érdekesség
2018. július 17. - Dunakanyar
Hova repülhetünk sétarepüléssel?
Az élmény jellegű ajándékok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, s e tekintetben a sétarepülés is igen keresett. A hazai lehetőségek között nem csak azok találhatják meg számításukat, akik a természeti értékeket vagy a történelmi látnivalókat szeretnék a felhők magasságából szemlélni, hanem olyan vállalkozó szelleműek is, akik szívesen kipróbálnák a kisrepülő vezetését.

A sétarepülés remek választásnak bizonyul ajándékba, de akár saját magunkat is meglephetjük hasonló programmal. Lássuk, hová repülhetünk kisgéppel!

Sétarepülés Budapest felett

A főváros turistacsalogató látványosságait nem csak a földről, de a levegőből is érdemes megcsodálni. A dreamair.hu információi szerint is ez a terület az egyik leginkább kedvelt akkor, ha sétarepülésről van szó. A várost kettészelő Duna már önmagában is páratlan látványt nyújt, pláne, hogy ehhez a Margitsziget, vagy például a budai oldal látványosságai is társulnak.

Dunakanyar: közel, s mégis távol a fővárostól

A Budapest környéki látnivalók között kétségkívül a leginkább kedvelt a Dunakanyar, valamint az általa kínált programok. Ha viszont nem szeretnénk felmászni a visegrádi várba, ezúttal nem boboznánk, és a legjobb éttermeket is kihagynánk, akkor a sétarepülés lehet az ideális program.

A gazdag növény-és állatvilág mellett a kanyargós Duna is olyan páratlan látványt nyújt, amely életre szóló élmény lehet. Ha szeretne kicsit eltávolodni a budapesti nyüzsgéstől, és a természet közelében kikapcsolódni, akkor mindez madártávlatból valóban felejthetetlen lehet.

Nemzeti Örökségeink a magasból

Az ország szinte minden régiójában megtalálhatóak olyan nevezetességek, természeti értékek, amelyek legalább egy napos kirándulást megérdemelnek. De mi a helyzet akkor, ha koncentráltan szeretné átélni mindazt az élményt, amelyet Magyarország kínál? A sétarepülés remek lehetőséget kínál arra, hogy fentről csodálhassa meg például Nemzeti Örökségeink egész sorát.

A fővárosból induló sétarepülés során a gép Székesfehérvárt célozza meg, majd onnan a Balaton és persze a Velencei-tó szépségeivel ismerkedhetünk meg fentről. A budai hegyek panorámája pedig arra emlékeztet visszafelé, hogy a főváros közvetlen közelében is mennyire pazar természeti értékek találhatóak meg.

Természetesen nem csak a Dunántúlt célozhatjuk meg sétarepülés során, hanem a Duna mentén, valamint az Alföldön is haladhatunk. A népszerű kirándulóhelynek számító Gemenci erdő, és annak 90 ezer hektárján látható növény-és állatvilág madártávlatból is lenyűgöző.

Olyan nagyvárosokkal is megismerkedhetünk fentről, mint Kalocsa vagy Dunaföldvár. Ha a csendes természet rajongói vagyunk, akkor a Duna környékén sorakozó üdülőhelyek fognak elvarázsolni, de a holtágak és az ott ringatózó csónakok szintén fenséges látványt jelentenek.

Sétarepülés vezetési lehetőséggel

Nem csak sétarepülésben lehet részünk, hanem akár magunk is vezethetjük a két kormányos gépet, ami már önmagában is egy pazar élmény. A szakember felügyeletével végzett alap manőverek minden laikust elvarázsolnak.

Ha pedig beleszerettünk a magasságba és a sétarepülés jelentette élményekbe, akkor pilótaképzés mellett is dönthetünk.

Ha tehát a magasban szeretnénk egy gépmadárral szárnyalni, ma már erre is meg van minden lehetőségünk hazánkban. A sétarepülés nem véletlen az egyik leginkább kedvelt élmény-ajándék, hiszen különleges perspektívából mutatja meg mindazokat a látnivalókat, melyek szerves részét képezik hazánk turisztikai vonzerejének.