érdekesség
2019. szeptember 19. - Regionális
Diákmunkák a Dunakanyarban
Ahogy az életünk minden területén, úgy ma már a diákmunka-vállalás terén is egyre növekszik az online megoldások szerepe. Az iskolaszövetkezet meglátogatása, papírok, szerződések aláírása, munkára jelentkezés...ma már egy okostelefon elég az egészhez.

A regisztráció és a konkrét diákmunkára való jelentkezés a weboldalon végezhető el, pár perc alatt, egy e-mail cím segítségével. És mivel ma már az e-szerződések is elérhetőek, így a szerződés is elektronikusan, hitelesen aláírható. Így aki az iskola mellett, szabadidejében dolgozni szeretne, könnyedén megteheti: papírmentesen, online szerződhet. Ez lehetőséget nyújt arra is, hogy a fiatalok otthon, nyugodt környezetben, a szüleik segítségét kikérve nézzék át és írják alá életük első szerződéseit.

A Dunakanyarban elsősorban Dunakeszin és Szentendrén vannak diákmunka lehetőségek, de a térségben más településeken is szoktak nyílni új pozíciók. Főként vendéglátásban és a kereskedelemben keresnek diákmunkaerőt a környéken üzemelő cégek. A fiatalos társaság, a magas órabér és az órarendhez igazítható munkabeosztás közös tulajdonságai ezeknek a munkáknak, de sok esetben előrelépési lehetőség is nyílik.

Az Atlasz Iskolaszövetkezetnél nem szükséges naponta ellenőrizgetni az aktuális állásokat: elég a Messenger diákmunka-chatbotnak jelezni, aki szól, mikor elérhető lesz a minket érdeklő állás.

Az AtlaszDiáknál nem csak kényelmes megoldásokat és magas, jellemzően bruttó 1200 forinttól induló órabéreket kínálnak, hanem a diákélet megkönnyítésére szolgáló kedvezményprogramot is. Ennek keretében kedvezőbb áron juthatnak hozzá a szövetkezeti tagok az angol nyelvtanfolyamhoz, jogosítványhoz, reptéri transzferhez, szabadulószobához, trambulinparkhoz, barbershophoz vagy éppen némi jégkrémhez.

Ezekkel a feltételekkel ma már diákként is kényelmes és gyorsan munkába lehet állni, a kedvezmények pedig segítenek abban, hogy az egyetemi évek valóban emlékezetesek maradjanak.