környezetvédelem
2009. február 12. - Vác
A charta szövetsége
A 22 alapító tag nagy többségének részvételével megalakult a Vác Város Környezetvédelmi Charta szövetsége. A művelődési központban megrendezett alakuló ülésen köszöntőjében dr. Bóth János polgármester elmondta, hogy miután a képviselő-testület elfogadta a stratégiai dokumentumot, elkezdődhetett a szervezés.

Nahlik György az Ad hoc bizottság, majd a kontrollcsoport létrejöttét és a DDC Kft-vel együtt kidolgozott tájékoztatási és társadalmi ellenőrzési rendszer működését elevenítette fel, amely alapja volt a charta megalkotásának. A szövetség, a tagok együttműködésének alapelve a megelőzés, a gyakorlati, cselekvő környezetvédelem. A résztvevők elfogadták a szövetség alapszabályát, majd megválasztották a háromtagú ügyvívő testületet.

A testület elnöke Nahlik György biológus, a charta szervezője lett, tagjai Beckné Alapi Julianna vegyészmérnök, a városi környezetvédelmi iroda vezetője és Vácy Károly vegyészmérnök, volt önkormányzati képviselő. A testület megbizatása három évre szól, létrejöttével együtt megszűnik a 2004-ben létrehozott társadalmi kontrollcsoport. Az alakuló ülés befejező aktusaként a résztvevők aláírták a charta díszkötésű példányait.

Forrás:
www.vac.hu