közélet
2019. január 16. - Esztergom
Jövőre elkészülhet a Mária Valéria Hotel a szigeten - LÁTVÁNYTERVEK
Támogatja az önkormányzat a Mária Valéria Hotel új tulajdonosának pályázati indulását - erről döntöttek a képviselők hétfői, rendkívüli testületi ülésükön.

Kérelmet nyújtott be a Mária Valéria Hotel új tulajdonosa az önkormányzathoz, a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. ugyanis a "Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció - szálláshelyek létesítése - Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben" című pályázaton indul. A kiíráshoz szükséges pályázat benyújtásához azonban a társaság kérte az önkormányzat támogató kérését, melyet hétfőni rendkívüli ülésükön meg is szavaztak a képviselők.

Pályázati sikert követően 2020 végére elkészülhet a félbehagyott építkezés.

A tervek szerint a 154 szobás, négycsillagos hotelben a modern, tágas szobák mellett lakosztályok, három vendéglátóhely és az üzleti- és konferenciaturistáknak konferenciaterem és különböző rendezvénytermek is helyet kapnak.

Természetesen várja majd a leendő vendégeket wellness-részleg és fitneszterem. Előbbi egyebek közt jakuzzival, szaunákkal, sókabinnal, gőzkabinnal, masszázs és relax szobákkal.

Információink szerint az új esztergomi szálloda 6 és 8 milliárd forint közötti összegből fejeződhet be, és 70-80 új munkahelyet teremtene majd az esztergomiaknak.

Látványtervek - forrás: benkodesign.hu