Váci Világi Vigalom Kiállítások
július 23., péntek - július 25., vasárnap | 09:00 óra | kulturális | Vác
Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága Tragor Ignác Múzeum szervezésében
Állandó kiállítás: Memento Mori - kriptaleletek a váci fehérek templomából
Vác, Március 15. tér 19. Nyitva: keddtől-vasárnapig, 10-18 óráig,
A domonkos templom helyreállítási munkálatai során 1994-ben előkerült leletegyüttes az eddigi legnagyobb és legépebben fennmaradt hazai kriptatemetkezés. A kiállításon többségében a 18. századból származó koporsók, a különleges klímának köszönhetően jó állapotban fennmaradt, spontán mumifikálódott testek, korabeli viseletek, valamint a különböző temetési kellékek egy része tekinthet. meg. A Váci Világi Vigalom ideje alatt szombat-vasárnap rendkívüli, hosszabbított nyitva tartással, 10-20 óráig várjuk látogatóinkat a Memento Mori kiállítóhelyünkön és a Görög templom kiállító teremben!

Időszakos kiállítás a Görög templom kiállító teremben
Vác, Március 15. tér 19. Nyitva: keddtől-vasárnapig, 10-18 óráig
„Képek a múltból”
Több évtizedes régészeti munka eredményeként mutatjuk be a „Képek a múltból” cím. kiállítást, mely kimagasló jelentőség. leletek segítségével idézi meg régiónk múltját. A kiállítás időrendben tárja a látogatók elé a régészeti emlékeket a neolit kortól a kés. középkorig. A vitrinekben megtalálhatók az újkőkori arcos edények, a bronzkori harangedények, számos római ékszer, az európai viszonylatban is ritka hunkori üvegedények, avar kori és honfoglalás-kori ékszerek, valamint egy ritka üvegkorsó is, ami a váci Szent Mihály templom feltárása során került elő. A kiállítás megtekinthet. 2010. augusztus 29-ig, hétfő kivételével 10 és 18 óra között.

Székesegyházi Kincstári és Egyházmegyei Gyűjtemény – Vác
2600 Vác, Március 15. tér 4. Tel.: 27/319-494
Nyitvatartás: szerda, csütörtök, péntek: 14-18 óráig, a Váci Világi Vigalom ideje alatt szombaton és vasárnap 10-18 óráig.
Az Egyházmegyei Gyűjtemény állandó kiállítása átfogó történeti bemutatóval vezet végig az egyházmegye évezredes történetén egy-egy korszak jellegzetes épületeinek, műkincseinek informatív és valóságos bemutatásával.
Eszterházy emlékév: „ Én is a lelkek halásza leszek” című kiállítás

Váci Értéktár - Közérdek. Muzeális Gyűjtemény
2600 Vác, Köztársaság út 19. Július 22. csütörtök 18 óra
Volt egyszer egy gyár - a Kodaktól a Forteig
A Kodak/Forte gyár története képekben ForteKépek - fotóművészek Forte-nyersanyagra nagyított képei Fekete István fotóművész Forte gyári fényképei A kiállítást megnyitja: Dr. Kiss Péter vegyészmérnök és Keleti Éva fotóművész Megtekinthető: 2010. október 2-ig
Nyitva tartás a vigalom ideje alatt: július 23-24-25. 10-18 óráig
Rendező: Vác Város Levéltára és Váci Értéktár – Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
Július 23. péntek 10-14 óra
Emlékülés Dercsényi Dezső születésének 100. évfordulója alkalmából


Helyszín:Vác
Rendezvénysorozat:XVIII.Váci Világi Vigalom