Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - A képviselő-testület munkájáról

Kalap
| 2009.12.16 13:43:59
Tisztelt Dr Demény! Nem szólok hozzá a hosszú írásához, csupán az engem érintő részhez, mégpedig annyiban, hogy nem hiszem, hogy számon kérhetné bárki is rajtam közel egy évvel az önkormányzati választások előtt, hogy jelen vagyok e a testületi üléseken. Nagyjából februártól tervezem, hogy megismerkedjek a falu ügyeivel, illetve a testület működésével. Per pillanat nem érek rá sajnos, vizsgaidőszak, illetve saját szervezetünket építjük. Kérem ne ossza be az időmet:) Köszönöm! Februárban találkozunk az üléseken! UI: Annak pedig örülök, ha több ember kíváncsi a mi rendezvényünkre, mint az ülésekre, mert valami mást, újat akarnak. Persze a kettőt nem lehet összehasonlítani, más célú és más kinézetű rendezvény volt.
dr demeny
| 2009.12.16 12:02:39
Tisztelt Olvasó!
Tegnap Közmeghallgatás volt! Alábbi beszámolóm szubjektív elemekre épül és ezt kérem esetleges kritikájuk megfogalmazásakor figyelembe venni.

1. Voltunk úgy tizenöten. Azt gondolom, hogy ez vagy azt jelzi, hogy minden nagyon szép és jó, vagy azt, hogy tök felesleges időtültés az ottlét, mert úgysem változik semmi, csak az üres szájtépés folyik. Ez utóbbit gondolom én is, de hiszem, ha nem mondjuk el a véleményünket akkor mi magunk csorbítjuk jogainkat.

2. Sajnálom, hogy nagyobb volt az érdeklődés a jobbik rendezvényén mint a falu közös életének egyik legfontosabb eseményén, különösen, hogy a jobbik programja szerint az önkormányzati pozíciók megszerzése egyik jelentős cél. KALAP ÚR OTT A HELYE ÜRES VOLT, hogy lesz ebből önkormányzati mandátum?

3. Az Közmeghallgatás 50 perc késéssel kezdődöt, de még felszólítás ellenére sem tartották fontosnak, hogy elnézést kérjenek a hallgatóságtól, nyilváén ez enm véletlen elcsúszás, hiszen ez az esemény mint egy testületi ülés mellékeseménye volt az ülésen egyébként 21 napirend volt és a rászánt időre figyelemmel 5 percet szántak egy napirendre. Több rendelet, pénzügyi vonatkozású döntésre. Hát így mennek a dolgok.

4. Több milliós nagyságrendben jutalmak, illetve jutalomkeret került meghatározásra, nyilván a jó munkáért.

A pm. rövid ám annál felületesebb beszámolója után több kérdés hangzott el az utak állaapota vízelvezetése érdekében.

A magam részéről először a falu pénzügyi helyzetét próbáltam tisztázni.
A pm ködös kitérő válaszokat adott és szokásos flegmasággal kezelte a kérdést. Dózsa Csaba azonban átvette a szót és lényegét tekintve elmondta, hogy a község adóbevétele magasasabb a vártnál és a kötelezettségein és pénzeszközünk kiegyenlítik egymást. Végül is szó nincs több tízmilliós tartalékról szabad pénzeszközről, tartalékról.

Továbbiakban megtudtuk, hogy körülbelül 40 millió forintot biztosítottunk az iskola óvoda pályázati ünrészének biztostására. A válasz szerint azért mert ez a falut gazdagítja. Megjegyzem 15 év alatt nem sok marad a beruházásból.

Megtudtuk továbbá, hogy az óvoda pályázat során kiderült hiányosságok miatt további kb 15 millió közpénz került felhasználásra a hiányosságok kiküszöbölésére. Kérdésre elmondták, hogy az óvoda alapja hiányzott a fal alól és a koszorú is gyenge volt. Arra a kérdésre már nem volt érdemi válasz, hogy a közel két millióba került szakértői felmérés miért nem tárta fel korábban az említett hiányosságokat és a hiányos felméréssel összefüggő többletteher miatt történt e intézkedés a felmérést végzővel szemben?

Érdekes volt az a közlés amely kibontásra nem került, hogy bár a legolcsóbb pályázó került kiválasztásra a közbeszerzésnél mégis jóval többe került a beruházás mint a további ajánlattevők bármelyikének ajánlata
Arra sem kaptam érdemi választ, hogy ki felel azért, hogy a gumis ember mellett átvett terület hulladék mentesítésével kapcsolatos problémák községünket terhelik. Ugyanis az átvételkor a valós helyzetnek megfelelő állapotot tükröző átadás- átvétel esetén nem borzolta volna a kedélyeket és könnyítené a község pénztárát a nmentesítési eljárás.

Elismerte viszont a pm, hogy az iskola kiegészítő támogatás megfizetésével összefüggésben kelt határozat késedelmes (kb 10 hónap) testület elé vitelével okozott kamatkárt (közel 8 millió forint) a község (mi lakosok) és nem a felelősök fizették meg.

Szó volt még a 16.000 vendégéjszaka adóvonzatáról és az a körüli bonyodalmakról
dr demeny
| 2009.12.03 18:44:15
Tisztelt Olvasó!

Nem vígasztal, de tény, hogy felhívtak helyreigazításra.
Csak(4) 14.400 vendégéjszakáról van szó.
azaz. közel filencmillió forint meg nem fizetésérő.

Végül is tök mindegy mert az érintettek hallgatnak és még helyesbíteni sem akarnak, mert az elismerés lenne?
dr demeny
| 2009.11.26 15:08:32
Tisztelt Olvasó!

Közel két éve nem mozdult ez a fejezet, most sem szólnék, de szeretnék válaszokat, vagy megnyilvánulásokat egy számomra megdöbbentő "pletykáról" A képviselők egyike (D. CS.) egy közelmúlti testületi ülésen azt feszegette volna, hogy 140.000.- (igen sgyszáznegyvenezer) vendégéjszaka után miért is nem folyt be adó, merthpogy a Magyarszigeti és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos vendégéjszakák utás adózni kell és nem csak a kellemetlenségeket elviseltetni a lakókkal. Igaz, hogy valakik személyükben is érintettek e kérdésben nem tudom, de a forrás szerint hirtelen szünet akasztotta meg a tényfeltárást. Vajon miért és milyen következménnye lesz az ügynek.

Az info alpján egy feltételezésből kiindulva a jogszabályok szerint kiszámoltam mennyi pénz is nem folyt be a község pénztárába.

A helyi adórendelet szerint az idegenforgalmi adó 200.-Ft/ éjszaka. mentesség nincs és a vendégéjszakát követő hónap 15. napjáig kell bevallani. Az önkormányzat ezen adóbevétel kétszeresére jogosult az államtól. Tehát a vendégéjszakák szorozva 200.- szorozva 3 a végeredmény mindösszesen 84.000.000.- nyolcvannégymillió forint.

Kérdésem, hogy az adóhatóság miért nem végzi a dolgát, a képviselők mit tesznek hogy elsődlegesen ez a bevétel befollyon, másrészt, hogy a vétkesek ne vétkezzenek tovább? Vagy ismét van az az összeg és rokoni, baráti, stb. szál ami megemeli a szőnyeget ami már pupos a sok alásöpört szeméttől
SzR
| 2007.12.11 09:18:38
Kedves Fórumozók!
Örülök, hogy a Fórum ismét "pezseg" de csak emlékeztetőül:
MA ESTE a település több vezetője (egyházi és nem egyházi egyaránt)a képviselőtestület több tagjával egyeztetést fog folytatni az óvoda / iskola fejlesztésével kapcsolatos pályázati lehetőségekről, ill. a további együttműködés feltételeiről.
Azt gondolom, hogy a szoros (pályázati) határidők miatt most ez a legfontosabb feladatunk (természetesen ezzel nem akarom elbagatelizálni a többi fórum topicot)
Kérem, aki teheti, és felelősséget érez a falu gyermekeinek oktatási körülményei iránt, az jöjjön el, és segítse munkánkat konstruktív javaslatokkal, ötletekkel, esetleg építő jellegű kritikával.
Helyszín: Református gyülekezeti terem, kedd 18.00 óra.
Üdvözlettel
Szerdahelyi Róbert
(képviselő)
bmihogh
| 2007.12.10 20:05:15
Az utóbbi falugyűlésen (?) szó esett arról, hogy a falu mentesülhetne az iskola átadásából/egyház általi működtetéséből származó extra terhek egy része alól, amennyiben az iskolafenntartó vállal egy bizonyos minősítési eljárást. Vagy mifenét. Rég volt már a gyűlés, nem emlékszem a pontos megnevezésre.

A pályázat beadása kapcsán kötendő kiegészítő szerződés talán megfelelő alkalmat adhat rá, hogy ezen minősítési eljárás beindítását ne csak kérni lehessen.
SzR
| 2007.12.10 16:59:57
Kedves Fórumozók!

A legutóbbi testületi ülésen elhangzottakról egy rövid beszámolót többek kérésére fel fogok tenni a Fórumra, azonban előre elnézést kérek azért, hogy ez nem jegyzőkönyv szerű leírás lesz, hiszen csak azt kívánom leírni, kiemelni, amit én, a saját véleményem szerint fontosnak tartok.
Bizonyára másoknak más volt fontos az ülésen, azonban remélem, hogy Ők is hamarosan leírják véleményüket az ülésen zajlottakról. (A pontos szó szerinti jegyzőkönyvet bizonyára a Polgármesteri Hivatal dolgozói - amint elkészültek vele - eljuttatják a webmesternek,és olvasható lesz a honlapon is. Javaslom, az objektív véleményalkotáshoz olvassák el azt is.)

Azonban van egy nagyon fontos téma Településünk ill. pontosabban az oktatási intézményeinket fenntartó Református Egyház számára, mellyel kapcsolatosan 2007. december 11-én (kedden) este 18.00 órakor a Református közösség gyülekezeti termében lesz egy megbeszélés, melyre a képviselőket is meghívta a szervező ref. lelkipásztor.
Gondolom nem okoz nagy problémát, ha erre a megbeszélésre olyanok is eljönnek, akiket érdekel a téma, azonban nyilvánosan meghívót nem kaptak az eseményről. (A Pü. Bizottság 1-2 hete azt kérte, hogy ebben a témában legyen egy nyilvános közmeghallgatás az iskolában, vagy akár a művelődési házban. Azonban ez nem jött létre, gondolom ezt pótlandó szervezték meg ezt a holnapi megbeszélést)

Javaslom, mindenki jöjjön el a megbeszélésre, akit komolyan érdekel az oktatási intézményeinket érintő fejlesztési elképzelés lehetősége, az egyház és település között kötendő közoktatási megállapodás kiegészítése, annak új feltételrendszere, stb.

A megbeszélés apropója, hogy a közelmúltban kiírásra került a Közép-magyarországi Operatív Program keretében egy pályázat (közoktatási intézmények beruházásaihoz), melyben max. 250 millió Ft-ot pályázhat meg a fenntartó 10% önrész biztosítása mellett. Az ingatlan tulajdonosától (Önkormányzat) a fenntartó Ref. Egyház ezen 10% önrész biztosítását kéri.
Ezen pályázat során a felhalmozott cc. 47+8 millió Ft-os adósság úgy tűnik nem lesz akadályozó tényező, mivel a kiírás szerint nem az Önkormányzat pályázhat, hanem a fenntartó Ref. Egyház.

Az együttműködés érdekében a Képviselő testület EGYHANGÚ (emlékezetem szerint) támogatásával az Önkormányzat kiadott (vagy a közeljövőben ki fog adni) egy elvi tulajdonosi nyilatkozatot. Ez alapján a pályázat előkészítése elkezdődhet, azonban a konkrét (végső) hozzájárulását a pályázat benyújtásához a képviselőtestület (ill. annak egy része) szeretné feltételekhez kötni, mint pl.:
- az ingatlanfejlesztéssel létrejövő új ingatlanok, ingatlanrészek az Önkormányzat tulajdonában maradnak/kerülnek (a beruházás pályázatból befolyt fedezete az egyháznak kerül folyósításra, így nem mindegy, hogy a beruházást annak lezárása után, ki, hogyan, milyen szabályok szerint aktiválja nyilvántartásaiban, könyveiben)
- a beruházással felépülő új egységek/bővítések többlet-üzemeltetési költségei kapcsán kalkuláció, hatásszámítás készítése szükséges. (A pályázati dokumentum keretében hatásszámítás kell arról, hogyan fog működni a kibővített komplexum, milyen fenntartási költségek lesznek? Kié lesz a működési bevétel, és ki fedezi az esetleges működési hiányt?)
- kiegészítő szerződést kell készíteni az Iskolát és Óvodát fenntartó Református Egyház és az Önkormányzat között a pályázat beadásáról, a beruházási, fejlesztési projekt lebonyolításáról, tulajdonviszonyok alakulásáról, majd a működtetésről, a működtetés terheinek vállalásáról. Pontosan meg kell határozni, hogy a pályázat elkészítésében, majd a projekt lebonyolításában a Polgármesteri Hivatalnak milyen teendői vannak/lesznek. Át kell beszélnünk a pályázat tartalmát, és a pályázandó támogatás összegét: óvodabővítés, iskolafelújítás, környezet rendezése (parkoló, kerítés, játszótér, udvar, stb.), tornaterem építése (mekkora méretben, m2-ek, helyiségek száma, eszközök vásárlása, stb.

Továbbá:
Mindenekelőtt aljegyzőt kell választani, hiszen a pályázat előkészítése, ezzel kapcsolatos szerződések és tárgyalások lebonyolítása erős Hivatalt igényel, aminek az élére vezető kell!
Aljegyző mellett fontos, hogy jogi képviselőt is válasszunk, aki a megfelelő szerződéseket elő tudja készíteni.
A pályázat, a projekt pénzügyi tervezése, az önrész biztosítása megköveteli egy pénzügyi csoportvezető mielőbbi felvételét is.
Be kell mutatni a 2007. évi költségvetés jelenlegi helyzetét, és ki kell számolni, hogy mekkora szabad pénzeszközt, céltartalékot tudunk átvinni a következő esztendőre, amikor a beruházás önrészét kell biztosítani.
A Képviselő-testületnek a végleges döntés pillanatában ismernie kell a 2008. év költségvetés irányszámait, annak várható egyenlegét, a kamat és tőketörlesztések terheit, további követelések és kintlévőségek alakulását, az Oktatási Minisztérium esetleges újabb normatíva visszaigénylését, a Polgármesteri Hivatallal szembeni további peres ügyeket.
Összességében szeretném kihangsúlyozni, hogy messzemenőkig az oktatási intézményeink fejlesztése mellett foglaltunk állást.
Az elmúlt évek döntéseivel ellentétben azonban ragaszkodunk ahhoz, hogy egy ekkora fejlesztés előre tisztázott jogi keretek és a demokratikus döntéshozás (jelesül az önkormányzat) intézményét tiszteletben tartó keretek között folytatódjék le. (Nem bemondásos alapon kell vállalásokat tenni, dokumentációk és szerződések nélkül beleugrani egy ekkora fejlesztésbe.)
A fent leírtakhoz segítségül felhasználtam a Pü. Bizottság elnökének, Dózsa Csabának a polgármester úrhoz írt levelét, melyet minden képviselő megkapott a legutóbbi ülésen. Az abban megfogalmazott feltételrendszerrel én személy szerint maximálisan egyetértek, remélem a többi képviselő is hasonlóképp vélekedik az együttműködés feltételeit illetően.
Üdvözlettel
Szerdahelyi Róbert (képviselő)
Kálmán Nóra
| 2007.12.08 15:08:26
Kedves Málna!

Köszönet a többi fórumozó nevében is, hogy felhívta a figyelmet a cikkre.
Hát, nem egy jó érzés, hogy ilyen dolgokról kell hallani az olvasóknak, jobb lenne, ha másról lenne híresebb a falu. Ugyanakkor oly sok helyre eljutott már a környéken az iskoláról szóló történet, hogy jobb, ha nem csak a szóbeszéd alapján tájékozódnak a környékbeliek.
Azt hiszem, senki se vádolhatja meg majd a cikk íróját elfogultsággal, véleményem szerint megfelel az újságírás etikájának: minden oldalt igyekszik megszólítani, és úgy érzem, minden szereplőről kellő tisztelettel beszél.
Ennek ellenére már látom szemeim előtt a következő testületi ülésen, vagy a verőcei tükör következő számában hallható hangokat, beküldött írásokat...
Én is úgy hallottam, hogy hosszas huza-vona után a tartozás?/ bírság? ügye valamilyen fordulatot vett, de talán jó lenne, ha az illetékesek beszámolnának a dolgok állásáról, a késedelmi kamatról, valamint arról, amit többen kérdeznek: mikor várható az újabb nagyösszegű fizetnivaló és ez hány évig lesz még így... Vagy jobb, ha nem is tudjuk? Addig talán jobban fogunk tudni aludni?
üdvözlettel: Kálmán Nóra
Málna
| 2007.12.08 13:07:21
http://www.nol.hu/cikk/474234/

Benne vagyunk a mai Népszabadságban.

Valaki írta itt a fórumon, hogy a P. M. Úr célja a képviselőtestület feloszlatása, munkájának ellehetetlenítése. És mit nyilatkozott a P.M. Úr? Hogy a káosz csak akkor szűnik meg, ha a testület feloszlik. Milyen hozzáállás ez? Egy falu első embere elvileg a faluért tesz, és együttműködik azokkal is, akik nem a haverjai. Nekik is beszámol a csúnya kis dolgokról, vállalja tettei következményeit, és ha húzni nem lehet a szekeret, akkor megtolja. E feladatra választották. Nem?

Számomra tök új infó volt, hogy törlesztjük a kemény milliókat. Biztosan elkerülte eddig a figyelmemet...?
Részemről örülök neki.

Jó olvasást mindenkinek.

Ildi
dr demeny
| 2007.11.04 22:10:24
Tisztelt sztann!
Megtakarítás elérhető lett volna, ha a jogszabályoknak megfelelően történt volna az átadás és az önkormányzat azaz a lakosok érdekeit jobban szem előtt tartó megállapodás születet volna. Mondom ezt azért, mert a polgármester úr akadékoskodása ellenére részt vettem az előkészítő munkában. Hangsúlyozom a szándék a jelenlegi fenntartó részéről tisztességesnek látszott, el nem ítélhető módon a gazdasági érdekeit jól képviselte az önkormányzati döntéshozókkal, képviselőkkel szemben. Hogy volt e és kinek sunyi érdeke az ügyben nem tudom, mert a teljes iratanyag nem hozzáférhető.
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Halló Mintabolt

Vác
háztartás eszközök értékesítése, számítógép értékesítés, javítás, telefonközpont telepítése, telefon,fax, nyomtató, telefonközpont, kaputelefon javítása - szerelése, faxok feladása - fogadása, iratok bekötése – fűzése, iratmásolás, mobil telefonkártyák elektronikus feltöltése, iroda bútorok értékesítése, távbeszélő és irodatechnikai eszközök értékesítése, számítástechnikai eszközök értékesítése, nyomtató kellékanyag értékesítés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Hegyes-torony és városfalmaradvány
Vác
túra
Visegrád - Salamon-torony - Erdei Muvelődési Háza - Fellegvár - Visegrád
típus: gyalog
A rövid túra során számos történelmi látnivalót tekinthetünk meg.
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Elegáns otthon Vác-Deákvár legkedveltebb részén! Ha fontos Önnek a rendezett környezet, ...
- Különleges lehetőség! Befektetőknek ajánlom! Vác központjában, a Széchenyi utcában ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok extra panorámával rendelkező családi ház minősítésű 55 nm-es ...
- Megvételre kínálok extra panorámával rendelkező családi ház minősítésű 55 nm-es ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU