közélet
2021. április 3. - Vác
Olvasmányos az idei harmadik Váci Hírnök is
A napokban kezdődik el a hivatalos önkormányzati havilap postaládás terjesztése. Az ingyenes Váci Hírnök ezúttal is számos információt, cikket és érdekességet tartogat az olvasók számára.

A lap "fókuszában" ezúttal az előző városvezetés által megkötött szerződések állnak, amelyek százmilliós közpénz kifizetését jelentették egy budapesti cég számlájára. Szintén jelentős érdeklődésre számíthat az az összegzés, amely a Szent István tér tervezett felújítása kapcsán végzett közvéleménykérés eredményét mutatja be.

A város aktuális fejlesztései közül a már elvégzettek kapcsán szó esik deákvári, alsóvárosi munkákról és a kerékpárút egy szakaszán végzett felújításról is. A tervezett projektek közül pedig a bringapark, a Rádi úti útfelújítás elképzeléséről is hírt ad a lap. A vírushelyzet kapcsán a szűrőbuszokról, illetve az átgondolatlan kormányintézkedés kapcsán történt kórházi szakember távozásokról számolnak be.

Részletes írás mutatja be az új zöldhulladék begyűjtési rendszert, de beszámolnak három illegális hulladéklerakási tettenérésről is. A kormányrendelettel megkapott döntési helyzetében eljárva a polgármester márciusban is egy sor fontos határozatot hozott, melyeket természetesen ismertet ez a lapszám. Ezek egyike a volt deákvári laktanya részbeni hasznosítására kiírt nyílt pályázat, amelynek hátterét és előzményeit boncolgatja a szerző.

A friss portréban egy fiatal vállalkozóval, a váci Lám Istvánnal és eddigi karrierjével ismerkedhetünk meg. Két megemlékezésről is szól egy-egy hír, továbbá megemlítik az újságban, hogy kik azok a váci kötődésű személyek, akik Nemzeti ünnepünk kapcsán magas rangú állami kitüntetésben részesültek. A sportoldalon ezúttal is a kézilabda és a foci helyi eredményei játsszák a főszerepet és sajnos, újabb két, közmegbecsülést kivívó személytől búcsúznak a szerkesztők.

A Váci Hírnök legújabb számát természetesen a megszokott rovatok (anyakönyvi hírek, ügyeletek, személyi és hivatali elérhetőségek) teszik teljessé.

Kérjük, amennyiben a jövő hét folyamán sem találja meg a Váci Hírnököt a postaládájában, jelezze ezt a felelős kiadónak: Váci Városimázs Kft., 30 583-6767, vagy estv@estv.hu
Forrás: vac.hu