Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
EGÉSZSÉG, ÉLETMÓD

  dátum típus település kulcsszó  
   
egészség
2009. március 11. - Esztergom
Központban az ügyelet februártól
Több mint egy hónapja működik új rendszerben a központi háziorvosi ügyelet Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás területén. A szolgálat február elseje óta végzi Esztergom, Pilismarót, Dömös, Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót, Tát és Mogyorósbánya mind a gyermek, mind a felnőtt lakosság akut ellátását.

Az esztergomi központú rendszer működését dr. Jancsó Zoltán a működtető Orvosi Ügyelet Kht igazgatója és Benőcz Gábor mentőtiszt, ügyeletvezető mutatja be.

Az esztergomi központú rendszer újdonsága részben abban rejlik, hogy ha valaki a kistérség területén hívja a háziorvosi ügyelet számát, akkor a hívás az Országos Mentőszolgálat tatabányai központjába érkezik be, ahol szakképzett diszpécser irányított kérdéseket követően felméri a panaszok alapján, hogy szükség van-e azonnali ellátásra. Ezután rangsorolja és dönti el, hogy a telefonálóhoz orvost vagy mentőt kell küldeni, vagy esetleg, ha nem rögtön kell beavatkozni, akkor javasolja, hogy a beteg keresse fel az esztergomi Hősök terén található rendelőt.

Amennyiben azonnali beavatkozásra van szükség, akkor a szakképzett diszpécser kiküldi a mentős esetkocsit, vagy ha nem akkora a baj, és nem olyan mértékű beavatkozást igényel, akkor az ügyeletes orvost. A „kiküldés” nemcsak szakmai sürgősség, hanem időfaktor és földrajzi elhelyezkedés szerint alapján történik. Az ügyeletes orvos igyekszik a leghamarabb házhoz menni, azonban ha éppen máshova hívták, akkor azt követően megy az újabb címre.

Konkrét esetben, ha például valaki azzal hívja az ügyeletet, hogy pár órája lázas, de egyéb riasztó tünet nem jelentkezett, akkor első körben lázcsillapítót, hűtőfürdőt javasol az orvos, s csak ha nem javul az állapot, akkor megy ki az ügyeletes vagy megbeszélés szerint jön be a beteg. Dr. Jancsó Zoltán szerint sok esetben, ha megoldható és egészségi állapota alapján szállítható a beteg, akkor érdemes lehet gépkocsival bevinni az ügyeletre, mivel így akár gyorsabban is ellátáshoz juthat a bent folyamatos szolgálatot teljesítő orvostól. „A tapasztalatok szerint szívesen be is jönnek a betegek, de természetesen, ha ez bármilyen ok miatt nem lehetséges, akkor kimegy az orvos” – tette hozzá az Orvosi Ügyelet Kht igazgatója.

Az ügyeletes orvos február elsejétől Esztergomban látja el a betegeket az új rendszerben. Az ország más területein már jól működő szolgáltatás napirendje kistérségünkben is hamar, minden fennakadás nélkül kialakult és funkcionál. Jancsó Zoltán szerint ráadásul, ha hosszútávon is ilyen eredményesen működik a háziorvosi ügyeleti rendszerünk az országos tekintetben is meglehetősen nagy területen – Esztergom, Pilismarót, Dömös, Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót, Tát és Mogyorósbánya – akkor akár példaértékű is lehet az országban.

Az ügyelet központjában, Esztergomban hétköznapokon délután négy és este tíz között két orvos látja el a feladatot, míg éjszakánként egy szakember van ügyeletben, hétvégén és ünnepnapokon pedig reggel nyolctól este tízig két orvos gyógyítja a betegeket.


A gyerekeket, felnőtteket ellátó orvosi ügyelet hívószáma: 33-313-063. A Hősök terén található épületben 24 órás portaszolgálat is működik biztonsági őrrel, így az odaérkezők útbaigazításra is számíthatnak.

Forrás: www.esztergom.huNyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Bakó Kert Kert(sz)építő Bt.

Göd
ipari kaszálás kézi és gépi kaszákkal, parlagfű mentesítés, füvesítés, gyepszőnyeg terítés, gépi földmunka, termőföld terítés, öntözőrendszerek telepítése, kerttervezés, tavak, vízfalak, csobogók, kertfenntartások: tavaszi, őszi és rendszeres fenntartás, kertépítés, sziklakert és támfalak építése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény
Kismaros
túra
Pilis túra - Holdvirágárok
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Kellemes túra Pilis- hegység talán legszebb részén. A túra érinti a Holdvirágárkot és a Pomáz környéki csúcsokat. Az út Pomázról indul és oda is tér ...
apróhirdetés
Férfi-Női beugrósokat keresünk hétköznapra és hétvégére,akár iskola vagy munka ...
Több éves tapasztalattal rendelkező diplomás tanár zongoratanítást vállal Vácon.
Váci telephelyünkre – a Gödöllői út 17/A-ba – ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- VAC belvarosaban, csendes utcaban CSALÄDI HÄZ elado 655 m2 telken. Epület 100 m2 ...
- Vác - Alsóvárosban eladó 46 nm-es tégla építésű, gázkonvektoros, két szobás, 1. ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszin eladó egy 63 m2-es, két és félszobás, 7. emeleti erkélyes, per- és ...
- Vácon a Burgundia városrészen eladó új építésű lakások. A Dunakanyar központjaként ...
Ingatlanok Kismaroson
- A megvalósított gyermekkori álom! Börzsönyliget Kismaros belterületi településrésze, ...
- Eladó Kismaros és Szokolya között, a népszerű Törökpatak Üdülőövezetben egy 500 nm-es ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Kosdon eladó 890 nm-es építési telek. Minden közmű a telek előtt megtalálható.
- Kosdon csendes helyen, központhoz közel családi ház eladó. Az ingatlanhoz nagy (2539 m2) ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU