közélet
2011. július 13. - Tahitótfalu
Vácnál átadásra került a Bodor Major Hajóállomás
2011. július 8-án került sor a Bodor Major Hajóállomás átadására, a major bemutatásával egybekötött napon. A Bodor Major a Szentendrei-szigeten, a Pilis és Börzsöny által körülfogott 50 hektáron található. Bodor Ferenc és családja álmodta meg ezt, a régióban egyedülálló, 100 lovat befogadó lovas komplexumát. Adottságai és szolgáltatásai színvonalasak, látnivalói érdekesek és lenyűgözőek.
A Bodor Major Hajóállomás, a majortól mindössze 800 méterre elhelyezkedő - bármely személyszállító hajó fogadására alkalmas nemzetközi hajókikötő - került átadásra múlt pénteken. A Bodor család a Váci komp és a Bodor Major turisztikai szolgáltatásait egészítette ki a hajókikötővel, kiaknázva a helyszín nyújtotta lehetőségeket.
A kikötő kiváló elhelyezkedése segíti azokat a hajóval útnak indulókat, akik az Esztergom, Visegrád, Szentendre illetve Tahi-puszta látnivalóit kívánják felfedezni. A váci Duna-ágon, Váccal szemben a Szentendrei-szigeten, található kikötő, 150 millió forintos beruzásból épült meg. A hídlábak 480 köbméter betonból készültek, 40 db 9,5 méter hosszú 50 cm átmérőjű vasbeton cölöp került leverésre. Az úszómű 157 méter hosszával 10 méter szélességével tekintély parancsoló látvány nyújt. A lengőhíd 25 méter, ami a 82,5 méter hosszú 2,75 méter széles esztétikus, praktikus fedett bejáró hídról vezet be az úszóműre.

A kikötő tervezése 2005. tavaszán kezdődött el a Pokol Csárda területén, ami szintén a család tulajdonában van. Az átadást megelőző 6 év kemény erőfeszítésének eredményeként egy széles spektrumú létesítmény jött létre amely, egyidejűleg több hajó kikötésére is alkalmas. A Dunakanyarban egyedülálló, mert kikötési lehetőséget biztosít a legkisebb és legmagasabb vízállásnál, a kisebb és nagyobb hajók számára is, továbbá a vízvétel és a szemét elszállítása is megoldott. Az utasokat buszparkoló és a Bodor Majorba érkezőket lovas kocsi transzfer várja a kikötő bejáratánál.

A major számtalan programmal , táborral, lovas-komplexummal, csikós bemutatóval, kalandparkkal várja látogatóit. Tahi-puszta az új hajóállomáson kívül megközelíthető busszal, kisrepülőgéppel a major repülőterén, lóháton és lovas kocsival is várják a látogatókat.


TOVÁBBI FOTÓK ITT>>>