érdekesség
2017. november 20. - Regionális
UHD TV-t, de milyet abból a rengetegből?
Televízió vásárlás alkalmával egyre többen teszik le a voksot az UHD TV-k mellett, melyek egyre szélesebb választékban érhetőek el. De mégis milyen típust érdemes választani? Melyik márka felel meg leginkább az elvárásoknak? Mennyit költsünk a készülékre? Ezekkel a kérdésekkel sokan szembesülnek, látva a hatalmas kínálatot. A technológia rendkívül gyorsan fejlődik, és ma már minden extrát megkaphatunk egyetlen készüléktől.

Az okostelevíziók mind több háztartásban megtalálhatóak, hiszen alkalmazásukkal az internetes felületek is gond nélkül használhatóak. A bestbyte.hu segítségével összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, melyek jól jöhetnek UHD TV választás alkalmával.

Nem mindegy a helyiség mérete

Legyen szó bármilyen televízióról is, az ideális képernyőméret megtalálása nem elhanyagolható szempont. Ha ezt nem sikerül jól belőni, az akár a televíziózás élményére is rányomhatja bélyegét. UHD TV esetén körülbelül másfél-két méteres ülőtávolságnál 50-55 colos bizonyul ideálisnak. Rendszerint ez az a távolság, amely egy nagyméretű szobában aktuális szokott lenni. A kisebb méretű szobákban általában másfél-két méter a képernyőtől a távolság. Ekkor a szakemberek a 48-49 colos képernyőméretet javasolják.

A több mint nyolcmillió képpontot tartalmazó Ultra-HD típusú televíziók kiemelkedő látványt biztosítanak filmnézés alkalmával, ami az otthoni televíziózás szerelmesei számára éppen elég érvnek bizonyul. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az Ultra-HD/4K tévéken legalább full-HD-s filmeket érdemes nézni, ugyanis az ennél alacsonyabb felbontás kevésbé mutat szépen.

UHD TV, a jövő készüléke

Ugyan sok játék és televízió műsor ma még nem ezt a felbontást alkalmazza, de a szakemberek véleménye nyilvánvalóan az, hogy a jövő az UHD TV-k világáé. Vásárlás alkalmával érdemes ezt szem előtt tartani. Mivel több éves használatra szerezzük be a televíziót, így megéri előre gondolkodni és olyan típus mellett dönteni, amely néhány év múlva is megfelel majd a kor követelményeinek, s minden funkcióját optimálisan tudjuk majd használni.

Egyre olcsóbbak az okostévék!

Míg néhány éve még sokak számára megfizethetetlen árkategóriába tartoztak az okostévék, manapság már egyre inkább elérhetőek ezek is. A például YouTube futtatására is alkalmas televíziók nagy népszerűségnek örvendenek akkor is, ha karácsonyi ajándékot keresünk valamelyik családtagnak. Az UHD TV választásával biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legmagasabb színvonalat nyújtjuk, amelynek számos előnyét élvezheti majd a megajándékozott a jövőben.

Nem mindegy az internetkapcsolat!

Televízió beszerzés alkalmával egy sor tényezőt érdemes átgondolni. Ha az online vásárlás kényelme mellett döntenénk, akkor megéri a keresőt használni. A szűrők beállításával kifejezetten azokat az ajánlatokat láthatjuk, amelyek igényeinknek megfelelnek. Elsőként az árkategóriát érdemes megválasztani, s azon felül azokat a szempontokat, melyekről konkrét elképzeléseink vannak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször a vásárlók nem rendelkeznek minden területen előre tervekkel, mindössze néhány szempont alapján igyekeznek a találatokat szűkíteni. Ilyen lehet az ár, a kijelző mérete, a márkára vagy a típusra vonatkozó információk.

Fontos szempont az internetkapcsolat is, s e tekintetben az UHD TV esetén is érdemes a beépített wifivel szerelt típust választani, így ugyanis nem kell az internetkábelhez igazodni a készülék elhelyezése során. Karácsonyra vagy akár alkalomtól függetlenül is remek választás lehet egy új készülék beszerzése, melyet akár online is megrendelhetünk.