Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Rendőrőrs Verőcén

Kálmán Nóra
| 2007.12.08 00:43:44
Kedves Fórumozók!

Bizonyára hozzátok is eljutott a hír, valamint polgármesterünk levele a fent megadott témával kapcsolatban.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Teljes egészében egyetértek a polgármesteri levél egyik mondatával, "hogy ez a lépés mit jelent a törvényesség, a közbiztonság, az élet-és vagyonvédelem...szempontjából...azt aligha szükséges hangsúlyozni." ( kiemelés tőlem )
Jómagam olyannyira fontosnak tartottam ezt,hogy néhány éve egyesületünk legelső kiadott lapjában ( Fekete-fehér ) foglalkoztam e témával, bemutattam a polgárőrség munkáját, Füzy Géza Úr pedig megtisztelt minket azzal, hogy a térség redőrségi munkájának nehézségeibe is bepillantást engedett.
Az első öröm után azonban aggódó hangokat is hallok a faluban, jómagam is eltépelődtem néhány dolgon:
- Ha jól tudom, arról testületi határozat született, hogy Verőce bérbeadja ( a polgármesteri levél szerint, vagy felkínálja?- kedves képviselők, tájékoztassátok erről a lakosságot, mert nem mindenki hiszi el az első verziót a faluban...) a volt pártház épületét erre a célra.
Nem is lenne ezzel semmi baj, de aggódnak a jelenleg Vácra stb. könyvtárbajáró ismerőseim: mi lesz akkor, ha a remélhetőleg végre kinyitó könyvtár egy idő múlva újra használhatatlan állapotba kerül? A döntés tárgyalásakor e szempontot megvitatták e a képviselők?
Van e alternatív javaslat e helyzet bekövetkeztére? Vagy megint izgulhatunk, hogy ne szakadjon le a tető, ne kerüljön megint egy évre bezárásra az intézmény, mint ahogy az hajdanán megtörtént?
Reszkethetünk majd, hiszen nincs már olyan épület, ahova a könyvtár elhelyezhető lesz. Megint csak drukkolhatunk, hogy egy átmeneti bezárás idején ne penészedjenek meg a felbecsülhetetlen szellemi értéket jelentő könyvek?
Átgondolta ezt valaki?
Jól tudom, hogy alaposan megfontolták az illetékesek azt, hogy jelen pillanatban a könyvtár a jelenlegi helyén nyithat ki a leggyorsabban. Erre igen nagy szükség van, személy szerint is tapasztalom, számtalan kismamát látok el szerény magánkönyvtárunkból szakirodalommal, nagymamák kérik el tőlünk a kötelező olvasmányokat.
Végre ki kell nyitnia a könyvtárnak, nem kétséges.
De jó lenne, ha végre Verőcén is hosszabb távra gondolkodnának az illetékesek: Verőce elvesztett már egy müvelődési házat ( a volt Vén Duna étterem, ABC helyén állt ), akit érdekel, a mai öregek elmesélhetik, hogyan, és több évtized keserves munkájába került, mire múvelődési házhoz jutott a falu.
Nincs alternatíva, és láthattuk, hogy milyen nehéz volt megszabadulni a bérlőktől...(arról már ne is beszéljünk, hogy a faluban horrorhírek terjengenek, hogy milyen állapotban maradt ott a volt pártház épülete, erről nem ártana, ha valaki tájékoztatná a lakosságot, talán akkor teljesebb képet kapna arról, hogy a fizetett bérleti díj összege milyen arányban állt az ott okozott károkkal..)
Összefogásra szükség van, akkor, ha majd biztos lesz, hogy ide kerül a rendőrőrs. Tegnap dr. Dombovári Ottó a testületi ülésen elmondta,hogy a Közigazgatási Hivatal felvette a kapcsolatot a rendőrség illetékes felettes szerveivel és annak a véleményének adott hangot, hogy ameddig ilyen törvénytelen állapotok uralkodnak az önkormányzat életében, és a hivatalban, addig nem célszerű, ha a rendőrőrs ide kerül.
B.F. mentségére, a levele előbb kelteződött, ezt akkor még nem tudhatta. Nemes dolog, hogy hosszas betegszabadsága után rögtön a falut összefogásra buzdítja. Ez fontos.
Ugyanakkor kár, hogy nem volt érezhető ugyaneme buzgalom a könyvtár érdekében. Lett volna több hónapja ugyanerre, míg a pártház üresen állt és mindenki "idegenbe" rohangált könyvtárba.
Ez a falu az elmúlt negyven évben megmutatta, hogy összefogással közösségi helyeket tud teremteni: így épült és került átadásra az óvoda, a napközi, az egészségház, a sportöltöző, a müvelődési ház így került átadásra.
Sokan örülnek így, hogy most hivatalos formában jött a felszólítás. De azt is megfogalmazták többen az elmúlt napban, hogy félnek attól, hogy nincs, aki nyilvántartaná az adományokat. ( Vajon, mitől félnek? )
Gondolom, az illetékes tesz róla, hogy az adományozók neve és a felajánlott összeg nagysága nyilvánosságra kerüljön, ez csak természetes.
Fontos lenne ez azért is, mert máris több, a jogban nálam jártasabb ember feltette a kérdést, hogy volt-e egyáltalán képviselőtestületi határozat, felhatalmazás arról, hogy Bethlen Farkas polgármesteri minőségében szólithatja-e meg a falut adományozásra.
Ha nem volt, akkor magánemberként lép fel? Akkor pedig megtéveszti levele aláírásával az embereket.
Remélem, az aggódó hangok megnyugtató választ kapnak kérdéseikre és nemsokára közösen örülhetünk az új rendőrőrsnek. Legyen az bárhol is...
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Silverstar Művészképző Iskola

Vác
silverstar társulat, balett, versenytánc, modern tánc, tánctanfolyamok, tánc oktatás, tánc, hip hop, tánciskola vác, jazz, talentum, versenyeztetés, óvodai táncelőkészítő, bordás péterné, silverstar, néptánc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Szent István és Gizella királyné szobra
Nagymaros
túra
Börzsönyi gyermekvasút Kismaros-Királyrét
típus: vonat
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Különleges lehetőség! Befektetőknek ajánlom! Vác központjában, a Széchenyi utcában ...
- Megvételre kínálok Romhányban két családi házat! Az 58m2-es vályog falazatú ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladóvá vált Kosdon egy 2 szobás családi ház 1170 négyzetméteres telekkel! Azoknak ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU