Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Mikor lesz testületi ülés Verőcén??

bulatamas
| 2007.12.13 17:06:45
jogos!
Két dolgot nem kellene szerintem: minden új gondolatnál új topic-ot nyitni és hirdetésre használni a fórumot.
Kálmán Nóra
| 2007.12.13 12:27:12
Kedves fórumozók!

Remélem, senki nem érti félre, amit most javasolnék: távol áll tőlem a "majd én megmondom az okosat" magatartás, de nem kellene a fennt megadott témánál maradni ebben a topicban?
Jómagam ezért nyitottam új témát, "Vallási csoportok....Válasz Br. Úrnak", hogy inkább ott legyen szó a kérdésében szereplő dolgokról, és ne egy olyan témakörben, amely nem arról szól.

Szóval, maradjunk csak e témánál itt inkább, és legyen egy másik témakör talán a falu energiapolitikája,szélenergiája, erdeinek állapota ( az is megérne egy misét...) stb. stb. Ha van valakinek ezekről véleménye, talán célszerű lenne új témakort nyitnia.
Pl. örömmel tapasztalom, hogy vannak, akiket mélyen foglalkoztat a téma...
Hajrá!

Jó fórumozást mindenkinek:
Kálmán Nóra
emeszter
| 2007.12.13 02:18:59
Örömmel veszem, hogy egy másik témában felvilágosultam: Brandhuber úr (talán nincs is, csak valaki inkognitóban szeretne hozzászólni, véleményt mondani és kérdezni a fórumban. Akkor remélem, a kiszemelt, elhagyott katonai laktanya környékén létesíteni szándékozott szélerőmű is kacsa, esetleg találgatás, hogy milyen is a fogadtatás. Miután üzleti befektetőknek (és Brandhuber úrnak) nyilván a területet meg kell szerezni egy létesítményhez, csak egyszerű ingatlanszerzési akcióról lehet szó? Esteleg, közösen a faluval, apportként bevíve a telket?
Látom, úgy megy ez, mint régen. Ha ilyen témában az is lényegtelen, hogy létezik-e egy illető és fogalmunk sincs, hogy mi az ábra, akkor miről is fórumozunk? Hol van itt a falu mai valósága? A létező(vagy nem létező) Brandhuber úr semmi olyant nem mondott és kérdezett, amit névvel ne lehetne vállalni. Úgyhogy, ha Brandhuber úr nincs, akkor kérem ne vegyék figyelembe az előbb saját néven írt hozzászólásomat, akár törölheti is az admin. Nincs időm és kedvem fantasy játékokban részt venni. Úgyhogy elnézést.
Faragó Mária Eszter
emeszter
| 2007.12.12 10:29:42
Tisztelt Brandhuber Úr!
Egy kis óvatosságra inteném fejlesztési terveivel kapcsolatban. Ha mostanában került ide barátai hívására, feltételezem, hogy fogalma sincs a magyar viszonyokról. Sajnos, nekünk vannak fogalmaink arról, mi történik, ha kifejezetten befektetési céllal ide jönnek idegenek, beruháznak, hasznot szednek, aztán, ha kinövik a lehetőségeiket ("őshazámat kinőttem"), odébbálnak újabb hasznot szerezni.
Mivel nekem is őshazám ez a falu, többszáz évre visszamenőleg, bár én nem kinőni akarom, hanem megpihenni benne, és nemrégiben tapasztaltam meg, milyen az, ha valaki a pénzén "amit akarok azt véghez viszem" módon talál beruházási lehetőséget "ebben a szép országban", a magam részéről nem szeretném, ha kérés nélkül boldogítanának bennünket. Persze tudom, hogy a pénz könnyen hajlít döntési helyzetben lévőket, talán reménykedjünk, hogy most nem így lesz.
Ez a falu jó párszáz éve elboldogul hagyományos módon, előnyeit (pl. Budapesthez közeliség, Duna) egészen jól ki tudta használni. Például a Duna még nagyon sok lehetőséget rejt magában. A területe a hegyek általi Dunára szorítottság következtében már alig fejleszthető, de ha még vannak külső területek, a falu szűk belső áteresztő képessége miatt merénylet a mostani lakosokkal szemben nagyarányú fejlesztésben gondolkodni. A mi szép kis falunknak egyetlen előnye van a mai zaklatott világban, a kicsisége, nyugodtsága. Egy kis sziget Budapesthez közel, de már látszik a mohó szándék, a pénz megtérülni szeretne.
Ilyen erdős-hegyes vidéken az energiagazdálkodás, ha a jövőbe mutat, a környezetei adottságokat kell, hogy kihasználja (pl. erdőgazdálkodás). Természetesen szükséges lenne minél több egyedi napkollektorra, napelemre, házi szélkerékre. Talán eljut a mi országunk is oda, hogy az egyéni boldogulást támogatja, nem a nagyobb beruházásokat, amiknek a HASZNA azonnal kiszámítható, megpályázható a létrehozás. Állíthatom, hogy ebben a faluban az emberek azért tudtak oly sok évszázadig megmaradni, mert génjeikben van az önálló boldogulásra törekvés. A kommunizmus rémes TSZ-esítése talán még jó példa arra, hogy ne közös bulikat akarjanak létrehozni. Energetikai szempontból semmi értelme egy házi törpe szélerőműnek (bár jelenleg az áramszolgáltatók kénytelenek átvenni a felesleget akkor is,ha nem kell nekik, ugyebár itt alapvetően ez a jó buli! ez bármikor változhat a jövőben), amikor minden tulajdonos saját háztetején megoldhatná gondjai egy részét az ingyen nappal, kertjében esetleg elég lenne egy darab szélkereket felállítania, vagy új építkezés esetén földhőt használni. Persze, ehhez az kellene, hogy végre politikusaink a saját létrehozóikat, a magyar népet akarják támogatni pl. a pályázatokkal, nem pedig mindenféle beruházó társaságot. (Nagyon leegyszerűsítve a problémát.)
Szóval, miután kérte a hozzászólásokat, csak annyit mondhatok, tessék előbb itt pár évtizedet lehúzni, a helyzettel tisztába jönni, aztán esetleg beruházni. Vagy ha ez túl időigényes, valóban jó lenne, bár ezt "nem fenyegetés"-nek vesszük, ha üzlettársaival "arréb teszi a pénzét, pénzüket". Talán szerencséje is a falunak, hogy éppen nincs olyan faluvezetés, amely boldogan asszisztálna . Előbb talán a falu rendezési tervét kellene elkészíteni közmegegyezéssel, mielőtt minden szabad négyzetcentijén jó kis beruházások valósulnának meg.
Remélem, nem bántásnak veszi hozzászólásomat, de mindenképpen patrióta, környezetvédő, magyar érdekvédő (ebben a faluban a magyar haza szeretete hagyományos), profitellenes szemléletből indulok ki.
Faragó Eszter
tosti
| 2007.12.11 22:11:23
Lehet, hogy a Közigazgatási Hivatalnak köszönhetően mégis lesz idén testületi ülés?(Nyilvános). Igaz kedd este még voltak képviselők, akik nem kaptak meghívást.Pm.úr! Rendezni kellene már a falu dolgait, hiszen egy ha minden összejön hamarosan egy nagy beruházás gazdagítja Verőcét.Ehhez viszont a korábban említett amatőr színtársulatnak is fel kellene ébrednie.Szerintem nem szégyen értelmes dolgok mellett kiállni akkor sem, ha azt nem a vezérszellem lengi körül.A hivatali dolgozó pedig olvassa el a Verőcei tükör 5. oldalán Dózsa Csaba beszámolóját és ha eddíg nem tudta most megtudhatja milyen állapotok uralkodnak kis falunkban.
Kálmán Nóra
| 2007.12.11 21:47:51
Tisztelt funerator!
Igen, jól tudja, helyes az információ.
Greff Katalin az ön előtti (alatti )hozzászólásában is megemlíti, hogy a testület egyhangúlag döntött e kérdésben, én is ott voltam, és tanusíthatom, de bizonyára nemsokára az ülés jegyzőkönyvében is utánaolvashat.
funerator
| 2007.12.11 19:51:21
Úgy tudom, hogy az iskola és óvoda pályázattal kapcsolatban a megbeszélés sikeresen és teljes egyetértésben lezajlott. A képviselőtestület tagjai egyhangúan támogatták az egyházat a pályázat benyújtásában.
Greff Katalin
| 2007.12.11 06:56:18
Tisztelt fórumozók, nos a nagy interregnum után a múlt héten megtört a jég és újra volt testületi ülés. Szerencsére ellátogatott az ülésre Dr. Dombovári Ottó a Közig. Hivatalból és segítette az ülés levezetését, illetve több érdekes dologról tájékoztatott mindenkit.
Észrevételei: nem kell minden pontban zárt ülést tartani, éljen a nyívánosság, a képviselőknek és a polgármesternek együtt kell működni /lásd később alpolgármester választás/, a Közig. Hivatal 8 törvényességi észrevételt tett a Képviselőtestületnek különböző ügyekben, amelyre eddig nem érkezett válasz- ebből csak egy jutott el a testülethez(pont az amely sérelmezi, hogy nem zárt ülés keretében kapott fegyelmi megrovást a polgármester)a többi nem /jajjjj,jaj borzasztó ez az állandó feledékenység./Így a Közig .Hiv. javaslatára bizottságot állított fel a testület a törvényességi észrevételek kivizsgálására és azok testületi döntésre való előkészítésére, Dr. Dombovári Ottó felajánlotta, hogy elküldi a bizottságnak az anyagot, de a polgármester úr megnyugtatta, hogy megvannak a levelek...
Napirendi pontok:
-250 millió Ft-os iskola, óvodafejlesztési pályázat, a testület egyhangúlag elvi támogatásáról bíztosította a Református fenntartót, hogy az alábbi feltételekkel hozzájárul a pályázat benyújtásához - szerződésben kerül rögzítésre hogy a fejlesztések az önkormányzat tulajdonát képezik, a fenntartó semmiféle követelést nem támaszthat az Önkormányzattal szemben, a sportcsarnok üzemeltetését a fenntartó végzi. /a határozat pontos szövege a jegyzőkönyveben remélhetőleg hamarosan olvasható a neten.../

-alpolgármester választás- avagy kiváló teljesítményt nyújtottak amatőr színészeink a képviselőtestület tagjai és a polgármester úr.
Méltán lehet bűszke legújabb rendezésére a polgármester úr! A megbékélés, az együtt munkálkodás és a falu érdeke címszavakkal ékesített bevezető mondatai után polgármesterünk Heincz Sándort javasolta alpolgármesternek - a 6 naivat sikeresen alakító képviselők döbbenten lelkesültek fel, itt tényleg kompromisszumra kész a polgármester..., rajta ! -a másik 5 képviselő hallgat. A titkos szavazás eredménye. 6:6, nincs alpolgármester.Majd néhány ember elmondja, milyen dolog jelölni valakit , majd nem megszavazni ezek után a bevezető mondatok után...Válasz az ötök egyikétől:"taktika".
/Nos erről az a véleményem, hogy lehet taktikázni , de előtte nem kell a demagóg mézesmadzag - a faluért, a sikeres működésért stb..., és mi lesz ha hirtelen ismét megbetegszik a polgármester úr, hogyan működik a testület tovább ha nincs akinek joga lenne levezetni a testületi ülést- mire is megy itt ki a játék.../

-aljegyző választás: a törvény szerint Oroszi Beáta betegállományban lévő jegyző megválaszthatja a munkatársát, a testület meg bólintson rá...Nos 16 pályázóból sikerült olyan jelöltet megneveznie Orosz Beátának, akinek nincs jegyzői gyakorlata és nem dolgozott még önkormányzatnál... a testület kérte Oroszi Beáta jegyzőt, hogy a most pénteken tartandó ülésre nevezzen meg több jelöltet, akiket a testület behív személyes meghallgatásra, aztán ott egyeztet a jegyzőnővel.../a másik megoldás egy másik településen müködő jegyző ideiglenesen ellátja megbízással ezt a feladatot is/

Körölbelül ennyi történt ezen az ülésen, ezentúl megpróbálok majd mindig beszámolót készíteni-bár szubjektív lesz...

Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy pénteken jöjjön el a testületi ülésre és tekintse meg az ott folyó munkát, szinielőadást nem ígérhetek, de sose lehet tudni, lehet hogy anélkül is tanulságos egy este lesz...

Greff Kata képviselő

Ma kedden 18 órakor a Református imateremben /a templom mellett/ megbeszélés lesz az iskola, óvodapályázattal kapcsolatban,jó lenne ha minél több érdeklődő megfogalmazná segítő javaslatát, véleményét! Mindenkit szeretettel várunk !
Kálmán Nóra
| 2007.12.07 23:11:43
Tisztelt fórumozók!

Tegnap este rendkívüli testületi ülés volt, ahogy azt sokan vártátok/várták.
Sajnálatos, hogy a képviselőtestületen kívül csak néhány hallgató volt jelen, de remélem, hogy az illetékesek az ülés teljes, szószerinti jegyzőkönyvét nyilvánosságra hozzák.
Aki figyelte az eddigieket, kb. tudta, hogy mi fog ott történni, nem kell hozzá sok fantázia. Müködött a szavazógépezet, továbbra sincs Verőcén alpolgármester. Ezt sejteni lehetett. Csodák, úgy látszik nincsenek. Aki kiváncsi a történetre, kérdezősködjön, tanulságos lesz.
Azt viszont csak remélni tudom, hogy dr. Dombovári Ottónak, a Közigazgatási Hivatal általános hivatalvezető helyettesének az ülés elején elhangzott bevezetőjéről sok falubeli értesülni fog. Mondanivalóját azzal kezdte, ami már mindenki előtt ismert volt: e településen súlyos törvénytelenségek vannak. Alig telt el 1,5 perc, döbbent arcokat láthatott viszont akkor, amikor elmondta, hogy február óta 8 törvényességi észrevételt küldtek a testületnek, ( 7 régebbi keletű, a nyolcadik már úton van )amire nem érkezett válasz.
Igen, nem kell sok képzelőerő: kiderült, hogy a törvényességi észrevételeket egy kivételével - mily véletlen, hogy csak azt, amely a polgármester fegyelmi vizsgálatával volt kapcsolatos - a polgármester nem továbbította a képviselőtestületi tagoknak. ( Nyilván ezt is "elfelejtette", ahogyan azt tette a 48 millió Ft. esetében. )
A fórumon már többen feltették a kérdést, hogy ki is hátráltatja e faluban az ügyek továbbhaladását. Akinek ez eddig kétséges volt, most választ kaphatott. Ez ugyanis most azt jelenti, hogy értelmes munka helyett az elhangzottak szerint kb. 40 határozatot kell átgondolniuk az erre vállalkozó bizottsági tagoknak, majd újra döntenie kell azokról a testületnek. Köszönhetik ezt annak, akinek törvényadta kötelessége lett volna e információkat továbbítani, ahogyan ezt Dombovári úr is kiemelte.
Kedves gesztus volt tőle, ( némi iróniával a hangjában ) hogy felajánlotta, hogy amennyiben eme iratok már nem lennének meg a hivatalban, ( vajon véletlenül feltételezte ) a Közigazgatási Hivatal segít abban, hogy ezek végre eljussanak a képviselőkhöz, valamint felajánlotta a hivatal segítségét konzultáció formájában.

Kiváncsi lennék, mi jár a fejükben most azon képviselőknek, akik mindeddig azt állították minden fórumon, hogy Verőcén minden rendben van, lenne, csak azok az átkozott ellenkező testületi tagok ne piszkálódnának... Nem hiszem, hogy ők örülnek, hogy a szabadidejüket most erre áldozhatják értelmes, előrevivő javaslatok helyett, miközben az, aki fizetést vett fel azért, hogy a falu érdekében cselekedjen, nem tett eleget törvényadta kötelességének.
Jómagam közel 15 éve járok testületi ülésekre, de ehhez hasonló mulasztásra nem emlékszem. Ha tévedek, előre is bocsánatot kérek az érintettektől. Ha igazam van, akkor elkeserítő a falura nézve az, hogy ez egyáltalán megtörténhetett.
Kiváncsian várom a folytatást, hátha történik valami csoda, mint a mesékben...
dr demeny
| 2007.11.16 18:08:47
Tisztelt Brandhuber Úr!
Üdvözlöm ismeretlenül is. Az ötlete reménykeltő és a hely is egybevág az én elgondolásommal. A polgármester úrral 2002-ben már beszéltem egy ilyen lehetőségről. Mo. széltérképe elkészülte után szintén. Ma-holnap 2008. évet írunk. A patakszabályozás és hasznosítás szintén felmerült. Az energiakinyerésben a Missisippi folyón telepített medertudbinákat ajánlom figyelmébe az talán még elérhetőbb álom lenne, ha a többi hozzászóló és az ön tapasztalata szerinti helyzet nem uralkodna községünkben. Remélem nem adja fel terveit, céljait. Mi néhányan már több éve küzdünk. Üdvözlet a jobbat, többet akarók táborában.
Ami az igazoltatást illeti, sajnos nem véletlen,hogy ilyen patrónusokra hivatkozva néhányan elbizonytalanodnak. Az ön hazájában sokkal egyértelműbbek a dolgok és jobb "a honvédelmi" és a nemzettudati nevelés. Talán jó lenne ha segítene ebben a munkában itt is.
Üdvözlettel; Demény Ferenc
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Ferences rendház és templom
Esztergom
túra
Visegrád - Salamon-torony - Erdei Muvelődési Háza - Fellegvár - Visegrád
típus: gyalog
A rövid túra során számos történelmi látnivalót tekinthetünk meg.
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác Alsóvároson tulajdonostól, 43 m2-es társasházi lakás eladó. - A lakás ...
- Vízparti hangulat, csodás kilátás, friss levegő! Nemcsak horgászoknak ajánlom ezt az ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok Nagybörzsönyben egy 100 m2-es családi házat. Nagybörzsöny Pest ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU