzőkönyveit ahol az oldalszámok nincsenek feltüntetve. Eddíg és eztán sem teszem ezt szóvá, mert hiszem, hogy ez a vezetés hibája. Az meg tény, hogy a vezetés az előző testület jóvoltából törvénytelen volt. Akkor tehát miért is működne másként?
Megbecsülésem a szakmai munkát végzőknek és lesulytó véleményem a többinek és támogatóiknak.
Végül egy kifordított mondás; kinek nem inge nem veszi magára, de aki már felöltözött jobb ha megy míg el nem kezd olvadni a vaj.
Kálmán Nóra
| 2007.12.11 00:12:38
Kedves Illetékesek!

Alig helyeztem fel e témát a fórumra, a faluban már meg is állított valaki, hogy tudom-e hol lehet olvasni a Verőcei Tükör decemberi számában 2 helyütt ( a polgármester úr, valamint a hivatal dolgozói által írt cikkben) is megemlített ÁSZ, és a kistérségi belső ellenőrzés / vizsgálat
eredményét.
Nem tudtam választ adni e kérdésre, ha az említettek, vagy valaki a képviselők közül információt tudna erről adni, megköszönnénk.
Talán érdemes lenne ezt is felhelyezni a honlapra, akkor biztos,hogy a hivatali dolgozók lapbeli védekezését erősítené.
Tisztelettel:
Kálmán Nóra
Kálmán Nóra
| 2007.12.08 01:15:17
Kedves Fórumozók!

Akinek van véleménye a fent nevezett témáról, remélem, megosztja velünk.
Jómagam döbbenten olvastam a Verőcei Tükör számában a polgármesteri hivatal dolgozóinak levelét.
Megnyugtató az, hogy a jelek szerint a hivatal dolgozói egységesen állnak ki védelmükben. Jó ezt látni, mert nincs csak egységes kollektíva teremt jó munkát, bárhol legyen is az.
A falu lakóinak többsége nincs egyszerű helyzetben, ha véleményt kell alkotnia e témában, hiszen azt hiszem, egy átlagember ritkán fordul polgármesteri hivatalhoz. Jómagam is egy kezemen meg tudom számolni, milyen ügyben kellett ott megjelennem, vagy odatelefonálnom. Ha ezen alkalmakra visszagondolok, egy-két kisebb bakit kivéve nem tudnék rosszat mondani az ott tapasztaltakról.
( Bár bevallom, 2 más eset kapcsán én is elbizonytalanodtam: ezévben egyszer az ELMÜ-vel, egyszer pedig a REMONDIS KFT. -vel való telefonbeszélgetés bizonytalanított el, amelyben az ott dolgozók igen becsmérő szavakkal illették a verőcei polgármesteri hivatalt, állításuk szerint minden hivalt időben értesítettek az áramkimaradásról ill. a szemétszállítás megváltozásáról, és azt állították, hogy az itteni hivatal a ludas a lakosság értesítésének az elmulasztásában. A második esetnél vettem a fáradtságot, hogy utánajárjak a hivatalban, telefonon azt a felvilágosítást kaptam, hogy "égnek a vonalak", tudnak, a REmondis reakciójáról, azt állították, hogy nem kaptak értesítést. Én arra kértem a hölgyet, ha ez igaz, nyilvánosan hangozzék ez el valamilyen fórumon, védje meg magát a hivatal, unalmas mindig azt hallani, hogy mi küldtünk értesítést, de... Egyetértettünk ebben,hogy ez fontos lenne...
Vártam a nyilvános nyilatkozatot, nem érkezett. Máig se tudom, kinek higgyek...)
Tágabb családomban, ismerőseim körében ( üdülőtulajdonosok ) már elhangzottak sérelmek, néhány, az államigazgatásban jártas barátom a fejét csóválja néhány határozaton, de ki az, aki tökéletes, és mindenki megemlítette, hogy jószándékot tapasztalt.
Ugyanakkor azért döbbentett meg a cikk, mert egy fórumban elhangzott hozzászólást kivéve nem emlékszem olyan megnyilvánulásra, amely számomra a hivatal dolgozóinak személyes bírálatát jelentette volna.
Konkrétan soha nem hallottam senkitől hivatalos fórumon "bántást", pedig gyakran járok testületi ülésre.
Remélem, hogy az érintettek konkrét példával segítenek, vagy ha a fórumozók közül tud valaki olyan esetet, ami kiválthatta e reakciót, írja már meg, tanácstalan vagyok.

A tegnapi testületi ülésen újra elhangzott, hogy a dolgozók sírógörcsöket kapnak a hivatalban, nem tudnak aludni stb. stb. , a képviselők egyikéről sem tudok olyan viselkedést feltételezni, bármely oldalon állnak is, amely ezt kiválthatná. Vagy gyenge a fantáziám?
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Visegtórádi Bob Pálya Bt.

Visegrád
gyermekjátszótér, kirándulás, bob, nyári bob, alpesi bob, bobpálya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Fáy András egykori présháza
Fót
túra
Dömös - Rám-szakadék -Dömös
típus: gyalog
Látnivalók: falumúzeum, Rám- szakadék, Prépostsági romok
apróhirdetés
Kiadó egy 2021-ben épült igényes kialakítású ikerház önálló telken, dupla garázzsal. A ...
VÁC VILLANYSZERELÉS VÁC VILLANYBOJLER JAVÍTÁS VÁC SZŐDLIGET VILLANYSZERELÉS SZŐDLIGET ...
Musical Nanny Vác és környéke Kedves Szülők! Vácon és környékén, hétköznapokon ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác belvárosában 60 m2-es szép állapotban lévő, önálló telken álló családi ház eladó. A ...
- Vác – Belvárosában 2 emeletes társasházban eladóvá vált egy felújított ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok Romhányban egy 77m2 alapterületű családi házat! Kialakításra ...
- Romhány egyik csendes, nyugodt utcájában eladó egy 71,5m2 hasznos alapterületű, ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU