politika
2010. október 12. - Szentendre
Szentendre polgármestere: sikeres projektek állnak mögöttünk
Ötödik állomásunkon dr. Dietz Ferenchez, Szentendre újra választott polgármesteréhez érkeztünk. Az önkormányzati választások alkalmával a Fidesz színeiben induló jelölt 4393 db szavazatot (54,82%) kapott, mondhatni biztos győzelemmel, több ezer szavazattal előzve meg a három másik Szentendrén induló jelöltet.

Hogyan értékeli a választási eredményeket, Ön szerint minek köszönhető megválasztása?
Nagy öröm számunkra, hogy a lakosság újabb 4 év bizalmat adott nekünk. A nekünk alatt értem azt, hogy nem csak nekem polgármesterként, hanem a Fidesz teljes csapatának, ugyanis 10-ből 10 körzetben sikerült nyernünk. Ezért köszönet illeti a teljes lakosságot.

Az önkormányzati választások eredményét tekinthetjük úgy, hogy szavazóink az elmúlt 4 éves munkánkat és a megkezdett, folyamatban levő projekteket - a Dumtsa tervtől, a pályázatok előkészítéséig - támogatják. Az elkövetkezendő 4 évben megszolgáljuk a lakosság bizalmát azzal, hogy sikeresen befejezzük a projektjeinket, újakat indítunk útnak és dolgozunk azért, hogy a lakosság életminősége minél magasabb legyen Szentendrén.

Az elkövetkezendő négy évre mik a legfontosabb megvalósítandó feladatok?
A már megkezdett projektek, azaz a szakorvosi rendelő és a belváros rehabilitációja, a Dumtsa Jenő utca, főtér, Bogdányi utca, a Művészet Malom, a gát és a Tourinform iroda befejezése rendkívül lényeges.
Új projekt a Duna-korzó megújítása, az alap és középfokú oktatás kiegészítéseként felsőoktatási lehetőségek teremtése, tehermentesítő út építése. Számos olyan intézkedést kell hozni, amely a lakosság életminőségét javítja: köztisztaság, hulladékszállítás, városüzemeltetés, energiahatékonyság, kiemelten fontos teendők közé tartoznak.

A Kistérségi összefogás a Dunakanyar összefogás erősítése, akár a meglévő formális keretek között, akár a Dunakanyar Fejlesztési Tanács keretein belül, akár TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment - azaz mint a turisták úti célja és mint összefogott turisztikai szolgáltatásokat nyújtó terület marketingjéért és menedzsmentjéért felelős szervezet - szerk.) keretek között. Esztergom-Visegrád-Váci TDM létrehozása annak érdekében, hogy az összefogást erősítsük. Mert úgy tudunk csak sikeressé válni a saját településünkön, ha sikeresek vagyunk a kistérségben, sikeresek vagyunk a megyében és régióban is.

Mi lesz hivatalba lépése után az első intézkedése?
Itt már nem beszélhetünk első intézkedésről, hiszen nem újként kezdjük a hivatali teendőket, hanem arról, hogy egy megkezdett munkát folytatunk. Kijelöltük az utunkat a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia mentén, amellyel távlati célokat tűztünk ki Szentendrén és folyamatosan ennek érdekében dolgozunk, ezért haladunk előre.

Az önkormányzati választások óta eltelt rövid időszakban a kistérségi polgármestereknek gratuláltam és személyes találkozót beszéltem meg velük a további együttműködés reményében. Az alakuló ülésnek az előkészítő munkája megkezdődött. Figyelmemmel kell kísérni a már meglevő projektjeinket, hiszen lényegi kérdés, hogy ezek jók legyenek és sikeresen működjenek.Sorozatunk első riportja: Vác új polgármestere: Sikerét a pozitív kampánynak köszönheti
Sorozatunk második riportja: Sződliget új polgármestere: a jól tervezett kampány hozta a sikert
Sorozatunk harmadik riportja: Kismaros polgármestere: a múlt eredményei és a jövő tervei a siker záloga
Sorozatunk negyedik riportja: Verőce polgármestere: a sikert az őt támogató bölcs emberek bizalmának köszönheti