Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Egy helyben állunk?

dr demeny
| 2008.01.01 12:32:57
A XXI. században vagyunk. Van műszaki megoldás a testületi üölések közvetítésére, csak nyilván vannak olyanok akiknek a nyilvánosság nem áll érdekében. Vajon miért?
Ami a hiteles jk-t illeti. van az elmondottakhoz hasonló tapasztalatom.
Talán egyszer ez is megváltozik.
Kálmán Nóra
| 2007.12.08 14:52:09
Kedves Málna!

Örülök, hogy nem csak egyedül reménykedem, hogy szó szerinti jegyzőkönyv készül. Nem vagyok egy technikai zseni, de ha jól láttam, erre alkalmas eszközök rendelkezésre álltak. ( mikrofonok, laptop stb. stb. ) Talán, ha többen is hangot adnak e kérésnek, meghallgatásra talál. Munkámból adódóan figyelem a rétsági eseményeket: ott a város honlapján megtalálhatóak a jegyzőkönyvek ( örülök, hogy Verőcén is végre elkezdődött ezek honlapra helyezése ), a testületi üléseket élőben közvetíti a helyi Tv, nézhetőek az interneten is. KábelTv itt is van, internet is, reménykedjünk, hogy az ebben illetékesek végre ilyen haladó dolgokkal is foglalkozni tudnak majd, miután rendbe tették a helyi ügyeket.
Bizonyosat azonban nem tudok én sem, remélem, a képviselők valamelyike indormációhoz juttatja a fórumozókat.
Üdvözlettel:
Kálmán Nóora
Málna
| 2007.12.08 13:36:21
Kedves Kálmán Nóra!

Köszönöm a tudósítást. Érdekes, hogy írja, remélhetőleg szó szerinti jegyzőkönyv lesz. A PÜ. Biz. pont az októberi ülésén elég hosszan fejtegette, hogy a jegyzőkönyvek időnként ELLENTÉTESEK a valóban elhangzottakkal. Nem mondok semmit...

Ildi
Kálmán Nóra
| 2007.12.07 23:42:38
Kedves Boborján!

Sajnálom, hogy nem voltál / volt jelen a testületi ülésen.
Hasonló tartalmú felháborodást ma hallottam más szájából is a faluban. Ne hagyja magát elijeszteni, és ha érdekli, menjen= jöjjön el a testületi ülés elejére, ahogy azt én tettem, remélve, hogy győz a józan ész és a megjelentek iránti tiszteletből a nyílt ülés témái lesznek az ülés első napirendi pontjai.
Tegnap dr. Dombovári Otto jelenléte miatt ráadásul törvényesen is folyt le ( remélhetőleg..) az ülés, vagyis több zárt napirendi pontban szereplő téma mégis nyílt ülés keretében került megvitatásra. ( pl. az alpolgármester megválasztásának a témája )
Nem vagyok jogász, de több éves testületi ülésre járás után azt is tudom, hogy az ülésnak mindaddig nyilt ülésként kell elkezdődnie, amig határozat nem születik a zárt ülésről. A napirend sorrendjének az elfogadása is nyilvános. ( Ha van a fórumon jogász, aki ráér, javítson ki, vagy egészítse ki, hogy okuljanak a többiek is, mert sok emberrel beszéltem, aki emiatt riadt el az ülésre jövéstől...)
Igen, mindenkinek joga van tudni a faluban történtekről, és tapasztalatból tudom, hogy a tudósítások soha nem adják vissza a teljes valóságot. Sokak számára érdemes lenne, ha látnák a "stílust" is, aki jár ülésekre, tudja, miről beszélek. A stílus maga az ember...tartja a mondás. Nekem már egész gyűjteményem van az egyes képviselők aranyköpéseiből, szavajárásából, jókat derülök pl. több mint 10 év távlatából egy akkori polgármester mondatain. Kordokumentum...
Ma nem tudok már olyan felhőtlenül mosolyogni, de a tapasztaltak után könnyebb hova tennem az x-et a választásokkor...
Kálmán Nóra
| 2007.12.07 23:18:41
Kedves Málna!

Sajnálhatod/ sajnálhatja, hogy elmulasztottad/ elmulasztotta az ülést.
Bár azt hiszem, a jelenlevő hallgatók hozzám hasonlóan még máig sem tudják, hogy nevessenek inkább vagy sírjanak.
A Mikor lesz Verőcén...topicon leírtam pár dolgot az ott történtekről, de javaslom, hogy majd inkább olvassa el remélhetőleg szószerinti jegyzőkönyvet.
Üdvözlettel:
Kálmán Nóra
sztann
| 2007.12.04 11:39:09
1. A dec. 6-án nyilvános megvitatásra javasolt akadálymentesítési pályázatot közoktatási intézmények fenntartói számára írták ki. Létezik Verőce önkormányzata által fenntartott közoktatási intézmény?
2. Bármely pályázatot csak köztartozástól mentes pályázótól fogadnak be. Verőcének nincsen ki nem egyenlített adóssága?
Akkor mégis miről beszélünk? És miért?
boborján
| 2007.12.04 11:38:09
Verőcei lakosok!Hurrá elindult valami?Vagy csak megijedtünk a KÖZIG-től,remélem az előbbi.Miért zárt ülés?Annyira azért nem lehet titkos,joga van minden lakosnak megtudnia,hogy mi folyik(vagy nem,és miért)a Testületben és a Hivatalban!!!!Mi választottuk meg őket Érettünk.
Málna
| 2007.12.03 20:56:33
Olvasták a gyűlésre meghívást?

Hát, bár nem vagyok egy szakasztott Nagy Feró, de azért jeeee! Elindultak az ügyek.
Mivel biztos, hogy e két napon Bp-en este 7 körül végzek, kérek bárkit, hogy egy rövidke beszámolót celebráljon már nekem. Előre is köszönet.

Ildi
tosti
| 2007.12.01 09:52:52
Tisztelt olvasók!
Részlet a CSALÁDI HÁZ 2003/7. számában Bethlen Farkasról írt cikkből::
....a becsület és a szorgalom irányítja ma is cselekedeteit.A nagymarosi általános iskolás évek után az esztergomi ferenceseknél, a váci gimnáziumban, majd a Műszaki Főiskolán tanult.Húszéves kora óta önálló, bizonyítja ezt, hogy akkoriban saját szerelőműhelyt nyitott.Később a Dunakanyar Rádió tulajdonosaként a térség szellemi felvirágoztatásán dolgozott.Jelenleg már a második ciklusban Verőce polgármestere.A fejlődés jól látható.A 2000-ben felavatott Géza fejedelem lovasszobrot újabb tervek követik.A FELÉPÍTÉSRE VÁRÓ SZÉLERŐMŰ, A SZÁRAZFÖLDI JACHT KIKÖTŐ, AZ ÉTTERMEK BENZINKÚTTAL, AZ ÚJ KÖNYVTÁR A MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS A NEMZETKÖZI REGIONÁLIS SPORTCSARNOK, MIND A TELEPÜLÉS ÉLETMINŐSÉGÉT JAVÍTJA MAJD.MUNKAHELYET, MEGÉLHETÉST, KULTURÁLT SZÓRAKOZÁST BIZTOSÍTANAK AZ OTT LAKÓKNAK ÉS AZ ODA LÁTOGATÓKNAK......
Ez a cikk kb. 1/3-a.
Ezzel szemben Verőce vegetál.Az iskola lepasszolva a református egyháznak, a polgármesteri hivatal lassan szétesik, a testület munkája május óta lebénítva.Sorra derülnek ki a pénzügyi és egyébb szabálytalanságok.
Se új könyvtár, se sportcsarnok, se művelődési ház (természetesen ez is új az ígéret szerint)és az uszodáról még nem is beszéltünk, amit az első kampányában említett.Egyre nagyobb a szakadék az igazság és az igéretek között Verőcén.
tosti
| 2007.11.23 09:33:30
Tisztelt olvasók!
Mondhatnám, meglepődve olvastam Szerdahelyi képviselő úr írását, de sajnos ez jellemző Bethlen Farkas polgármesterre.A nyilt vitát messziről kerüli, módszere a sunyi alattomos ügyintézés.Meddíg játszhatja ezt a gusztustalan, jellemtelen harcot?
Kétségbeejtő, hogy a testület, melyben értékes emberek szeretnének falunkért önzetlenül, minden anyagi juttatás nélkül dolgozni, ilyen küzdelmek miatt egyhelyben áll.Ebben az időszakban lehetett volna értelmes dolgokra pályázni, amit más település meg is tett, de sajnos Verőcén megállt az idő.És mindez egy olyan embernek "köszönhető", aki az egész testületben egyedül azért kapja a fizetéset, hogy dolgozzon Verőcéért.Utolsó remény lehetett volna a Közigazgatási Hivatal, amely összehívhatja a testületet a polgármester nélkül is, de mint az átkosban ezt is meg lehet hiúsítani az onnan érkezett ígéretet valamiért visszamondva.MEDDÍG LEHET EZT CSINÁLNI????
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
A művelődési ház
Püspökszilágy
túra
Visegrád - Sajgó-kapu - Kalicsa-völgy - Tahi (Vác)
típus: gyalog
A Visegrádi révátkeléstől induló túra igen változatos, jelzésekkel jól ellátott útvonalon vezet. Több helyen mély árkok, nyiladékok, rétek és források teszik változatossá és a szép ...
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác kertváros zöldövezeti részén eladó egy földszintes családi ház 600 m2-es ...
- Elegáns otthon Vác-Deákvár legkedveltebb részén! Ha fontos Önnek a rendezett környezet, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Különleges lehetőség lovasoknak vagy szép kilátásért rajongóknak! 33000 m2 ...
- Különleges lehetőség lovasoknak vagy szép kilátásért rajongóknak! 22.000 m2 ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU