közélet
2021. szeptember 6. - Vác
A város diákjai megint kitakarították a ligetet
A város diákjai megint kitakarították a ligetet…de a legnagyobb problémák még megoldásra várnak

A vírus megint úgy hozta, hogy a liget takarítására csak ősszel kaptunk lehetőséget a Mária napi búcsú előtt. Szerencsére 7 iskola is küldött csoportot (Földváry, Juhász, Simon, Kereskedelmi, Madách, a Mezőgazdasági és a Cházár iskolák), így be tudtuk pótolni az elmaradt tavaszi munkákat is. Sokat segített a program megvalósításában a Táncsics Mihály Mezőgazdasági szakközépiskola csoportja, mert ők a megfelelő eszközökkel az elszáradt, a fákról leszakadó ágakat segítettek eltávolítani, mely csökkenti az arra járók balesetveszélyét. A ligettakarítási munkákat egy pótlólagos napon még három iskola, (a Karolina, a Pivár és az Árpád általános iskolák) is kihasználták.

A ligettakarítás szombati civileknek szervezett munkanapján sokan jelentek meg, akik aznap nem a lecsófesztivált választották, a Boronkay iskola és a Piarista gimnázium tanulói is segítették munkájukat.
Két deákvári helyszínre is ellátogattak azok az iskolák, akiknek túl messze van a liget. A Radnóti iskola és a helyi lakosok a Munkácsy parkba, a Petőfisek a KRESZ park szépítését végezték pénteken. A munkákban ezúttal a helyszínen az illetékes képviselők is szerepet vállaltak (Kiss Zsolt, Rozmaring Sándor, Tóthváradi Nagy Bence). A területeken összegyűjtött szemetet, avart, száraz ágak élszállításáról a holding gondoskodott, amit ezúton is köszönnek a szervezők.

Amit sok szorgos kéz megtehet azt megtették, és ezért köszönet a pedagógusoknak, diákoknak.

Bíró György